۰ نفر
۱۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳

تسنیم نوشت:

یک رسانه فرانسوی برکناری رئیس جمهوری مصر را بدون شک تضعیف سیاست های منطقه ای دولت ترکیه دانست.

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین المللی فرانسه در استانبول واکنش دولت ترکیه به برکناری محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر و تاثیر آن بر جایگاه منطقه‌ای ترکیه را بررسی کرده است:

 از زمان اعلام ضرب الاجل ارتش مصر به محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع این کشور، دولت ترکیه عصبانیت خود را نشان داد و  در همان ابتدا احمد داوود اغلو، وزیر خارجه ترکیه با ناامیدی با چندین پایتخت اروپایی برای ممانعت از سقوط مرسی تماس گرفت.

در واکنش به عزل محمد مرسی از ریاست جمهوری این کشور، وزارت خارجه ترکیه صبح دیروز(پنج شنبه) در بیانیه ای تنها به «اهمیت ثبات» در مصر برای ترکیه و منطقه اکتفا کرد.

اما همزمان مسئولین حزب عدالت و توسعه ترکیه ناخشنودی خود را از تحولات مصر و کودتای نظامی علیه محمد مرسی، هم مسلک رجب طیب اردوغان ابراز کردند.
پنج شنبه پس از یک نشست کابینه «بحران»، انتقادات آنکارا رسمی‌تر شد: در پایان نشست وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: « آنکارا عزل و بازداشت رئیس جمهور قانونی و منتخب مصر را نمی‌پذیرد» و ابراز امیدواری کرد که « دخالت نظامی دستاورد‌های انقلاب 25 ژانویه 2011 مردم مصر را بر باد ندهد.» داوود اغلو افزود: « به علل مختلفی، عزل یک دولت انتخاب شده از طریق دموکراتیک قابل قبول نیست، و کودتای نظامی از همه بدتر است. »  طی این مدت سایر مقامات ترک نیز همین ادبیات را تکرار کرده اند.

تا به حال هیچکس در ترکیه جرات نکرده است اعتراضات اخیر در این کشور را با  اعتراضات مردمی در مصر که منجر به کودتا شد   مقایسه کند. فقط کامر گنچ نماینده حزب مخالف دولت ترکیه،  اردوغان را با محمد مرسی مقایسه کرده است.

البته این دو وضعیت چندان هم قابل مقایسه نیست، به جز اعتراض مردمی در هر دو کشور و دو رهبر که تضعیف شده‌اند. بعلاوه در هر دو کشور دولت‌های اسلامگرا از سوی نیروهای لائیک به چالش کشیده شدند.  تشابه در همین حد باقی مانده است، چرا که دولت ترکیه حداقل تا این لحظه به حد گسترده‌ای بر ارتش مسلط است و البته وضعیت اجتماعی و اقتصادی ترکیه همچون مصر در آستانه انفجار نیست.

اما شکی نیست که آنچه در مصر روی داد، سیاست منطقه ای ترکیه را تضعیف کرد. ترکیه‌ای که اخیرا گرایش جدیدی به سوی کشورهای عرب از خود نشان داده بود. بعلاوه سقوط اخوان المسلمین بر نفوذ منطقه‌ای حزب توسعه و عدالت ترکیه نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت؛ جایگاه الگو و مدل موفق دولت اسلامی و دموکراتیک که از ابتدای تحولات عربی تقویت شده بود اکنون زیر سؤال رفته است.
بی‌شک، مرغ اقبال از شانه‌های  آنکارا و حزب توسعه و عدالت پر زد و رفت!

49261

کد خبر 302033

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    13 35
    از این خبرا هم نیست!
  • بی نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    36 20
    اسلامگرای چی عزیز من اینها اسلام خودشان را تبلیغ میکنند نه اسلام پیامبر اعظم (ص)را اسلام اینان را هم دیدیم چگونه کشتن محود شحات و مصلح نمودن او باید هم اینکونه تقاص پس میدادند البته تقاص پس دادن ترکها برای خونهای بناحق ریخته شده در سوریه مانده
    • بی نام IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      3 0
      حرف حساب زدی ولی قبل از ارسال یکبار نوشته ات را بخوان پر از غلط املایی و انشایی است.
    • بی نام IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      3 1
      مصلح نه مجيد! مثله!
  • بی نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    9 25
    حرف حق حسابیه !!! باید از طریق دموکراتیک هر کاری می خواستند می کردند اینها می دونستن اگه اخوان که اولین حکومت دموکراتیک رو و اولین انتخابات ریاست جمهری رو در دست بگیرند تجربه پیدا کنند مصری با عظمت خواند ساخت آنها بسیار انقلابی تر از ما هستند، منظورم قدمت تلاش إخوانی ها برای اسلامی بودن است، از اول انقلاب بسیاری از بزرگان وحتی رهبری اثار سید قطب شهید را ترجمه می کردند و از تلاش مؤمنانه ی آنها دفاع کرده و الهام می گرفتند ؛ اگر اخوان خودش باشد و با سلفی ها پرونده اش را تیره نکند خیلی موفق خواهد شد، همین دلیل بود که ارتش سکولار نیمه آمریکایی مصر را وادار به مداخله کرد زیرا ارتش همان ارتشی است که کمک های میلیاردی سالانه از امریکا می گیرد چطور می تواند طرف امریکا را رها کند إخوان را بگیرد
    • عليرضا A1 ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
      2 0
      فعلا كه افكار بزرگ سيد قطب تبديل شده به سلفي گري و كشتن شيعيان وسكوت معني دار مرسي وتاييد اواز سلفي ها ونتيجه اش هم همين شد كه ديديد .
  • بی نام IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    6 1
    شما خیلی بیشتر تلاش داشتید به مرسی و حکومتش نزدیک بشید . اما اونها نخواستند . دوباره تلاش کنید اما نمیشه چرا که اندیشه بنیادگرایی متضاد با آشتی و صلح و ارتباط مستمر است .
  • علی IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    6 3
    یک رسانه فرانسوی برکناری رئیس جمهوری مصر را بدون شک تضعیف سیاست های منطقه ای دولت ترکیه دانست. اینم شد منبع خبری . این کشور ها که ضد همدیگه هستن.بدون غرض خبری منتشر نمیکنن از جریانات سیاسیشون.
  • بی نام A1 ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    2 0
    صادق وراستگونبودند اما آیابعدی برای مابهتراست خداکند
  • ایهان IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    0 3
    مطمئنا اخوان اگر انتخابات جدید برگزار شود پیروز است دولت با یک سال دولت نمی شود بلکه سالها باید بگذرد تا یک دولت قدرتمند پدید اید من به شخصه طرفدار اخوان و مسلمانان هستم مطمئنا اخوان هر چه باشد از عوامل امریکایی و غربی بهتر است.
  • مسعود IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    1 2
    اتفاقا همین بلا رو می خواستن سر ترکیه هم بیارن منتها زیرساختهای قوی و تجربه دیرینه دموکراتیک ترکیه و البته آگاهی مردم اون کشور خیالاتشون رو پنبه کرد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین