به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود در مراسم نکوداشت 8 سال تلاش جهادی دولت، و در تشریح اقدامات اقتصادی دولت، اظهار داشت: در بخش اقتصاد دولت با یک نظریه و برنامه وارد شد، سالها بود که کشور بین اقتصاد کمونیستی و سرمایهداری سرگردان بود. مبانی اقتصاد ملی و اسلامی و بومی تعریف نشده بود هر دو این دو روش اقتصادی انحصاری بودند و سرمایههای اقتصادی در اختیار عده قلیلی بود و مردم هیچکاره بودند.
وی با بیان اینکه در اقتصاد سرمایهداری، اکثریت مردم یا کارگرند یا منفعل، تصریح کرد: اقتصاد کشور در این سالها نسخه برداری از اقتصاد سرمایه داری بود، اقتصادی که تبعیضی بود، راه شکوفایی انسانها را میبندد، جریان سرمایه انسانی و مادی از مناطق محرومتر به برخوردارتر میرفت، از جیب محرومین به جیب پولدارها میرفت، از فعالیتها مولد به سمت تولید غیرمولد و از عمومیت به سمت انحصاری حرکت می کند.
اهم اظهارات رییس جمهور در ادامه می آید:
• باید 25 میلیون نیروی فعال کشور در تصمیمگیری و برنامه ریزی فعال باشند، آن زمان است که کشور جلو خواهد رفت، بستر این نابسامانی و جابجایی ثروت هم نظام توزیع یارانهها بود که هر که بیشتر مصرف میکرد بیشتر سود میبرد، تصدیگری دولت، قوانین اقتصادی ناقص، نظام مالیاتی و گمرگی و ... که همگی بستری برای پولدار شدن پولدارها بود.
• ما فکر میکنیم همه باید هم در فکر، اندیشه و دریافت اقتصادی فعال باشند و هم در حوزه اقتصاد بالنده باشند. جامعه اسلامی نیازمند مردم توانمند و قدرتمند است و اقتدار ملی برآمده از توانمندی مردم است، با مردم ضعیف نمیتوان اقتصاد قوی داشت.
• دولت در سخت ترین شرایط، رکود بین المللی، تحریمها و فشارهای داخلی با برنامه روشن سعی کرد این جریان یکسوی سرمایهداری را معکوس کند.
• بارها دولت سرمایه را به پایینترین نقاط کشور برد و توزیع کرد. که یکی از آن همین هدفمندی بود که بیشترین جفاها به این قانون شد. همین الان رییس صندوق بین المللی پول بیاینه داده که این اقدام ایران عالمانه و خوب بود و به بقیه کشورها گفته است که بروید از ایران آموزش بگیرید.
• برنامه بانکی و پولی، نظام بانکی و مالیاتی، قانون اصل 44، نظام گمرکی، سهام عدالت و ترجیحی، صندوق مهر، مسکن مهر، سفرهای استانی، بنگاههای اقتصادی کوچک و بنیاد نخبگان،ستاد کشاورزی، عمران روستایی و شهری، توسعه آموزش عالی، هدایت سرمایه گذاری ها همه و همه از فرصتها و اقدامات این دولت بود. که نتیجه آن فعال شدن عموم مردم در اقتصاد شد. به بخش خویش فرما سه میلیون نفر اضافه شده که نشان دهنده فعال شدن مردم در اقتصاد بود. فاصله برخورداری کاهش پیدا کرد. نسبت مخارج پردرآمد به کم درآمد از 14 به زیر 10 رسیده است.
• امید زندگی در کشور از 70.2 سال به 73.2 افزایش یافته است. درآمد سرانه افزایش یافته و اقتصاد ایران بزرگتر و توانمندتر شده و تحمل نوسانات بیشتر شده است. فشارهای سخت تر هم قابل مهار شدن است. جهش علمی در کشور اتفاق افتاده است. در تمام عرصه های علمی جهش اتفاق افتاده است.
• ما هستهای شدهایم، حال هر کاری میخواهند بکنند. آنها همه تلاششان این بود که ما هستهای نشویم، اما شدیم. معادله معکوس جواب نمیدهد. این نیست که برویم و بنشینیم و خواهش کنیم و آنها به ما فناوری بدهند. حتی اگر بخواهیم گفتگو کنیم باید از موضع اقتدار گفتگو کنیم. از موضع انفعال باشد بازنده خواهیم بود.
• یکی از کارهایی که در این دولت شد، هدیه فناوری بالا به روسای جمهوری کشورهای دیگر بود. اخیرا رباتی برای جراحی داخل مغز که فقط دو کشور آمریکا و آلمان، آن را می سازند، به رئیس جمهور روسیه هدیه کردیم که بداند جایگاه علم و فناوری در ایران کجاست.
• درآمد سرانه به ازای برابری قدرت خرید اضافه شده است تولید کشور احیا شده است، اقتصاد ایران بزرگ تر و توانمندتر شده است و تحمل نوسانات بیشتر شده است و تحریمهای سخت مهار شده است و ایمان داریم سخت تر هم قابل مهار شدن است.
ادامه دارد...
/27220
نظر شما