این روزها که بحث رابطه با آمریکا بسیار داغ شده است بسیاری از رسانه ها به بازخوانی مجدد مصاحبه معروف آیت الله هاشمی رفسنجانی با ماهنامه مدیریت ارتباطات در تیر ماه 1389 پرداخته اند که بعدها و پس از معطلی یکساله در وزارت ارشاد دولت دهم با نام کتاب صراحت نامه به بازار نشر آمد. در بخشی از این مصاحبه آیت الله هاشمی می گوید که امام (ره) مخالف شعار مرگ بر آمریکا بود.
بازخوانی مجدد این مصاحبه که بیش از 3 سال از انجام آن می گذرد و متن کامل آن از فضای مجازی (اینجا) قابل تهیه است آنقدر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که یکی از روزنامه های صبح پنج شنبه 11 مهر 92 عکس و تیتر یک خود را به آن اختصاص داد! و حتی مواضع مجدد برخی از مقامات را برانگیخت.
تمایل به کناره گیری از قدرت در روزهای پس از انتخابات سال 88، دلایل و انگیزه نوشتن نامه به مقام معظم رهبری تنها چند روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری سال 88، مناسبات ایشان با رهبری بعد از انتخابات سال 88، نظر آیت الله در مورد مناظرات معروف نامزدهای ریاست جمهوری آن سال، کارکرد رسانه ها و ماهواره و اینترنت، دانشگاه آزاد اسلامی، زندگی شخصی و...از جمله محورهای این مصاحبه بود که در آن روزهای حساس مورد توجه قرار گرفت و امروز هم این بخش از مصاحبه که مربوط به شعار مرگ بر آمریکا و نظرات ایشان و نقل قول از حضرت امام خمینی(ره) در این مورد است، مورد توجه قرار گرفته است.
حالا مصاحبه کنندگان(امیر عباس تقی پور، امیر لعلی و آرش محبی) متوجه شده اند که چرا آیت الله هاشمی رفسنجانی هنگام خداحافظی، گفت: این مصاحبه یکی از بهترین ها و بلکه بهترین مصاحبه من تا کنون بوده است! آیت الله هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: حتماْ ماجرای این مصاحبه را در کتاب خاطراتم می نویسم.
متن کامل این مصاحبه توسط دفتر ایشان ضبط شد. مصاحبه بعد از پیاده سازی برای ایشان ارسال شد تا نقطه نظرات نهایی خود را اعمال کنند که تغییرات در مجموع ناچیز بود.
از آن تاریخ تا امروز سایت آیت الله هاشمی رفسنجانی و بسیاری دیگر از رسانه ها به دفعات و متناسب با شرایط روز، به انتشار بخش هایی از این مصاحبه پرداخته و واکنش های بسیاری از مسؤولین نظام را برانگیخته است.
این مصاحبه در غیاب رتبه اول این بخش در هجدهمین جشنواره سراسری مطبوعات که در دولت دهم برگزار شد جایزه سوم جشنواره را دریافت کرد.
همانگونه که در مقدمه کتاب صراحت نامه آورده ام هنوز هم اطمینان دارم که مصاحبه ما با آیت الله هاشمی رفسنجانی، یک مصاحبه فنی بود.
یادآوری بخشی از مقدمه کتاب صراحت نامه: تداوم انتشار ماهنامه در ماههای بعد ثابت کرد مصاحبههایی که در این ماهنامه منتشر شده و میشود، فارغ از جهتگیری سیاسی خاص و همسو با مرام نشریات مستقل، با هدف ابهامزدایی و افزایش آگاهی مخاطبان صورت میگیرد. همچنین وفاداری گروه مصاحبه کننده به آیتالله هاشمی رفسنجانی و به آنچه در حوزه رسانه خوانده یا تجربه کرده بودند، باعث شد این مصاحبه یک مصاحبه جذاب و ماندنی از آب درآید. البته از همراهی ایشان در ارائه پاسخ های غیرکلیشه ای به سؤالاتی که برای اولین بار از ایشان پرسیده و منجر به انتخاب تیتری تأثیرگذار شد، نباید چشم پوشید.
نظر شما