تهران امروز نوشت:

هرچند افزایش مرخصی زایمان مادران توسط نمایندگان مجلس در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت مصوب شد اما کارشناسان می‌گویند مکلف نبودن دولت به این امر سبب بروز اما و اگر‌هایی شده است. به نظر می‌رسد صرف ساعت‌ها وقت و انرژی و هزینه در مرکز زنان و خانواده ریاست‌جمهوری نتیجه‌ای را که انتظار می‌رفت در بر نداشت چرا که در قانون، به جای آنکه دولت مکلف به افزایش مرخصی مادران به 9 ماه شود، به این امر مجاز شده است. به گفته معاون مرکز امور زنان و خانواده مرکز زنان ریاست‌جمهوری، پیش از این شورای نگهبان نسبت به تامین نشدن منابع مالی ناشی از افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه ایراد گرفته بود که پس از آن با برطرف شدن ایراد شورای نگهبان این لایحه را به تصویب رساند. توران ولی مراد دبیر ائتلاف اسلامی زنان  اختیاری بودن افزایش مرخصی را عاملی برای تبعیض می‌داند. او می‌گوید: «ممکن است در مواردی با مرخصی زایمان 9 ماهه موافقت شود و در مواردی موافقت نشود. این موضوع سبب می‌شود که بین کارمندان فرق گذاشته شود و ایجاد چنین احساسی در فضای کار به راندمان کار آسیب می‌زند.»

در مصوبه جدید مجلس مبنی بر افزایش مرخصی زایمان مادران از 6 ماه به 9 ماه دولت مجاز به این افزایش مدت مرخصی است و دستگاه‌ها با توجه به آنکه مکلف به این افزایش نشده‌اند می‌توانند با این موضوع موافقت نکنند و حتی مرخصی 6 ماهه مادران نیز به این ترتیب زیر سوال می‌رود. گذشته از آن، پیش از این، مرخصی 6 ماهه مادران همراه با حقوق اعمال می‌شد و دستگاه‌ها ملزم به پرداخت حقوق به مادران در دوران مرخصی زایمان بودند اما در مصوبه جدید الزام به پرداخت حقوق لحاظ نشده است و معلوم نشده است که آیا این مدت مرخصی با حقوق است یا بدون حقوق! چراکه در ابتدای طرح این لایحه در مجلس این طرح به دلیل داشتن بار مالی برای پرداخت 9 ماه حقوق به مادران شاغل و دو هفته حقوق به پدران کارمند از سوی شورای نگهبان رد شد و در اصلاح این مشکل، دولت مجاز به افزایش مرخصی زایمان شد تا بار مالی را که بر دولت تحمیل می‌شود، کاهش دهد.

محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دراین باره می‌گوید: «این مصوبه یکسری مزیت‌هایی دارد ولی توزیع عادلانه ثروت در آن رعایت نشده است. به عنوان مثال خانم‌هایی که در مزرعه کار می‌کنند یا کشاورز هستند و بیشتر فشار افزایش جمعیت نیز بر دوش قشر روستایی و کارگر است اما در مورد آنها هیچ‌گونه حمایتی در نظر گرفته نشده است و جا داشت برای افرادی که جزو قشر پایین جامعه هستند و شاید به هیچ‌یک از امکانات دولتی دسترسی ندارند و در جایی نیز استخدام نیستند و حتی همسران آنها نیز استخدام رسمی اداره یا دستگاهی نیستند نیز بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شود.» قربانی ادامه می‌دهد: «با توجه به اینکه ما برای جامعه کارمندی این امتیاز را در نظر گرفتیم و اغلب جامعه کارمند ما شهرنشین هستند و جماعت شهرنشین با توجه به فرهنگ حاکم امروز قائل به تک‌فرزندی هستند این طرح نمی‌تواند برای آنها رغبتی برای داشتن فرزند ایجاد کند و اگر واقعیت‌ها را ببینیم به این قضیه پی می‌بریم.»

وی می‌گوید: «باید در یک پژوهش مشخص شود که چند درصد از جامعه جوان و شاغل ما علاقه‌مند به فرزنددار شدن هستند یا چند درصد زوج‌های جوان تمایل به داشتن فرزند دوم دارند؟بنابراین به اعتقاد بنده این کارها به افزایش جمعیت منجر نمی‌شود و ما باید یک بسته حمایتی را برای خانواده‌ها در نظر بگیریم که همه اقشار جامعه را در برگیرد.»

اما شهلا میر گلو بیات عضو فراکسیون زنان مجلس نسبت به تاثیرات مثبت اجرای این مصوبه امیدوار است. او درخصوص زمان اجرایی شدن قانون افزایش مرخصی زایمان می‌گوید: «پس از اینکه قانون افزایش مرخصی زایمان مادران و مرخصی تشویقی پدران توسط شورای نگهبان تایید شد هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی آن را به دولت ابلاغ کرد و هم‌‌اکنون دولت مکلف است آن را هرچه سریع‌تر برای اجرایی شدن به دستگاه‌ها ابلاغ کند.»

او می‌گوید: «امیدواریم دولت یازدهم در بخشنامه ابلاغی خود آیین‌نامه‌ای را تدوین کند که بر اساس آن دستگاه‌ها مکلف به اجرا کردن آن باشند و با لحاظ کردن بودجه مورد نیاز در بودجه سنواتی خود منابع مالی مورد نیاز را برای اجرا شدن این طرح تامین کند چراکه در غیر این صورت دستگاه‌هایی مانند آموزش و پرورش که تعداد زیادی از کارکنان آن خانم‌ها هستند قطعا بار مالی زیادی بر آن متحمل می‌شود و درصورتیکه منابع مالی آن در دولت در نظر گرفته نشده باشد و با توجه به اینکه در متن قانون آمده است که دستگاه‌ها مجاز به اجرای این قانون هستند بنابراین بعید نیست اجرایی نشود و تنها در چند دستگاه که منابع مالی خوبی در اختیار دارند اجرایی شود.»

45301

کد خبر 301145

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جمال IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    16 44
    زن بايد باشه خونه بچه داري كنه نبايد بره سركار
    • مدیری GB ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
      6 1
      خاک وچوک
  • مادرسام IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    15 6
    آقای جمال اگ ما زنها بعنوان موتور دوم برای خانواده درامد زایی نداشته باشیم که شما مردا هشتتون گرو نهتونه...پس چرا اکثر پسرای جوان میخوان خانومشون کارمند دولتی یا معلم باشن؟این قانون هم بخاطر هشدار رهبری در مورد افزایش جمعیت بود اما مثل اینکه بعضی ها راضی نیستن اجرا بشه ...داره به بیش از یکسال طول میکشه...خیلی از خانوما به امید 9 ماهه شدن مرخصی زایمان بچه دارشدن...بچه شونم بزرگ شد اما هنوز این قانون در گیرودار کش مکش مسئولین داره خاک میخوره...ایکاش مادر بودند و میفهمیدن که رهاکردن بچه در اوج وابستگی به شیر مادر در شش ماهگی چه ضربه روحی شدیدی برای یک مادر هست...درضمن این برنامه ترویج شیر مادر کلا" در مورد ما خانومای کارمند اصلا" مغایره...چون بعداز شش ماهگی دیگه بچه شیرخشکی شده
  • بی نام IR ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    9 1
    خدایی به اینا میگن قانون گذار؟ تجربه استفاده از سوراخ های قانون در دوره فعلی به اینا درس نداده؟؟؟؟؟؟
  • امیرحسین IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    8 2
    اگه دو روز هم به پدر مرخصی می دادن خوب بود ،
    • بی نام A1 ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
      16 4
      که بشینه خونه خانوم بیچاره هم به بچه برسه هم به آقا :)))
  • زن IR ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    15 2
    شما زنت رو نذاربره سرکار..چندتابچه تولیدکن بذارواست نگه داره...... ولی این بایدونباید رو شما تعیین نمیکنی
  • محمد جواد IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    5 3
    آقای قربانی ببخشید اگر اینطوره پس به روستا نشینان باید بیمه بیکاری در طول عمرشان هم بدهند، کارمند به دولت بیمه و مالیات می دهد و دولت موظف به ارائه خدمات می باشد ولی روستائیان چه درآمدی برای دولت دارند جز هزینه!!!!!!!!! پس با درایت صحبت کنید نه با سیاست!!!!!!!!
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    9 1
    مگر حقوقی به زنان شهری که خانه دار هستند می دهند که به زنان روستایی بدهند !!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    12 0
    اونوقت تامين اجتماعي چطور حساب ميكنه. ما كه كارمند بخش خصوصي هستيم چكار بايد بكنيم؟ همينطوري بخش خصوصي اگه خانمي باردار بشه باهاش قرار داد تمدي نمي كنن. حالا بشه 9 ماه تكليف حقوق هم معلوم نشه چه كار بايد بكنيم؟
  • مادر شاغل IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    9 1
    لطفا قانون افزایش سنوات کاری مادران شاغل به تعداد فرزندان را اجرایی کنید تا مادران بتوانند زودتر بازنشسته شده و در سنین بحران نوجوانی بچه ها در کنارشان باشند.
  • مادر شیما A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    12 0
    مرخصی زایمان فایده نداره هر چقدر میخواد باشه چون تامین اجتماعی حقوق نه کامل میده نه به وقت اینقدر دوندگی داره تا بتونی پولی بگیری توی سه ماه فقط 400000تومن به من دادن با کلی پیگیری منم بیخیال شدم بچه ام گذاشتم پیش مادرم اومدم سرکار آخه شوهرم توی خرج زندگی مونده بود دولت از هیچ چیزی برای مردم حمایت نمیکنه فقط طرح تصویب میکنه
    • بی نام A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۸
      2 0
      من هم دقیقا با نظر شما موافقم.بچه علاوه بر نیاز به مادر به پول هم نیاز داره.وقتی که دولت درزمان اوج مخارج خانواده رو تنها رها میکنه چه توقعی داره؟فقط توقع دارن جمعیت زیاد بشه؟ مسلمه که من اگه موقعیت کاریم به خطر بیفته یا اصلا قید بچه رو میزنم یا اگه بیارم هم از مرخصیم نمیتونماستفاده بکنم پس مدت زمان مرخصی نمی تونه فاکتور مشوق رشد جمعیت باشه. به دنبال حمایت مالی باشید که با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشه!
    • محمد IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      0 0
      80 تا پوشک 58 هزار تومان...
  • ندا A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    3 0
    سلام خسته نباشيد .من خودم كارمندم وخانواده ام در شهر ديگه زندگي مي كنند ..زماني كه فكر مي كنم بچه دار شم ..بچه ام چگونه به تنهايي بزرگ كنم...ويك استرس واسم بوجود امده از وقتي كه فهميدم مرخصي زايمان 9ماهه ميشه خيلي شاد شدم ..حداقل 9ماه پيش فرزندم هستم ..مابقي خدا كمكم مي كنه ..از طرف ديگه تو. اين گراني وتورم چطور وجدانتون راضي ميشه كه زمان مرخصي زايمان بدون حقوق باشه .برعكس وقتي بچه دار ميشيم ،هزينه زندگيمون بالاتر ميره ....واحتياج به حقوق مرخصي داريم .شما را به خدا سوگند به ما كمك كنيد و اميد بديد، تا بتونيم اعتمادمون نسبت به دولت حفظ كنيم ...استرس واضطراب رااز ما دور كنيد خواهش مي كنم .من فقط از شما مسئولين ارامش مي خوام ...متشكرم.
  • amini IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    1 0
    با سلام و خته نباشید. با این وضعیخود ت که نمیشه کشور رو اداره کرد!! یه قانون ساده 1 سال طول میکشه و اخرش هم میگن!: میشه! همه خوشحال میشن و بعد 1 هفته میگن !: نمیشه همه خانم ها و اقایان که دارن پدر میشن ناراحت و لعنت میگن به افرادی که مانع این مصوبه میشن!!! واقعا من موندم که تو این کشور کی تصمیم میگیره؟! کی اجرا میکنه و کی مانع این کارها میشه؟؟؟!! یکی منو راهنمایی کنه؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین