«حادثه مهم زندگی این است که قبل از اینکه آن واقعه قیامت رخ بدهد در همین عالم، آن قیامت برای انسان رخ بدهد و در همین عالم به پیشگاه آن جمال برسد.»

به گزارش خبرآنلاین، «365 روز در صحبت قرآن» نوشته حسین الهی قمشه ای در 1050 صفحه از سوی انتشارات سخن منتشر شده که چهارمین کتاب از مجموعه جوانان و فرهنگ جهانی و در ادامه کتاب های «365 روز با سعدی»، «365 روز با مولانا» و «365 روز با ادبیات انگلیسی» منتشر شده است. این کتاب یک تفسیر خواندنی از کلام وحی که با گلچینی از بهترین اشعار شاعران بزرگ کشور تزئین و تکمیل شده است و برای هر روز سال آیه و یا آیاتی انتخاب و به سادگی و شیوایی شرح داده شده است. دکتر قمشه‌ای در سایت 365 روز چند نکته کاربردی نیز بیان کرده از جمله اینکه:

- پاکی دل فقط به معنای پاک بودن از آن معصیت هایی که مردم تصور می کنند نیست؛ دلِ پاک، دلی است که پاک باشد از هر گونه گرایشی که حق نیست و پاک باشد از اغراض شخصیه و از همه آنچه شیطان به انسان القاء می کند و دلی‌ است که غیر از خدا هیچ چیز در او نیست.

- حادثه مهم زندگی این است که قبل از اینکه آن واقعه قیامت رخ بدهد در همین عالم، آن قیامت برای انسان رخ بدهد و در همین عالم به پیشگاه آن جمال برسد.

- بهترین دوست کسی است که یادآور باشد از کسی که از یادمان رفته، بقیه دوستی ها هم به درد نمی خورند چون دوستیهایی هستند بر مبنای نیازمندیهای این عالم و موقت به اندازه دوام آن نیازمندیها، ولی اگر بر این مبنا با هم دوست شدید که هر دو یک معشوق دارید که تا بینهایت باید با هم بروید هیچگاه از هم جدا نمی شوید، آنچنان رفیقی را باید خواستار باشد انسان مثل پیر مغان که دائما یادآورنده باشد و بشناسد درد انسان را و اگر دردی هم ندارد در او آن درد عشق را ایجادکند.

- علت اینکه گفتند دائم در نماز و ذکر باشید این است که ما در یک جایی هستیم که دائما غبار آلود است و اگر چهار روز شستشو نکنیم بکلی در زیر غبار پنهان می‌شویم و ما صبح و ظهر و شب در معرض این گرد و خاک غفلت هستیم، به این جهت دائما احتیاج به مذکر داریم و اینکه گفتند: یک ساعت حضور عالمی به هفتاد سال عبادت ترجیح دارد بخاطر این است که آن یک ساعت آن تذکر و یادآوری راایجاد می کند.

- تواضع یکی از بارزترین نشانه های عظمت است چون بزرگان عالم بیش از هر کسی می دانند که بزرگی در آنها نیست بلکه آنها مجرای عبور آن عظمت و آن هنر و آن خلق خوش هستند و چه منتی بر دیگران؟ مثل اینکه روزنه بگوید این نورها که می‌بینید مال من است؛ نور کجا مال روزنه است بلکه نور مال آفتاب است.

 

بنابراین گزارش، دکتر الهی قمشه‌ای در کتاب خود و ذیل آیه  83 سوره قصص «ن سراى آخرت را براى کسانى قرار می‌‏دهیم که در زمین خواستار اراده برتری جویی و فساد نیستند و فرجام [خوش] از آن پرهیزگاران است» آورده است:

خداوند می‌فرماید ما که پروردگار جهانیم خانه جاویدان آخرت و نعمت‌های متعالی و بی پایان آن را برای کسانی ذخیره کرده‌ایم که در روی زمین به سرکشی و تکبر و زورگویی و جاه‌طلبی و ایجاد فساد و تباهی نمی‌پردازند و حتی اندیشه و اراده آن نیز در سر ایشان نمی‌گذرد. بنابراین حسن عاقبت و انجام نیکو برای کسانی خواهد بود که از آن گونه صفات که اصل آن خودخواهی و برتری‌جویی یعنی صفت شیطان پرهیز کنند و بدیهی است که آنکس که چون شیطان و فرعون در جهان سلطه جویی می‌کند و حق دیگران را زیر پا می‌گذارد و هزار فساد و تباهی و بلا و سختی می‌آفریند نمی‌تواند راه به لذت‌های معنوی و آسمانی که هم در این دنیا و هم در دنیای دیگر نصیب خوبان است نایل شود.

تا تو تن را چرب و شیرین می‌دهی/ جوهر جان را نبینی فربهی
طفل جان از شر شیطان بازکن/ بعد از آنش با ملک انباز کن
تا تو تاریک و ملول و تیره‌ای/ دان که با دیو لعین همشیره‌ای
مثنوی

سرکش مشو که چون شمع از غیرتت بسوزد
دلبر که در کف او موم است سنگ خارا
حافظ

6060

 

کد خبر 305055

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    3 0
    سركش مشوكه چون شمع ازغيرتت بسوزد دلبركه دركف او موم است سنگ خارا آسايش دوگيتي تفسير اين٢ حرف است بادوستان مروت، بادشمنان مدارا
  • مهدی A1 ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    3 0
    رسیدگی به اعمال خود در همین دنیا قبل از بر پا شدن حادثه مهم قیامت است . و بهترین دوست خداست .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین