محمدرضا خبار نماینده سابق کاشمر در مجلس هشتم در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص آرای ممتنع در مجلس، گفت: مسئله رأی ممتنع در مورد کسانی است که در رأی دادن به جمع بندی نمی رسند. یعنی استدلال ها از یک طرف نه در قسمت مثبت و نه در قسمت منفی قانعشان نکرده است.
به گفته وی شخصی که رای ممتنع می دهد به این معنی این است که که استدلال ها را گوش کرده ولی باز هم همچنان بر سر دو راهیست. البته من معتقدم تا جایی که ممکن است انسان باید در زمان استدلال به قدری حواسش جمع باشد و دقت کافی داشته باشد تا به جمع بندی برسد و یا رأی مثبت یا رأی منفی بدهد.
وی افزود: البته همه این حالت را ندارند مثل انسان هایی که بعضا جنبه وسواس دارند، حرف ها را شنیده ولی باز هم به جمع بندی نمی رسند. من زمانی که دانش آموز بودم معتقد به تجدید نبودم می گفتم یا باید قبول شوم یا مردود! تجدیدی باعث می شود که هم تابستان خود شخص خراب شود و هم خانواده شخص از مسافرت محروم می شوند و هم اینکه تابستان که زمان اوقات فراغت و مطالعه است هدر می رود. اما این برداشت من بود و برداشت همه نبود.
خباز با اشاره به جریان رای اعتماد به وزرای کابینه دکتر روحانی گفت: درجریان رأی اعتماد به نماینده ها وقتی رأی ممتنع به نمایندگان را دیدم چندان خشنود نشدم. چرا که چهار روز این مسئله بحث شد و شاهد آرای ممتنع زیادی بودیم. رأی ممتنع هم به نوعی رأی منفی به حساب می آید زیرا در جمع آرا به حساب می آید و مثبت هم نیست.
وی گفت: بعد از چهار روز بحث در مورد کابینه باید کاملا روشن میشد که این وزیر صلاحیت دارد یا ندارد. نمایندگان حتی قبل از آن هم وقت داشتند که به یک نتیجه روشن برسند.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دربقیه طرح ها و لوایحی که در طول چهار سال برای نمایندگان پیش می آید من معتقدم که رأی ممتنع لازم است. به دلیلی که بعضی مواقع انسان بر سر دو راهی گیر می کند و مطالعات شخص به جایی نمی رسد. مثلا دولت از یک چیزی با قاطعیت استدلال و دفاع می کند و بعد کمیسیون مربوطه استدلال های او را رد می کند و فرد به جمع بندی کامل نمی رسد که حق به صورت کامل با دولت و یا کمیسیون است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم افزود: من در طول شانزده سالی که نماینده بودم به ندرت رأی ممتنع دادم ولی اینکه اصل رأی ممتنع را منتفی کنیم که وجود نداشته باشد، درست نیست. زیرا روحیات با هم متفاوت است. رأی ممتنع در بعضی مواضع و شرایط مثل رأی اعتماد به نمایندگان و وزرا و آن هم با این بحث مفصلی که در مجلس اتفاق افتاد، لازم نیست؛ ولی برای عده ای که به جمع بندی نمی رسند، لازم است.
/29212
نظر شما