واحدمرکزی‌خبر

سیاستمدار مصری تحولات اخیر مصر را استیضاح مردمی محمد مرسی توصیف کرد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، عمرو موسی وزیر امورخارجه سابق مصر و دبیر کل سابق اتحادیه عرب که حالا یکی از شخصیتهای اصلی مخالفان سیاسی در مصر به شمار می رود گفت:« تحولات اخیر در مصر قیام مردمی و انقلاب مردمی بوده است. در واقع می توان گفت این تحولات به معنای استیضاح مردمی محمد مرسی ،رئیس جمهور سابق مصر است. این تحولات با اقدامات ارتش شروع نشد. این تحولات ناشی از نشست چند تن از افسران ارتش مصر نبود که تصمیم بگیرند فلان کار را انجام بدهند. بلکه این تحولات ناشی از خواست مردمی بود که تاکید می کردند نمی توانند شاهد یک سال شکست دیگر در کشورشان باشند. حکومت مصر در آستانه ورشکستگی و فروپاشی قرار گرفته بود. سرنگونی محمد مرسی تقصیر خود اوست. او به خواسته های مردم توجه نداشت. باآنکه محمد مرسی با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، این اختیار را داشت که کشور را اداره کند و به صورت دموکراتیک در مسند قدرت قرار گرفته بود، اما پس از رسیدن به قدرت، برخلاف خواست مردم عمل کرد. او پس از رسیدن به قدرت کارهایی انجام داد که با رفتارهای دموکراتیک، سیاستهای دموکراتیک و سیاستهای مبتنی بر دموکراسی و خواست مردم بسیار فاصله داشت.درواقع، او برخلاف خواست مردم عمل می کرد. تغییر قدرت در مصر ، کودتای نظامی نبوده است. من در پاسخ به اظهارات مقامات آمریکایی به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می گویم که تحولات اخیر مصر کودتا نبوده بلکه قیام مردمی بوده است. مصر انقلاب دوم را تجربه کرده است. درواقع، مردم مصر از خودشان در مقابل نقض حقوق اساسی خود و حتی نقض دموکراسی دفاع کرده اند. آقای رئیس جمهور (آمریکا)! ما به کمک جهانیان نیاز داریم. ما به کمکهای دموکراتیک نیاز داریم. ما به فهمیده شدن نیاز داریم. لازم است شما از ما در حرکت در مسیر دموکراسی حمایت کنید تا اینکه مصر به دموکراسی درست و راستین برسد. بی تردید ، انتخابات در مصر تا چند ماه دیگر برگزار خواهد شد . من از دوره انتقالی کوتاه در مصر حمایت می کنم. مصر نمی تواند شاهد آن باشد که این دوره گذار، طولانی باشد. ما باید کشورمان را با سیاستهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت بازسازی کنیم. به این منظور به دولت نیاز است. باید دولتی منتخب وجود داشته باشد تا این مسئولیت را بپذیرد. ما از قبل می دانستیم که ممکن است مصر به چنین وضعی برسیم زیرا ماهها درخواستهایی مطرح کردیم بدون آنکه پاسخی به آن داده شود. نتیجه این روند به بروز وضعی منجر شد که حالا شاهد آن هستیم. اینکه حالا از محمد مرسی محافظت می شود خوب است زیرا خشم و غضب مردم از مرسی و سیاستهای او بسیار زیاد است.

 4949

کد خبر 301965

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود IR ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    59 49
    با حرف های عمر موسی موافقم
    • ایرانی IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      31 34
      سلام؛ چقدر این آقای عمر موسی دیپلماتیک و بین‌المللی حرف می‌زنه.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    69 27
    در يك نظام دموكراتيك، استيضاح در پارلمان يا پاي صندوق رأي انجام مي‌شود، نه در كف خيابان!
    • بی نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      17 7
      در نظام دموکراتیک بله ولی در این مصر نه
  • شعله IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    27 1
    به هر حال اين سوال بأقى مى ماند كه ايا همه ى مردم با رئيس جمهور بعد موافق خواهند بود؟ يا يكسال بعد هم عده اى به مخالفت برمى خيزند؟
  • بی نام IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    18 8
    قطعا کودتا بود و ناجوانمردانه بود و فقط هم در یک کشور عربی میشه یه رییس جمهور را این طور برکنار کرد
  • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    21 5
    اخوان المسلمين نماينده ي مردم مصر نبود و اين جنبش اجتماعي بود نه كودتا1.تو انتخابات مصر زير 50درصد شركت داشتن مرسيم به هيچ وجه اكثريت ارا رو نياورد وبا ائتلاف با حزب سلفي نور قدرت رسيد2.مسلمانان مصر هزار سال دارن با يهوديا و مسيحيا در مسالمت زندگي ميكنن ولي در شبكه هاي حامي اخوان المسلمين از جمله مصر25چندين بار تورات و انجيل رو اتيش زدن3.يك نگاه به شبكه هاي بين المللي اخوان از جمله وصال عربي بندازين.احكام قتل شيعه و جهاد نكاح و....4.همين يوسف الضرقاوي سلفي حزب نور گفت اسلام با دموكراسي ميانه اي نداره و همه گروه ها ي سياسي و احزاب كافرن.شما جاي مردم مصر.چكار ميكردين؟
  • بی نام A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    7 2
    مساله فقط تغییر یک رییس جمهور نبود، بلکه تغییر نظام تندرو و بنیادگرا بود که با یک اکثریت شکننده از رای دهندگان (و نه همه مردم مصر) قدرت گرفته بود و مهمتر از اون تغییر قانون اساسی بود که اکثریت مردم حتی قبل از تصویب با چند ماده اصلیش از جمله دخالت شریعت در قانون مشکل داشتند. به زعم عموم کارشناسان ، مرسی در حد و اندازه تمدن و مردم مصر نبود.
  • بی نام A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    6 1
    مارابه محمدمرسی وعمروموسی چه کاراینهاهمه سروته یک کرباسندمابایدبه فکرکشورخودمان باشیم .
    • بی نام A1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      2 0
      ما در یک جهان زندگی می کنیم، تو اگر بخواهی با کشتی به اروپا یا شرق آمریکا بروی یا باید از کانال سوئز رد شوی، یا صدها کیلومتر مسیر را طی کنی تا کل آفریقا را دور بزنی. و کانال سوئز توی مصر هست. جدی ترین دشمن ما یعنی اسرائیل هم همسایه دیوار به دیوار مصر هست. بزرگترین دانشگاه اهل سنت هم در مصر هست که می تواند با فتواهای خود امنیت ملی ما را تحت تاثیر قرار دهد. و از آن طرف با متحد شدن با ما می تواند ما را به قدرتی جهانی تبدلی کند. مصر بازار بزرگ 70 میلیونی دارد. نفوذ جدی در آفریقا و خاورمیانه دارد. و ... حالا واقعا به نظرت به ما ربطی نداره؟
  • بی نام A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    1 0
    باید دید آینده سیاسی مصر به کجا خواهد رسید وایا قانون اساسی حرف اول را در مصر میزند عاشوراهای خیابانی
  • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    1 1
    یوسف القرضاوی
  • رحيم IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    3 1
    بنظر ميرسه مردم مصر باهوشتر ازاين حرفان تا اخوان المسلمين ريشه مملكت رو نخشكانده ريشه شونو خوشكاندند اما راجع به بيرون امدن دمكراسى از صندوق راى من نيز با ديگر دوستان موافقم بشرطى كه.همه قدرتمندان سياسى باانتخاب مستيم فقط مستقيم مردم ازصندوق. بيرون بيايند
  • reza RS ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    2 1
    عمر موسی یکی از مهرهایه حسنی مبارک بود.چیزی که مشخصه از همون روز اول انتخاب شدن مرسی اقدامات برای ناموفق بودنش انجام شد وتنها بعد یک سال نظامیان حکومتو در دس گرفتن(بامشورتشون کشور اداره میشه).دوستانی که میگن کودتا نیس لطفا بگن چیه؟
  • reza RS ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    1 0
    شما که دم از آزادی بیان میزنید !!!! هرچی ما نظر ذاشتیم نشون ندادین که؟؟؟؟
  • میثم A1 ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    0 1
    طرفدار مرسی نیستم. ولی برکناری او قبل از پایان مدت ریاست جمهوری اصلا قابل دفاع نیست. مردم مصر هم مثل اکثریت مردم ایران, با دمکراسی آشنایی مناسبی ندارند. دمکراسی ترکیبی از حقوق و وظایف برای مردم و دولتمردان است. ااین حق رییس جمهور است که تا پایان مدت ریاست جمهوری در مسند بماند. آن هم رییس جمهور میانه رویی مانند مرسی که نه با آمریکا و نه با اسراییل قطع رابطه کرد و نه در مناسبات بین المللی به متحد بی چون و چرای ایران شد. اینکه رییس جمهور برای هر کار و تصمیمی نظر مردم را بخواهد یعنی پوپولیسم. به نظرم جامعه مصر از ابزار لازم برای تغییر قانونی رییس جمهور برخوردار بوده است (لااقل خیلی بیشتر از ایران) . خیلی این نظر را دوست ندارم ولی شاید هنوز اکثریت مردم مصر لیاقت دمکراسی رو....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین