ایرنا:

شکست سنگین لیبرال دموکرات ها در انتخابات ایالتی بایرن، نگرانی های دولت مرکل از بابت تداوم ناکامی این حزب در انتخابات ملی هفته آینده و خارج شدن از ائتلاف دولتی حاکم را افزایش داد.
به گزارش ایرنا، یک هفته مانده به روز انتخابات ملی پارلمانی آلمان در ۲۲ سپتامبر، انتخابات ایالتی بایرن روز یکشنبه برگزار و با مشخص شدن محاسبات اولیه از نتیجه شمارش آرا، سوسیال مسیحی ها با جلب اعتماد حدود ۴۹ درصد رأی دهندگان، اکثریت مطلق آرا را به خود اختصاص دادند و هورست زئوفر از نزدیکان مرکل نخست وزیری این ایالت را بار دیگر برای خود تثبیت کرد. 

سوسیال دموکرات ها به عنوان رقیب اصلی مرکل در انتخابات ملی، با کسب حدود ۲۰ درصد آرا در ایالت بایرن همچنان خود را به عنوان حزب دوم کشور از نظر امتیاز مردمی معرفی کردند.
سوسیال مسیحی ها از سال ۱۹۶۶ تا ۲۰۰۸ در تمامی انتخابات ایالت بایرن به تنهایی اکثریت مطلق آرا را به خود اختصاص می دادند و تنها در انتخابات سال ۲۰۰۹ بود که مجبور به ائتلاف با لیبرال دموکرات ها شدند.
نکته جالب انتخابات ایالتی امروز در بایرن، شکست سنگین لیبرال دموکرات ها - حزب متبوع گیدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان - بود که موفق شدند تنها حدود ۳ درصد آرا را بدست آوردند که با این شرایط در پارلمان ایالتی نماینده ای نخواهد داشت.
ریاست حزب لیبرال دموکرات ها در ایالت بایرن بر عهده زابینه لویت هویزر اشنارنبرگز وزیر دادگستری دولت مرکل است و فیلیپ روسلر، قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان نیز از دیگر اعضای این حزب در دولت ائتلافی است.
نتیجه انتخابات بایرن و شکست لیبرال دموکرات ها حاوی دو پیام مثبت و منفی برای صدراعظم آلمان در آستانه انتخابات ملی هفته آینده خواهد بود.
کارشناسان، پیام مثبت انتخابات ایالتی بایرن با پیروزی قاطع سوسیال مسیحی ها به عنوان حزب خواهری دموکرات مسیحی ها (حزب مرکل) برای صدر اعظم آلمان را چنین می دانند که این موفقیت می تواند نقش تعیین کننده ای در پیروزی احزاب حاکم آلمان در انتخابات هفته آینده داشته باشد.
پیام نگران کننده نتایج اولیه از انتخابات بایرن، افزایش دغدغه جدی مرکل در مورد شریک ائتلافی اش در دولت (لیبرال دموکرات ها) است که شکست سنگین آنها در بایرن می تواند مقدمه ای برای ناکامی در انتخابات ملی هفته آینده و دور ماندن از پارلمان و در نهایت ائتلاف دولتی باشد و مرکل باید در صورت پیروزی در انتخابات هفته آینده که قابل پیش بینی هم هست، به فکر یک شریک ائتلافی دیگر بوده و آلمان نیز وزیر خارجه دیگری را تجربه خواهد کرد.
آخرین نظرسنجی های سراسری نیز برای لیبرال دموکرات ها شرایط خوبی را نشان نمی دهد؛ به طوری که امتیاز این حزب کمی پایین تر از ۵ درصد است و با ادامه این وضع نامزدهای این حزب شرایط ورود به پارلمان را کسب نخواهند کرد.
صاحبنظران سیاسی و اصحاب رسانه خبر از توافقی بین سران احزاب حاکم برای کمک به لیبرال دموکرات ها با قرض دادن رأی به این نامزدهای این حزب دارند تا به این وسیله مانع از شکست ملی حزب متبوع وزیرخارجه شده و بار دیگر شرایط ادامه حضور آنها در مجلس و دولت ائتلافی را فراهم کنند.
کارشناسان اما اتخاذ این استراتژی و دعوت بخشی از طرفداران دموکرات و سوسیال مسیحی ها را برای رأی دادن به لیبرال دموکرات ها خطرناک توصیف کرده و تجربه انتخابات ایالت نیدرزاکسن در ماه ژانویه را یادآور می شوند.
در انتخابات ایالتی نیدرزاکسن برغم اینکه لیبرال دموکرات ها با رأی قرضی حضور خود در پارلمان ایالتی را تضمین کردند اما باز هم قادر به تشکیل دولت ایالتی ائتلافی نشدند.
سیاستمدارن ارشد دموکرات مسیحی تأکید دارند که حزب آنها نمی تواند در انتخابات ملی هفته آینده بخشی از آرای خود را به لیبرال دموکرات ها هدیه کند.

4949

کد خبر 313232

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین