به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تودیع و معارفه دو معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز شنبه 9 شهریور برگزار شد.
علی جنتی در این مراسم گفت که رسالت همه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسالتی بزگ و افتخار آمیز است. او با بیان این مطلب که وظیفه ارتقا سطح فرهنگی و ارزشهای اسلامی و انقلابی تنها به عهده وزارت ارشاد نیست و دهها نهاد عمومی و خصوصی وجود دارند که در این رسالت بزرگ نقش ایفاء میکنند، از حوزههای علمیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان تبلیغات اسلامی و نهادهای بخش خصوصی به عنوان نهادهایی نام برد که در ارتقای فرهنگ و علم در کشورما نقش دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:«وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از وزارتخانهها مسئول بسترسازی و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت همه نهادهای مرتبط در این حوزه است.» او ادامه داد:«ما باید از همه ابزارهایی که به لحاظ قانونی در اختیار داریم، برای انجام این وظیفه به نحو احسن استفاده کنیم.»
علی جنتی به برنامهاش برای اداره این وزاتخانه اشاره کرد و گفت:«من در برنامهای که به مجلس ارائه کردم و رای اعتماد قابل توجهی از سوی نمایندگان محترم کسب کرد، بسیاری از سیاستها و برنامههای اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر را تشریح کردم و از همه کسانی که در این وزارتخانه با آنها همکاری میکنم، انتظار دارم با مطالعه این برنامه نقش خود را در آن بیابند.»
او از حوزه فرهنگ عمومی به عنوان یکی از حوزههایی نام برد که آسیبهای قابل توجهی دیدهاست. جنتی گفت:«باعث تاسف است که ارزشهایی چون صداقت، امانت داری و راستگویی در بخشی از فرهنگ عمومی ما روبه افول است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد:«ما دولتمردان باید صداقت، امانتداری و راستگویی را که جزو ارزشهای انقلابی است، ابتدا در وجود خود ارتقا دهیم تا بتوانیم در جامعه الگو باشیم. در این صورت است که صداقت، امانت و راستگویی در جامعه توسعه پیدا می کند.»
علی جنتی از ایجاد فرصتهای برابر برای همه فعالان حوزه فرهنگ و هنر و فراهم ساختن شرایط برای ارسال امکانات فرهنگی در همه نقاط کشور به عنوان دو اصل مهم در این حوزه نام برد که باید به آن توجه شود.
او کاهش تصدیگری دولت در حوزههای مختلف را یکی از مباحثی دانست که همواره از سوی دولتمردان مطرح شده و حالا باید در حوزه فرهنگ به صورت عملی دنبال شود. وزیرارشاد گفت: «باید به کاهش تصدیگری دولت در حوزه فرهنگ و هنر جدیتر نگاه شود و تا آنجا که میشود، بخشی از فعالیتهای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.»
او تاکید کرد که برای ما افتخار نیست که همه به ما مراجعه کنند و دستشان پیش ما دراز باشد و ما برای همه مجوز صادر کنیم.
به گفته جنتی، وجود 114 بخش در وزارت فرهنگ و ارشاد که مسئولیت صدور مجوز را دارند چندان درست نیست. هر چند وظیفه اصلی این وزارتخانه ارائه مجوز به بخشهای مختلف است اما باید چنین مسائلی را به حداقل ممکن برسانیم.
جنتی به ساختار سازمان سینمایی اشاره کرد و ادامه داد:«طبق اطلاعاتی که من دارم، در سازمان سینمایی، حدود 300 پست ایجاد شده، آیا واقعا در چنین سازمانی نیاز به 300 پست رسمی داریم، یا باید آن را کوچک کرد.»
او با تاکید بر استفاده از نیروهای توانمند در عرصههای مختلف گفت: «باید ساختارها را در همه معاونتها کوچک و از نیروهای توانمند و کارآزموده استفاده کنیم. گاه یک نیروی کارآزموده، میتواند به اندازه 5 نفر بازدهی داشته باشد.»
جنتی بر اهمیت تبادل فرهنگی با دنیا تاکید کرد و ادامه داد: «امروز در یک دهکده کوچک به نام جهان زندگی میکنیم که همه چیز در آن تاثیرگذار است، ما باید فرهنگ غنی و تمدن ایران را به جهان صادر کنیم و از همه ابزارها مانند سینما، تئاتر و کتاب در این راه بهره ببریم.»
وزیر ارشاد با اشاره به صحبت های جواد شمقدری درباره مقاطع مختلف عمر سینمای ایران گفت: «ما دورانهای افتخارآمیزی در سینما داشتهایم و فیلمهای خوبی در کشور ما ساخته شده که از جمله آنها میتوان به تولیدات دفاع مقدس اشاره کرد که جزو افتخارات سینمای ایران است.»
اجنتی یکی از دستاوردهای سینمای ایران را تولید فیلمهایی دانست که در آنها باورهای اخلاقی و دینی ما وجود دارد و توانستهایم این باورها را در داخل و خارج از کشور منتشر کنیم.
او با یادآوری شرایط فعلی سینمای ایران و مشکلاتی که دارد، افزود: «باید راه حل درستی برای رفع مشکلات فعلی سینمای ایران پیدا کرد.»
وزیر ارشاد گفت که قوانین و مقررات دست و پاگیر باید کاهش پیدا کند و شرایطی فراهم شود که در آن راه برای شکوفایی استعدادهای جوان فراهم گردد.
او بر دفاع وزارت ارشاد از مجوزهایی که صادر میکند، تاکید کرد و ادامه داد: «ما باید با فکر و اندیشه مجوز صادر کنیم و بعد پای مجوزی که صادر کردهایم، بایستیم.»
جنتی گفت: «نمیشود برای یک فیلم مجوز صادر کنیم و بعد به خاطر مخالفت و سر و صدای یک گروه فشار آن مجوز را باطل کنیم.»
او از سیاستهای دوگانه در زمینه صدور مجوز برای اکران یک فیلم یا ورود آن به شبکه نمایش خانگی انتقاد کرد و ادامه داد:« اگر قرار باشد یک فیلم به تفکر و آرمانهای جامعه ما لطمه بزند، فرقی نمیکند که این فیلم در سینما اکران شود یا به شبکه نمایش خانگی ورود پیداکند. ما باید باید نگاه یکسانی را در زمینه تولید فیلم داشته باشیم.»
وزیر ارشاد، با اشاره به این که در حوزه فضای سینما مشکلات بسیاری وجود دارد، گفت: «باید گسترش فضای سینمایی را در کشور سرلوحه کار خود قرار دهیم و آن را تقویت کنیم. در سالهای گذشته بسیاری از سالنهای سینمایی در کشور ساخته یا بازسازی شده که در دولت جدید نیز به آن توجه خواهد شد.»
او از تلاش های سیدمحمد حسینی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر کرد و با اشاره به صحبتهای جواد شمقدری که در این مراسم گفته بود یک نفر باید به زور مرا از سازمان سینمایی برکنار میکرد، گفت:« برخلاف آنچه که آقای شمقدری گفتند، ما ایشان را به زور از سمت خود برکنار نکردیم، اما با روی کار آمدن دولت جدید، گفتمان جدیدی نیز آغاز شده که نیازمند تفکر متفاوت است.»
جنتی گفت: «برای ما قانون مهم است و سعی میکنیم، بدون دخالت دادن سلیقههای شخصی و سیاسی در سینما مدیریت کنیم و همه سینماگران برای ما عزیز هستند. از دوستان عرصه فرهنگ و هنر میخواهم که ما را به نفع خود مصادره نکنند، چون نگاه ما به همه یکسان است.»
5757
نظر شما