قاضی عسگر: با تداوم روند کاهش سهمیه حج تمتع،‌ متقاضیان باید ۲۳ سال منتظر بمانند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: در صورت تداوم روند فعلی کاهش سهمیه حج تمتع، کسانی که برای تمتع ثبت نام کرده اند باید تا 23 سال آینده منتظر بمانند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ صبح امروز همایش پزشکی حج تمتع سال 92 در سازمان حج و زیارت برگزار شد. 

حجت‌الاسلام سید علی قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی درحاشیه این همایش در جمع خبرنگاران از کاهش سهمیه تمتع اظهار تاسف کرد و گفت: امسال مجموعاً امکان اعزام 64 هزار زائر به سرزمین وحی وجود دارد؛ حدود 3 هزار نفر مربوط به تیم همراه و 61 هزار نفر زائر هستند. با این منوال 21 تا 22 سال زمان نیاز است تا افراد ثبت‌نام شده بتوانند به حج اعزام شوند و این امر در مورد حج عمره نیز صدق می‌کند و در حالیکه سالانه 800 هزار نفر برای عمره مفرده اعزام می‌شدند این رقم امسال به حدود 500 هزار نفر می‌رسد.

او در مورد کاهش هزینه‌های سفر حج نیز گفت: هم به بعثه مقام معظم رهبری و هم سازمان حج و زیارت کارهای کارشناسی را برای دلیل افزایش هزینه حج انجام داده‌اند و دو روز قبل در پاسخ به نامه‌ای که به مقام معظم رهبری نوشته بودم جواب گرفتیم که مبلغ اضافی که از زائران گرفته شده و نزد بانک‌ها بوده به زائران برگردد.

قاضی عسگر اظهار امیدواری کرد این مبالغ قبل از موسم حج به حساب زائران واریز شود: این اقدام در جهت کاهش هزینه های حج انجام گرفته است و در آینده نیز اقدامات دیگری در این زمینه انجام خواهیم داد. 

 

۹۰ درصد بیماری های حج قابل پیشگیری است

نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت گفت: متأسفانه در بحث پیشگیری کار جدی‌ای نکرده‌ایم در حالیکه 90 درصد بیماری‌هایی که در موسم حج با آن روبرو هستیم با پیشگیری قابل حل است و انجام کارهایی مانند ارائه نکات آموزشی به زائران و ایجاد تنوع غذایی مطابق با مناسک حج می‌تواند موثر باشد.

او گفت: امسال کارهای مهمی در زمینه تغذیه، امور بهداشتی و اسکان زائران انجام شده که روز دوشنبه در تجمع بزرگ زائران در ورزشگاه آزادی، این کارها توضیح داده خواهد شد.

قاضی عسگر در مورد شیوع برخی ویروس‌های بیماری‌زا مانند ویروس کرونا، گفت: خوشبختانه ویروس این بیماری به شهرهای مکه و مدینه نرسیده و در طول این چند ماه موردی از ابتلا مشاهده نکرده‌ایم اما مجموعه پزشکی همواره در کنار زائران هستند چرا که پیش از این نیز با مواردی چون شیوع آنفولانزای مرغی، آنفولانزای خوکی مواجه بوده‌ایم. در برخی سال ها به دلیل این بیماری ها، جمعیت زیادی از زائران بالغ بر ۳۰ هزار نفر به حج مشرف نشدند که همان موقع هم ما اعلام می کردیم در زمینه ابتلا به این بیماری ها ، نگرانی وجود ندارد. 

او گفت: افراد در همینجا هم به هرحال در معرض بیماری ها قرار دارند و تجربه نشان داده است که با مشکل خاصی در زمینه بیماری هنگام حج، روبرو نیستیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اینکه پزشکان از این به بعد دیگردر کاروان ها نخواهند بود بلکه دریک مجموعه خاصی مستقر می شوند، گفت: برخی معتقدند این شیوه موفق است اما خود من هنوز در این باره به نتیجه مشخصی نرسیده ام بنابراین از پزشکان حج می خواهم که پیشنهادات خود را در این زمینه ارایه دهند.

او گفت: قبلا هنگامی که پزشک در کاروان های حج فعالیت می کرد، مانند پزشک خانواده، بیمار به پزشک اعتماد و سوابق بیمار نیز در رایانه ثبت می شد که این مساله یک امتیاز به شمار می آمد اما امسال تصمیم گرفته شده است که طرح فعالیت پزشک به طور کامل در یک مجموعه اجرا شود.

 

نخستین گروه زائران حج ۲۳ شهریور اعزام می شوند

رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: نخستین گروه عوامل ستادی حج تمتع (مانند پزشکان)، هجدهم شهریور و نخستین گروه زائران نیز ۲۳ شهریورماه جاری به عربستان اعزام می شوند.

سعید اوحدی  در حاشیه همایش پزشکان حج تمتع در جمع خبرنگاران گفت: هیچگونه مشکلی از بابت صدور ویزا برای مسافران حج تمتع وجود ندارد. 

به گفته او ۹۲ هتل برای استقرار زائران ایرانی و ۸۶ مجموعه پزشکی در حج تمتع امسال، در نظرگرفته شده است: همچنین بیمارستان های تخصصی ایرانی دارای مجوز از عربستان سعودی در شهرهای مکه و مدینه آماده هستند.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: امسال برای نخستین بار، مطب و جایگاه های مشخصی در منا و عرفات برای ارایه خدمت به زائران در نظرگرفته شده است.

او درباره سهمیه ایران در حج امسال هم گفت: به دلیل فعالیت های عمرانی عربستان ، سهمیه زائران ایرانی در حج تمتع، ۲۰ درصد کاهش یافته است که البته در تلاش هستیم سهمیه حج تمتع را در سال های آینده افزایش دهیم.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین درباره تاخیر در پروازهای زائران حج گفت: این مساله خارج از اراده ما است اما همه به دنبال ایمنی زائران هستند. 

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 310633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    21 6
    تو رو خدا افراد سالمند رو بذارین تو اولویت.یکی داره بجه پنج ساله اش رو میبره حج.اون یکی تو سن 30 سالگی میره چون پدرش چند سال پیش نوشته اسمشو.اونوقت یه پیرمرد یا پیرزن چند ساله تو نوبتن و قبل رفتن عمرشون تموم میشه.شرط سنی بذارین حتما.
  • بی نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    11 3
    ای بابا.این هم از دیپلماسی ما.سفر به حج از سفر به ماه هم سخت تر شده.
  • احمد IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    10 3
    1- اولا هر نفر حداکثر 1 بار در تمام عمرش بتونه بره . 2- رفتن به حج زیر 18 سال یا 20 سال ممنوع بشه . 3- فرهنگ حج رفتن رو اصلاح کنیم و شعور اجتماعی رو بالاتر ببریم . کمک به ایتام ، خانواده های نیازمند و جوانهای ازدواج نکرده از هر حجی واجب تره . این مورد سوم از هر چیزی واجب تره و باید روی شعور اون اشخاصی که سالی 10 بار میخوان برن حج کار بشه . بهتره این کسایی که چندین بار میرن عربستان رو بگیم رفت عربستان نه حج . بیشتر اینها بازاریهایی هستن که برای اسم در کردن و معروف شدن و افزایش فروش میرن عربستان تا بگن حاجی شده . امسال باز رفت حج . حاجی شده . خیلی خدا پرسته - خیلی مومنه . باید فقط کار فرهنگی بشه و اطلاع رسانی بشه .
  • آستارا IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    13 1
    اگر یک فیلترینگ ساده انجام بدهند و اولویت را برای سن های بالای 50 و دفعه اولی و سهمیه های دانشجویی و مجلس و نهاد ها را حذف کنند طی 5 سال تمامی ثبت نام کنندگان لا اقل یکبار حاجی می شوند والله امام زمانمان از این وضعیت ناراحت می باشند در آن دنیا مسئولین باید پاسخگو باشند
  • بی نام A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    1 11
    قرعه کشی بهترین راه است تو را به خدا این مسیر را بروید
  • بی نام A1 ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    5 1
    در مورد سهمیه ها اضافه کنم که همین امسال آقای احمدی نژاد به بازاریان محترم سهمیه دادن!!! سهمیه ی دانش آموزی، دانشجویی و هنرمندان و غیره که بماند
  • بی نام IR ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    7 1
    اگر اونهایی که هر سال می روند و یا سالی چندبار می روند و اونهایی که سهمیه ای می روند را حذف کنید نوبت به موقع به همه خواهد رسید. بهانه گیری نکنید. لازم نیست عربستان را آباد کنیم.
  • عطا IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
    0 3
    چون متقاضی زیاد است و مردم هم پول دار پیشنهاد میکنم برای سفر به مکه از روش چوب زدن استفاده کنید مثلا برای تمتع هر کس باید پنجاه میلیون تومان بدهد اگر نبود 49 میلیون تومان برای عمره مفرده هم از سی میلیون تومان شروع کنید