۳۳۰۰سخنرانی‌ در دانشگاه‌ها در انتخابات ۹۲/ از ۸۰سال اختلاط‌‌ جنسیتی چه‌ خیری دیدیم؟/ مشروح‌ برنامه‌‌مناظره

برنامه مناظره ۱۵ شهریور ۹۲ با موضوع تولید علم و نشاط سیاسی در دانشگاه ها برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در این مناظره دکتر رضا روستاآزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر محمد صادق کوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، احمد نادری، رئیس جهاد دانشگاهی تهران، دکتر محمود ملاباشی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور، روح الله ایزدخواه مسئول کانون تفکر دانشگاه امیرکبیر و دکتر رضا ملک زاده، وزیر اسبق بهداشت حضور داشتند.

در بخشی از مناظره، ملاباشی، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین درباره بی توجهی دولت گذشته به توصیه مقام معظم رهبری برای ایجاد و توسعه کرسی های آزاد اندیشی گفت: کرسی های ازاد اندیشی بخشی از نهضت آزاد اندیشی بود که آرامش فکری هم در اثر این برنامه ها ایجاد شد. اگر این آرامش فکری نباشد آیا استاد و دانشجو می توانند به تولید علم بپردازند؟ موفقیت ها نشان می دهد که این موضوع در دانشگاه ها وجود دارد.

او گفت: در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ۳۳۰۰ سخنرانی انتخاباتی از سوی کاندیداها و یا نمایندگان‌شان در دانشگاه ها برگزار شد. اما شما این تعداد را کم می دانید. اما با احتساب 100 دانشگاه، در هر دانشگاه متوسط 30 سخنرانی انجام شده است. باید زمینه ای فراهم باشد که یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری بدون دردسر بتواند مطالب خود را در دانشگاه بیان کند.

معاون وزیر علوم در ادامه گفت: تشکل ها پایه اصلی کرسی های آزاداندیشی هستند و تشکلی نیست که 3 درصد از جمعیت دانشجوی یک دانشگاه باشد و نتواند فعالیت کند. یعنی در یک دانشگاه با 5 هزار دانشجو باید 150 نفر خواهان یک تشکل باشند نه 15 نفر . این موضوع طبق قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی است. 

اما در جریان مناظره هرچند مرتضی حیدری تلاش می کرد تا میهمانان برنامه درباره موضوع مناظره، تولید علم و نشاط سیاسی در دانشگاه ها حرف بزنند، اما عمده بحث ها درباره تولید علم بود. 

در این مناظره درباره نبودن چرخه علمی مناسب در کشور، انتقاد از فضای محدود فعالیت دانشجویی در دانشگاه‌ها، تحجر در آموزش عالی، ارائه آماری از تولید علم و فعالیتهای علمی و دانشجویی در دانشگاه‌های کشور بخشی از مهمترین موضوعاتی بود که در مناظره امروز با عنوان نشاط سیاسی و تولیدعلم در دانشگاهها توسط کارشناسان و مسئولان آموزش عالی مطرح و بررسی شد.

احمد نادری در ابتدای سخنانش به چینش میهمانان اعتراض کرد و گفت: کاش در این جمع سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی هم حضور داشت. 

این گلایه با پاسخ مجری برنامه همراه شد. حیدری گفت: از دکتر سلیمی برای حضور در این برنامه دعوت کردیم، اما ایشان با دکتر توفیقی،‌ سرپرست وزارت علوم مشورت کردند و نیامدند. 

در پایان بخش دوم مناظره تعدادی از حاضران در برنامه به دلیل اینکه فرصت سوال از میهمانان به آنها داده نشده بود اعتراض کردند. در ادامه هم ۵ تن از آنها مشخصا به روح الله ایزدخواه که در ابتدای برنامه با این جمله: "بر خود لازم می دانم به عنوان نماینده دانشجویان نظرات آنان را بدون پرده پوشی و محافظه کاری اعلام کنم" خود را نماینده جنبش دانش آموزی خواند، معترض شدند. 

 

از ۸۰ سال اختلاط جنسیتی چه خیری دیدیم؟ 

در بخش سوم مناظره خبرنگاری از ملاباشی پرسید چرا اصولی مانند مباحث فکری و آزاداندیشی از سند اسلامی شدن دانشگاه ها اجرایی نمی شود و به جای آن بر موضوع تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها که در این سند نیز نیامده است، پافشاری می شود؟

معاون دانشجویی وزارت علوم در پاسخ به این پرسش گفت: به دنبال فرمایش مقام معظم رهبری هر هفته یا هر دو هفته کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها داریم که البته آمار دقیقی در این زمینه ندارم.

او همچنین درباره موضوع تفکیک جنسیتی هم گفت: تفکیک جنسیتی موضوعی است که روسای دانشگاه ها با وزیر وقت علوم از لحاظ کار فرهنگی در دانشگاه ها مورد بررسی قرار دادند. دراین باره پیشنهادات بررسی شد و هیچ اجباری در کار نبود. برخی از دانشگاهها آن را اجرا کردند و نتایجی هم گرفتند و برخی هم آن را اجرا نکردند.

همچنین صادق کوشکی در پاسخ به این پرسش گفت: به فرض اینکه در تفکیک جنسیتی پافشاری صورت گرفته است مگر در اختلاط جنسیتی که در این 80 ساله در نظام دانشگاهی حاکم بوده چه خیری دیده ایم . بگذارید زمانی هم تفکیک جنسیتی حاکم باشد.

در ادامه خبرنگاری هم به موضوع تندروی برخی تشکل های دانشجویی از جمله دفتر تحکیم وحدت اشاره کرد و پرسش خود را از صادق کوشکی این گونه پرسید که چه رابطه ای میان انحراف از تولید علم و حرکت طیف های تندرو دانشجویی وجود دارد.

کوشکی در پاسخ به این پرسش گفت: دانشگاه مکان علمی است حال اگر در آنجا فعالیت سیاسی هم انجام شد باید درست باشد. فعالیت سیاسی که مرده باد و زنده باد و هو زدن و جنجال به پا کردن باشد فعالیت سیاسی نیست. زمانی خاتمی رئیس جمهور اسبق هم در دانشکده فنی حضور یافت و آنقدر هوادارانش جنجال به پا کردند که گفت نگذارید شما را این جلسه بیرون کنم.

او گفت: نشاط سیاسی یعنی فعالیت سیاسی متفکرانه، با اخلاق و عالمانه. آن مدل افراطی یک مدل انحرافی در فعالیت سیاسی بود. دانشجویانی که پیاده نظام جریانات سیاسی بودند و در همان زمان یکی از افراد جبهه مشارکت در رسانه ها گفته بود که از جریانات دانشجویی می خواهیم حالا که انتخابات مجلس را برده ایم بروند پارکینگ. خوشبختانه این مدلها در دانشگاهها فروکش کرده است.

 

در جدول زیر مهمترین بحث های مطرح شده در بخش نخست در مناظره را می بینید؛

نام/ سمت اظهار نظر
روح الله ایزدخواه، مسئول سابق کانون تفکر دانشگاه امیرکبیر

تولید علم و نشاط سیاسی در واقع دو موتور اساسی پیشرفت در دانشگاهها هستند اگر بخواهیم بگوییم آموزش عالی دو بال می خواهد یکی تولید علم و دیگری نشاط سیاسی است. نظام آموزش عالی در کشور ما در حدود 25 سال اخیر دچار تحجر و واپس گرایی عجیبی شده است که من اسم آن را انحطاط می گذارم. علیرغم همه حرفهای خوبی که می زنند بحث تولید علم و فناوری و آنچه که در درون آموزش عالی ما شاهد آن بودیم پسرفت بوده است آن گونه که دو موتور (تولید علم و نشاط سیاسی) خوب نچرخیده و به عقب رفته ایم. 

 در سال 72 و 73 می بینیم که اقتصاد ممکلت ما دچار تورم 47 درصدی بود همان سالها مقام معظم رهبری بحثی را مطرح کردند با این موضوع که خدا لعنت کند دستهایی که نمی خواهند دانشگاه سیاسی باشد. چرا این موضوع را مقام معظم رهبری مطرح می کنند. این مسئله باید آسیب شناسی شود. آن زمان که این تورم رخ می دهد اساتید اقتصاد دانشگاهها انتقاد می کنند. رئیس بانک مرکزی می گوید اساتید درس خود را بدهند ما بلدیم اقتصاد را مدیریت کنیم. سال 81 نمونه دیگری رخ می دهد یک فردی در جایی از کشور همدان صحبتی در مورد ائمه می کند قاضی نیز حکمی می دهد. در آن زمان دانشگاه‌های تهران مدتی تعطیل می شوند و قلمرو یکته تازی یک عده می شوند که چرا یک چنین صحبتی زده شده است. همان سال مقام معظم رهبری خطاب به جنبش دانشجویی اعلام می کنند انتظار ما از جنبش دانشجویی، عدالتخواهی است حال مقایسه کنید چقدر فضا برای این یکته تازی ها در دانشگاهها باز شد و چقدر اجازه داده شد در زمینه عدالتخواهی فضا ایجاد شود؟

ما آن زمان در شریف که بودیم نتوانستیم کانون عدالتخواهی ایجاد کنیم حتی نشریه دوستان ما در دانشگاه علم و صنعت لغو مجوز شد. مگر ما می خواستیم در مورد چه مطلبی صحبت کنیم آیا می خواستیم اصل نظام را زیر سئوال ببریم، خیر. ما می خواستیم درباره مفاسد اقتصادی و پرونده هایی که 10 -15 سال در قوه قضائیه مانده و خاک خورده صحبت کنیم اما فضایی نداشتیم که در این زمینه فعالیت کنیم. من اسم آن را تحجر می گذارم.

دکتر رضا روستاآزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف 

باید پرسید تولید علم و نشاط سیاسی در دانشگاهها گفت با هم در تضاد هستند؟ آیا نمی شود هم به علم توجه داشت و هم در فضای سیاسی فعالیت کرد. در جواب باید بگویم انسان یک بعدی نیست که فقط بعدی ذهنی وی رشد کند. وجود انسان ابعاد دیگری نیز دارد باید به مسائل روحانی خود، فرهنگی و دیگر مسائل توجه کند. بایستی دقت کند علم را بر اساس چه چیزی می آموزد؟ علم برای علم مردود است.

علم برای کاربردی است که دارد همان گونه که مقام معظم رهبری عنوان کرده اند که علم باید هدفمند باشد بایستی ببینیم کشور در چه موقعیتی است پرچمی که بالا رفته است پرچم عدالت خواهی، پیشرفت، انسانیت است. در این دنیا می بینیم استکبار با ما در مقابله است. در حال حاضر صد درصد علم باید کاربردی باشد. در راستای ایجاد اقتدار و توانمندی و مقابله کشور با تهاجمات و فشارهای بین المللی باشد. در این فضا دانشجوی ما باید بداند درسی که باید بخواند تحقق عملی داشته باشد و بتواند تجلیات علم در رابطه با محصولاتی که تولید می کند را ببیند و کاملا توجه کند که اقتدار ملی ایجاد کند. از فرصت ها و منابع زمانی استفاده کند. علاوه بر این باید بصیرت یابد.

وسایل ارتباط جمعی بسیار پیچیده شده است. دنیا تحمل شنیدن یک صدا از جمهوری اسلامی را ندارد دنیا به دنبال این است که اجازه حرف حق و حقانیت را نمی دهد. در این فضا کسی که علم آموز ما است باید بتواند با رصد کردن اخبار، اتفاقات و تحلیل آنها به کنه مسائل پی ببرد و با بصیرت خود محل استفاده از علم را نیز تشخیص دهد. در این صورت است که الزام علم و سیاست کاملا علمی و قابل لمس است.

محمدصادق کوشکی، ضو هیات علمی دانشگاه تهران وقتی به بررسی تولید علم و نشاط سیاسی در دانشگاهها می پردازیم باید قبل آن را نیز مفهوم شناسی کنیم، اختلالات زیادی در سالهای قبل داشتیم و خیلی وقت ها دانشگاه‌ها با پایگاه احزاب اشتباه گرفته شده اند و کار دانشگاه ایجاد نشاط سیاسی و حرارت برای احزاب شده است. دانشجو فعال سیاسی بوده است و با احساس کار سیاسی کرده است نه با درک عمیقی از فعالیت سیاسی.در نقطه مقابل آن دورانی را هم داشته مثل دوره قبل که درحوزه تولید علم متمرکز شده و دانشگاهها از فعالیت های سیاسی دور مانده اند. به نوعی به این مسئله نیز افتخار می شد. در دوران8 سال اخیر دانشگاه ها از نظر سیاسی آرام بودند. همه اینها به خاطر این است که هیچ کدام از این بنیادها را ما خود تولید نکردیم دانشگاه بنیادی وارداتی است و شکل رایج سیاست نیز وارداتی است البته ما آن را به صورت ناقص وارد کردیم البته تولید علم نیز در دانشگاههای ما تعریف نشده است بلکه به صورت محدود تعریف شده آن هم در حوزه پزشکی چون از دانشجویان مطالبه می شد درمان کنند مقداری در این حوزه علم تعریف شده است.

اگر می خواهیم دانشگاهی داشته باشیم که برای حل مشکلات کشور فعالیت کرده و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و در عین حال مرکز تولید علم، فکر و اندیشه ای که مراقب صحنه سیاست باشد داشته باشیم و دانشگاهی که حتی به سیاستمداران راه نشان دهد باید ما بتوانیم خود دانشگاه را تعریف کنیم، سیاست و الزامات عرصه سیاست را تعریف کنیم به تبع آن نشاط سیاسی ایجاد می شود. نشاط سیاسی که ارتباطی با رفتار احساسی، غیر عقلانی و علمی ندارد. دانشگاه ساحت تولید علم است و رفتار غیرعلمی مطلوب آن نیست.

دکترمحمود ملاباشی، رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم

همان گونه که جامعه نشاط سیاسی می خواهد دانشگاه نیز نشاط سیاسی می خواهد این نشاط سیاسی کمک فراوانی به تولید علم خواهد کرد. طی این 10 سال اخیر پیشرفت های زیادی در عرصه علمی صورت گرفته است که خود بیانگر نشاط سیاسی در دانشگاهها است. طبق آخرین آماری که در دست است 27 هزار مقاله علمی تولید شده که باعث شده در دنیا رتبه 15 را کسب کنیم همچنین در منطقه رتبه اول را به خود اختصاص دهیم. در داخل کشور نیز مقالات زیادی تولید شده است. در حماسه سیاسی 3 هزار و 300 سخنرانی تبلیغاتی توسط نامزدهای ریاست جمهوری در دانشگاهها انجام شد که حتی یک جلسه آن به ناامنی کشیده نشد که این خود نشان از نشاط سیاسی موجود است.

دکتر رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت

ما در دانشگاه‌ها فعالیت های چشمگیری داشتیم و با کمک دولت سرمایه گذاری های خوبی کرده ایم که می توانیم خیلی بهتر از این باشیم. می توانیم نشاط سیاسی و تولید علم بهتری در دانشگاه‌ها داشته باشیم. عنصر اصلی نشاط ، نشاط دانشجویی است. باید به فعالیت های دانشجویی به دید باز نگاه کنیم. باید اجازه فعالیت به تشکل های دانشجویی بدهیم. طی 8 سال گذشته برخی مواقع حتی انجمن های اسلامی نیز در برخی مواقع اجازه فعالیت نداشتند باید به نشاط سیاسی در دانشگاهها رونق بدهیم. باید سرمایه گذاری در دانشگاه‌ها بیشتر شود. در دنیا سرمایه گذاری در تولید علم بسیار وسیع است و باید در کشور ما نیز سرمایه گذاری در زمینه علمی افزایش یابد. پایه گذاری پیشرفت هایی که طی 10 سال گذشته انجام شده در سالهای قبل بوده است، یک فعالیت تحقیقی 5-10 سال طول می کشد که نتیجه دهد.

پیشرفت علمی فقط تولید انبوه مقاله نیست در قدم اول تولید آی اس آی خوب است وی تولید علم واقعی زمانی است که نوآوری و خلاقیت در جامعه داشته باشیم یعنی در زمینه پزشکی خود داروهای جدید تولید کنیم. یکی از مشکلات ما این است که نخبگان درجه یک را نمی توانیم در دانشگاهها نگاه داریم فضای دانشگاهی ما فضایی نیست که بتواند آنها را نگه دارد و ما این ثروت های خود را که استعدادهای درجه یکمان هستند از دست می دهیم.

باید محیط دانشگاه‌ها محیط بازتری شود، از حالت امنیتی خارج شود و به تشکل ها فضای فعالیت داده شود.

احمد نادری، رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران

در مقوله نشاط سیاسی و تولید علم ما باید به کارکردهای دانشگاه بپردازیم لذا بحث اول در رابطه با کارکردهای دانشگاهی است. دانشگاه محل تضارب آرا و محل تولید اندیشه و محلی درباره ایده هاست و لذا چند کارکردی است به طور کلی می توان برای آن 4 کارکرد در نظر گرفت. تولید و توزیع مصرف دانش در چرخه تولید علم، تربیت نخبگان فکری و اجرایی نظام دانش افزایی عمومی جامعه و جامعه پذیری که مهمتر از همه است. دانشگاه نقش مهمی در فرآیند جامعه پذیری سیاسی دارد که در درجه اول درباره دانشجویان و در درجه دوم در مورد کل جامعه است.

در هر نظام سیاسی بازتولید جامعه از طریق بازتولید نظام فکری و عقیدتی آن جامعه صورت می گیرد که بی تردید دانشگاه نقش اصلی را برعهده دارد. در نظام سیاسی ایران نیز این بازتولید از طریق دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه رخ می دهد لذا کارکردهای سیاسی دانشگاه‌ها در خدمت کارکرد علمی و کارکرد علمی در خدمت بازتولید نظام سیاسی اجتماعی دانشگاهها قرار دارد.

ما در ایران چرخه علمی نداریم . آنچه در دانشگاه ما می گذرد یک مسابقه سرسام آوری است برای تولید آی اس آی نه مقالات علمی پژوهشی که مشکلات جامعه را حل کند. دانشگاههای ما بایداز وضعیتی که به آن دچار شده اند بیرون آیند و به حل مشکلات بپردازند. دانشگاه‌های ما باید به صورت استانی به حل مشکلات استانی بپردازند آیا این گونه بوده است؟ دانشگاههای سیستان و بلوچستان، کردستان، بوشهر در راستای حل مشکلات بومی حرکت کرده اند خیر این گونه نبوده است در واقع به یک سری مقولات ترجمه ای اروپایی ناقص می پردازند که کل نظام دانشگاهی درگیر چنین مسئله ای است.

دانشگاه شریف جز اینکه سال‌هاست به ترانزیتی برای خروج نخبگانی دست چین شده و اعزام به آن طرف آب ها  تبدیل شده است کارکرد دیگری داشته است؟ نخبگانی که طلبکارانی هستند که آمال و آرزوهای خود را در دانشگاه‌های آمریکایی، کانادایی و اروپایی می بینند.

 

بخش دوم؛ مناظره آزاد

در جدول زیر مهمترین بحث های مطرح شده در بخش دوم مناظره که به عنوان مناظره آزاد و درواقع پرسش و پاسخ میهمانان با یکدیگر بود را می بینید؛

نام/ سمت  اظهار نظر
روح الله ایزدخواه، موسس دفتر اتاق فکر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

وزیر سابق کار اعلام کرد بیکاری تحصیلکرده ها 10 برابر دیپلمه هاست و در کشاورزی 6 برابر شده است، ما تعداد دانشجویان را زیاد کردیم اما آیا مشکلات حل شده است؟ آیا کشاورزی تبدیل به دانش بنیانی شده؟ ما چه میزان مهندس و دکتر پرورش دادیم و چه میزان از این افراد وارد صنعت کشور شده اند؟ آیا برای این دانشجویان سه واحد درسی مدیریت صنعت و فناوری گذاشتیم که اگر در آینده خواستند با یک خارجی مناظره کنند، کم نیاورند؟

100 سال است صنعت نفت داریم، اقتصاد نفت، حقوق نفت یا حسابداری نفت ما الان کجاست؟ ما الان بودجه نداریم و اگر هم بودجه ای بوده چند درصد مشکلات را توانسته حل کند؟ آیا معیار رتبه بندی برای استادان قرار داده ایم؟

استادی که متن درسی سال 1986 را می اورد و وقتی دانشجویان اعتراض می کنند که این متن در سال 2002 بازتگری شده است، نمی پذیرد و دانشجوها را متهم می کند و وقتی هم به وزارت علوم اعتراض می کنیم می گویند دانشجویان زیاد اعتراض می کنند را چکار کنیم.

6 سال از عمر ما در دوران اصلاحات با دعوای ساختگی انجمن (اسلامی) و بسیج تلف کردند در حالی که دانشجویان همین الان هم مطالبه شان بهتر درس دادن اساتید است. نشاط سیاسی به این معنی است که دانشگاه سهم خودش را در اداره جامعه پیدا کند.

من در دانشکده صنایع دانشگاه صنعتی شریف درس خوانده ام و رئیس سابق دانشگاه شریف در جمع دانشجویان گفت در این دانشکده یک مشت استاد عقب مانده اختاپوسی اجازه نمی دهند ما استاد جوان به دانشکده بیاوریم.

دکتر رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت یکی از دلایلی که دانشجویان ما را به خارج از کشور می برند بودجه است. ما نمی توانیم بهترین دانش آموختگانمان را به خاطر نبود بودجه به کار بگیریم، بودجه نکته مهمی است و مهمتر از آن استادانی هستند که عاشق علم اند اما وقتی استاد داشته باشیم اما بودجه و زیر ساختی نباشد، نمی توان کار کرد.اگر در آینده بخواهید مشکلی را حل کنید می فهمید بودجه یعنی چه، اگر نباشد که نمی توان کار کرد. 

نباید تمام دانشجویان را به یک چشم نگاه کرد و باید به آنان اجازه فعالیت داد، من وقتی رئیس دانشگاه شیراز بودم بیشترین درگیری را با دانشجویان داشتم و هنر دانشگاه این است که دانشجویان را تحمل کند.

گناه رئیس دانشگاه و مدیریت نیست که دانشجویان به خارج از کشور می روند، دانشجویان در ایران به نحوی تربیت شده اند که می توانند به آمریکا بروند و در مراکز صنعتی کار و اختراع کنند، ما این ظرفیتها را نداریم که دانش آموختگانمان به خارج از کشور می روند. با این حال در دانشگاهها خیلی خوب کار کرده ایم و استادان علاقمند به کار کردن هستند
محمود ملاباشی - رئیس سازمان امور دانشجویان دانشگاهها به سمت جو نیاز محوری در رقابت هستند، نیز با اشاره به اینکه گفت: سازمان امور دانشجویان از سه ماه قبل بورس دکتری پژوهش محور دستگاههای کاربردی را راه اندازی کرد و متخصصانی که در کشور 5 سال سابقه کار داشته باشند می توانند در محیط دانشگاه برای سازمانشان که مشکلی هزینه بر دارد، یک پروژه ملی را در دست گیرند. ما این توان را در دانشگاه‌های کشور داریم که مشکلات کشور را حل کنند و این مسائل با پایان نامه هایی که هم اکنون در کتابخانه ها خاک می خورند، برطرف می شوند.

وقتی مردم می خواهند تحصیلات عالیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی داشته باشند، دانشگاهها چه وظیفه ای دارند؟ مگر می شود دانشگاهها به این تقاضا نه بگویند؟ بگویند چون کار آینده شما تضمین نیست به دانشگاه نیایید؟ این پاسخ درستی به ملت عاشق علم نیست.

محمدصادق کوشکی، ضو هیات علمی دانشگاه تهران

بودجه پژوهشی را باید به چه کسی داد؟ دولت اگر دوست داشته باشد، بودجه می دهد اما بودجه ای که می دهد نتیجه اش این می شود که پژوهش در کتابخانه خاک بخورد، ما از 80 سال گذشته دانشگاه داریم اما در بدیهیات خود مانده ایم، الان در کشورمان مستعد تولید برق خورشیدی هستیم اما به نحو شایسته ای از آن استفاده نمی کنیم و توانایی به کار گیری آن را نداریم.دانشگاه جایی برای حل شدن مسائل مملکت است.

ما به غلط به بچه هایی که بهتر تست می زنند می گوییم نخبه درحالی که آنها به ربات تست زن بدل شده اند و پس از پایان لیسانس از رشته های فنی و پزشکی به سمت علوم انسانی می روند. بیشترین آمار تغییر رشته به علوم انسانی در تحصیلات تکمیلی در میان فارغ التحصیلان فنی و مهندسی است.

این تعریف از نشاط سیاسی غلط است که احزاب یارگیری های انتخاباتی خود را به صورت کانالیزه در دانشگاهها انجام دهند. نشاط سیاسی به این معنی است که دانشگاه سهم خودش را در اداره جامعه پیدا کند. دعواهای سیاسی به معنی نشاط نیست، هم دانشجو ها از آن خسته هستند و هم مردم. نشاط سیاسی دانشگاه به این معنی که حاکمیت دست خود را در برابر استاد پزشکی، استاد صنعتی و علوم انسانی دراز کند و بگوید دانشگاه به دولت کمک کن و در عین حال به متخصصین احترام بگذارد. 

بحث این نیست که گروه های سیاسی زیادی در دانشگاه درست کنیم. بحث این است که انتقاد استاد و دانشجو را تحمل کنیم . ضمن اینکه آنجه "ایزدخواه" می گوید که استاد متن قدیمی درس می دهد باید بگویم استادی که نتواند مطالب جدید و به روز تدریس کند نام اش استاد نیست 

دکتر رضا روستاآزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف

همین الان در دانشگاه صنعتی شریف، بین 20 تا 30 برنامه فوق دانشجویی فعال است و انجمن اسلامی یکی از این تشکلهاست و هر از گاهی هم نوازشی به مدیر می رسانند و پرخاشگری هم می کنند که عیبی ندارد، ما هر ماه با این دانشجویان جلسه ای می گذاریم، بالاخره جوان جوان است و گاهی باید دلش را خالی کند. تمام ذهنها به سمت انجمن اسلامی و بسیج متمرکز شده در حالیکه انجمن اسلامی و بسیج تنها یکی از اقسام بروز نشاط سیاسی در دانشگاه است.

از کدام دانشگاه است که کسی برای ادامه تحصیل به خارج نرود؟ ظرفیت ارشد 150 هزار نفر و در دکتری 5 هزار نفر یعنی نسبتی معادل یک به 30 است. خب طبیعی است که دانشجو برود دنبال دانشگاه های خارج. درست است که همه فارغ التحصیلان ارشد علاقه ندارند وارد دکتری شوند، اما باید تناسبی هم باید. ضمن انکه اگر هم عده ای از دانشگاه بیرون می روند خب به نظر من عیبی ندارد. اما ما باید روی این نکته تمرکز کنیم که چرا وقتی می روند دیگر بر نمی گردند؟

بحث اصلی در انجام کار کاربردی، بخش اجرایی است وقتی دستگاه اجرایی مراجعه ای به دانشگاه ندارد نمی تواند به دانشگاه خرده ای گرفت.

احمد نادری، رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران در سال 83، تحکیم وحدت شاخه دانشگاه علامه غیرقانونی اعلام شد اما در دولت دهم یادم نیست به انجمنی مجوز نداده باشند هر چند من سخنگوی آقای احمدی نژاد نیستم. مطرح کردن موضوع امنیتی کردن فضای دانشگاهها کاملاً تبلیغاتی است در حالیکه انتخابات به پایان رسیده و ما از آن فاصله گرفته ایم.

 

بخش پایانی؛ مناظره دو نفره

در بخش پایانی مناظره، با انتخاب حاضران در برنامه دکتر رضا ملک زاده و دکتر روح الله ایزدخواه به مناظره ۲ نفره نشستند. سئوال اصلی این مناظره دو نفره این بود که دانشگاه‌ها چگونه می توانند تولید علم همراه با نشاط سیاسی داشته باشند که پاسخ دو طرف مناظره را در جدول زیر می بینید؛

نام اظهار نظر
دکتررضا ملک زاده دانشگاه و وزارت علوم تلاش زیادی برای فعالیت علمی دارند ولی ما نباید خودمان را با کشورهای منطقه مقایسه کنیم، ما باید اساتید به روز و فعالیت سیاسی خوب داشته باشیم که فعالیت علمی ما خدشه‌دار نشود. دانشگاه‌های موفق دنیا سیاسی نیستند ولی جریان منضبط سیاسی در آنها وجود دارد نباید تفکر بسته در جامعه حاکم باشد.

از نظر پیشرفت علمی موسساتی در دانشگاه تهران وجود دارد که حتی از رویان نیز بهتر کار می‌کنند و 300 پیوند سلول بنیادی داشته‌اند.

دانشگاه MIT عنوانی به نام "پست داک" دارد که در آنجا با بودجه های خوب اساتید جوان به سمت صنعتی شدن علم خود پیش می روند. معتقدم در دانشگاههای ایران هم اگر استادیاری نتواند پیشرفت کند و درجا بزند باید اخراج شود که البته این کار کمتر انجام می شود.

نمی‌شود پروسه صنعتی را در کشوری که همه چیز آن بر اساس نفت است در دانشگاه انجام داد، ما طرح‌های موفقی در دانشگاه داریم که اگر صنعت اطمینان کند می‌توانیم انجام دهیم. 

به نظر می رسد دولت و صنعت نیز برای واردات که زحمت کمتری دارد راحت تر هستند اما همین میزان تولیدات علمی ما به صنعت تبدیل نمی شود به دلیل این است که رابطه دانشگاه و صنعت عمیق نیست.

می توانیم هم تولید علم داشته باشیم و هم نشاط سیاسی به شرط اینکه همدیگر را تحمل کنیم. مسئولان سیاسی، دانشگاهیان، استاد و دانشجو را تحمل کنند و آنها را مثل فرزندان شان بدانند. مدیران صنعتی و نفتی هم به دانشگاهها اعتماد کنند.

دکتر روح‌الله ایزدخواه اتفاقا ما در ساختاری که 100 سال استعمار زده بوده دانشجوی سیاسی می خواهیم که شجاع باشد و به دانشگاهی که با پول خودش اداره می شود بگوید به من درست درس بده. نه اینکه مهندس کشاورزی چیزی بلد نباشد و روستایی به او بگوید که چکار کند و یا مهندس خودرو برود در کارخانه به او بگویند که آنچه تاکنون یاد گرفته ای همه ادبیات و تعریف بوده است. از طرف دیگر نشاط سیاسی به معنی خاله بازی سیاسی و دعوای سیاسی و فلان رفتار نیست. اینکه فلان خبرنگار رفته زندان به دانشجو چه مربوط است آن را باید انجمن صننفی روزنامه نگاران پیگیری کند نه اینکه دانشجو برایش تحصن کند.

این موضوع که می گویند یک جریان اقلیت می خواهند حاکم شوند بحث انحرافی است و اصلا این طور نیست. دانشجویان می خواهند تشکل و کمپین برای روش های تدریس، سیلابس هایی که 40 سال تغییر نکرده اند یا انتقاد به نظام ارتقای استاد و مشکلات نظام اموزشی تشکیل دهند.

اگر نظام آموزشی ما درست بود پس چرا پس از ترور احمدی روشن ها و شهریاری ها متوجه شدیم که آنها نخبه بودند. نظام آموزشی که استاد آمار در کلاس دکتری دیکته می گوید نمی تواند بگوید کامل است.

خواسته های دانشگاه ها این است که دولت فعلی اجازه دهد هسته های دانشجویی مسایل واقعی دانشگاه ها را بیان کنند و سیاست را در سیاست زدگی و خاله بازی سیاسی خلاصه نکنند.

۴۷۴۷

کد خبر 311826

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 75
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    یعنی هشتاد سال از جوانان تحصیل کرده ی ایرانی خیری ندیدیم! آقای توفیقی توجه کنید!
    • محمد A1 ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
      دوست عزیز ایشان گفتند (در اختلاط جنسیتی که در این 80 ساله در نظام دانشگاهی حاکم بوده چه خیری دیده ایم) نه از جوانان تحصیل کرده. به صحبت های دیگه ی ایشون توجه کنید (ما از 80 سال گذشته دانشگاه داریم اما در بدیهیات خود مانده ایم، الان در کشورمان مستعد تولید برق خورشیدی هستیم اما به نحو شایسته ای از آن استفاده نمی کنیم و توانایی به کار گیری آن را نداریم.دانشگاه جایی برای حل شدن مسائل مملکت است. ما به غلط به بچه هایی که بهتر تست می زنند می گوییم نخبه درحالی که آنها به ربات تست زن بدل شده اند و پس از پایان لیسانس از رشته های فنی و پزشکی به سمت علوم انسانی می روند. بیشترین آمار تغییر رشته به علوم انسانی در تحصیلات تکمیلی در میان فارغ التحصیلان فنی و مهندسی است)
    • بی نام A1 ۰۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      55 5
      جناب آقای محمد ادامه بحث و ربات تست زن بودن دانشجویان چه ربطی به بقول ایشون اختلاط جنسیتی داشت ؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ که ایشون با این موخره سعی در نفی این مساله داشت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مثلا با این استدلال می تونیم بگیم . سالهاست در این مملکت دولت های کاملا مردانه داریم که از هیچکدوم خیری ندیدیم پس پیش بسوی اختلاط جنسیتی در دولت ها ؟ یا سالهاست اقتصاد بطور کاملا یک طرفه دست اقایونه پس پیش بسوی اختلاط جنسیتی !!!!!!!!!!!!!!!!! یا مثلا می شه کل جامعه رو با این استدلال تعطیل کرد چون اونجا هم یک جور اختلاط جنسیتی هست . من از خوانندگان محترم بابت بکار بردن واژه " اختلاط جنسیتی " عذر می خوام کسی ندونه فکر می کنه پسرها و دخترها دارند تو دانشگاه ها لخت و عور تو هم ول می خورند .
    • امير تبريز اوغلي IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      9 127
      چرا اين همه بي بند و باري و اين همه فساد مگه خير نيست؟
    • میلاد حمیدی A1 ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      تفکیک جنسیتی بهترین گزینه است. هم از فساد جلوگیری می کند و هم از تحصیل در رشته نا متناسب با جنسیت که در نیتجه تعالی کشور و هم صرف جویی در مصرف پول و انرژی و هزاران فایده دیگر. تنها ضرر آن باز شدن دهان فمینیست هاست که آن هم همیشه باز است
    • میثم A1 ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      53 9
      تو این سالها از خیلی چیزا خیر ندیدیم اقای کوشکی. کاش اونا رو میشد کنار گذاشت
  • بی نام A1 ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    این رییس شریف همونی نیست که موقعی که زاکانی رفت واسه ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری باهاش بود؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      89 2
      تو فیلم جلیلی هم بود!
  • حسین A1 ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    17 36
    زمانی خاتمی رئیس جمهور اسبق هم در دانشکده فنی حضور یافت و آنقدر هوادارانش جنجال به پا کردند که گفت نگذارید شما را این جلسه بیرون کنم. آقای محترم فکر میکنید ما نمیتونیم با یه سرچ ساده تو یوتیوب فیلم رو پیدا کنیم؟؟؟ که بدوینم مقصر طرفدارا بودن یا افراطی ها؟؟؟ تا اونجا پیشرفتن که خوده آقای خاتمی گفتن یه عده ی کوچیک دارند آشوب به پا میکنند و همه چی رو گرفتند دستشون خبرجان منتشر بفرما . الهی آمین
    • بی نام A1 ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      13 22
      اینو راست میگن من خودم توی تلویزیون دیدم. خداییش خاتمی با اینکه دوسش دارم اما این حرفا رو زد
  • فرزند انقلاب IR ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    161 2
    به آقای کوشکی بگوئید دختران و پسران باید در آستانه 20 سالگی به رشدی رسیده باشند که روابط اجتماعی خود را به صورت صحیح مدیریت کنند. ما در دانشگاه اختلاط جنسی نداشته و نداریم، این ذهن امثال شماست که دچار اختلال است و هر کار و فضایی را از نگاه جنسی می بیند!!!
  • بی نام IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    130 1
    برخی ها چرا در این 80 سال از محیط دانشگاه، تنها اختلاط جنسی دیده اند؟
  • هاتف A1 ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    92 0
    "صادق کوشکی در پاسخ به این پرسش گفت: به فرض اینکه در تفکیک جنسیتی پافشاری صورت گرفته است مگر در اختلاط جنسیتی که در این 80 ساله در نظام دانشگاهی حاکم بوده چه خیری دیده ایم . بگذارید زمانی هم تفکیک جنسیتی حاکم باشد." بقیه استدلالاتم این جوریه، دکتر؟! خدا به داد شاگرد زیر دستت برسه.
    • فرهاد IR ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      86 0
      نميدونم ما از اينكه چندين قرن داريم با پا راه ميريم چه خيري ديديم بذارين يه مدتم رو دستامون را بريم
    • تیمور IR ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      1 0
      داداش فرهاد قربون اون هوشت برم هزار سطر رو در یه خط خلاصه کردی خداوکیلی خداوکیلی دمت گرم
    • مسعود A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۸
      1 0
      این کوشکی اینجور پیش بره فردا میاد میگه ما از اول تاریخ میان زن و شوهر اختلاط جنسیتی داشتیم و چیزی ندیدیم! باز همین فردا زن و شوهر ها را تفکیک جنسیتی کنیم! بگذارید زمانی هم تفکیک جنسیتی حاکم باشد.! این استدلال رو قبول میکنه باور کنید!!!!
  • بی نام IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    65 0
    آقایانی که به دلیل گرایش سیاسی، عضویت هئیت علمی گرفتند، حق اظهار نظر ندارند. ای کاش می شد تمام جذب هئیت علمی این چند ساله باطل می شد.
  • بی نام IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    74 0
    این دوستان که همگی دارای تفکرات مشابهی هستن. آخه این چه جور مناظره ایه؟
  • بی نام A1 ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    38 0
    به عنوان عضو سابق انجمن علمی یکی از دانشکده ها و دبیر یک تشکل دیگر اعلام می کنم اولین باری است که اسم کانون تفکر به چشمم می خوره
    • بی نام A1 ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      0 0
      براي ما هم تازگي داره !!!! حتما از اون تشكلهايي هست كه قراره فعلا تشكيل بشه تا بعدا وظايفش تعيين بشه !!!!
  • بی نام IR ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۵
    78 15
    دو روز دیگه هم بگید از مختلط بودن خیابون ها چه خیری دیدیم! اون ها رو هم از یکدیگه جدا کنیم!! جاهای دیگه به چی فکر می کنند، بعضی ها به چی!
  • 893 A1 ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    23 0
    محمود ملاباشی - رئیس سازمان امور دانشجویان: وقتی مردم می خواهند تحصیلات عالیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی داشته باشند، دانشگاهها چه وظیفه ای دارند؟ مگر می شود دانشگاهها به این تقاضا نه بگویند؟ بگویند چون کار آینده شما تضمین نیست به دانشگاه نیایید؟ این پاسخ درستی به ملت عاشق علم نیست. ایشون یعنی فک میکنم همه لیسانسه ها و ارشد ها به ادامه تحصیل علاقمندن؟ من خودم امسال ارشد دانشگاه تهران بول شدم رتبم هم تگ رقمی شده ولی تنها چیزی که باعث شد یرای ارشد بخونم فرار ار خدمت سربازی و نبود شغل مناسب و اینکه با گرفتن ارشد بتونم از کشور خارج شم. این تنها مشکل من نبود الان خیلی از پسرهایی که میخوان برای ارشد و دکترا بخونن بدلیل فرار از سربازی و نبود شغل و تا حدودی صرفا از قافله عقب نموندن و کسب مدرکه...ََ
  • 893 A1 ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    14 0
    واقعا مشخصه که بیشر تقاضا برای مقاطع بالاتر تحصیلی کاذب هست و میشه با حل مشکل فارغ التحصیلان در زمینه اشتغال و سربازی بخش زیادی از این تقاضا رو کم کرد. نمیشه که گفت چون همه میخوان ارشد بخونن ما هم بگیم هر دانشگاهی بدون امکانات دانشجوی ارشد و دکترا بگیره. چون مطمین باشید دانشجویی که ارشد و دکترا داره شغل متناسب با مدرکش رو درخواست میکنه و این باعث میشه اون تعدادی هم که با زحمت کشیدن تو دانشگاه های بزرگ و مادر هم فارخ التحصیل شده اند کار گیرشون نیاد و در اخر اینکه تا کی میخوایم نخبه های کشور بیان لیسانس و ارشد و دکترا بگیرن و بعد بشن استاد و دوباره همون ها بیان دانشجوی دکترا پرورش بدن و این دور باطل ادامه پیدا کنه
  • یک رفیق قدیمی IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    51 0
    وقتی خودشان پیر شدن تازه یاد جدا کردن افتادن
    • بی نام IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      1 0
      من میگم الان دانشگاه تفکیکی داریم؛امام صادق و الزهرا و دانشگاه قم کلی دانشگاه دیگه؛هرکسی که مشکل داره بره اونجا بقیه هم درسشونو میخونن روش محدود کردن نیست؛اگه محدود بکنیم چار روز دیگه همین حرفو جاهای دیگم میزنن؛محیط کار گرفته تا هزار جای دیگه الان دیگه خیلیا مشکل ندارند با این مسائل بهتره به خود دانشجو ها سپرده بشه و عقلانی تصمیم بگیرن
  • امیرم IR ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    13 0
    "معاون دانشجویی وزارت علوم در پاسخ به این پرسش گفت: به دنبال فرمایش مقام معظم رهبری هر هفته یا هر دو هفته کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها داریم که البته آمار دقیقی در این زمینه ندارم." آمار دقیقی ندارید یا چیزی نیست که آماری ازش داشته باشید!!! میشه این کرسی ها رو که آزاد اندیشانه هستند به ماهم معرفی کنید؟؟؟ . "ما نمی توانیم بهترین دانش آموختگانمان را به خاطر نبود بودجه به کار بگیریم، بودجه نکته مهمی است" آقای ملک زاده بودجه نیست مسئله ، مسئله روابطه ، در ایران یک کارمند بعد از 30 سال هنوز کارمنده و یک مدیر از شکم مادرش مدیره، این افرتد رو چجوری انتخاب میکنند برای این برنامه ها؟
    • بی نام IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      25 0
      تو دانشگاه ما بسیج برگزار می کرد خودشون هم میرفتن حرف می زدن اجازه نمیدادن غیر خودشون بره پشت تریبون :)))))))))))))))))))
  • امیرم IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    28 1
    از دوستان کسی هست تو دانشگاهشون کرسی آزاد اندیشی ( نه یه میز با یه سخنران و بدون بحث آزاد) برقرار باشه؟ حتی ترمی یه بار
  • امید IR ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    72 30
    از 4 سال تفکیک جنسیتی چه خیری دیدیم ؟ جز دعوا و تنش و اعصاب خوردی؟ ضمنا آقای ملاباشی رانت خوری و دروغ گناه نیست؟ تفکیک جنسیتی یک نظریه بسیار تهوع آور هست و روشی طالبانی هست که تو این چندسال همزمان با گسترش افراطی گری تو دنیا تو ایران هم سربرآورد و در راستای اهداف طالبانی هست.. امام خمینی بنیان گزار جمهوری اسلامی مخالف تفککی جنسیتی بودند یعنی اینا از امام خمینی بیشتر حالیشونه؟ اینا رهبر این انقلاب بودن یا امام ؟؟ ضمنا این یک نوع دوگانگی در اهداف انقلاب هست. مردم هرگز فکر نمیکردند که به این اجبارهای افراطی میرسند که همراه با انقلاب شدند. کجای شعارهای انقلاب این بود که دانشگاهها تفکیک بشه ؟ اینا رودست زدن به مردم هست که توسط این آقایونی داره انجام میشه که کوچکترین سهمی در انقلاب نداشتن
    • بی نام A1 ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      9 77
      چه دلیلی داره پسری که توی اوج غریزه است و فرصت ازدواج نداره 4 سال بغل دست خواهر من و تو بشینه؟؟؟ اگه با اختلاط مشکلی حل شده بود که باید میدیدیم!!!!!!!!!! والا با این اختلاط خیری ندیدیم که ندیدیم!!! طالبانی هم فکر نمی کنم!!! ما مسلملنیم و بایستی طبق فرهنگ خودمون زندگی کنیم نبایست هر کاری که فرهنگ غرب ارائه میده بهش تن داد!!!
    • بی نام A1 ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      26 55
      از 80 سال اختلاط جنسیتی پسر و دختر چه خیری دیدین؟ نکنه شما دانشجو نبودین؟ کمی واقع بین باشین!!!
    • بی نام A1 ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      40 3
      آقای بی نام ...مگه دانشگاه خدایی ناکرده محل فساد است که فقط فکره غریزه جنسی بسرت میزنه یعنی خواهرت تو اجتماع زندگی نمیکنه دانشگاه فرصتیه برای شناخت زن و مرد ازهم که فبل از آن اجتماع اجازه همچین شناختی رو از انها گرفته بود ....
    • بی نام A1 ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      2 11
      در جواب دوستی که میگن مگه دانشگاه محل فساد است بایستی بگم که خیر محل فساد نیست. اما واقعیت هم آنگونه که شما فکر می کنین نیست. از همه خواهش می کنم به جای لفاظی کمی واقع نگر باشین و حقایق رو در دانشگاهها و پای صحبت دانشجوها دریافت کنین. خدا شاهده که من که توی خوابگاه پسرها بودم بایستی بگم که بیش از 50 درصد وقت پسرها رو صحبت کردن راجع به جنس مخالف میگیره. برید ببینین که چند درصد از بچه ها خصوصاً پسرها با افت تحصیلی مواجه شدند. اگه خبر آنلاین مطالبمو چاپ کنه شاید برخی وقایع را در قالب نامه ای چاپ کنم
  • بی نام IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    50 1
    ميشه بگين اين 3300 سخنراني چنتاش مال چپي ها بوده و چنتاش مال راستي ها؟ قاعدتاً 10تا يه طرف و 3290 هو يه طرف ديگه!!!!
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    41 1
    آزمون و خطا و ما تافته جدا بافته ایم همه دنیا اشتباه می کند و منحرف است
  • بی نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    36 1
    مناظره در مورد وزارت علوم بدون سرپرست وزارت خونه؟ نوبره سدا و ثیما میلی ....
  • رضا A1 ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    3 40
    تا قبل از دانشگاه پسر و دختر از هم جدا هستند. بعد وقتی که تو اوج بلوغ هستند و میدونیم امکان ازدواج ندارن (پول و شغل ندارن) میایم اونها رو با هم سر یه میز و صندلی مینشونیم !!! خیلی نامردیه !!!! در ثانی ، اگه هدف تحصیل علم هست، چه نیازی به اختلاط داره. شاید کسی بگه خوب با هم آشنا میشن و ازدواج میکنن باید بگم والا ما همچین چیزی ندیدیم. من که در دوره ی تحصیل پول نداشتم که بخوام ازدواج کنم.آینده ی شغلی هم در کار نبود که!!!!! در کل وقتی که میدونین یه دانشجو آینده ی شغلیش مبهمه، پول هم نداره، بهتره دختر و پسر رو که در اوج غرایض هستند سر یک کلاس و دانشگاه نذارین تا حد اقل بفهمن استاد چی داره میگه!!! برای تولید
  • بی نام A1 ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    40 1
    الان خیلی از دانشگاه های دنیا "پست داک" دارند!!!! تعجبم از آقای ملک زاده هست که اطلاعاتش مربوط به 40 سال قبل هست!!! تفکیک جنسیتی هم که آقای کوشکی دنبالش هست از اول انقلاب توی "دانشگاه الزهرا" و "مراکز تربیت معلم" یا مراکز دیگر .....بوده است !!! آیا اینها موشک هوا کردند یا دانشحویانشان خیلی با بقیه فرق میکنند ؟؟؟ !!!!
  • بی نام A1 ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    1 56
    برای تولید ابو علی سیناها و بیرونی ها و ....نیاز به اختلاط نیست. برای ازدواج نیاز به اختلاط نیست. شما مشکل شغل جوونها رو حل کنین خودشون میدونن چطور ازدواج کنن. تجربه نشون داده که با اختلاط در دانشگاه مشکل ازدواج حل نشده. بهتره دانشگاهها از هم تفکیک باشن. جوونی که آینده ی شغلی نداره و توی اوج غریزه ی جنسی است، حد اقل 4 سال کنار دسته جنس مخالف نشسته واقعاً خیلی سخته !!!!!!!!!!!!! یا باید عارف باشه یا مشکل جنسی داشته باشه که بهش سخت نگذره(البته اگه بخواد پاک زندگی کنه)!!!!
    • بی نام IR ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      24 2
      برای پاک زندگی کردن باید تفکیک جنسیتی باشه؟ واقعا چه تفکری!!! هنره که تو حیط طبیعی آدم رشد و تعالی پیدا کنه نه تو محیط آزمایشگاهی و تحت کنترل !! اون آدم وقتی بیاد بیرون با اولین قدم نابود میشه ضمنا توجه کنید به آمارهای انحرافات جنسی در دانشگاههای تک حنیستی .. البته درز نمیکنه ولی ما که خودمون تو دانشگاه (...) بودیم می دونیم چه خبر بود..
  • بی نام IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    44 2
    به فرض این کار انجام شود بعد چی به فکر جدا کردن شرکت و اداره های زن و مرد و جدا کردن خیابانها پارکها پیاده روها و نهایتا هم حتما به جدا کردن شهر زن و مرد خواهید پرداخت!!!!!!! به هر حال که این دو در جایی کنار هم قرار خواهند گرفت پس بهتر است اینقدر به آدمها توهین نکنیم عابیجنابان!!!!!!!!!
  • میثم A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    33 1
    من کاردانی را در یک آموزشکده فنی وابسته به آموزش و پرورش خوندم و کارشناسی را در یک یر انتفاعی . در کاردانی دانشگاه ما کلا پسرانه بود. فقط اینو بگم که هیچ شباهتی به دانشگاه نداشت. بحث معدل و این حرفها هم که میگن شاید درست باشه ولی یکی از مهمترین وظایف دانشگاه ها انسان سازی است . تفکیک جنسیتی این قضیه را زیر سوال میبرد. دانشگاه تنها محلی است که دختر و پسر میتونن به سالمترین شکل ممکن با هم ارتباط برقرار کنند(اگر اونجا ارتباط برقرار نکنند میرن تو خیابون). در ضمن تخلفات انظباطی دانشجویان مختلط خیلی خیلی کمتر از دانشجویان تفکیک جنسیتی شده است(تو کاردانی بچه ها اعتراض کردند بعد 10 دقیقه شکل قیام به خودش گرفت. کل شیشه های دانشگاه پایین اومد. ). و تو کارشناسی بچه ها از لحاظ رفتاری خیلی مودب متین
  • نگین IR ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    68 2
    حالا تمام مشکلات مملکت حل شده فقط مونده تفکیک جنسیت دانشگاه ها!
  • سارا IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    80 67
    ما با تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها مخالف هستیم...
  • امیر A1 ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    22 2
    حالا جدا از هرچیزی اماره بالایی از ازدواجا حاصل اشنایی تو دانشگاه بوده , اخه اینا که این حرفارو مطرح میکنن چی پیش خودشون فک میکنن :|
  • فراز A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    40 96
    آقا میشه این تفکیک رو بردارند لطفا؟من دانشگاه هنر درس می خونم برداشتن تفکیکمون کردن مجبورن که به جای یک کلاس ،دو کلاس یرای هر درس تشکیل بدن که یکیش دخترانه و یکیش پسرانه باشه هم استاد ندارن هم کلاس ندارن و هم امکانات ما دیگه نمی تونیم حتی انتخاب واحد کنیم خودشون واحد می دن چون فقط می تونن برای پسرا یه کلاس اختصاص بدن ویه استاد پس ما هیچ حق انتخابی نداریم دقیقا مثل دبیرستان ،من خودم تئاتر می خونم،مگه میشه کار تئاتر کرد با تفکیک جنسیتی؟واقعا میشه؟یکم فکر کنید خودتون
    • فراز A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      3 0
      خدایی 90 نفر به این نظر منفی دادن؟مگه چی گفتم؟مگه دروغه؟خودتون بیاین ببینین عجبا
  • بی نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    20 0
    اگر می تونید تفکیک جنسیتی انجام بدید استادها را هم منفک کنید. مثلا اساتید هم برای کلاسها تفکیک بشن! خب اگه مساله غریزه و مشکلات مربوطه است حرفهای رئیس علامه رو که شنیدید. یعنی شما می گید اگه کلاس دخترها و پسرها حدا شن تام مشکلات اینچنینی جامعه حل میشه؟
  • بی نام IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    نصر من ا... و فتح قريب، با تفكيك جنسيتي دانشگاه ها نشاط به دانشگاه ها بر ميگردد :)
    • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      26 0
      مثل دوره راهنمایی و دبیرستان که تو سر و کله هم میزدیم؟!
    • کاظم IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      27 2
      4 تا مثل تو مملکتو گل و بلبل کردن
    • بی نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      21 39
      چقدر بیماری تو . خب یاد بگیر خودت کنترل کن که مجبور نباشی به امید قانون تفکیک جنسیتی بشینی .. اومدیم رفتی یه جایی که تفکیک جنسیتی نبود؟ میخوای زن و دختر مردم قورت بدی؟ یا اگه دختری میخوای پسرای مردم قورت بدی؟
  • میثم IR ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    19 0
    معاون دانشجویی وزارت علوم در پاسخ به این پرسش گفت: به دنبال فرمایش مقام معظم رهبری هر هفته یا هر دو هفته کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها داریم که البته آمار دقیقی در این زمینه ندارم. 4 سال دوره کارشناسی و 2 سال دوره ارشد من همچین چیزی ندیدم به والله .
  • ممد IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    22 40
    از جداییش هم خیری نمیبینی مگه تو تفکیک جنسیتی جاهای دیگه خیری دیدید ؟ دوسال دیگه مهد کودکام تفکیک میکنن
  • امين IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    30 1
    هزار تا سنگرم بين زن و مرد بذاريد باز هم اين دو دنبال هم خواهند رفت... شما فقط با اين تفكرات وضعيت رو وخيم تر ميكنيد
  • مخلص بر و بچ خبر آنلاین و اونلاین IR ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    52 20
    فکر می کنم اگر تفکیک شه خانم ها راحت ترند البته ما مردا فرقی برامون نداره
  • همتی IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    10 21
    بسمه تعالی سلام مشکل دانشگاههای ما اینه که کپی دست چندم از دانشگاههای غرب است باید دانشگاهی پایه گذاری کرد که مبتنی بر فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی خود ما باشد چرا باید این همه زمین و فضا در اختیار دانشگاهها باشد ولی همچنان دانشگاهها دارای مشکل باشند وقتی دانشجوی ما مانند دانشجویان غرب به فکر امکانات باشند و مدرک گرایی بر دانشگاههای ما حاکم باشد چیزی بهتر از این حاصل نمیشود وقتی ذهن دانشجوی جوان و پرشور و احساس ما در معرض تندباد صحنه های تحریک کننده حاصل از اختلاط جنسیتی باشد هرچه قدر دانشجو بخواهد به فکر تحصیل علم و پیشرفت باشد نمیتواند تحت تاثیر قرار نگیرد مقاومت در این فضا یا شکست میخورد یا منجر به بیماری روانی میشود که نمیتواند رابطه درست با همسرش از لحاظ عاطفی برقرار کند
    • محسن IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۰
      1 0
      باور کن تو حتی یک ساعت هم دانشگاه نبودی باور کن تو معنای دانشگاه رو نفهمیدی متاسفانه افرادی مثل تو هم سر کارن
  • بی نام A1 ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    24 69
    همه پيشرفت ميكنن ما پسرفت!
  • بی نام IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    20 46
    خبرآنلاین یه نظر سنجی بزار در باره تفکیک جنسیتی
    • بی نام A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      0 0
      اونایی که منفی دادن از چی می ترسند؟ از نظر واقعی مردم ؟
  • امیرم IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    25 34
    آقا ! تو دانشگاه که فقط درس بخونن ! تو مدرسه که فقط درس بخونن! من عذر میخوام کجا باید زندگی کردن یاد گرفت؟ کجا اخلاق یاد گرفت!
    • بی نام A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
      8 22
      زندگی رو باید از پدر و مادر یاد گرفت نه از کلاسهای مختلطی که نیمی از دختران آنها به علت نبود خواستگار روی به تحصیل اوردند.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    10 42
    چند نكته كه همه ميدونن، فقط واسه يادآوري ميگم: ∎ دانشجويان نخبه مي بينن بازار كار مهندسي افتضاحه ميرن وكالات و ... تا شايد كار پيدا كردن. در ضمن همينهايي كه براتون ربات هستند تاج سر اونوري ها شدن. بعنوان مثال فقط از يه شهر كوچيك مثل اردبيل، نوجوانهايي مثل رضا پور ابوالقاسم يا سهيل فيض و ... چند سال قبل تو ليست افرادي رفتن كه دولت امريكا روشون سرمايه گذاري حسابي كرده (تحقيقات ليزر و ... ). ايران رتبه يك رو در فرار مغزها داره (منبع: ويكي پديا) ∎ گسترش فساد اخلاقي تو دانشگاه يعني گسترش فساد اخلاقي بدليل فعاليت اجتماعي و علمي جنسهاي مخالف در يك مكان علمي!! خانمهايي كه جلوي پاساژ ها واي ميستند هم لابد دانشجون ديگه!! فساد فقط يك نوع نداره انواع مهمترش هم هست هااا
  • بی نام A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    25 35
    ای بابا ! جوونهای ما واقعا چه دلخوشی تو اوج جونیشون دارند ؟! چه تفریحی دارند ؟! بنده خودم هم تو دانشگاه تک جنسیتی بودم هم مختلط ! واقعا دیدم و تجربه کردم تو دانشگاه تک جنسیتی بچه هیچ دلخوشی و تفریحی نداشتن ! نه روحیه ای نه امید به زندگی ! اما تو دانشگاه مختلط حداقل اینا کم و بیش بود،خیلیا رابطه ای هم نداشتن ولی همینکه جنس مخالفشون وجود داشتن و کلاسا نشاط و خنده ای داشت همین یه امید و دلخوشی تو دلشون درست میکرد ... جز اینا بحث فرهنگی ، جنبه ای بود که تو دانشگاه تک جنسیتی از نظر وجود دختر و... بی فرهنگ بود و جنبه نداشتن !! یعنی واقعا خیلیاشون نه جنبه ، نه میتونستندباجنس مخالفشون در تامل و صحبت باشند ولی تو دانشگاه مختلط همه چیز عادی بود و جنبش بود. واقعا متاسفم واسه این طرز فکرا!!!!
  • بی نام IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    22 2
    3300 تا سخنرانی : 3000 تاش ازغندی بوده 100 تاش زاکانی و برو بچ 200 تاش هم احمدی نژاد و دارو دسته اش بودند
  • بانوى ايرانى IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    به نظر من براى اينكه در افراط وتفريط نيافتيم به نظام خلقت وافرينش توجه نماييم ؛ به عده اى اجازه دهيد شهر را هم مردانه وزنانه مى كنند!
  • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    7 26
    مناظره ي بيهوده اي بود. هي ميگن وقت طلاست ... وقت مسئولين كه ديگه بايد الماس باشه
  • بی نام A1 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    11 5
    آيا شري هم ديده ايد از اين شيوه؟(لطفا جوري صحبت نكنيد كه انگار دانشگاه مركز فساده). علم رو نميشه تفكيك جنسيتي و نژادي و ديني كرد. شايد مشكل به خاطر اين بوده كه انقدر ظرفيت دانشگاه ها رو فله اي بالا بردين كه خيلي از كسايي كه به دنبال علم هم نبودن بلندشدن اومدن و جاي بقيه رو تنگ كرده ن
  • بی نام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    8 12
    اختلال جنسي، از اختلاط جنسي بدتر آمد پديد... جلو اونو بگيريد.
  • مروارید IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    2 0
    تا کی می خوان دختر و پسر رو از هم جدا نگه دارد ؟ واقعا تفکیک جنسیتی مسخرست اگه از همون اول دبستان دختروپسر در کنار هم درس میخوندن این مشکلات پیش نمیومد،توی دبیرستان تفکیک جنسیتیهف چی شد ؟؟؟ جز این که روابط دوستی بین جنس مخالف ب بدترین حالات اتفاق افتاد ؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    1 1
    من امسال وارد دانشگاه میشم، این کسانی که کامنت گذاشتند و گفتند که تفکیک جنسیتی کار خوبیه ، آیا وقتی که خودشون هم می خواستن وارد دانشگاه بشن همین رو می گفتن ؟ بهتره به گذشته خودتون هم فکر کنید نه این که برای ما تصمیم بگیرید ...
  • بی نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    4 1
    بذارید دختر و پسر در کنار هم شروع به فعالیت کنن ، تا برای هم عادی باشن ، تا یاد بگیرن که هر کس قبل از این که دختر یا پسر باشه ، یک انسانه و باید مثل یک انسان با او برخورد کنیم ....
  • بی نام A1 ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    3 0
    دانشجوی دانشگاه تهران بودم هیچوقت نگاه جنسی در کلاس به دخترها نداشتم و ضمنا مذهبی هم نیستم دوستان به نظر من مشکل اساسی دارند و بهتر است یه کم در تفکراتشان تجدید نظر کنند. اگر بنا است اینگونه باشد شهرها هم بهتر است تک جنسیتی شوند مثلا تهران مر دانه شود شیراز زنانه و... برادران گرامی دانشگاه حمام نیست که زنانه مردانه داشته باشد به فکر مشکلات اساسی دانشگاه باشید.
  • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    3 0
    چند تا دانشگاه داریم که تک جنسیتی هستند از اینها چه خیری به کشور رسیده؟میشه عزیزان توضیح بدهند؟ دانشگاه الزهرا دانشگاه امام صادق و...اینها را مقایسه کنید با تهران امیرکبیر شیراز بهشتی علم و صنعت شریف وو....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین