۰ نفر
۱۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۷

یک روزنامه انگلیسی به بررسی برکناری مرسی پرداخته است و اعتقاد دارد فردی که رئیس جمهوری مصر را برکنار کرد یکی از باوفاترین یاران محمد مرسی و عضوی از اخوان االمسلمین بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، واحد مرکزی خبر در تحلیلی به نقل از روزنامه فاینشنال تایمز نوشته است: عبد الفتاح السیسی وزیر دفاع مصر که روز چهارشنبه محمد مرسی رئیس جمهور اسلامگرای این کشور را برکنار کرد ، ماه اوت به این سمت منصوب شده بود و شایعاتی مطرح بود که وی به سبب داشتن دیدگاههایی شبیه به گروه اخوان المسلمین انتخاب شده است.
پایگاه اینترنتی این روزنامه در تحلیلی به قلم حربا صالح نوشت : مرسی به تازگی اقدام شجاعانه بازنشسته کردن حسین طنطاوی وزیر دفاع با سابقه و معاون وی سامی عنان از باز ماندگان زمان پیش از انقلاب و زمان حسنی مبارک را انجام داده بود.
آن اقدام در داخل و خارج مصر با تمجید روبرو شد زیرا نخستین بار بود که غیر نظامیان در مصر توانستند بر نظامیان برتری پیدا کنند.
از آنجا که ژنرال السیسی به فردی پرهیزکار و مسلمانی معتقد شهرت داشت و گفته می شود ارتباط های خانوادگی نیز با اخوان المسلمین دارد ، بسیاری معتقد بودند وی فردی کامل برای اخوان المسلمین است. این تصور وجود داشت که السیسی از ایجاد تغییرات عمیق در فرهنگ کشور مصر استقبال می کند.
در عین حال این ژنرال پنجاه و هفت ساله که در انگلیس آموزش دیده و دارای مدرک فوق لیسانس از « کالج جنگ ارتش » در ایالت پنسیلوانیای آمریکاست ، در زمان حسنی مبارک به مقام فرمانده اطلاعات نظامی مصر ارتقا یافته بود مقامی که مانع از هر گونه نشانه ای از وفاداری به اخوان المسلمین می شد.
السیسی به سبب سن خود تجربه شرکت در جنگ های مصر با اسرائیل را نداشته است ولی فردی مورد اعتماد بود که عهده دار سمت های مهمی بوده است و زمانی نیز وابسته نظامی مصر در عربستان بود.
حتی زمانی که اخوان المسلمین نیز قدرت را در دست داشت ، ارتش نیرویی قدرتمند و تقریبا خودمختار باقی ماند و توانست در قانون اساسی جدید وضعیتی را بدست آورد که نفوذ سیاستمداران غیر نظامی را بر امور آن محدود می کرد. بعید بود فرمانده ارتش مطیع اسلامگرایان باشد که افرادی تازه وارد در دولت به شمار می رفتند و هنوز در حال تحکیم کنترل خود بر نهادهای دولتی بودند.
تحلیلگران و دیپلمات ها تا چند روز قبل اصرار داشتند ارتش مصر در زمان فرماندهی السیسی علاقه ای به مداخله در سیاست ندارد. تصوری که وجود داشت این بود که ارتش از اداره هجده ماهه کشور پس از سقوط مبارک خاطرات خوبی ندارد زیرا نتوانست انتقال قدرت را به خوبی مدیریت کند و با انتقادهای شدیدی از طرف مردم روبرو شد.
در عین حال اکنون برخی می گویند دوستی شکننده ارتش و اسلامگرایان حاکم در ماههای اخیر پایان یافته بود. شایعاتی از چند ماه گذشته وجود داشت که مرسی و السیسی قصد دارند یکدیگر را برکنار کنند که این نشانه ای از تنش بود.
توفیق اکلیماندوس محقق در « کالج فرانسه » در پاریس که تخصص وی در خصوص ارتش مصر است گفت:« این نگرانی وجود داشت که ژنرال السیسی برکنار شود یا فرماندهان برکنار شده ارتش محاکمه شوند. همچنین این نگرانی در ارتش مصر وجود داشت که مرسی در چارچوب تلاش برای وارد کردن اعضای اخوان المسلمین به موسسات دولتی که چند دهه از دسترسی به آنها محروم بودند بخواهد ارتش را نیز بدست بگیرد.
»
وی افزود:« من تقریبا اطمینان دارم که ارتش نمی خواست مداخله کند ولی فکر می کنم این تصمیم ماه مارس یا شاید هم یک یا دو ماه پیش اتخاذ شده بود که ارتش در صورت مساعد بودن اوضاع وارد عمل شود. ارتش مصر می خواست صبر کند تا بهانه ای بدست آورد. منبعی موثق به من گفت اگر مخالفان سی ام ژوئن بتوانند به خوبی بسیج شوند ، ارتش دست به کار خواهد شد.»
به عقیده اکلیماندوس ، ارتش بسیاری از محافظه کاران و معتقدان مذهبی را مهار کرده است ولی فرهنگ آن همچنان ملی گرایانه ، متعادل و در جهت بوجود آوردن کشوری متحد ، قدرتمند و متمرکز خواهد بود و درباره عقیده ایجاد کشور اسلامی بزرگتر مورد حمایت اخوان المسلمین تردید وجود خواهد داشت.
وی تاکید کرد : افسران ارتش به طور مشخص تر نگران روابط نزدیک مرسی با حماس - گروه فلسطینی اداره کننده نوار غزه - بودند. نگرانی که وجود داشت این بود که این روابط موجب سوق دادن شدن مصر به طرف جنگ با اسرائیل شود.
نظامیان مصر از تلاش اخیر مرسی برای حمایت از تندروهای مذهبی نگران بودند مثلا درباره انتصاب فرماندار الاقصر از اعضای پیشین گروه اسلامی نگرانی هایی وجود داشت. گروه اسلامی سازمانی بود که در دهه هزار و نهصد و نود گردشگران و مسیحیان را می کشت.
ژنرال السیسی دقت می کرد تاکید کند ارتش در سیاست باقی نمی ماند و مجبور است « نقشی ملی » ایفا کند و قدرت را به غیر نظامیان تحویل خواهد داد.
در نهایت این موضوع ممکن است صرفنظر از اهداف واقعی ارتش ، دشوار باشد.
اکلیماندوس گفت :« السیسی خواستار برگزاری انتخابات است تا حمایت آمریکا را از دست ندهد. مشکل اینجاست که همه احزاب به غیر از اخوان المسلمین ضعیف هستند.»

49261

کد خبر 302043

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    29 1
    صرفا جهت اطلاع حرکت تمرد در تونس هم آغاز شده است با جمع آوری بیش از 200000 برگه تمرد
  • بی نام A1 ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    34 5
    گروه اسلامی سازمانی بود که در دهه هزار و نهصد و نود گردشگران و مسیحیان را می کشت. واقعا جرا بعضي مسلمانان به جنايت و ترور دست ميزنن؟؟
    • امین EG ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      10 0
      اسم دقیقا این گروه : "جماعت اسلامی" است که در زمان مبارک و در دهه 90 میلادی دست به حرکت های افراطی و خشونت طلبانه علیه توریست های که به مصر می آمدند زدند و دهها توریست را به قتل رساندند و اما اشتباه بزرگ مرسی این بود که یکی از اعضای ارشد این گروه را به عنوان استاندار الاقصر منصوب کرد. الاقصر توریستی ترین استان مصر است که جماعت اسلامی در همین استان تعدادی زیادی از توریست ها را به قتل رساندند و با واکنش مردم مواجه شده بودند و اینکار مرسی یعنی تعیین استاندار از میان اعضای این گروه برای الاقصر توهین به مردم این منطقه بود که دست به تظاهرات بزرگی برای برکناری استاندار زدند.
    • بی نام IR ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
      8 0
      چون فکر میکنند هر آنچه که فکر میکنند درست است...
  • سعید IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    7 1
    عاقبت قدرت طلبان همین است
  • عشق فقط یک کلام-علی علیه السلام IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    3 5
    اصلا این تمرد معنیش چیه افتاده سر زبان ها؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • سید IR ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    8 1
    البرادعی در مصاحبه با رویترز اعلام کرد که خون علامه شهید حسن شحاته باعث لرزش و سقوط پایه های حکومت اخوان و مرسی در مصر گردید .
  • شفیعی IR ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    4 1
    هرکس مرسی را برکنار کرد خداوند به او عزت دهد
  • مهدی RS ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    0 0
    سزای اعمال او در مصر مرگ است. به یاد شهید حسن شحاته
  • مسعود IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    1 1
    محمد مرسی خوب یا بد منتخب مردم بوده و 52 درصد مردم مصر به او رای دادند. کسی که با انتخابات اومده فقط و فقط باید با انتخابات بره. وگرنه دوران توسل به زور و ارتش و هوچی گری و شعبان بی مخ ها و ... به سر رسیده و من خیلی خوشحالم که می بینم مردم مصر پشت محمد مرسی ایستاه اند. این کودتای کثیف آزمون بزرگی برای دموکراسی در کل خاورمیانه است و انشاالله که با بازگشت مرسی خواست مردم مصر دوباره محقق شده و روسیاهی برای کسانی خواهد ماند که از کودتا حمایت کردند. عربستان و اسرائیل اولین کسانی بودند که از این کودتا حمایت کردند. غرب هم یک بار دیگه دورویی خودش رو نشون داد و نه امریکا و نه اتحادیه اروپا از واژه کودتا استفاده نکردند. تنها کشوری که به صراحات واژه کودتا رو بکار برد و اون رو محکوم کرد دولت ترکیه بود.