۱ نفر
۲۶ تیر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۸

جلد دوم از مجموعه خاطرات جلال طالبانی تحت عنوان «پس از ۶۰ سال» نوشته و تحقیق عرفان قانعی فرد به زودی منتشر می‌شود.

عرفان قانعی فرد، پژوهشگر و نویسنده کتاب «پس از ۶۰ سال» در گفتگو با خبر آنلاین، دومین جلد مجموعه خاطرات طالبانی را به عنوان ‌مهم‌ترین ‌بخش از خاطرات و زندگی او یاد کرد و گفت: در این جلد، بخش مهمی از حواث و تحولات خاورمیانه در خلال سال‌های ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۵ روایت می‌شود. از سویی در این ‌اثر، تحولات و حوادث شکل‌گرفته از پیدایش و ظهور صدام حسین تا به قدرت رسیدن حزب بعث در عراق و اختلاف ارضی ایران و عراق بر سر اروندرود را می‌توان دید.»

نویسنده در این کتاب، از مباحثی چون «امضای قرارداد الجزایر بین صدام و شاه»، «عدم حمایت ایران از کردهای عراق به رهبری مسعود بارزانی»، «انقلاب اسلامی در ایران»، «تشکیل حزب اتحاد میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی در عراق»، «ناآرامی کردستان ایران پس از انقلاب» و «جنگ عراق و ایران»، حملهٔ شیمیایی به حلبچه؛ مسایل جنگ خلیج فارس و بعد تشکیل اقلیم کردستان عراق، جنگ برادر کشی ۱۹۹۶ با یک حزب سنتی، تا فروپاشی صدام حسین در ۲۰۰۳ و سپس به ریاست جمهوری رسیدن جلال طالبانی؛ به عنوان دیگر مباحث مطرح‌شده و این اثر از چند مسأله عمده پرده برمی‌دارد.

جلد دوم خاطرات دربرگیرنده 167 مصاحبه و بیش از ۲۳۰۰ سند است. در این کتاب با بسیاری از شخصیت‌های سیاسی دنیا که طالبانی به آن‌ها اشاره‌ای کرده، گفت‌وگو شده است، که از جمله آن‌ها به جیمز بیکر، بیل کلینتون، برژنسکی، آلبرایت، کاندولیزا رایس، کسینجر، آنتونی کوردزمن، چامسکی و... نیز بسیاری از مقامات امنیتی و نظامی و سیاسی عراق و ایران، چون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محسن رضایی، علی شمخانی و سردار جعفری می‌توان اشاره کرد.

این پژوهشگر تاریخ معاصر در عین حال تصریح کرد: «تنها بخشی از حرف‌های ناگفته جلال طالبانی باقی مانده است که آن‌ها را باید به کتاب اضافه ‌کرد تا برای انتشار آماده شود. و تکمیل نشدن روایت‌های طالبانی از یک سو و دکتر کمال فواد از سوی دیگر و نیز کسالت جسمی هر دو، موانع پیش بینی نشده تکمیل پروژه بوده است. متاسفانه جلد اول هم با وجود همه دقت‌ها در مراحل ویرایش با مشکلاتی ناخواسته روبرو شدیم که امیدوارم در جلد دوم تکرار نشود.»

جلد دوم خاطرات جلال طالبانی با مقدمه جاناتان رندل و پرفسور نادر انتصار، به تشریح رویدادهای سالهای ۱۹۶۷ تا ۲۰۰۵ می‌پردازد. جاناتان رندل، نویسنده مشهور آمریکایی، در مقدمه، این اثر را یکی از معتبر‌ترین تحقیق‌های تاریخ معاصر کردستان نامیده است؛ پروژه‌ای که در سال ۱۳۸۵ آغاز شد. همچنین پیش بینی می‌شود ترجمه کردی و عربی کتاب اول به طور همزمان با انتشار جلد دوم منتشر شود. ترجمه هایی که انتشار جلد دوم کتاب را با تاخیر ناخواسته مواجه ساخت. 

بر اساس این گزارش، جلد اول خاطرات جلال طالبانی، رییس‌جمهور عراق در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال ۱۳۸۸ توسط نشر علم انتشار یافت. جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق و ریس اتحادیه میهنی کردستان عراق، برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پیام ویژه‌ای فرستاد و کتاب خاطرات خود را به اهل فرهنگ و تاریخ این سرزمین تقدیم کرد. 
در اردیبهشت ۱۳۸۹ ناظم عمر دباغ، نماینده اتحادیه میهنی کردستان عراق در ایران، اظهار داشت: جلد دوم این کتاب که حاوی ۱۶۷ مصاحبه و بیش از ۲۳۰۰ سند است فعلا دارای نواقصی است، از جمله این نواقص گفت‌وگو با ۱۱ شخصیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران و رفع نواقص گفت‌وگو با جلال طالبانی و بازبینی مجدد دکتر کمال فواد سرپرست، ویراستار ارشد این اثر است. نماینده طالبانی در تهران، به عنوان یکی از سرپرست‌های این پروژه پژوهشی، هم‌چنین ضمن تشکر از استقبال گرم خوانندگان جلد اول که موجب شد در سال ۱۳۸۸ جزو کتاب‌های پرفروش در زمینه تاریخ معاصر قرار گیرد و کتاب پس از ۹ ماه به چاپ دوم برسد، خاطر نشان کرد: این اثر تلاشی در زمینه باز‌شناسی زوایای پنهان تاریخ معاصر و شاید نخستین گام در اراده تاریخ شفاهی کردستان معاصر باشد که با تحقیقی ۴ ساله و بسیار طاقت فرسا تدوین شده است.

از قانعی فرد در حوزه تاریخ معاصر کتابهای سیاست کرد‌ها در خاورمیانه (ترجمه فارسی از نوشته نادر انتصار)، تندباد حوادث (گفتگو با عیسی پژمان) و در دامگه حادثه (گفتگو با پرویز ثابتی) را منتشر شده است. 

6060

کد خبر 303969

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار