مبطلات پنجگانه هنر و مشکل اکثر پیامبران/ سید شاعران انقلاب رویت شد

کتاب «سید‌ شاعران انقلاب اسلامی» نگاهی به زندگی، سروده‌ها و اندیشه زنده‌یاد سید‌حسن حسینی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «سید شاعران انقلاب» با نگاهی به زندگی، شعر و اندیشه مرحوم سیدحسن حسینی و به همت حمید هنرجو در مجموعه دانستنی‌هایی از انقلاب برای جوانان منتشر شده که به گفته ناشر در روند هشت‌ماهه تدوین این اثر تحقیقات زیادی از خانواده و نزدیکان مرحوم حسینی به عمل آمده است و سعی بر آن بوده که سیدالشعرای انقلاب اسلامی به کامل‌ترین شکل ممکن به نسل جدید معرفی شود.

تلاش و اهتمام ادبی سیدحسن حسینی و نیز اندیشه‌هایی که وی با شعر خود به مخاطب شعرش منتقل کرد در کنار ترسیم برهه‌ای که وی و شعرش در آن بروز و ظهور کرد از جمله مهم‌ترین موضوعاتی بوده که در این کتاب سعی در بیان آن شده است.

همچنین بخش نخست این اثر با عنوان شاعر شور و شعور و شیعه به بررسی اندیشه‌ها و باورهای شیعی مرحوم حسینی در شعرهای خود اشاره دارد ولی در فصل جداگانه‌ای نیز به موضوع آثاری که حسینی در سال‌ها و روزهای پایانی عمر به آن گرایش داشته است توجه شده است. نگاهی به موضوع فعالیت‌های حسینی در عرصه ترجمه و زبردستی وی در فهم زبان عربی و نیز گزینه‌گویی‌ها و کلمات قصاری که وی از آنها بهره می‌برده است در کنار فصل مشخصی با عنوان بررسی آثار طنز سیدحسن حسینی در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.

ناشر در معرفی این کتاب آورده است: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولی اساسی در حوزه‌ی ادبیات فارسی ایجاد شد. نویسندگان و شعرایی که از انقلاب اسلامی حمایت کرده بودند، در عرصه‌ ادبیات با کشاندنِ مفاهیم والای انقلابی ـ اسلامی به این حوزه، باعث ایجاد جریانی نو با عنوان «ادبیات انقلاب اسلامی» شدند. جریانی که با تأثیر بر نسل‌های بعد توانست انقلاب را نهادینه کند. از جمله‌ی این نویسندگان و شعرا که با شهامت تمام از ظرفیت‌های زبان فارسی برای گسترش ادبیات انقلابی استفاده نمود، زنده‌یاد دکتر سیدحسن حسینی می‌باشد. او از شاعران نام‌آوری است که پس از انقلاب اسلامی با آثاری درخور، ظهور و بروز یافت. ورود هنرمندانه وی با قالب‌های شناخته‌شده شعری و کوشش در به تصویر کشیدن مضامین و مفاهیم متعالی انسانی، اسلامی و ملی از افتخاراتی است که در کارنامه‌ی شاعر به چشم می‌خورد.»

این کتاب در 160 صفحه و با قیمت 3500 تومان چاپ و روانه بازار نشر شده است.

در ادامه چند قطعه از اشعار این شاعر محبوب را می‌خوانیم:

از امروز تا قیامت یک لحظه بلند است.

تملق رشوه معنوی است و رشوه تملق مادی.

من برآنم که قافیه بودن «مرد» با «درد» اتفاقی نیست.

یک شاعر خلاق از خدا الهام می‌گیرد و یک شاعر معمولی از یک شاعر خلاق.

«هنرمند بی طرف» ترکیب بی معنی و ابلهانه ای است. هنر یعنی طرفداری و هنرمند یعنی طرفدار.

کار یک منتقد واقعی، تعریف از خال زیبای پشت دست هنرمند نیست. وظیفه ی یک منتقد راستین، نشان دادن کورک پس گردن هنرمند است!

هنرمند مثل کرم ابریشم تا دوره ای را در پیله نگذراند بال پرواز در نمی آورد.

هنر برای هنر، یعنی نردبان برای نردبان.

انتقاد از دیگران خوب است به شرط اینکه ما شکممان را از این راه سیر نکنیم. در غیر این صورت دعای شب و روز ما این می شود: خداوندا! دیگران بلغزند تا ما گرسنه نمانیم!

مبطلات هنر پنج قسمت است. یک قسمت بی اطلاعی از مبانی هنر و چهار قسمت دیگر فساد اخلاق هنرمند.

معمولاً آدم های گرسنه زودتر از زندگی سیر می شوند!

مشکل اکثر پیامبران این بود که می بایست برای کورها، کارهای چشمگیر انجام دهند!

***
شاعری وارد دانشکده شد

دم در

ذوق خود را به «نگهبانی» داد!

*
شاعری قبله‌نما را گم کرد

سجده بر

مردم کرد!

 

 

6060

کد خبر 305071

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجتبی IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
    1 0
    معمولاً آدم های گرسنه زودتر از زندگی سیر می شوند! ................. بسیار زیبا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین