موافقان و مخالفان نظرسنجی  درباره رابطه با آمریکا چه می​گویند؟

دستور رئیس جمهور مبنی بر انجام نظرسنجی درباره رابطه با آمریکا نظرات موافق و مخالف زیادی را برانگیخته است.

سید صادق روحانی: رئیس جمهور کمی پس از بازگشت از سفر نیویورک در جمع خبرنگاران و از اهداف و برنامه​هایش دراین سفر دفاع کرد. (ایــــنـــجــــا) روحانی در میانه سخنانش گفت که از دو دستگاه مهم نظرسنجی خواسته‌ نظر مردم را بگیرند که با حرکت دولت در سفر به آمریکا و مذاکره موافق هستند و آنهایی که مخالف هستند چند درصد هستند؟

رئیس جمهور درحالی این اظهارات را مطرح کرد که به تازگی نتایج یک نظرسنجی درآمریکا نشان داد که 76 درصد مردم این کشور موافق ارتباط دیپلماتیک ایران و آمریکا هستند. (ایــنــجــا) این نظرسنجی ازسوی شبکه خبری CNN  با همکاری ORC  (یک کمپانی بین المللی تحقیقاتی) انجام شده است.

اما در داخل ایران این دستور رئیس جمهور موافقان و مخالفان مختلفی دارد. برخی این نظر سنجی را بخشی از دیپلماسی عمومی دولت می​دانند و بخشی هم آن را فاقد وجاهت قانونی می​دانند.

عوض حیدرپور نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است که یکی از راه​های مطلع شدن از نظرات مردم استفاده از روش های نظرسنجی بوده که علمی است و توسط مراکز علمی انجام می شود. با این وجود وی تاکید دارد که در سوالات این نظرسنجی باید اصل ارتباط و اصل گفت و گو  و نوع مذاکرات به گونه ای که خوشبینی رهبری حاصل شود در نظر گرفته شود.(ایــــنـــجــــا)

در همین حال علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با وجود اینکه نظرسنجی را مفید می​داند اما با آن مخالف است.(ایـــنـــجـــا) وی در گفت وگویش با خبرآنلاین گفت که ضمن احترام به نظر رئیس جمهور در این باره، باید بگویم که من موافق نظرخواهی در مسائل کلان و ملی نیستم چرا که ممکن است به مسائل دیگر نیز سرایت کرده و تنش​هایی را ایجاد کند. اصول سیاست خارجی ما مشخص است. اختیارات دولت و رئیس جمهور هم مشخص است و نیازی به نظرسنجی نیست. چرا که تسری این امر به مسائل دیگر همچون مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می​تواند مشکلاتی ایجاد کند.

محمدعلی سبحانی سفیر سابق ایران در لبنان از جمله افرادی است که با نظرسنجی موافق است. وی در این باره به خبرآنلاین گفت: این اقدام پسندیده و مدرنی در دنیای امروز است که دولتی روی کار آمده که در تصمیماتش به نظرات افکار عمومی توجه می‌کند. چه در قالب نظرسنجی و چه در قالب دیگر سازوکارهای پیش بینی شده در قانون. (ایـــنـــجــــا) سبحانی درخصوص ارجحیت رفراندوم یا نظرسنجی درباره موضوع مذاکره با آمریکا نیز گفت: در مورد مذاکره با آمریکا اختلافات آنقدر شدید نیست که نیازی به رفراندوم باشد. رهبر انقلاب هم حمایت خود از اقدامات دیپلماتیک دولت در نیویورک را اعلام کردند. این به معنای آن است که در سطح رسمی کشور یک یکپارچگی نسبت به این موضوع وجود دارد. در سطح افکار عمومی هم مردم ایران صلح جو هستند و دید مثبتی به این مهم دارند. تصور نمی‌کنم نیازی به رفراندوم باشد و تنها همان نظرسنجی کفایت می‌کند.

در همین حال سید احمدرضا دستغیب نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مخالفت خود را با برگزاری نظرسنجی صراحتا اعلام کرد. وی به خبرآنلاین گفت: به نظر بنده این نظرسنجی که مطرح شده است الان موضوعیت و مفهومی ندارد و جایگاه آن هم تعریف خاصی ندارد. در شرایط کنونی به نظر من تدابیر بهتری را می توانیم داشته باشیم.(ایـــنـــجـــا) دستغیب در تشریح راه های جایگزین برای نظرسنجی با بیان این که آنچه که وظیفه دولتمردان در شرایط کنونی است توجه به سیاست های کلی است، تصریح کرد: همچنین دولت در ارتباط با مردم تعهداتی را دارد و تدابیری را هم اتخاذ می کند و آنچه که مهم است اطلاع رسانی دقیق و شفاف به مردم است.

با این وجود علی خرم که از دیپلمات​های با سابقه وزارت خارجه است و در کارنامه​اش نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز دیده می شود معتقد است نظر سنجی از مردم در خصوص رابطه با آمریکا به این دلیل که اصل این موضوع یک سابقه 35 ساله دارد و به صورت یک تابو درآمده است، اهمیت دارد. (ایـــنـــجـــا) این دیپلمات سابق کشورمان معتقد است نظر خواهی از مردم یک ملاک مشروع و حقوقی و مبنای تصمیم گیری بسیاری از کارهای بزرگ در دنیا است.

اما حشمت​الله فلاحت پیشه نماینده پیشین مجاس شورای اسلامی، نظری محتاطانه نسبت به نظرسنجی دارد. وی این کار را همانند یک تیغ دو لبه می​داند، اما می​گوید: نظام سیاسی ما یک نظام تکثرگرا و پلورالیستی است. در این نظام هم اکثریت و هم اقلیت صاحب حق هستند و باید آرا و نظرات خود را بیان کنند. اما نکته​ای که باید به آن توجه شود این است که این نظرسنجی​ها یک شمشیر دموکلس هستند. یعنی دو لبه دارند. اما فهمیدن این مسئله که اکثریت مردم ایران درباره یک موضوع چه نظری دارند می​تواند قدرت چانه زنی دولت را بالا ببرد.(ایـــنـــجـــا)

به هرحال همانطور که اصل برقراری رابطه با آمریکا مخالفین و موافقین خود را دارد استفاده از نظرسنجی نیز مخالفان و موافقان خود را دارد. اما نظرسنجی با تمام انتقادهایی که بر آن وارد است در تبیین تمایل کلی مردم درباره اصل رابطه می​تواند مفید باشد. تا پیش از این موافقان و مخالفان رابطه با آمریکا بر نظر مردم استناد می​کردند. هم آن​هایی که مخالف بودند می​گفتند که مردم این رابطه را نمی​خواهند و هم آن​هایی که موافق بودند از مردم مایه می​گذاشتند. شاید برگزاری این نظر سنجی خیلی از مسائل را روشن کند.

29219

 

 

کد خبر 316533

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    23 2
    نظر سنجی نه؛ رفراندوم برگزار کنید.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    6 3
    خیلی ها مشتاق برقراری این ارتباط هستند. اما اگر این اشتیاق جنبه اماری و رسمی پیدا کند، قدرت چانه زنی ایران با غرب در مذاکرات پیش رو تضعیف خواهد شد. این امارگیری منجر به این خواهد شد که غربی ها سطح توقعات خود را بالا ببرند و برای برقراری این ارتباط که بعد از انجام نظرسنجی خواسته "رسمی" ملت خواهد بود امتیازات بیشتری را طلب کنند و در صورت خودداری ایران از دادن امتیازات بیشتر دولت ایران را به پشت کردن به خواسته های ملت متهم خواهند کرد. به نظر من اگر هم نظرسنجیی قرار است انجام بگیرد بهتر است موکول بشود به بعد. الان زمان مناسبی برای این کار نیست.
    • سید حسن IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
      1 0
      از کجا که درست به همین خاطر نظر سنجی می کنند. والا احتیاجی نیست. مگر ما نمی دانیم که کشور ما امروز احتیاج به تنش زدایی دارد در همین چار چوب باید با حفظ اصولمان با همه ی کشورها در صلح باشیم . باید با کسانی که احترام می گذارند ارتباط داشته باشیم.و با بقیه مدارا کنیم . البته شرط همه صداقت در ایمان و ملیت و عملکردمان است.و...
  • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    16 1
    نظر سنجی رو چه سازمان و نهادی برگزار کنه هم مهمه!! مثلن شما بدبد دست صدا وسیما!!! من ندید قبول ندارم از الان گفته باشم!!!!!!!!!!
  • ناشناس IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    40 2
    موافق رابطه با آمریکا هستیم
  • عبدی از اراک IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    13 0
    یکی از راههای نظر سنجی از طریق سایت می باشد.
  • خسروابادی A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    16 1
    یک رفراندم زیر نظر سازمانهای بین المللی بیطرف
  • سعید A1 ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    15 2
    امام خمینی: میزان رای ملت است
  • ♥اس اس ...تاج آسیا♥ IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    13 0
    امریکا بیا دوست بشیم اسرائیل رو حرص بدیم :))))))
  • بی نام A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    14 3
    قطع رابطه ایران و امریکا از همان اول هم کار مسخره ای بود . علاوه بر انکه سبب بلوکه شدن سرمایه های ایران در امریکا شد باعث عدم توسعه یافتگی ایران در عصر طلایی پیشرفت ( دهه 80 میلادی ) شد . باید قبول کنیم که ما همچنان در مورد صنایع با تکنولوژی سطح بالا وابسته هستیم و در نبود رابطه مستقیم همواره ضرر این موضوع را خواهیم داد . هرچند معتقدم اگر الان هم رابطه برقرار کنیم فرق زیادی به حالمون نمیکنه . جامعه ما از قبل از انقلاب هم مصرف گرا تر شده و بسیاری از صنایع مهم نفتی و غیر نفتیمون امروز یا فرسوده اند یا ورشکسته و یا به شدت وابسطه .
  • روزبه IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    0 0
    شیوه چشمت فریب جنگ داشت ما غلط کردیم و صلح انگاشتیم
  • بی نام IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    18 2
    بعنوان یک شهروند ایرانی با این نظر سنجی موافقم انهایی که مخالف نظر سنجی هستند احتمالا منافعشان در خطر است اما اکثریت ملت ایران تصمیم خود را گرفته اند
  • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    15 1
    نظر سنجي كار بسيار پسنديده اي است.
  • بی نام IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    10 0
    عزت ، سربلندی و رفاه مردم ایران زمین در اولویت است. اگر رابطه با امریکا به این امر کمک می کند بلا مانع است.
  • بی نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    5 0
    آخه مشکل نظر سنجی چیه؟! ما مردم می خواهیم نظر بدیم نمی خواهیم که حکم حکومتی بدیم که ، تصمیم گیرنده مقامات هستن نمیدونم چرا بعضی ها همه چی رو باهم قاطی میکنن!!!!
  • امير IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    4 0
    سلام؛به نظرمن مذاكره براي رساندن حقانيت خواسته هاي ايران نه تنهابدنيست كه به نوعي يك فراربه جلوهم هست مادرقضيه قراردادتركمن چاي ضرركرديم شكي نيست اماازكشورروسيه به اندازه امريكاناراحت نيستيم.چرا؟اگرقرارباشدبدليل نداشتن افرادزرنگ وكاربلدازاصل ديپلماسي فراركنيم مسلما"منزوي ترميشويم.من قراردادتركمن چاي راكاغذپاره نمي دانم فقط آن رايك ناداني مسئولين وقت ميدانم كه باعث ازبين رفتن حق مسلم بخشي ازحقوق ملت ايران بود.
  • بی نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    4 6
    مرگ بر اسرائیل
  • بی نام A1 ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    5 1
    مطمئن باشید 90 در صد مردم تمایل به گفتگو و بر قراری رابطه با حفظ احترام دارند چون رابطه با آریکا ببشتر به نفعشون از رایطه با روسیه و چین هم داریم باج میدیم هم قرارداد های ترکمچای می بندیم و در نهایت چیزی نصیبمون نمیشه
  • ایثارگر ازکرج A1 ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    5 3
    خدا بده شانس ! بعد این همه سال خواستیم با امریکا دوست بشیم،دارن ورشکست می شن باید ازاین به بعد صندوق بذاریم درحمایت از دولت مظلوم آمریکا!!!!
  • قاسم EU ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    5 0
    به هر حال همه مردم بجز مرفهین بی درد با مشکل زندگی را سپری میکنند همه مشکل را زیر سر تحریمها میدانند اگر مشکل با ایجاد رابطه با امریکا حل میشود و یا اروپا و.... فقط با عزتمندی سریعا" در جهت رفع مشکل و برگشت آرامش به جامعه اقدام گردد مسئولین طوری در گفتگوها دقت کنند که دیگر نیاز به تذکر و یا بازگشت از مواضع اتخاذ شده نباشد فقط به فکر مردم باشید و اقدام سریع و عاجل در دستور کار قرار گیرد
  • محمدرضا A1 ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
    6 2
    تردیدی نیست که بالای 80 درصد مردم موافق ارتباط منطقی با کشور ایالات متحده آمریکا و گشایش سفارتخانه های دو کشور خواهند بود. این به نفع کشور وزیان اسراییل بوده و موجب سکوت کشورهای شیخ نشین حوزه خلیج فارس در ادعاهای گستاخانه در مورد جزایر ایران میگردد.امیدوارم برخی از دوستان در مجلس و مراکز دیگر دولتی بزرگواری فرموده دست از سر این مردم مظلوم بردارند و بگذارند رییس جمهور محبوب مسایل را پیش ببرد.
  • محمد A1 ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    4 1
    نظرسنجي بگذارند حداقل بالاي 70 درصد مردم موافقند من نميدانم چرااين همه مسئولين اظهار نظرميكنند مگر اين افراد حدود اختيارات و شرح وظايف ندارندمگر كار ندارند كه در اختيارات رئيس جمهور دخالت ميكنندچرا براي ارتباط با روسيه وچين اينجوري بلوا نكردند ؟حتمااين كمونيستها دوستند بقيه دشمن
  • عباس IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    3 4
    سلام،رابطه باامریکابایدبراساس منافع ملی شکل گیردوحدودآن بایددرچهارچوب منافع ملی باشدنه هیچ چیز دیگرونبایدبراساس سلیقه ها ودیدگاههای فردی وگروهی وجناحی در ارتباط با آن تصمیم گیری شود.افرادی هستندکه ازهول حلیم توی دیگ می افتندوخیلی زودذوق زده می شوندوفکر می کنند همه چیزبایدفدای رابطه شودواز آن طرف افرادی هم هستندکه با بدبینی مطلق همه چیز را سیاه می بینندوواز امریکا دیوی در ذهن خود ساخته اند که همه رفتار های اورا از مبدا پلیدی وسیاهی وشرارت است درحالیکه امریکا کشوری مانند سایر کشورها مانندانگلیس،فرانسه،آلمان ،روسیه و...با قدرت بیشتر است وطبیعی است که بدنبال منافع خود درسراسرجهان باشد همانطور که ما بدنبال منافع خود هستیم.لذارابطه باامریکاهم بایددرچهارچوبی باشدکه با سایر کشورهای مشابه داریم.
  • محمد IR ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    6 0
    این که دیگه دعوا نداره نظرسنجی یه امره عادیه تو همه جای دنیا.. نظر سنجی واقعیت رو روشن میکنه .. بذارید انجام شه ببینید که موافق بیشتره یا موافق.. هرچند که اگه موافق هم بیشتر باشه یه سریا که به ضررشونه و دست اندرکارن نمیذارن رابطه ای برقرار شه..
  • بی نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    1 10
    اصل 110 قانون اساسی صراحتا بیان می‌کند که تبیین سیاست‌های کلی نظام بر عهده رهبری است و ایشان باید مشخص کنند که سیاست خارجی بر چه مبنایی شکل گیرد.اصل 59 قانون اساسی نیز با اعمال شروطی خاص و تنها در مسائل فرعی اجازه برگزاری همه پرسی را به قوه مقننه داده است، طبق این اصل از قانون اساسی دولت هیچ اختیاری جهت برگزاری همه پرسی در رابطه با سیاست‌های کلی نظام را ندارد
  • بی نام IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    12 0
    موافق ارتباط باامریکا هستم
  • ایرانی A1 ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    7 1
    موافق رابطه مستقیم با امریکا هستم
  • مسعود A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    6 1
    نظر سنجی فقط تو کشورهای دمکراتیک انجام میشه نه تو کشورایی مثل کشور ما.
  • بی نام A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    3 0
    به عنوان جانباز جنگ تحمیلی و یک ایرانی نظرم اینکه ما در این جهانی که خداوند آفرید زندگی میکنیم وباید باتمامی کشورهای جهان از در دوستی وصلح برایم همچنانکه یک خانواده نمی تواند درب را برروی خود ببندد وبگوید ما همه چیزرا خود تعمین میکنیم وبه هیچ چیزی که خارج از این خانه باشد نیاز نخواهیم داشت وباهمه از سر مخاصمه برآییم وهمه را لولو بدانیم که نتیجه اش را میبینیم بیکاری ناامیدی در جامعه فقر اقتصاد به هم ریخته بسته شدن ویا فلج شدن کارگاه ها وکارخانه ها اخراج روز افزون نان آوران خانواده ها افزایش خلاف در جامعه بالا رفتن رانت خواری ورشوه افزایش بدآخلاقی درجامعه وصقوط ارزش ریالی رادرجهان به ارمقان آورده است واین به نفع تنها کسانی است که میخواهند ایران را ویران ببینند وکشور خودرا باوسعط کوچک ولی قوی
  • مهدی A1 ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۸
    8 0
    سلام براساس عزت حکمت و مصلحت باامریکا مذاکر ه ورابطه قابل اجراست باشعار حفظ اصول دست وپای عقل واندیشه رانبندیم
  • سید حسن IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    1 0
    برای این که بدانیم یک کار به نفع کسی هست یا نه باید به نتایج آن کار بنگریم. خیلی ساده. دیگر این که همه چیز راهی دارد و رسمی. بعضی ها می گویند همه چیز دو شکل دارد یا سفید است یا سیاه یا با ماست یا بر ما و صورت دیگر ندارد.ما باید با امریکا یا دشمن باشیم و یا دوست . آیا نمی شود جز این باشد؟
  • حمید A1 ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    4 0
    خیلی هم خوبه کشورها دشمنی رو کنار بذارن و با هم رابطه دوستی داشته باشن - چرا خودمونو گول بزنیم رابطه با آمریکا یعنی پیشرفت مثل کشور ژاپن ، کره و .... پس لطفا واقع بین باشیم
  • وحيد IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    7 0
    درود بر روحاني وهاشمي كه به نظر مردم احترام ميزارند به اين ميگن دموكراسي

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین