حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن خمینی در مراسم بهرهبرداری از پروژه خورشید سرای جماران که با حضور شهردار تهران و جمعی از اعضای شورای شهر و مسوولان شهری در حسینیه جماران برگزار شد، از دستندرکاران این پروژه، شهردار تهران و اعضای شورای شهر تشکر کرد.
وی در بخشی از سخنان خود به مراحل سیر و سلوک اشاره کرد و ادامه داد: مرحله اول تخلیه است. یعنی فرد ابتدا باید درون خود را پاک کند و کسی که درون او هزار حب نفس، تهمت، غیبت و بدخواهی برای همنوع است و خود را از همه دنیا بالاتر میداند، از مرحله اول سیر و سلوک حرکت نکرده است. مرحله دوم هم تجلیه(جلا دادن) است و مرجله سوم هم تحلیه(به معنای آرایش دادن) است.
وی ادامه داد: ما ابتدا باید ببنیم چه مقدار بد دیگران را میخواهیم، چقدر حسد و بغض به همنوع داریم و اگر دشمن و رقیب زمین خورد، آیا خوشحال میشویم و اگر به او بد بگویند آیا خوشحال میشویم؛ اگر اینگونهایم، در سیر و سلوک طفل راهی بیش نیستیم.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه «نکته دیگر روایت این است که امام مجتبی(ع) رمز بصیرت و پاک دیدن و خوب دیدن را تفکر معرفی میکنند»، گفت: ایشان میفرمایند اگر میخواهی دلت بینا باشد فکر کن، تقلید نکن و اندیشه بورز! این فراز مهمی از امام مجتبی(ع) است که خوب و بد را به چراغ اندیشه بسنجیم.
/2329220
نظر شما