امروز مراسم تودیع و معارفه معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این مراسم، حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: محور برنامه‌های من مناسب‌سازی سیستم‌ مراقبتی اولیه بهداشتی (PHC) است و طبیعتاً انتظار دارم معاون جدید بهداشتی نیز در همین راستا فعالیت‌های خود را برنامه‌ریزی کند.

او گفت: الان در شرایط خاص اقتصادی و محدودیت‌های بین‌المللی قرار داریم و تغییر دولتها و روشها و همچنین انتظارات عمومی بعد از انتخابات که یک حماسه سیاسی بود کار دولت را بسیار سخت کرده است.

وزیر بهداشت با اشاره به دغدغه همه وزرای دولت برای حوزه سلامت گفت: اولین کسی که در هیئت دولت کنار من نشست وزیر نفت بود که با چشم اشک‌آلودی گفت، برای بهداشت و درمان چه کار می‌توانیم بکنیم و اگر بشود مایلم بخشی از مازاد درآمد نفت را در صورت امکان به وزارت بهداشت بدهیم. همچنین نگاه مجلس به حوزه بهداشت مثبت است و اکنون آزاداندیشی را در کمیسیون بهداشت و مجلس می‌بینیم.

وی خطاب به معاون جدید بهداشت وزارت بهداشت گفت: نظام سلامت را باید به دور از شتاب‌زدگی، احساس و آرمان‌گرایی تعریف کنیم و در این راه می‌توان از ظرفیت اندیشمندان و مطالعات روز استفاده کرد ولی نباید زمان را از دست بدهیم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت؛ اگر فکر می‌کنیم تصمیم اشتباهی گرفته‌ایم باید برگشته و عذرخواهی کنیم، ما منابع مالی محدودی داریم و برای هر قرانی که می‌خواهیم خرج کنیم باید دلیل داشته باشیم و اگر به همین مسیر موجود ادامه دهیم چیزی جز نابودی نیست و راهی جز پیشگیری در حوزه درمان نداریم.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه، این روزها مشکلات بهداشت و درمان در برخی حاشیه شهرها به مرور بیشتر از روستاها شده است افزود: من هم روستاها را دیده و هم در آنجا زندگی کرده‌ام اما هم اکنون در حاشیه شهرهایی مثل تهران یا مشهد جاهایی وجود دارد که به مرور بدتر از بشاگرد و قلعه گنج کرمان شده است.

قاضی‌زاده هاشمی حضور افراد توانمند و باتجربه‌ را در رأس سازمان‌های کمک کننده وزارت بهداشت مانند جمعیت هلال‌احمر مطلوب دانست و گفت: همه انتصاب‌های اخیر در جهت کمک به عملیاتی شدن نیازهای مردم است به عنوان مثال آقای دکتر فرهادی وزیر اسبق بهداشت در رأس جمعیت هلال‌احمر می‌تواند بسیار مفید بوده و با استفاده از تجهیزات امدادی تا حد زیادی حوادث جاده‌ای و نقاط مختلف کشور را پوشش دهند.

وزیر بهداشت گفت: ترجیح می‌دهم انتخاب‌هایم بر اساس توانمندی باشد و نگاه‌ سیاسی، جناحی، شخصی و گروهی نباشد و معنای اعتدال هم همین است چرا که وزارتخانه ما هم یک وزارتخانه خدماتی است نه سیاسی.

وی در مورد وضعیت کنونی وزارت بهداشت گفت: از 13 هزار میلیارد تومان که برای وزارت بهداشت در سال 92 در نظر گرفته شده، تا اکنون 2 هزار و 600 میلیارد آن بیشتر محقق نشده و از طرفی همه دوربین‌ها روی کارگزاران حوزه سلامت زوم کرده ولی در عین حال روز گذشته دکتر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به من گفت که 200 میلیارد تومان دیگر توانستم برای وزارت بهداشت جور کنم که این رقم هم جزئی از بودجه امسال است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت: چرا هر هفته 300 نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند اما صدایی از کسی در نمی‌آید؟

همچنین علی‌اکبر سیاری که به عنوان معاون جدید امور بهداشتی معرفی شد، در این مراسم گفت: میزان بیماری‌های روانی در تهران افزایش یافته، هر هفته ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند، صداقت کیمیا شده است و هیچ کس به خاطر اشتباهاتش از مردم عذرخواهی نمی‌کند.

او همچنین اشاره کرد: ما هنوز به آرزوهایمان نرسیدیم چرا که پس از انقلاب می‌خواستیم جهل، ‌استبداد و فقر نباشد و چهره کشور از خرافات، ریا و دروغ رخت بر بسته باشد ولی هنوز با آرزوهایمان خیلی فاصله داریم و زمان هم بسیار زود می‌گذرد.

وی به خاطراتش از وزارت بهداشت و تاریخچه شکل‌گیری این وزارتخانه هم اشاره کرد و گفت: 15 شهریور سال ۶۷ که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد جلسات مکرری برای انجام کارهای مختلف در حوزه سلامت مردم برگزار می‌کردیم اما برای شناخت مشکلات 3 راه بیشتر وجود ندارد، مطالعه آثار مکتوب، استفاده از نظرات کارشناسان خبره و لمس مشکلات و دیدن آنها از نزدیک.

این متخصص اطفال گفت: 24 سال مطب‌دار بوده‌ام و در حوزه خود مراجعان زیادی داشته‌ام، همواره از خداوند خواسته‌ام که توفیق خدمتی که منجر به اعتلای سلامت مردم و شکوفایی شبکه بهداشت بشود را به من عطا کند و دغدغه‌ای جز مسئولیت نداشته باشم.

وی با انتقاد از وضعیت موجود در کشور، گفت: بی عدالتی اجتماعی انسان را نابود می‌کند. الان تبدیل به کشوری شده‌ایم که نرخ تورمش به 40 درصد رسیده و بالاترین نقدینگی را دارد. تولید ناخالص ملی که قرار بود به 8 درصد برسد اکنون به 5.4- رسیده و 3 تا 4 میلیون نفر بیکار داریم. از طرف دیگر آمار طلاق افزایش یافته و اعتیاد به ویژه در سنین پایین گسترش یافته است، درآمدها کم شده و طبقه متوسط فقیرتر می‌شود و در شرایطی که بالاترین میزان درآمد ارزی را داشتیم این همه آمار دروغ تحویل دادند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: با شعار دستهای پاک همه را بیرون کردیم و میزان زیادی فساد رقم خورد به طوری که یک نفر با 50 میلیون سرمایه در عرض 10 سال 4 هزار و 800 میلیارد تومان پول به دست آورد و به جای آنکه او را محاکمه کنیم باید خودمان را محاکمه کنیم. یک نفر هم پیدا نشد عذرخواهی کند که چرا ارزش پول ملی در عرض چند ماه به یک سوم رسیده است.

او گفت کشور را با 5 برابر قیمت اداره کردیم اما امروز یک سوم بودجه کشور هم تحقق پیدا نخواهد کرد که هرکدام از این نکات انسان را به فکر فرو می‌برد، صداقت، امانتداری، راستگویی و قانونمداری کیمیایی ‌است که مردم ایران به دنبال آن هستند، در همین راستا نیروی انسانی بسیار قوی‌ای در وزارت بهداشت موجود است و اسناد خوبی هم تهیه شده اما تیم اجرا کننده‌ای که این موارد را به ظهور برسانند، نیست.

این متخصص اطفال با بیان این که سالانه 300 هزار نفر در کشور فوت‌ می‌کنند، گفت: بیماری‌های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر است و چاقی، کم‌تحرکی، چربی خون، استرس و سیگار نیز در این میان بی تأثیر نیستند که باید در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشیم.

به گفته سیاری، حوادث جاده‌ای در دهه 80 جان 241 هزار نفر را گرفته که با محاسبه سرانگشتی می‌شود روزی 66 نفر. اگر یک هواپیما با 300 سرنشین سقوط کند همه زنگ‌ها به صدا در می‌آید ولی هر هفته که 300 نفر جاده‌ها کشته می‌شوند صدایی از کسی در نمی‌آید.

او گفت: 26 هزار مورد ایدز در کشور داریم که مربوط به رفتارهای پنهان مردم است و بسیاری آن را بیان نمی‌کنند اما ما باید با آگاهی بخشی در این زمینه مانند خویشتن‌داری، ازدواج و استفاده از وسایل ایمن مردم را آگاه کنیم.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، سلامت روان مردم را یکی دیگر از نکات حائز اهمیت برشمرد و افزود: طبق آمار 21.1 درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که 34.2 درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید دید در این زمینه چه باید کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهارداشت: باید از جمود فکری پرهیز کنیم و در قبال کارهایمان مسئولیت پذیر باشیم و پاسخگوی کارهایمان باشیم چرا که معتقدم با حداقل هزینه می‌توان حداکثر خدمت را به مردم ارائه کرد.

معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت: خوشحالم که یک وزیر مقتدر اکنون در وزارت بهداشت حکومت می‌کند

همچنین معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت در این مراسم گفت: شما چهارمین وزیری هستید که من روضه نیاز به توانمندسازی مردم در حوزه سلامت را برایش می‌خوانم، نگاه درمانی در وزارت بهداشت حکومت می‌کند و تا جایی که مردم را مشتری وزارت بهداشت بدانیم و نه شریک آن به جایی نخواهیم رسید.

فاطمه رخشانی با اشاره به سابقه فعالیت خود در بدنه وزارت بهداشت گفت: 22 سال است که همواره دغدغه بهداشت و سلامت مردم را داشته‌ام که 18 سال آن در سیستان و بلوچستان و 4 سال آن در وزارت بهداشت بوده است.

معاون سابق بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به این که در سیستم ارائه خدمات درمانی برخورد مناسبی با مردم نشده و حقوق مردم رعایت نمی‌شود، اضافه کرد: هیچ اطلاعاتی هم به آنها داده نمی‌شود و اگر به سمتی نرویم که مردم به جای مشتری شریک ما باشند، به جایی نخواهیم رسید.

رخشانی بازنگری در ارائه خدمات را یکی از الزامات در وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: ما در وزارت بهداشت سال‌هاست که خدماتی را ارائه می‌دهیم که علت ارائه آن را نمی‌دانیم و در عین حال سال‌هاست نیاز به خدماتی داریم که باید در سرویس‌های مراقبت‌های اولیه ادغام شود. ضمن این که نگاه بالینی بر وزارت بهداشت بسیار حکومت بزرگی دارد و کمتر می‌توان روی سلامت کار کرد اما باید بدانیم که بالابردن مهارت‌های مردم و توانمندسازی آنها در این راستا بسیار مهم است.

معاون سابق امور بهداشتی وزارت بهداشت گفت:‌ 4 سال پیش که در وزارت بهداشت حضور داشتم سرانه آموزش مردم در بخش سلامت وزارت بهداشت 7 ریال بود و اصلاً ساختار تشکیلاتی وجود نداشت و الان هم باز دوباره دفتر آموزش و ارتقای سلامت دیده نشده درحالی که به راحتی می‌توان برای توانمندسازی مردم کار کرد.

او همچنین در پایان حرف‌هایش گفت:‌ خیلی خوشحالم که یک وزیر مقتدر اکنون در وزارت بهداشت حکومت می‌کند و اگرچه بار مسئولیت اجرایی از دوش من برداشته شده، اما دغدغه سلامت مردم و توانمندکردن آنها از ذهنم بیرون نمی‌رود.

47234

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 313330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پیمان A1 ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶
    3 0
    من یک پزشکم.برای کار بیمه معرفی شدم به بیمارستان هدایت قلهک.بدون اینکه خودمو معرفی کنم و از بند پ استفاده کنم مراحل برخورد با بیماران(اغلب بچه و زنان باردار) ونظاره گر بودم.باور کنید تمام برخوردها مانند طلبکاران و توهین آمیز و تاسف با ر بود.مردمی که لیاقت یک ذره ترحم هم نداشته باشند متولیانشان هم جز رجز خوانی کاری بلد نیستند.از صمیم قلب لعنت فرستادم به مسببانش.
  • بی نام A1 ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    1 1
    جناب وزیر بهداشت شما که می فرمایید روستانشین هم بوده اید چطور الان که به بالاترین مقام رسیده اید بازهم مناطق اطراف تهران رو که جلوی چشمتان است می بینید و توجیه هم میکنید که وضع اطراف تهران بد تر از روستاهاست. بد نیست باز هم سالی یکی دوبار به روستاها سری بزنید تا فراموش نکنید که این مردم با عوارض قحطی و خشکسالی که گریبانگیرشان شده چطور در روستاها زندگی می کنند.