مدیرعامل رنو از فشارهای آمریکایی‌ها برای قطع رابطۀ رنو با ایران می‌گوید.

باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا شرکت خودروسازی(فرانسوی) رنو را مجبور به ترک ایران کرده است. از این رو شاید گروه خودروسازی رنو-نیسان نتواند دیگر با ایالات متحده آمریکا تجارت کند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ اقتصادی تریبون چاپ پاریس، رنو سال گذشته 100.000 عدد خودرو در ایران تولید کرده بود اما مجبور به توقف فعالیت در ایران شد و این در حالیست که پژو نیز در سال 2012 مجبور به ترک ایران شده بود.
کارلوس تاوارس، مدیرعامل رنو، روز جمعه با لحنی تلخ و بدون شوخی گفت: اوباما دستور داده بود که فعالیت‌هایمان را در ایران متوقف کنیم. در غیر این صورت شرکت‌هایی که با ایران تجارت می‌کردند، از هر گونه فعالیت در آمریکا منع می‌شدند. از این رو مذاکرات دیپلماتیک میان دولت‌های فرانسه و ایالات متحده آمریکا در این زمینه به جریان افتاد و رنو مجبور شد پس از پژو، فعالیت پررونق خود در ایران را متوقف کند. تاوارس می‌افزاید: گزینۀ دیگری نداریم.
لازم به یادآوری است دو برند خودروسازی فرانسوی رنو و پژو به دلیل تحریم‌های دستوری از سوی ایالات متحده آمریکا و متعاقب کاهش فروش در ایران به شدت خسارت دیده‌اند. رنو و پژو سهم بزرگ و مهمی در بازار محلی داشتند، برخلاف شرکت چندملیتی دیترویت جنرال موتورز و یا فورد که تقریباً در این بازار غایب بودند.
کارلوس تاوارس در ادامه می‌افزاید: تقریباً هیچ قطعه‌ای از کارخانه‌های رومانی و یا فرانسوی به ایران نمی‌رود؛ رنو دیگر به طور مستقیم در ایران تولید نمی‌شود، اما پیشتر قطعات مونتاژی را برای دو شریک خود یعنی ایران خودرو و ساپیا ارسال می‌کرد.
رنو در سال گذشته نزدیک به 100.000 عدد خودرو در ایران به فروش رساند و 28.000 عدد در سه ماهۀ اول خودروهای تندر، داسیا لوگان با نام رنو به فروش رفته است. بدون شک شرکای ایرانی، هنوز قطعاتی در انبارهای خود برای ساخت چند دستگاه خودروی دیگر در اختیار دارند؛ اما به مروز زمان این روند هم متوقف خواهد شد.
رنو برای مدتی در ایران از طریق یک لیسانس خودروی رنو 5 را تولید می‌کرد، اما رنو در شش ماهۀ اول متعاقب توقف فعالیت‌های خودروسازی در ایران، خسارت بالایی را متحمل شد.
این در حالیست که فیلیپ مارینی، رییس کمیسیون دارایی مجلس سنا، در پایان ماه ژوئن نسبت به تبعات تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و تأثیری که می‌تواند بر صنعت خودروسازی‌ فرانسه داشته باشد، هشدار داد. وی در مقاله‌ای که در خبرگزاری رویترز منتشر شد، مقامات فرانسوی را به جلب رضایت آمریکایی‌ها برای معافیت فرانسه از اعمال تحریم علیه ایران دعوت کرده و از مقامات خواست تا تلاش کنند فرانسه مجری تحریم‌های آمریکا علیه ایران نباشد. وی با یادآوری متن 13645 قانون مذکور مورخ 3 ژوئن، تأکید کرد که غیبت سنگین صنعت اتومبیل سازی فرانسه در ایران، شرکتهای فرانسوی را در ردیف اول قربانیان تحریم قرار داده است.
پژو، قربانی دیگر تحریم‌ها
این در حالیست که پژو نیز پیشتر تحت فشارهای شریک‌اش جنرال موتورز، مجبور به ترک ایران شده بود. پژو در فوریه 2012 یک قرارداد شراکت با جنرال موتورز امضاء کرده بود. متعاقب آن، صادرات قطعات خودروی پژو که به طور سنتی در ایران تولید می‌شد، در سال 2012 متوقف شد. پژو این دستور را در چهارچوب قوانین بین المللی اعلام کرد اما منابع داخلی اعلام کردند که توقف صادرات قطعات پژو به ایران، با اعمال فشار جنرال موتورز بوده است. کنسرسیوم میشیگان تمایلی نداشت شریک‌اش در کشوری حضور داشته باشد که در لیست سیاه ایالات متحده آمریکا برای کاهش تجارت قرار دارد.
این ضربۀ بزرگی برای پژو معادل 313.000 عدد خودرو در سال 2012 و 400.000 عدد(بالقوه) برای سال 2013 بود. ایران در سال 2010 نزدیک به 467.000 واحد و در سال 2010، 457.900 واحد خودرو از گروه پژو جذب کرده بود. این گروه فرانسوی تا قبل از اعمال تحریم‌ها، نزدیک به 30% از نیازهای محلی بازار ایران را تأمین می‌کرد. به گفتۀ یکی از مقامات این شرکت، سودی که پژو از این طریق بدست می‌آورد، بسیار بالا بود.
تاریخچۀ حضور خودروهای فرانسوی در ایران
حضور شرکت‌های خودروسازی فرانسوی در ایران قدمتی دیرینه دارد و به زمان شاه باز می‌گردد. پژو در واقع در آن زمان از توافق منعقده میان شاخۀ انگلیسی گروه خودروسازی کرایسلر و شرکت ایران خودرو منتفع شده بود. با از سرگیری فعالیت گروه کرایسلر در اروپا درسال 1978 فرانسویها موفق شدند تأمین قطعات خودرو برای مدل هیلمن هانتر(در سال 1966) را در دست گیرند؛ خودرویی که توسط گروه روتس(Rootes) و یا همان کرایسلر انگلیسی تولید می‌شد. هانتر از پایان دهۀ 1960 از طریق یک لیسانس برای مدت زمانی تا همین اواخر توسط گروه ایران خودرو با نام پیکان مونتاژ می‌شد. پژو توانست در این مدت خودروی 405 را نیز در کنار تولید پیکان- که خودروی ملی نامیده می‌شد-اضافه کند. پژو توانست بعدها پژوی 206 چهاردَر را نیز وارد این پروسه کند.
3152

کد خبر 305530

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    خوشبختانه ایران مشکلی به لحاظ تولید خودرو نداره این غربی ها هستند که ضرر کردند
    • ارش IR ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      اگر یکی از نزدیکانت رو در تصادف ساده یک پراید از دست میدادی این حرف نمیزدی .............هر چی میکشیم از بی اطلاعی و نظرات سطحی است...............
    • بی نام IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      خداروشكر كه از ايران رفتند،تا كي ميخاستن تكنولوژي30سال پيش رو با قيمت گزاف به خورد ملت ما بدن؟پژو و رنو قطعه فروشايي بودن كه صنعت مونتاژ ايران رو زنده نگه داشتن و نذاشتن اين دندون لق مونتاژسازي ايران واسه هميشه كنده بشه.
    • بی نام IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      55 9
      منظور ايشون رو نگرفتيد!صحبت هاي اقاي رحيمي يادتون رفته.
    • بی نام DE ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      94 8
      وقتی قطعات وارد نشه یا از منبع درست وارد نشه شاهد گرانی و بی کیفیت بودن قطعات و بعدش هم تصادفات ناشی از بی کیفتی قطعات خواهیم بود. ملت ایران تا کی باید این همه پول بابت این ماشینهای بی کیفیت پرداخت کنند؟؟؟؟ این ماشینها رو در اروپا هیچکی سوار نمیشه. اگر واردات خودرو آزاد باشه همه میتونن با این هزینه ای که الان برای یه ماشین مثل پراید پرداخت میکنند سوار بهترین ماشین با بهترین استانداردها بشن. اینها کی هستن که نمیزارن این اتفاق بیفته؟؟؟ سود شرکتی مثل ایران خودرو مهمه یا جون مردم؟
    • بی نام IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      99 5
      آرش جان سمند و پرشیا و 405 که همه از پلتفرم 405 هستند نیز دست کمی از پراید ندارند ولی حیف که جون مردم ارزشی نداره
    • داریوش A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
      58 3
      از همان اول هم نباید صنعت خودروی ایران اینقدر بزرگ میشد واقعا ما در تولید خودرو مزیتی نداریم دلیل این امر را هم نمیدانم اما میدانم که اگر این حمایت از صنعت خودرو را از صنایع دیگر میکردیم به همین نسبت یا بیشتر اشتغال پایدار ایجادمیکردیم و هم اینکه مردم ایران هم میتوانستنداز خودروهای خوب خارجی استفاده کنند و هم تلفات رانندگی کمتر و به همان نسبت مصرف بنزین کمتر و آلودگی کمتر و در نهایت زندگی با کیفیت تر داشتیم. شاید عدو سبب خیر شود گر خدا داند .
  • بی نام A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    56 8
    رفتن رنو باعث شد نتوانیم کوهنوردان عزیز را نجات دهیم
  • بی نام IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    118 2
    پول دار ها که هیچی میرن ماشین روز دنیا رو میخرن یا بهشون حواله شو میدن، اما ما قشر متوسط قدرت خرید پرایدم با این وام ۷ میلیونی نداریم چه برسه به محصولات فرانسوی، خدایا فرجی برسان :((
  • مهدی جنجال IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    67 0
    چی میگی خداروشکر مشکلی نداریم از نظر خودروسازی؟ نکنه خودروسازان برتر جهان تو ایران تولید هستن ما بی خبریم... ! یا نکنه تو از اون دسته از آدمایی که به پراید ل و گ و ی این شرکتا رو میزنی... از ماست که بر ماست
  • بی نام IR ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    79 6
    پژو و رنو ضرر میکنند ولی مردم ایران؟؟؟؟!!!
  • بی نام IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    41 1
    حضور شرکت‌های خودروسازی فرانسوی در ایران قدمتی دیرینه دارد و به زمان......
  • سامان IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    32 2
    ای کاش آقای اوباما قبلش از ما نظرسنجی میکرد که ما می خواهیم رنو از ایران بره یا نه
  • محمدرضا A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    9 22
    شاید این تحریم هم مانند دیگر تحریم ها ایران را در این صنعت خودکفا کند انشاالله

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین