رییس اتاق تهران: سیف نحوه تعامل بانکی با تولیدکنندگان را روشن کند

یحیی آل اسحاق در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران از ولی اله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی خواست تا نحوه تعامل شبکه بانکی با تولیدکنندگان را روشن کند.

سی و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران صبح امروز در محل ساختمان این اتاق و با حضور نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این نشست ابتدا از کارت بازرگانی هوشمند رونمایی شد که به تدریج جایگزین کارت‌های بازرگانی قدیمی خواهد شد. این کارت با سامانه هوشمند به سایر سازمان‌ها و نهادهای مربوط متصل است و نیاز به حضور فیزیکی فعال اقتصادی و جابه جایی اسناد و مدارک را به حداقل می‌رساند. توصیه‌های رئیس اتاق و اعضای هیات نمایندگان به وزرای دولت یازدهم نیز در این نشست جلوه بارزی داشت و فعالان اقتصادی از دولت خواستند مدیرانی بر سرکار بگمارد که اعتقاد و باور کامل به بخش خصوصی داشته و از تمرکزگرایی به دور باشند. رئیس اتاق تهران نیز در سخنان خود از رئیس‌کل بانک مرکزی خواست تا نحوه تعامل شبکه بانکی با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را روشن کند.

کسانی مسئولیت قبول کنند که باور جدی به بخش خصوصی دارند


در ابتدای این نشست یحیی آل‌اسحاق با اشاره به شکل‌گیری دولت تدبیر و امید و شروع به کار وزرا ابراز امیدواری کرد که در انتخاب معاونان و مدیران نیز مبحث اعتدال در اقتصاد و اعتماد و اعتقاد به بخش خصوصی مدنظر قرار بگیرد. رئیس اتاق تهران هم‌چنین با تاکید بر عملی کردن گفتمان اعتدال و تدبیر گفت: «قطعاً انتخاب مدیران در پیاده کردن گفتمان دولت نقش اساسی دارد و وزرا از نظر اعتقاد به اعتدال، بخش خصوصی و اصل 44 مسبوق به سابقه هستند و از توانایی و اعتبار بالایی برخوردارند لذا امیدواریم ترجمه این اعتقادات را در عمل ببینیم.»

او تاکید کرد که امور اقتصادی به جز امور امنیتی و استراتژیک که ضرورت دارد در اختیار دولت باشد، باید به مردم واگذار شود چرا که از زمان ابلاغ اصل 44 تاکنون بستر لازم برای این واگذاری‌ها ایجاد شده است.

یحیی آل‌اسحاق در حوزه واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی بر روی بخش‌هایی که به طور سنتی در اختیار دولت بوده هم دست گذاشت. او گفت: «به صورت سنتی همواره بخش‌هایی از اقتصاد کشور در دست دولت بوده از جمله نفت اما امروز انتظار بر این است که در این حوزه‌ها سنت شکنی شود و بخش خصوصی در این زمینه‌ها فعال شود که یک قسمت عمده از این کار به انتخاب مدیران مربوط می‌شود.»

رئیس اتاق تهران در ادامه سخنان خود به تجربه و سابقه کار وزرا اشاره کرد و از آنان خواست که این تجربه به مشکل رابطه آنان با بخش خصوصی تبدیل نشود. یحیی آل‌اسحاق توضیح داد: «کار عمده در انتخاب وزیران و مدیران این بوده که افراد با سابقه و قدرتمندی انتخاب شوند و به نوعی افرادی نباشند که کارشان را از صفر شروع می‌کنند. اما از طرفی برخی از این افراد ممکن است هم‌چنان براساس اعتقادات قبلی خود روحیه واگذاری امور به بخش خصوصی نداشته باشند و تمرکزگرایی سابق خود را حفظ کرده باشند.»

رئیس اتاق بازرگانی تهران باور جدی به بخش خصوصی را لازمه مدیریت امروز اقتصاد دانست و گفت: «من سربسته می‌گویم تقاضای ما این است کسانی مسئولیت قبول کنند که باور جدی به بخش خصوصی دارند. ما مدیرانی داریم که هم اعتقاد عملی به واگذاری امور دارند و باسابقه و باتجربه هستند. این افراد می‌دانند چگونه مالکیت را واگذار کنند و خودشان مدیریت‌شان را از طریق سیاست‌گذاری، نظارت و پشتیبانی امور را به پیش ببرند. درخواست ما از وزیران دولت یازدهم این است که در انتخاب مدیران دقت کنند تا آنها نیز پیاده کننده گفتمان دولت باشند.»

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در بخش دوم سخنان خود به برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دولت پرداخت. او اشاره کرد که در حوزه کوتاه‌مدت برنامه‌های دولت و وزرا تقریبا مشخص است و معیشت مردم در اولویت قرار گرفته است. آل‌اسحاق ابراز امیدواری کرد که دولت در برنامه‌های کوتاه‌مدت خود موفق شود بدون از دست دادن وقت جلو برود.

تعامل شبکه بانکی با فعالان اقتصادی روشن شود

یحیی آل‌اسحاق صورت مساله برنامه‌های بلندمدت دولت را تولید عنوان کرد و مشکل عمده این بخش را تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و تعامل آنها با شبکه بانکی کشور خواند. او گفت: «هنوز مسایل زیادی از جمله تعهدات پیشین تولیدکنندگان و بانک‌ها به یکدیگر لاینحل باقی مانده و تفسیر این قراردادها و تعهدات در تلاطم و تغییر است. وقتی مسایل بانکی حل نشده باقی می‌ماند، مسایل گمرکی، مالیاتی، قاچاق و ... هم حل شدنی نیست. نخ تسبیح تمام این مسایل شبکه بانکی است. بخشنامه‌های مختلفی صادر شده اما همه از این بخشنامه‌ها تبعیت نمی‌کنند.»

رئیس اتاق تهران در ادامه سخنان خود از ولی اله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی خواست تا نحوه تعامل شبکه بانکی با تولیدکنندگان را روشن کند و مساله تعهدات قبلی و آنچه در آینده خواهد بود از جمله مسایل ارزی را حل و فصل کند.

 

غل و زنجیرهای تولید افزوده نشود

رئیس اتاق تهران با اشاره به وابسته بودن همه امور و مسایل به یکدیگر از دولت خواست تا یک کمیته ویژه برای رفع موانع کسب و کار ایجاد کند و زنجیرهایی که بر پای فعالان اقتصادی بسته شده است را باز کند. آل‌اسحاق با اشاره به قوانین و بخشنامه‌های زیادی که پیش از این صادر شده گفت: «نمی‌شود که همه قوانین و مقررات به همان صورت قبل باقی بماند و ما از دولت تدبیر و امید حرف بزنیم. نمی‌شود که دوباره بخشنامه‌هایی صادر شود که بر غل‌و‌زنجیرها افزوده شود یا این که همان روال سابق حفظ شود. ما باید به دنبال ایجاد آرامش در تولید باشیم.» او با اشاره به روند صدور کارت بازرگانی برای فعالان اقتصادی اعلام کرد که هم‌اکنون یک فعال اقتصادی برای صدور و تمدید کارت بازرگانی باید در بیش از 10 جبهه بجنگد و این همان کاری است که باعث می شود صادرات و واردات کشور در تنگنا قرار بگیرد. او گفت: «نباید کارت بازرگانی را به مالیات و بیمه تامین اجتماعی وصل کرد.»

آل‌اسحاق سخنان خود را با گلایه‌ای از بخشنامه‌های تازه دولت به پایان برد که دارای ابهام است. او گفت: «صدور بخشنامه‌هایی که ابهام دارد دوباره تولید را به ترس انداخته است. برخی فکر می‌کنند آنچه پیش می‌آید خلاف آن چیزی است که تصور می‌کردند. امیدوارم این بحث مرتفع شود و همه شاهد پیاده‌سازی گفتمان اعتدال، امید و تدبیر باشیم.» 

3939

کد خبر 311383

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین