روز پنجشنبه ۶ تیرماه ناگهان وزیر بهداشت خبر از ورود پزشک خانواده به تهران از شنبه ۸ تیرماه داد.

زهرا تالانی: امروز هم مراکز ثبت نام برای این طرح اعلام شد. شروع اجرای طرح پزشک خانواده در تهران در حالی اعلام شد که سال گذشته به دلیل مشکلات و عدم تامین اعتبار، قرار شد این طرح ابتدا به صورت پایلوت در قزوین اجرا شود و بعد  به تهران اورده شود. ضمن اینکه وزارت بهداشت تا همین یکی دو هفته پیش هم می گفت امکان اجرای پزشک خانواده در تهران وجود ندارد.

در همین زمینه با دکتر شهریار خاقانی، دبیر انجمن دانش آموختگان پزشکی عمومی ایران گفت وگویی را انجام دادیم که می خوانید:


دو روز پیش وزیر بهداشت از اجرای ناگهانی پزشک خانواده در تهران خبر داد درحالیکه قرار بود ابتدا در قزوین به صورت پایلوت اجرا شود و مشکلات رفع شود، سپس در تهران اجرا شود. دلیل ناگهانی بود اجرا آن را چه می دانید؟

ناگهانی بود آن احتمالا به خاطر روزهای پایانی کار دولت است. مانند دوره قبل که آقای پزشکیان وزیر بهداشت بودند و 20 روز آخر طرح پزشک روستایی را اجرا کرد و بی نتیجه ماند.

 

یعنی اشکالاتی که از سال قبل برای طرح اعلام می شد و باعث توقف آن بود رفع نشده است؟

خیر. این تغییرات زیاد نیست، پزشکان جلسات متعددی با وزیر داشتند و قرار بود که کمیته ای متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، انجمن پزشکان عمومی و سازمان نظام پزشکی که ذینفعان طرح هستند برگزار شود و کار کارشناسی کنند تا نسخه 03 اصلاح شود. اما هنوز اینطور نشده، بنابراین تصور می کنم در تهران در حد ثبت نام باشد، چون اجرا زمان نیاز دارد.

 

البته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت هم اعلام کرده که پزشک خانواده در تهران امکان اجرایی ندارد چون اعتبار آن تامین نشده است.

خب این عدم هماهنگی از دوره قبل میان وزارت خانه های بهداشت و درمان و رفاه،تعاون وکار وامور اجتماعی بود و هنوز هم وجود دارد.

 

پزشکان عمومی که خط مقدم این طرح هستند چه دیدگاهی به اجرای دوباره طرح در تهران دارند؟

متاسفانه شرایط برای پزشکان عمومی فرقی نکرده مبلغ پارسال کمی بیشتر شده و به 2800 تومان برای هر بیمار رسیده. اما با حدود 2500 بیمار در ماه. البته وزارت بهداشت با پزشکان کارمند خود جلسه ای دارد که وارد طرح شوند و هنوز خیلی پزشکان بخش خصوصی استقبال نکردند.

 

یعنی هنوز بخش خصوصی وارد طرح نشده است؟

به هرحال بخش خصوصی مجبور است که همکاری کند چون در غیر اینصورت بیمه ها نسخه ها را نمی پذیرند و ناگزیرند که وارد طرح شوند. البته خود انجمن با کلیت طرح مخالف نیست و خواستار تغییرات و اعمال نظر جامعه پزشکی در طرح است. باید این کمیته تشکیل شود و نظر پزشکان عمومی بررسی شود تا پزشکان هم از طرح رضایت داشته باشند.

47232

کد خبر 301048

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    5 1
    با سلام خدمت شما و همکار گرامی جناب اقای دکتر خاقانی. از من دلگیر نشید ولی چرا همه مصاحبه های شما با ایشان و به عنوان دبیر انجمن دانش اموختگان پزشکی عمومی ایران انجام میشود ؟ ایا مسئول دیگری نیست؟ ایا سازمان نظام پزشکی وجود ندارد؟ با همه احترام ، اصلا این انجمن کجاست وتشکیلات ان از چه جایگاهی در بین پزشکان عمومی برخوردار است/
    • خاقانی IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
      1 0
      با سلام و احترام همکار گرامی اینجانب دبیر انجمن پزشکان عمومی ایران هستم . هیات رئیسه انجمن پزشکان عمومی از ابتدای طرح پزشک خانواده در مباحث کارشناسی مربوطه شرکت کرده و اولین نقد کامل و علمی خود را تحت عنوان بیانیه سی انجمن ارائه دادند .و پس از آن بود که تغییرات زیاد (هر چند ناکافی )در نسخه اول طرح ایجاد گردید . بنابراین انجمن پزشکان عمومی ایران بعنوان تنها انجمن علمی با پشتوانه جمعیت عظیم پزشکان عمومی که سطح اول طرح پزشک خانواده میباشند میتواند نمایندگی همکاران را بعهده بگیرد. البته شرایط ویژه ای که در حال حاضر بر نظام پزشکی کشور حاکم است میتواند دلیل فقدان جایگاه این نهاد مهم در پاسخ گویی به همکاران باشد.
    • بی نام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      1 0
      به این جمله آقایان توجه کنید: "به هرحال بخش خصوصی مجبور است که همکاری کند چون در غیر اینصورت بیمه ها نسخه ها را نمی پذیرند و ناگزیرند که وارد طرح شوند." مجبور است - مجبور است - مجبور است. این تهدیده؟ بی ادبیه؟ بی نزاکتیه؟ اگه اینا نیست پس چیه؟ بله آقایون، با اجبار کردن کارای دیگه هم میشه کرد. ولی کار اجباری نتیجه اش از همین الان مشخصه!
  • شهاب IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    6 0
    از قدیم گفتند خرج چو از کیسه مهمان بود حاتم طائی شدن آسان بود . یکی به این بزرگواران نیست بگه اگه راست میگین اول بدهی چند میلیاردی خودتونو به پزشکان و پیراپزشگان صفر کنید بعدش یک چاله دیگه بکنید این حرفها مال وقتی که اولاً تعرفه ها اصلاح بشن ثانیاً پرداختها به روز باشند و سر آخر به مقوله سلامت به دید سرمایه گذاری نگاه شود نه درآمد زائی ماشین مش ممدلی سوارن تو رالی هم شرکت میکنن همین خلاص . .............
  • یک پزشک A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    2 0
    چرا مسئولین فقط در مورد پزشک خانواده شهری آمار میدهندو از آنلاین بودن پرداخت های آنها میگویند؛ آیا وضعیت معوقه های پزشکان خانواده روستایی برایشان مهم نیست؟(مثل بدهیهای دانشگاه علوم پزشکی مازندران به پزشکان خانواده روستایی).

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین