آیتالله سیداحمد خاتمی خطیب موقت نمازجمعه تهران در خطبه اول با اشاره به روز قیامت اظهار داشت: روز قیامت روز عجیبی است و روز تنهایی کامل است. این گروهها، احزاب و کاندیداهایی که ما امروز سنگشان را به سینه میزنیم فردای قیامت به داد ما نخواهند رسید.
وی با تاکید بر اینکه دینمان را فدای دیگران نکنیم، افزود: امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند بدترین افراد کسانی هستند که دینشان را به دنیای دیگران میفروشند.
خطیب موقت نمازجمعه تهران ضمن تبریک روز مبعث به فلسفه بعثت پیامبر اکرم پرداخت و گفت: در قرآن کریم دو واژه تزکیه و تعلیم به عنوان اهداف مبعوث شدن پیامبر اکرم آمده است و البته در روایاتی نیز پیامبر عظیمالشان اسلام میفرمایند که من مبعوث شدم تا معلم بشریت باشم و در عبارت دیگری نیز میفرمایند من مبعوث شدم تا فضایل انسانی را به کمال برسانم.
آیتالله خاتمی اخلاق را روح بعثت برشمرد و تصریح کرد: پیامبر میفرماید آمدهام تا مکارم اخلاقی را تکمیل کنم و مکارم اخلاقی نیز به معنای صفات بالای اخلاقی است.
وی ادامه داد: در مکارم اخلاقی به 30 عنصر اشاره شده که 14 عنصر آن اخلاق اجتماعی است و در میان این 14 عنصر نیز بر دو عنصر صدق و اخلاق نیکو تاکیدات فراوانی صورت گرفته است.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه فضایل اخلاقی تنها نباید محدود به حوزه فردی و خانوادگی شود، خاطرنشان کرد: فضایل اخلاقی باید به صورت کلان باشد چرا که اگر صدق حاکم شود به گونهای که به هیچ نحوی دروغ گرفته نشود، این تبدیل به فرهنگ خواهد شد.
آیتالله خاتمی با تاکید بر اینکه صدق، اساسیترین عنصر شکلگیری و شالوده اعتماد اجتماعی است، اضافه کرد: اعتماد در اجتماع رکن اصلی تعامل است و حضرت علی(ع) نیز در روایتی میفرماید آدم دروغگو همانند یک فرد مرده است چرا که هر دو مورد بیارزشی، بیاحترامی و بیاعتمادی جامعه هستند.
وی معتقد است که راستگویی از عرصه اجتماعی باید به عرصه سیاسی نیز انتقال یابد و دولتها به مردم آمار راست و سخن راست بدهند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: اگر دولتی به راستگویی اعتقاد نداشته باشد، مورد بیاعتمادی قرار میگیرد.
آیتالله خاتمی در پایان خطبه اول خود اعتماد مردم، دوستداشتن مردم و داشتن جایگاه و هیبت را از ثمرات راستگویی دانست که از فضایل اخلاقی به شمار میآید.
/27220
نظر شما