رئیس اتاق بازرگانی گیلان گفت: در استان گیلان، یکی از موضوعاتی که برای شهروندان حیاتی است، بحث چای است؛ تولید چای در گیلان حدود 25 هزار تن است و مصرف ما در کشور حدود 120 هزار تن است. با توجه به این کسری و ذکر این که همین 25 هزار تن هم قابل مصرف برای مردم نیست، همیشه چای بسیار زیادی، چه از طریق قانونی و چه از طریق قاچاق، وارد کشور میشود. از طرفی، تولید 99 درصد چای کشور در گیلان صورت میگیرد و دولت هم رقمهای زیادی را برای یارانه پرداخت میکند. یک سیاست درست در این باره، این است که دولت بیدلیل هزینه نکند، چون آییننامهای که درباره چای نوشته شده، آییننامه اشتباه و مضری است. دولت باید صندوقی را برای چایکاران درست کند و از آن صندوق، هم به بخش کشاورزی و هم به بخش تولید و اقتصادی کمک کند. متاسفانه برنامههای اشتباهی که تا کنون وجود داشته، ضربهای به چایکارهای کشور ما بوده است.
تابان ادامه داد: در استان گیلان منطقه آزاد وجود دارد اما به جای اینکه نقطه قوتی برای استان باشد، تبدیل به یک نقطه ضعف شده است چون در فعالیت اقتصادی در این مناطق آزاد، بحث عوارض وجود دارد. در سالهای گذشته، این عوارض بسیار بالا و چیزی معادل هفت در هزار بود که با ارز مرجع انجام میشد. وقتی ارز مرجع از 1200 به 2500 تومان ارتقا یافت، همچنان عوارض را به صورت هفت در هزار و برابر با 2500 تومان میگرفتند. یعنی ارز دو برابر شد و عوارض چهار برابر. پرداخت عوارض برای بسیاری از بازرگانان و تجاری که در این منطقه زندگی میکنند، صرف نمیکرد.
وی بیان داشت: البته جدیدا این عوارض به چهار و نیم در هزار تبدیل شده است ولی اینها، مثالی از ضرباتی است که در مقاطع مختلف به استان ما وارد میشود. باید توجه داشت که تولید و زمینهسازی برای ایجاد آن و رفع مشکلات سر راهش حیات این ملت است و منتخب انتخابات ریاست جمهوری بر اساس اقتضای هر استان، باید به شیوههای بومی رفع این مشکلات کمک کنند و برای آن برنامه داشته باشد.
3131
نظر شما