حجتالاسلام حسین سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس درباره تعیین تکلیف مردم تفت و میبد بعد از درگذشت حجتالاسلام یحییزاده نماینده سابق این شهرها گفت: باید انتخابات دیگری در کشور برگزار و همزمان با آن، انتخابات میاندورهای در تفت و میبد برگزار شود تا نماینده جدید این شهرستانها در مجلس تعیین شود.
وی با اشاره به عدم برگزاری انتخابات جدید در کشور تا مجلس دهم، افزود: بر این اساس مردم تفت و میبد دیگر در مجلس نهم نماینده نخواهند داشت؛ مگر اینکه بالضروره و با تشخیص هیئت رئیسه، نماینده معینی برای پیگیری امور مربوط به شهرستانهای تفت و میبد تعیین شود.
سبحانینیا در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه چرا انتخابات میاندورهای در حوزه انتخابیه تفت و میبد همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برگزار نشد، توضیح داد: از آنجایی که برای اعلام آمادگی کاندیداها انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تفت و میبد و همچنین ثبتنام این کاندیداها فرصت نبود، برگزاری انتخابات میاندورهای مجلس در این حوزه به این دوره از انتخابات نرسید.
حجتالاسلام سیدجلال یحیی زاده نماینده مردم تفت و میبد در مجلس نهم بود که از اواخر سال گذشته پس از سپری کردن یکدوره بیماری، به کما رفت و در اوایل سال 92 دار فانی را وداع گفت و به دیار حق شتافت.
انتقاد دو نماینده از بکار بردن لفظ "مافیا" برای اصناف
تسنیم نوشت:
غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور، در اخطار قانون اساسی به سخنان یکی از نمایندگان که در بیان پیشنهاد خود لفظ "مافیا" را به کار برده بود، انتقاد کرد و گفت: اخطار بنده مربوط به اصل سوم قانون اساسی و توصیه بر تکریم برادران در اسلام است.
وی ادامه داد: اگر قرار است یک موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، نباید توهینی اتفاق بیفتد در حالیکه وقتی در مورد مجموعه اصناف صحبت میکردیم، یکی از دوستان دو بار لفظ "مافیا" را به کار برد که این توهین است و از مجموعه اصناف به من پیامک زدند که گفتند چرا توهین میکنید؟ بحثها باید به صورت کارشناسی مطرح شوند و استدلالها باید بر مبنای اصول و مبانی باشد، نه اینکه در سخنان خود به کسی توهین کنیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این نماینده، گفت: این کلمه لفظ خوبی نیست که در ادبیات سیاسی ما رایج شده است.
در ادامه نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در اخطاری با استناد به اصل 37 قانون اساسی تاکید کرد: آقای لاریجانی شما که خودتان در 8 سال دفاع مقدس حضور داشتید میدانید که اصناف کشور چه پشتیبانی گرمی از نیروهای رزمنده در زمان جنگ کردند. بنابراین اینکه اکنون بیاییم اصناف را "مافیا" نام ببریم، ظلم فاحشی است.
وی ادامه داد: بکار بردن لفظ "مافیا" ظلم به همه اصناف و بازاریان به خصوص بازار تهران است که همواره و در فراز و نشیبها پشتیبان انقلاب و نظام بودهاند.
محدودیت بیش از دو دوره برای هرپستی غیر از ریاستجمهوری خلاف قانون اساسی است؟
تسنیم همچنین آورده است؛
حمیدرضا طباطبایی نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور، طی اخطاری با استناد به اصل 72 قانون اساسی، گفت: بر اساس اصل 72 قانون اساسی شورای نگهبان قوانین مخالف قانون اساسی و شرع مقدس را تایید نمیکند.
وی افزود: قانون اساسی تنها در یک مورد برای انتخابات متوالی بیش از دو دوره محدودیت ایجاد کرده که آن مربوط به دوران ریاست جمهوری است. اما در هیچ یک از موارد دیگر مانند شوراهای شهر و روستا و مجلس و اصناف حقوق اساسی کشورمان محدودیتی برای آنها قائل نشده است.
نماینده مردم نائین اضافه کرد: لذا با توجه به اینکه محدودیت در شرع و فقه شیعه نیاز به تصریح دارد و اصل بر صحت است، اینکه در قانون اصناف برای اتحادیهها محدودیت ایجاد کنیم، خلاف قانون اساسی است.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر طباطبایی اظهار داشت: محدودیت برای رای مردم باید نص قانون اساسی داشته باشد که در مورد ریاستجمهوری نص قانون اساسی وجود دارد و نباید بیش از 2 دوره باشد، اما در مورد سایر امور نمیتوانیم محدودیت تعیین کنیم، چون قانون اساسی این محدودیت را نگذاشته است. لذا من اخطار را وارد میدانم و فکر میکنم این بحث مخالف قانون اساسی است.
بر اساس یکی از بندهای اصلاح لایحه قانون نظام صنفی کشور اعضای هیات مدیره اتحادیه ها بیش از 2 دوره متوالی و یا 4 دوره متناوف در هیات مدیره اتحادیهها نمیتوانستند عضو داشته باشند. اما رئیسمجلس این بند را خلاف قانون اساسی دانست و آن را به رای گذاشت که نمایندگان با 92 رای موافق، 77 رای مخالف و 7 رای ممتنع این اخطار را وارد ندانستند.
کمیسیون امنیت ملی مجلس کشتار شیعیان در مصر را محکوم کرد
مهر نوشت:
کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس، با صدور بیانیه ای ضمن تسلیت شهادت شیخ شحاته عالم مذهبی مصر، از تمام علمای جهان اسلام خواست تا علیه انحراف خطرناک تکفیریها بسیج شوند.
متن بیانیه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به شرح ذیل است:
جهان اسلام در شرایط کنونی شاهد انحراف خطرناک فکری تحت عنوان حرکت تکفیری است که بر خلاف اصول اسلامی و آموزههای قرآنی، اقدام به کشتار مسلمانان آنهم در مقدسترین اماکن یعنی مساجد که خانه خداست میکنند.
امروز و در شرایط کنونی بر علمای جهان اسلام فرض است که بدون توجه به مذاهبشان، علیه انحراف خطرناک حرکت تکفیری بسیج شوند و با مبارزه علیه توطئه تکفیری، ریشه آن را بخشکاند.
حمله روز گذشته به مراسم جشن امام زمان (عج) در مصر و به شهادت رساندن یکی از علمای مذهبی یعنی شیخ شحاته در آخرین اقدام ضد اسلامی تفکر انحرافی خطرناک تکفیری نخواهد بود، قتل عام نمازگزاران مسلمان در مساجد پاکستان، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و دیگر کشورهای اسلامی ننگی برای جهان اسلام است که ریشه آن انگلیس بوده و باید از طرف کلیه علمای جهان اسلام محکوم شود بهویژه علمای عربستان برای اینکه خود را از اتهام مبرا کند، باید این جنایتها را محکوم و اعلام انزجار کند.
کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس شورای اسلامی، جنایت تکفیریها در مصر و سایر کشورها را محکوم و برای شهید شیخ شحاته علو درجات را مسئلت میکند و از دولت مصر انتظار دارد عاملان جنایت را به اشد مجازات برسانند.
/29220
نظر شما