ایلنا:
شاهرخ رامین اظهار کرد: بیشترین کمیسیونی که درمجلس درباره وضعیت سلامت برنجها پیگیری کرده کمیسیون بهداشت و درمان است چرا که اگر این برنجهای وارداتی سمی باشند در نهایت منجر به هدر رفتن سلامت جامعه میشود.
وی ادامه داد: آلوده بودن برنجهای وارداتی در طول دو جلسه اعلام گزارش در کمیسیون مطرح شد و نتیجه نهایی اعلام کرد که موسسه استاندارد با برآوردهای خود مبنی بر اینکه سموم موجود در طبیعت وارد مواد غذایی میشود و چون برای اولین بار سموم سنگین را اندازهگیری کرده بنابراین وجود سمومی مثل آرسنیک تایید شد.
رامین با بیان اینکه موسسه استاندارد در گزارشات خود پایین بودن آلودگی از حد خطرناک را تایید کرد و گفت: این موسسه همچنین دلایل خود را اینگونه بیان کرده که در کشور چنین استانداردی از وجود سموم در برنجهایش تعریف شده و کمتر از حد خطرناک بوده اما چون یک چهارم ایرانیان در هر وعده غذایی خود برنج مصرف میکنند پس میزان آلودگی را چهار برابر کردهاند.
مخبر کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: مجلس نیز در بررسیهای خود از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت توضیح خواست و این معاونت سالم بودن برنجهای وارداتی و سوسیس و کالباس را تاکید کرد.
وی افزود: به نظر میرسد برای اینکه اولین اندازهگیری سموم سنگین در مواد غذایی توسط موسسه استاندارد انجام شد این دوگانگیها به وجود آمد در حالی که کنترل مواد غذایی حرف امروز نیست و به صورت روزانه کارخانجات تولید سوسیس و کالباس و یا دیگر مواد غذایی آزمایش میشود و چنانچه آلوده باشند با جریمه، توقف خط تولید مواجه میشوند. فعالیت موسسه استاندارد را قبول کردهایم اما انتشار برخی اخبار فقط نگرانی در مردم ایجاد میکند چرا که آنها مثلا از فلزات جیوه و آرسنیک چیزی نمیدانند.
نظر شما