به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، به مناسبت شهادت علامه مجاهد شیخ حسن شحاته، از علمای شیعه مصر به همراه چهار تن از یارانش، مجلس بزرگداشتی توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار میشود.
این مراسم سهشنبه یازدهم تیرماه 1392 ساعت 11 تا 12:30 در مسجد ارک تهران واقع در خیابان پانزده خرداد برگزار میشود.
شیخ حسن شحاته که بود؟
شیخ "حسن شحاته" شیعهشدهٔ معروف، استاد دانشگاه "الازهر"، مرشد مذهبی و معنوی ارتش مصر و برگزارکننده مجموعه برنامههای "العلم" در رادیو و تلویزیون و مساجد این کشور بود که در نهایت، روز نیمه شعبان امسال در سن 66 سالگی، در حمله چماقداران سلفی و وهابی مصر، به شهادت رسید. شیخ شحاته نه تنها از شیوخ و علمای الازهر به شمار میآمد بلکه استاد بسیاری از علما و روحانیونی بود که زمانی شاگردی وی را کرده و دستپرورده او بودند. وی همچنین امام جماعت یکی از بزرگ ترین مساجد قاهره بود که مسجد او مقابل سفارت رژیم صهیونیستی بود و هزاران نفر نمازگزار برای اقتدا و گوش دادن به سخنان او در این مسجد جمع می شدند.
شیخ حسن در سال 1946 در یک خانواده حنفی مذهب در استان الشرقیه مصر متولد شد. وی فارغ التحصیل مرکز القراءات و استاد علوم قرآنی بود. اولین خطبه نماز جمعه را در سیزده سالگی و در مسجد روستای خود ایراد کرد و پس از آن به عنوان روحانی در نیروهای مسلح مصر به تبلیغ و سخنرانی اشتغال یافت.
برگزیدن مذهب شیعه توسط شیخ شحاته سال های بسیار طول کشید. شیخ حسن پس از گرایش به تشیع به اعلام و ترویج عقیده خود بر منابر پرداخت و موج گسترده ای در مصر ایجاد کرد و هزاران نفر از مردم با شنیدن سخن حق او، محبت فطری خود نسبت به اهل بیت را در این شخصیت یافتند و از او پیروی کردند. این موج به سرعت در مصر منتشر شد و مردم سخنان او را بر سر زبان ها نقل می کردند.
به گفته خود شحاته بیست سال را با اهل تصوف سپری کرده و تنها نتیجهای که از آنها گرفته این بوده که آنها در میان خود به شاخههای متعددی تقسیم شدند که وهابیها یکی از آنها هستند که چهره اسلام را تحریف کرده و مبانی اعتقادی خود را براین اندیشه باطل بنا کردند که هیچ یک از ائمه را به رسمیت نمیشناسند و تنها فرد مورد قبول نزد آنها «ابن تیمیه» است که حتی بیش از پیامبر(ص) او را گرامی میدارند. شیخ حسن شحاته طی سالهای 1994 تا 1996 به مذهب تشییع گروید، با این حال در این مدت نیز همواره مدافع اهل تسنن بود.
/6262
نظر شما