زهرا تالانی:وزیر بهداشت اعلام کرد بیمارانی که پس از 25 اردیبهشت داروی گران قیمت خریداری کرده اند از طریق سامانه 1490 اطلاع دهند تا مابهالتفاوت قیمت آن را به آنها برگردانیم.درباره نحوه این پرداخت و مشکلات آن روز گذشته کمیسیون بهداشت جلسه ای با دکتر محمدحسن طریقت منفرد وزیر بهداشت اعلام کرده است.درباره نتیجه این نشست با عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت گفت وگویی را انجام داده ایم که می خوانید:
کمیسیون اجتماعی دیروز با وزیر بهداشت درباره پرداخت مابه التفاوت قیمت داروها به حساب بیماران جلسه ای داشتید.نتیجه این جلسه چه شد؟
اعضای کمیسیون بهداشت اصلا در مورد پرداخت نقدی به بیماران توجیه نیستیم چون این شیوه درستی برای حمایت از بیمران نیست.با وزیر بهداشت هم حدود 4 ساعت صحبت کردیم اما به نتیجه نرسیدیم،چون ایشان شیوه خودشان را درست می دانند.الان ارز مرجع 2245 تومان به بیماران اختصاص می یابد که به نظر کمیسیون دولت قصد دارد همین ارز را هم حذف کند.
به نظر شما این شیوه چه اشکالاتی دارد؟
مشخص نیست بیماران واقعا دارویی دریافت کرده باشند که با اعلام یک شماره حساب بخواهند پولی دریافت کنند،برای همین پرونده بیماران باید بررسی شود.از طرفی بیماران شهرستانی سردرگم می شوند.
چه بودجه ای برای این کار در نظر گرفته شده است؟چون وزارت بهداشت همیشه اعلام می کند که با کمبود اعتبار مواجه است؟
وزارت بهداشت 2 هزار میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفته است،به نظرم با این شیوه این مقدار بودجه که کم هم نیست پایمال می شود.
بنابراین شما این طرح را موفق نمی دانید؟
من خوشبین نیستم.تا کنون در هیچ کجای دنیا ،دولت برای حمایت از بیمار پول نقد به او نداده است.
چاره کار به نظر شما چیست؟
باید قانون بیمه اصلاح شود و حمایت سازمانهای بیمه ای از افراد تحت پوششان بیشتر شود.همچنین ارزی تنها برای خود دارد در نظر گرفته شود و حتی به تجهیزات پزشکی هم اختصاص پیدا نکند.در این صورت شرایط بهتر می شود.باید عدالت در سهم بیمهای سلامت ایرانیان به وجود آید، اگر عدالت در این راستا رعایت شود، در این صورت مسئله بیماران حل میشود.
به نظر شما اولویت وزیر بهداشت آینده چه باید باشد؟
ما به آقای روحانی پیشنهاد دادیم وزیر پیشنهادی ایشان به کمیسیون بیایند تا درباره مشکلات حوزه سلامت و برنامه های پیشنهادی صحبت کنیم اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. مطالبات حوزه سلامت از دولت آینده به خواستههای مردم باز می گردد و اینکه مدیری که در حوزه بهداشت و درمان معرفی می شود، باید شخصی با تجربه، توانا و مسلط بر مسائل حوزه خویش باشد. وزیر جدیدی که در دولت یازدهم بر سر کار میآید باید در حوزه درمان و دارو تسلط کامل داشته و داروهای با کیفیت را در اختیار مردم قرار دهد. البته نباید وزیر بهداشت و درمان دولت جدید تنها به حوزه سلامت توجه داشته باشد چون حوزه سلامت مسئله امور درمان، امور بهداشت، غذا و دارو و نیز پژوهش و آموزش را شامل میشود، بنابراین نباید تنها به مسئله سلامتی و بیماری در این حوزه توجه کرد.
همچنین وزیر آینده کشور در حوزه بهداشت و درمان باید بداند که چرا هزینه های درمانی و قیمت واقعی خدمات و درمان تایید نشده و اینکه مثلا هزینه عمل آپاندیس و یا عمل آب مروارید چشم چقدر باید باشد؟ چون قیمت واقعی مشخص نیست و اینکه چقدر از هزینههای درمانی را باید دولت و چه میزان را بیمار بپردازد، معلوم نیست.
از وزیری که در دولت جدید بر سر کار می آید، انتظار میرود در مرحله نخست به منافع بیماران توجه کرده و سپس شرایط مناسب برای فعالیت پزشکان را فراهم آورد، چون پزشکی در حال حاضر در کشور ماهیانه 600 میلیون درآمد دارد، در حالی که پزشک دیگر نمیتواند هزینههای خود را تامین کند؛ بنابراین عدالت باید در ساختار درآمدی و مالیاتی رعایت شود.
23245
نظر شما