خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم مایک کولت وایت و تام پری نوشت :
بن بست برسر تعیین نخست وزیر موقت مصر روز دوشنبه پس از مخالفت حزب اسلامگرای النور با نامزدهای معرفی شده برای تصدی این سمت ، وارد سومین روز خود شد و باعث شد تا این بن بست در بحبوحه اعتراض های گسترده طرفداران و مخالفان محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر که به خشونت کشیده شده و تاکنون 35 کشته نیز داشته است ، طولانی تر شود .
ارتش مصر که روز چهارشنبه مرسی را از سمت خود برکنار کرد به سختی می تواند این خلاء سیاسی عمیق را آن هم در بحبوحه خشونت های روزافزون و رکود اقتصادی در پر جمعیت ترین کشور جهان عرب از بین ببرد .
درگیری های خیابانی بین طرفداران و مخالفان مرسی در قاهره ، اسکندریه و دیگر شهرهای مصر باعث نگرانی متحدان این کشور ازجمله کمک کنندگان اصلی به آن یعنی آمریکا و اروپا و همچنین اسرائیل شده که از سال 1979 با این کشور پیمان صلح امضا کرده است .
در درگیری های روز جمعه و شنبه بین طرفداران و مخالفان مرسی دستکم 35 نفر کشته شده اند . این درگیری ها در حالی رخ می دهد که دو سال و نیم از سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور مصر می گذرد اما بحران سیاسی در این کشور همچنان به قوت خود باقی است .
دولت انتقالی که ارتش مصر آن را منصوب کرده است تا زمینه را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جدید فراهم کند دو نامزد با افکار لیبرال را برای به عهده گرفتن سمت نخست وزیری موقت مصر معرفی کرده و حزب النور با هر دو آنها مخالفت کرده است .
مقامات انتقالی مصر قصد داشتند ابتدا محمد البرادعی و سپس زیاد بهاء الدین را که هردو سیاستمدارانی با تفکرات لیبرال هستند به عنوان نخست وزیر انتخاب کنند اما مخالفت حزب اسلامگرای تندرو النور با این دو نامزد باعث شد تا بن بست در این روند همچنان ادامه یابد.
حزب النور نقشه راه ارتش را برای روند انتقال در مصر تایید کرده و همین مسئله باعث شده است تا دیگر گروه های اسلامگرا آن را به خیانت به آرمان هایشان متهم کنند . برخلاف حزب النور ، بزرگترین رقیب آن یعنی اخوان المسلمین اعلام کرده است در روند سیاسی تحت حمایت ارتش هیچ مشارکتی نخواهد داشت .
بسیاری از اسلامگرایان معتقدند سرنگونی نخستین رئیس جمهور مصر که در انتخاباتی آزاد پیروز شده بود نگرانی ها را درمورد بازگشت این کشور به دوره سرکوب مبارک افزایش داد .
5252
نظر شما