به گزارش خبرآنلاین، چاپ دوم کتاب «بچههای کُفیشه» شامل خاطرات شفاهی مکی یازع نیز که به قلم سیدقاسم یاحسینی تدوین شده از سوی سوره مهر منتشر شد. یاحسینی درباره این کتاب اظهار داشت: سرهنگ پاسدار، مکی یازع که در محله کُفیشه آبادان زندگی میکند، خاطرات خود را از انقلاب و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و محاصره یک ساله آبادان توسط نیروهای عراقی بیان کرده است.
وی با اشاره به این که یازع و 24 نفر از اعضای خانواده او به صورت مستقیم درگیر جنگ بودهاند، گفت: آنان از کسانیاند که زیر بمباران هواپیماهای دشمن و خمپاره باران آبادان در شهر محاصره شده ماندهاند.
یاحسینی ادامه داد: یکی از لایههای پنهان روایت یازع، وضعیت مردم کوچه و بازار و زنان و مردان عادی ساکن در شهر محاصره شده آبادان است که مطالب جدید و دسته اولی را ارایه میدهد.
وی گفت: اسفند ماه سال 1386 در سفر به آبادان با مکی یازع آشنا شدم. حدود 12 جلسه و از ساعت 23 تا 1 بامداد به محل اقامتم در آبادان آمد و خاطرات خود را که نتیجه آن 25 ساعت صدا شد، روایت کرد.
یاحسینی درباره علت انتخاب عنوان «بچههای کُفیشه» برای نام کتاب گفت: «کُفیشه» شکل تغییر یافته واژه کافی شاپ در زبان انگلیسی است. زیرا در دوران رضا خان انگلیسیهای ساکن در پالایشگاه آبادان در منطقهای از این شهر، برای تفریح و استراحت کافی شاپی برپا کردند که کمکم اطراف آن کافی شاب، خانههایی ساخته شد و محله به نام کُفیشه مشهور شد.
وی ادامه داد: مکی یازع ساکن محله کُفیشه است. وی و عموزادگانش در آبادان یک دسته نظامی 20 و چند نفره داشتهاند که خط 11 یکی از جبهههای آبادان به آنان سپرده میشود. به همین دلیل که حجم عظیمی از خاطرات او در محله کُفیشه اتفاق افتادهاند، نام کتاب را «بچههای کُفیشه» قرار دادم.
این نویسنده همچنین گفت: با گذشت سالها از پایان دوران دفاعمقدس هنوز منابع چندانی از وضعیت آبادان در یک سال محاصره آن نداریم که با نگاهی جامعهشناختی و انسانشناسانه به وضعیت زندگی مردم در آن ایام پرداخته باشند.
بنابراین گزارش، «چلیپای قلم»، زندگی نامه داستانی میرعماد الحسنی؛ خوشنویس شهیر دوره صفوی نیز به قلم مهدی الماسی از سوی همین ناشر در دست انتشار است. الماسی درباره این کتاب اظهار داشت: این اثر زندگی داستانی- تخیلی میرعماد الحسنی؛ خوشنویس برجسته دوره صفوی است که براساس زندگی نامه وی به نگارش درآمده است.
وی ادامه داد: داستان از مسافرت میرعماد ، جوانى با استعدادبه تبریز، آغاز مىشود. دایى او در آنجا صحافى دارد و میر را بهملامحمدحسین خطاط معرفى مىکند. میر ضمن مشق خط، دروسدینى را در مدرسه و حوزه علمیه طالبیه ادامه مىدهد. مدتى بعد به قزوین مىآید و از آنجا روانهسفر حج و زیارت کربلا مىگردد. بعد از مدتى به اصفهان سفر مىکند و پس از شاگردى درمحضر استادان، به قزوین مىرود. با انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان، میر وارد دربار مىشود...
الماسی افزود: تقریبا 90 درصد هنرمندان دوره صفویه در این داستان ذکرشان آمده است. از خوشنویسان مشهور این دوره گرفته تا نگارگران و نویسندگان کتابخانه شاهی و منشیان و .... اشاره شده است.
وی در مورد عنوان این کتاب هم گفت:چلیپا معانی متعددی دارد از جمله صلیب،زلف و یک حالتی در خوشنویسی برای مورب نویسی است.همچنین این عنوان اشاره دارد به پایان داستان که میرعماد به دستور غیر مستقیم شاه عباس کشته و به صلیب کیشده می شود.در واقع خوشنویسی که به چلیپا کشیده می شود.
وی در مورد اهمیت این کتاب برای هنرجویان خوشنویسی هم گفت:من مطمئنم اگر هنرمندان این رشته این کتاب را بخوانند ادعا می کنم که با 70 درصد مسائل هنر خوشنویسی آشنا می شوند چرا که این کتاب از بعد اطلاعات در این زمینه سرشار است.
اثر داستانی «چلیپای قلم» در 248 صفحه منتشر خواهد شد.
براساس این گزارش، «سکوت گفتنی» سرودههای سودابه مهیجی در قالب غزل از مجموعه دفتر شاعران جوان تحت عنوان «حلقه اتفاق» منتشر شد. سودابه مهیجی درباره سرودههای جدیدش اظهار داشت: غزل های این مجموعه که سومین کتاب من قلمداد میشود٬ دارای تمی عاشقانه و اجتماعی هستند.
وی ادامه داد: از آن جایی که پس از مدت مدیدی اقدام به انتشار این مجموعه کردم٬ لذا به نامگذاری تحت این عنوان «سکوت گفتنی» مبادرت ورزیدم. مهیجی همچنین مهمترین معضل شعر شاعران امروز را نداشتن تریبون خواند و گفت: نداشتن تریبون باعث میشود که سرودههای شاعر جوان به نوعی دیده نشده٬ مطرح نمیشود.
بنابرگزارش سایت ناشر در غزل چهارم از این کتاب میخوانیم:
باران گرفته، حال زمین و زمان تر است
آغوشِ نوبرانه هفت آسمان تر است
ما لاجرم کبوتر این صبح نورسیم
بال و پرِ همیشهسحرخیزمان تر است
تو در مسیر دغدغههایم نشستهای
چشمت از اتفاق غزل ناگهان تر است
حتی دلم، روایت بیوقفه جنون
در معرض تو از خودِ من بیزبان تر است
از شعلههای عشق کجا میتوان گریخت؟
وقتی که از نگاه خدا بیکرانتر است
وقتی سکوت دست تو بر شانههای من
از گیسوان سرزدهام مهربانتر است
با اینهمه تمام تو را در کنار خود
طاقت ندارم... آخر این داستان تر است
انگار بوسههای هر از گاه سرخ تو
از گونههای گلبهی من جوانتر است
باید ازین غزلزده پیر بگذری
این روزها که فصل بهارم خزانتر است؛
اینجا نمان پرنده! زمینگیر میشوی
بعد از من آسمان خدا آسمانتر است...
این کتاب در 80 صفحه و با قیمت 6900 تومان منتشر شده است.
6060
نظر شما