دانش پورشفیع: تا چند روز دیگر دوره اول انتخابات هیات مدیره اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران برگزار میشود. این انتخابات در راستای اجرای ماده 12 آییننامه اجرایی انتخابات هیأت مدیره اتحادیههای صنفی، از ساعت 8 تا 16 روز سهشنبه 09/07/1392 در محل مجمع امور صنفی توزیعی تهران برپا و اعضای صنف از میان 101 نفر داوطلب، کاندیداهای مورد نظر خود را در قالب 7 نفر اعضاء اصلی انتخاب میکنند.
از این مقدمه که بگذریم آنچه اهمیت این انتخابات را دوچندان میکند، رقابت دو گروه از کاندیداها است که هر یک تلاش میکنند تا پیروز این انتخابات باشند. یک گروه میکوشند تا صندلی کنونی خود در اتحادیه املاک را حفظ کنند و گروه دیگر هم در تلاشند تا با کوچ از یکی از انجمنهای جانبی املاک به اتحادیه، دوره تازهای از مدیریت در این اتحادیه پرعضو و پولساز را آغاز کنند.
گروه اول تعدادی از اعضای هیأت رییسه اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران هستند که به همراه رییس این اتحادیه در سالهای اخیر توانستهاند با ماندن در هیات رییسه این اتحادیه شرایط مالی همکاران خودو دفاتر مشاوران املاک را بهبود دهند. اما هنوز اختلافات پیش آمده میان شهروندان و دفاتر مشاوران املاک در هیات حل اختلافی که این اتحادیه راهاندازی کرده،خیلی به نتیجه نمیرسد.
همچنین وجود دفاتر مشاور املاک بدون مجوز در کلانشهر تهران مساله ایست که لاینحل باقی مانده است. طبق آماری که گاه و بیگاه از سوی اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام میشود بیش از 4 هزار واحد صنفی املاک بدون پروانه کسب در تهران وجود دارند که بدون هیچ مشکلی کار میکنند و برای گرفتن کد رهگیری برای قراردادهای خود نیز به دفاتر املاک مجوزدار مراجعه میکنند.
گروه دوم کاندیداهای این دوره از انتخابات، اعضای هیأت رییسه انجمن اسلامی و انجمن صنفی کارفرمایی مشاوران املاک تهران هستند. همانها که چند سال پیش و با بالاگرفتن اختلافات میان مصطفی قلی خسروی، رییس کنونی اتحادیه املاک تهران و کاظم معماری مقدم، رییس کنونی انجمن صنفی کارفرمایی املاک، از بدنه اتحادیه جدا شدند. در رأس این گروه کاظم معماری مقدم، از دوستان قدیمی مصطفی قلی خسروی قرار دارد.
او حدود 4 سال پیش و پس از اینکه نتوانست با خسروی در اتحادیه املاک به توافق برسد دست به تأسیس انجمن اسلامی مشاوران املاک تهران زد.
معماری مقدم در دولت دهم به دلیل رابطه خوب با دولت، برای تأسیس انجمن کارفرمایی صنف مشاوران املاک تهران اقدام کرد.
آنها با دعوت از مشاوران املاک تهران برای عضویت در این دو انجمن و گرفتن حق عضویت از آنها، روزبهروز میزان درآمد انجمنها را افزایش دادند.
رابطه خوب این گروه با برخی از اعضای دولت سابق به آنها کمک کرد تا در گرفتن برخی از مجوزها و طی کردن برخی از مسیرها کمتر به مانعی برخورد کنند و به مناسبت صدور گواهی انجمن صنفی کارفرمایی مشاوران املاک برای اعضا، از آنها پول بگیرند.
آنها ظرف دو سال اخیر تعداد دفاتر کاری خود را از یک به 4 دفتر در میدان شعاع تهران افزایش داده اند.
به راحتی و با چند جمع و ضرب میتوان عدد تخمینی گردش مالی این اتحادیه را به دست آورد. هماکنون برای تمام قراردادهایی که در دفاتر مشاوران املاک به امضا میرسد، مبلغی بهعنوان کد رهگیری دریافت میشود. این مبلغ برای قراردادهای اجاره 2 هزار تومان و برای مبایعهنامهها 4 هزار تومان است. بهطور میانگین چنانچه در کل کشور روزانه 5000 قرارداد تنظیم و از مجموع آنها، مبلغ 20 میلیون تومان بابت کد رهگیری دریافت شود این عدد در یک ماه به رقم 520 میلیون تومان و در سال به عددی بیش از 6 میلیارد تومان میرسد.
علاوه بر این میزان حق عضویت اعضا با درنظر گرفتن رقم متوسط 100 هزار تومان برای هر عضو با وجود بیش از 10 هزار عضور رسمی این اتحادیه، میزان دریافتی حق عضویت سالانه به عدد یک میلیارد تومان میرسد. این مبلغ دریافتی جدای از فروش قراردادهای خام اجاره و مبایعهنامه و امثالهم است که اعضا موظف هستند آن را از اتحادیه املاک تهران خریداری کنند.
در مجموع، برخی اعضای اتحادیه املاک تهران رقم درآمد اتحادیه کشوری املاک را نزدیک به 16 میلیارد تومان اعلام کرده اند.
3131
نظر شما