به گزارش خبرآنلاین، هدف اصلی «چگونه برای صحنه، رادیو و تلویزیون نمایشنامه بنویسیم» آشنایی مخاطبان با فرایند نوشتن یک نماشنامه صحنه از آغاز تا پایان است. همچنین شامل اطلاعات عملی، نگاه کلی و اجمالی به انواع نمایش، اطلاعاتی درباره مکان برگزاری یک نمایشنامه و مجموعه ای از تمرین های منسجم جهت یادگیری و نوشتن صحنه نمایشی کوتاه است.
این اثر دارای سه بخش و 21 فصل است که در بخش اول خواننده با فرایند نگارش یک نمایشنامه از مرحله یافتن فکرهای اولیه تا تهذیب و بازنویسی آشنا می شود و چگونگی کار با سه مؤلفه اصلی نمایشنامهها یعنی صحنه آرایی، طرح داستانی و شخصیت ها را می آموزد.
همچنین یاد می گیرد در زندگی واقعی و داستانی چگونه شخصیت ها را پیدا کند و انواع مختلف شخصیت ها و انگیزه آنان را درک کند و به شخصیت ها، الگوهای گفتاری مشخص بدهد و گفتارها را کوتاه بنویسد. و متوجه باشد که چرا واژه آخر در یک گفتار مهم است. و در نهایت بتواند یک طرح داستانی ساده بسازد و آن را را به انتها برساند.
در بخش دوم انواع نمایشنامهها و ژانرها مورد بررسی قرار گرفته است و خواننده متوجه خواهد شد که چگونه ژانرهای گوناگون را تشخیص دهد و نوع نمایشنامه ای که می خواهد بنویسد را مشخص و در کار خود، کمدی را جدی بگیرد و یک متن نمایشی را مناسب نیازهای تجربی بسازد و با بازیگران آشنا شود و نقش های کوچک را در متن بیفزاید، و توانایی نوشتن یک طرح داستانی پانتومیم را پیدا و موسیقی را در درون طرح داستانی ادغام کند.
در بخش سوم جنبههای عملی نگارش یک نمایشنامه از نظر قابل اجرا بودن و مخاطب داشتن تشریح شده است و توصیههایی درباره مکان اجرای نمایشنامه و برگزاری نمایشنامه ارائه می دهد. و خواننده می آموزد چگونه نمایش را روی کاغذ بیاورد و متون نمایشی را در ژانرهای مختلف صحنه آرایی کند، کجا نمایشنامه را اجرا کند و چگونه با مردودی و نقد نمایشنامه اش روبرو شود و تسلیم نشود.
چاپ اول این اثر در 227 صفحه و با قیمت 9هزار تومان در اختیار علاقمندان به نماشینامه نویسی و هنرهای نمایشی قرار گرفته است.
6060
نظر شما