سعید اصغری فرد

تغییرات قیمت گوشت مرغ و امکان افزایش آن به‌دلیل تحول و افزایش احتمالی نهاده‌های تولیدی این روزها خبر ساز است. به طور خلاصه عواملی که افزایش قیمت مرغ موثر بودند و هستند را می توان به شرح زیر مطرح کرد:

الف- افزایش بهای ارز از اسفند سال 1390 که متعاقب آن افزایش بهای نهاده‌های وارداتی از جمله ذرت و سویا را در پی داشت.
ب- علاوه به عامل فوق عدم تخصیص به موقع ارز باعث کمبود نهاده‌های فوق در بازار شده و افزایش بهای غیرواقعی را به صنعت تحمیل می‌کند.
ج- غیر از موارد فوق اخیراً مسائلی غیر قابل توجیه و توضیح تأثیر خود را می‌گذارد که عدم ثبت سفارش نهاده‌های صنعت از 2 تیر 1392 یکی از آن‌هاست که با توجه به فرآیند طولانی از ثبت سفارش تا ورود نهاده‌ها و توزیع آن (در بهترین شرایط حداقل 40 روز به‌طول می‌انجامد)، باعث کمبود و افزایش بهای نهاده‌ها و افزایش قیمت مرغ را در پی‌داشته است.
د- شایعه تغییر قیمت ارز تخصیص داده شده از نرخ مرجع به نرخ مبادله‌ای و مقاومت بانک مرکزی در تخصص آن عاملی است که تأثیر فاحشی در قیمت تمام شده مرغ داشته و در آتیه به همراه بندهای فوق در افزایش غیرقابل تصور قیمت مرغ نقش بزرگی ایفا خواهد کرد.
ه- افزایش نامعقول نرخ تورم که تابع تصمیم‌گیری نادرست و غیرکارشناسی در حوزه اقتصاد ملی می‌باشد نیز عامل دیگری در افزایش بهای فرآورده‌های طیور می‌باشد.
متأسفانه هیچ تغییر مثبتی در این عوامل ایجاد نشده و فشارها و تنگناها هم‌چنان بر صنعت تولید گوشت مرغ ادامه دارد، و روند نگران کننده‌ای را رقم می‌زند. 

*دبیر انجمن صنایع طیور ایران  

3939

کد خبر 310274

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۵
    15 0
    کیلویی 20.000 تومان هم بشه تعجب نمیکنیم!
  • محمدحسین IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۵
    9 0
    درسته ارز رو آورده رو 1226 اما اگه نظارت نباشه میشه مثل پیاز که از سر زمین میخرن 200 بعد دست مردم میدن1500 بعد هم میگن نیست.....باید یه فکر جدی برای دلالان کرد اما آقایون هیچ برنامه ای ندارن
  • بی نام IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    3 0
    روحانی جان پس کو اون کلیدت بیار بیرون دیگه مثل قبل از انتخابات نکنه گمش کردی!!!!
  • سیامک A1 ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
    1 0
    البته به عوامل بالا باید یه عامل دیگه رو هم اضافه کرد،که این عامل هم میتونه تاثیرگذار باشه. رفتار خرید حرصی!!(مثل پر کردن باک بنزین درزمانهای خاص و پیشی گرفتن ازدیگران به اندازه ی یک باک بنزین) بله این رفتار دربین مردم مومن ما شدت گرفته واین هم ناشی از برخی رفتارهای سودجویانه صاحب منصبان .... است که به قضیه به شکل کاسب کارانه نگاه میکنند(گرچه نیک میدانیم با این رفتار نهایتاً برای مدت کوتاهی میتوانیم نیازهایمان را خریده وانباشته کنیم). بازبه نظر میرسد که بازگشت به زمان توزیع کالاهای اساسی بروش کوپنی درتوزیع عادلانه تر مثمرثمرواقع گردد. تا چه روش جدیدی را بصورت سعی وخطا برما ترسیم کنند خدا داند...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین