به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ژان کلود کارییر یکی از فیلمنامهنویسان سرشناس جهان است که با فیلمسازان بزرگی چون لوئیس بونوئل، میلوش فورمن، ژان-لوک گدار، آندری وایدا، ناگیسا اوشیما و ...همکاری کرده است.
او متولد 1931 است و در سال 1964 و زمان ساختن فیلم «خاطرات یک مستخدم» با لوئیس بونوئل همکاری خود را شروع کرد، همکاری که 19 سال تداوم داشت.
او همکاری بلند مدتی را نیز با پیتربروک کاگردان بریتانیایی داشت و نمایشنامههایی چون «مهابهاراتا» و «مجمع پرندگان» را برای این کارگردان نوشت.
کارییر شیفته ایران و سینمای ایران است و کتاب «فیلم کوتاهی درباره دیگران» شامل گفتوگوی بلند محسن آزرم، منتقد با این نویسنده است که در سال 1383 صورت گرفت. بخشهایی از این مکالمه سه ساعته در روزنامه «شرق» در همان سال (که کارییر به ایران سفر کرده بود) منتشر شد و حال پس از نزدیک به 10 سال متن کامل آن منتشر میشود.
جدا از مصاحبه بلند با کارییر، این کتاب یک گفتوگوی کوتاه دیگر نیز دارد که در آن عباس کیارستمی درباره کارییر و تجربه همکاری با او در فیلم «کپی برابر اصل» صحبت کرده است.
کارییر در این مکالمه درباره موضوعات متنوعی از فیلمنامه نویسی و سینما گرفته تا همکاریش با لوئیس بونوئل و همچنین همکاری با دیگر بزرگان سینما به تفصیل صحبت کرده است.
کارییر که تاکنون اقتباس های سینمایی مهمی را از آثار نویسندگانی چون گابریل گارسیا مارکز، میلان کوندرا، گونتر گراس، عتیق رحیمی، میرچا الیاده و آرتور شنیتسلر انجام داده، در این مصاحبه از چند و چون اقتباس سینمایی نیز سخن گفتهاست.
در این مصاحبه سعی شده هیچ کدام از فیلمنامههای مهم کارییر (به ویژه کارهای مشترکش با بونوئل) از قلم نیفتد و درواقع این کتاب شامل اطلاعات و خاطرات دست اول او از برخی از مهمترین فیلمهای سینما از جمله «زیبای روز»، «راه شیری»، «جذابیت پنهان بورژوازی»، «شبح آزادی» (همگی ساخته بونوئل)، «طبل حلبی» ساخته فولکر شلندروف، «دانتون» ساخته آندری وایدا و «سبکی غیرقابل تحمل زندگی» ساخته فیلیپ کافمن است.
کتاب «فیلم کوتاهی درباره دیگران» را انتشارات زاوش در 1200 نسخه منتشر کرده است.
57241
نظر شما