۰ نفر
۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۱

اجمن پزشکان عمومی ایران نامه ای به ریاست جمهوری منتخب نوشتند و از او درخواست کردند تا در تبیین دغدغه ها، چالش ها و نیازهای حوزه سلامت آن ها را در نظر بگیرد.

متن این نامه را می خوانید:

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین، جناب آقای دکتر روحانی

رییس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

حضور عزت‌آفرین و حماسی مردم ایران در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری و انتخاب جناب‌عالی به‌عنوان نتیجه این حرکت عقلانی، شایسته تمجید و قدرشناسی است.

هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران ضمن تبریک این انتخاب شایسته و آرزوی موفقیت برای شما، بدین‌وسیله بخشی از دغدغه‌ها و امیدهای خود را در خصوص وضعیت نظام سلامت کشور به استحضار می‌رساند:

· مدت‌هاست که نگاه سیاستگذاران و مسوولین ارشد نظام نسبت به مقوله سلامت به‌عنوان ارزنده‌ترین نعمت الهی، ناآشنا و نامتوازن شده و اغلب توجه آنان نسبت به سایر نیازهای مقطعی و روبنایی موجب غفلت از این مهم شده است. فارغ از نبوغ سرشار جامعه پزشکی و البته افتخارات علمی کسب شده، واقعیت این است که نظام سلامت کشور خود نیازمند درمان است؛ و بخشی از این درمان وابسته به توجه دولت تدبیر و امید در اعتباربخشی عملی و موثر به این حوزه است.

· سلامتی محصولی راهبردی است که تدارک برای تامین آن، نیازمند تدبیر و رسیدن به آن نیازمند حوصله و سپری شدن زمان مناسب است. متاسفانه شتاب غیرمنطقی سیاستمداران و مجریان پیشین برای کسب افتخارات ملی در حوزه سلامت نه‌تنها با سیاستگذاری مدبرانه و سرمایه‌گذاری موثر همراه نبوده بلکه به‌دلیل این‌که با محاسبات عمر دولت‌ها قرین نبوده، عمدتاً بری از واقع‌نگری و همچنین فاقد اراده‌ای فرازمانی بوده است.

· ظهور سیاست‌زدگی و روابط پیچیده قدرت در بخش تولیت سلامت، یکی از عارضه­هایی است که نخبگان را از این عرصه، دلزده و گوشه‌نشین کرده است و این به‌معنی محرومیت و فقر این تشکیلات از حضور دلسوزان و توانمندانی است که زندگی سالم را با افقی علمی و عادلانه برای عموم مردم طلب می‌کنند و تنها راه برای توسعه کشور را مطابق الگوهای تجربه شده، بر محوریت انسان سالم می‌دانند.

· آن‌چه مسلم است، کلید حل مشکلات حوزه سلامت در ابتدا بایستی قفل مشکلات مدیریتی نظام سلامت را باز کند؛ و پس از آن مباحث فنی بر بستر مدیریت سالم و کارآمد استوار شده و با سازماندهی و برنامه‌ریزی واقع‌گرایانه و در زمان مناسب به حل مشکلات پرداخته شود. قبول این واقعیت که تامین سلامتی یک وظیفه حاکمیتی است و نقش عوامل اجتماعی تاثیر گذار بر سلامت حدود 75% و خارج از حیطه اختیارات وزارت بهداشت است؛ وجود کابینه­ای سلامت نگر را برای جبران این ضعف تاریخی طلب می­نماید.

موارد پیش‌گفت تنها بخشی از عمده‌ترین مباحثی است که به‌دلیل تاثیرات و مداخلات بالادستی، نظام مدیریت سلامت کشور را تحت تاثیر قرار داده است و با تدبیر و اراده ریاست محترم جمهور و همکاری سایر قوای حکومتی قابل حل است؛ و البته امید به اصلاح نظام سلامت و بهره‌مندی عمومی از طعم شیرین سلامت با همت جمیع جامعه پزشکی چندان دور از دسترس نخواهد بود؛ زیرا به‌رغم تمامی ناملایمات و مشکلات موجود، جامعه پزشکی کشور بر میثاق راستی و نوع‌دوستی خود استوار مانده است.

انجمن پزشکان عمومی ایران، به‌عنوان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین انجمن موجود در حوزه سلامت کشور و به وکالت از سوی جامعه متکثر و فرهیخته خود، آمادگی خود را برای همفکری و همکاری با سیاست‌ها و برنامه‌های مدبرانه و عادلانه اعلام می­کند و رجاء واثق دارد که نظام اجرایی کشور می­تواند به‌دور از روابط حاکم و با شفافیت و نگاه کارآمد نسبت به تحلیل مشکلات موجود و تدوین دورنمای آتی نظام سلامت اهتمام کند و تولیت آن را به فردی بسپارد که به‌دور از گروه‌گرایی و سوگیری صنفی، با قاطبه جامعه پزشکی کشور تعامل داشته باشد و ضمن ارتقای سلامت، احیای حکمت را در دورنمای برنامه‌های خود بازیابی کند.

بدین منظور انجمن پزشکان عمومی ایران آمادگی دارد تا با تمام قوا و به پشتوانه اعضای فهیم خود و همکاری سایر انجمن­های علمی و صنفی و تشکل­های پزشکی، گزارشی تحلیلی از مشکلات فعلی و راهکارهای پیشنهادی را ارایه کند تا شاید خشت اول در اصلاح نظام سلامت کشور با انتخاب صحیح سکان­داران حوزه سلامت، منطبق بر نیازها و راهکارهای اساسی بنا گذاشته شود.

دکتر عباس کامیابی رییس انجمن پزشکان عمومی

4545

کد خبر 300685

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خرم آبادی IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
    58 14
    امیدورام آقای روحانی به فکر بهداشت و سلامت مردم باشند.ما پزشکان هم به وظیفه خودمون عمل می کنیم.به امید روزی که کسی بخاطر"پول"بیمار "نماند"
    • صبا A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
      7 4
      با سلام امیدوارم همه ی پزشکان به فکر جیبشان نباشند نه فقط شما. اگر مربض در مطب بمیرد هم اگر پول نداشته باشد اون را راه نمی دهند. بگذریم از عدم ارزش برای وقت بیماران در مطب های خصوصی متخصصان که به اصطلاح سوگند بقراط را هم خواندند.
    • بی نام IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
      7 6
      ولی خیلی از شما پزشکان با اینکه درآمد های میلیونی دارید حاضر نیستید بیماران بی بضاعت رو یاری کنید
    • بی نام IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
      7 8
      کم به شما میرسن .من خودم از کادر درمانم در بین اعضای کادر درمان فقط پزشکا آدمن بقیه هیچ..همه طرحام که به نفع در آمد زایی شماست!حالا به بهانه بهبود وضع سلامت ...مسخره کردن هر دولتی اومد وضعشون بهتر از دیروز شد حالا بیشترم میخوان.حالا یه اشتباه تو درمان صورت بگیره همه مقصرند بغیر از پزشک محترم کسی نم تونه بگه بالا چشتون ابرو..بجای این کارا از لحاظ علمی خودتونو بالا ببرید که مردم مجبور نشن برای یه سرماخوردگی ساده برن پیش متخصص.دوره دانشجویی یه بار یه کلاس مشترک تخصصی با اینا داشتیم لپ تاپ میآوردن سر کلاس بازی میکردن تازه بقیه رو دست مینداختن که به درس گوش میدید امتحانم که با تقلب عملی رو ممد باغبونم زور بزنه دست و پا شکسته یاد میگیره!
  • پارسا A1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
    4 0
    آره عمل میکنین
  • علی IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
    6 1
    وضع پزشکان وزارت بهداشت به مراتب ازنیروهای بهداشت بهتره کاش بهداشت هم نظام بهداشت داشت که به روحانی نامه می نوشتند
  • دانشجو پزشکی A1 ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
    2 1
    اولاً- کامل تر از آرزوی فوق (کامنت آقای خرم آبادی) بهتراست. آرزو کنیم :" به امید روزی که کسی بعلت «بی پولی» بیمار نشود". دوماً- اگر قصد واقعی نگارنده نامه ،کمک و همفکری باشد. اصلاً نیاز به رسانه ائی کردن و در بوق کرنا کردن نیت خیر نیست.! اما از روی ظاهر اهداف احتمالی دیگری به ذهن متبادر می شود: 1-ممکنه نویسنده انتقادهای جدی و واقعی داشته اما در این 8 سال جرأت بیان صریح نداشته. 2- قصد اعلام موضع داشته تا بگوید من اون طرفی نبوده ام و در جبهه شما هستم ( ذات کلام ، لطف کنید یک پست درست حسابی مرحمت ....یا حداقل ماندگار باشم ) 3- گمان نموده بازار تقسیم گرم و دنبال سهم خواهی ..-البته منظورم این نبود که حتماً هدف واقعی ایشون یکی از سه گزینه (یا هرسه) بوده. عرض کردم به ذهن ساده و کم سوادمن میرسه !!
  • بی نام A1 ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
    3 1
    بجای پزشکان باید بیماران نامه مینوشتند از یه طرف هزینه دارو و بیمارستان از یه طرف ویزیت ها و ...غیره
  • نجفي A1 ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
    3 4
    به نام خدا اميدوارم نگاه دولت به جامعه پزشكي واقع گرايانه شود متاسفانه مشاغل واصناف متعددي در جامعه براحتي خون ملت را در شيشه ميكنند اما بدليل تبليغات منفي گسترده رسانه ها وجرايد چهره پزشكان بعنوان افرادي كه پول ملت را ميخواهند معرفي شده در حاليكه كسي دغدغه ها واسترس هاي اين شغل را نمي بيند واصل اين مشكل به ناكارامدي وعدم مسووليت پذيري بيمه ها در كشور ما بر ميگردد كه هزينه ان از جيب پزشكان و مردم پرداخت ميشود طي اين سي واندي سال دولت هم نخواسته اين اجحاف را ببيند اميدوارم در دولت تدبير واميد با تدبير به اين امر رسيدگي شود ونيم نگاهي به دستمزد پزشكان در كشورهاي ديگر داشته باشيم
  • علی IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
    7 5
    انصاف داشته باشید درآمد درصدی ازپزشکان رابا همه آنان مقایسه نکنید اگه یک دلارفروش بازاری بنگاهی و....هرکاری کنه میگین خیلی زرنگه یک شب کشیک پرستاران وپزشکان وبقیه کادر بیمارستانی رونمیتونین تحمل کنین کجای دروس پزشکی با نخوندن شبانه روزی و... پاس میشه یک روز زحمت متخصصین واسترس آنان شماروپیر میکنه درآمد مادی هم که نباشه بیاد فکر اقساط و...داشته باشه تا مریض معالجه کنه ؟؟؟؟؟؟؟؟
  • مهندس IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    4 4
    ای کاش من هم پزشکی می‌خوندم و نه مهندسی عمران... یادمه رفیق تنبله کلاس رفت تجربی و الآن پزشک شده، همین پزشک عمومی که شما می‌گویید، بنده حقوق‌ام در حد صفر ایشون حقوقشون اگر اشتباه نکنم حداقل ۱۲۰۰۰۰۰ اگر بیشتر نباشه... درسته شاید حقوق‌اون هم به نظر خیلی‌ها کم باشه... اما من یکی حاضرم جامون رو با هم عوض کنند... در ایران پزشکان و داروسازان خیلی خوشبخت‌اند خوش به حالشون...
    • پزشک IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
      6 1
      شاگرد تنبلا رفتن پزشکی؟!! معلومه که ار حسادت داری می ترکی...
  • بیمار A1 ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    1 1
    بهتر بود وظیفه اصلی درمان (نایاب شدن وکمبود دارویی) را در نامه خود جای میداند پس به فکر خودشان هستند تا بیماران و سلامت مردم، درد بیماران را فقط پزشکان می دانند و بس
  • حمید IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    4 2
    باید قسمت بهداشت از درمان جدا بشه(وزارت بهداشت و وزرات درمان).سیستم پزشک سالاری باید برچیده بشه.درآمد یک پزشک حساب کنید چند برابر یک کارمند معمولی هست در حالی که یک کارمند چند برابر یک پزشک کار میکند.مثلا پزشک تا میاد مرکز بهداشتی میشه رئیس اونجا حالا اونجا کارمندی هست که 10،15 سال سابقه داشته باشه ولی ایشون پزشک هست .البته من به خاطر این سیستم هنوز بیکارم یعنی تا پزشک و پرستار هست رشته های غیر درمانی رو بیخیال شین خوب این هم یک جور عدالت هست. پزشکان مثلا قسم میخورن که بیمارو معالجه کنن ولی تا رومیزی را نگیرن بیمار مرد مرد به درک.کل وزارتخانه دست ایناست و هر کی به فکر جیب خودش.امیدوارم آقای رئیس جمهور یک تحول اساسی در این سیستم ایجاد کنند
    • saeed A1 ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
      2 2
      کاشکی شما اول یه تحقیق (فقط) در مورد مشکلات و مدل زندگی یه دانشجوی پزشکی از زمان کنکور تا فارغ التحصیلی عمومی میکردین بعدا" با یه کارمنده به قول خودتون معمولی مقایسه میکردین...!!!
  • ابوالفضل IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    1 1
    از همه این مطالب گذشته،وضعیت آموزش پزشکی ما هم چندان تعریفی نیست.باید هر کسی جای خودش باشه که نیست.هر پزشک عمومی میتونه هر یک از تخصص های علوم آزمایشگاهی یا رادیولوژی و... رو بخونه.آیا این عدالته؟؟!!!!!!!!!!
  • ریحانه A1 ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    7 2
    کسانی که می گید درآمد پزشکا زیاده اگر یک نگاه به موهای سفید اکثرشون تو سن 25-30 سالگی بندازید شاید ذره ای از رنجی که کشیدن رو درک کنید . شما می دونید وقتی مریض بد حال رو 3 نصف شب بیارن برات که روت بالا بیاره و ادرار کنه و خانواده اش پشت در درحال جیغ کشیدن باشن و تو در اون لحظه باید تصمیم بگیری که کار درست رو انجام بدی و جون اون بیمار رو نجات بدی یعنی چی ؟ نابرده رنج گنج به دست نمی آید......
    • بی نام IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۹
      1 0
      چرا پزشکان به موهای سفید دانشجوهای دیگر رشته های سخت توجه نمیکنند مثل برق و عمران
  • حسن یوسفی A1 ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    6 1
    دوستان عزیز چرا اینقدر با پزشکا خصومت دارین...بیست وپنج سال اعصاب و زندگیمونو رو درس گذاشتیم...تو محروم ترین جاها که شما اقای مهندس زرنگ حتی نمیتونی یک روز وایستی به خاطر طرح با مردم کم فرهنگ روستایی سر وکله زدیم...بعد از چندین سال غربت حالا که توی شهر اومدیم باید شبایی که شماها تو خوا ب ناز هستین تا صبح بیدار باشیم...همین بچه تو که شب تب میکنه و میخاد تشنج کنه بعد از خدا امیدت به کیه...به پرستارایی هست که امپول زدن هم بلد نیستن...من پزشکم که بهت ارامش میدم...حالا بماند هر جا بری از تاکسی گرفته تا صاحبخونه و سوپری و...همینکه میفهمن پزشکی میخان بتیغنت...حاضرم شغل ازاد داشتم ولی این مشکلات رو تو این مملکت با پزشک بودن نداشتم.......
  • علوم آزمایشگاهی A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 2
    بنظر من تا وقتی که وزارت بهداشت با فقط پزشکان اداره می شه حق سایر رشته های علوم پزشکی پایمال می شه . الان که از همه رشته ها تو سر خور تر رشته علوم آزمایشگاهی است که حتی کارشناس ارشد و phd اش را هم به رسمیت نمی شناسن. فکر کنید رشته های پایین تر از ما مثل بینایی سنجی ، لیسانس های تغذیه ،شنوایی سنجی ، فیزیوتراپی ، مامایی و... حق تاسیس مطب و نوشتن نسخه را دارند (اگر چه بعضی از این رشته ها حتی بلد نیستند بیماری شخص را بنویسند) الا رشته علوم آزمایشگاهی که مسءولین محترم تمام در ها را بروی ورود آنها به کار خصوصی بسته اند و آنها را استثمار می کنند.حتی ما مثل پرستاری ها نظام آزمایشگاهی هم نداریم. امیدوارم وزیر بهداشت حال و آینده درد دل ما رو بخونه !

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین