رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس  درباره قیمت خودرو توضیح می دهد/ سرانجام قیمت خودرو چه خواهد شد

اینکه خودرو چگونه ارزان خواهد شد و چه سرنوشتی در ماه های آینده خواهد داشت سبب شد تا به سراغ رضا رحمانی، رییس کمیسیون صنایع مجلس برویم تا او در این رابطه توضیح دهد.

محمد هیراد حاتمی: 

حتی تصور اینکه پراید روزی در مرز بیست میلیون تومان قرار گیرد شاید برای بسیاری از « نشدنی » بود. اتفاقی که ظرف کمتر از یکسال به وقوع پیوست تا خودرو یکی از خبرساز ترین کالاهای یکی دو سال گذشته باشد. خودرو آنقدر خبرسازی کرد که حتی رییس دولت دهم در یک برنامه تلویزیونی بخش مهمی از توضیحات خود را به قیمت خودرو ارتباط داد و در نهایت پرسشی مطرح کرد که سال ها در ادبیات اقتصادی می توان از آن وام گرفت: « پراید کیلیویی چند؟ » اگرچه خودرو با روی کار آمدن دولت و تثبیت قیمت ارز سر و سامان گرفته و تثبیت شده است اما همچنان خبرسازی های خودرو ادامه دارد. اینکه خودرو چگونه ارزان خواهد شد و چه سرنوشتی در ماه های آینده خواهد داشت سبب شد تا به سراغ رضا رحمانی، رییس کمیسیون صنایع مجلس برویم تا او در این رابطه توضیح دهد. رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره مشکلات موجود در صنعت خودروسازی می گوید به نظر بنده نوسانات شدید ارز و بروز مشکلات برای تامین لوازم مورد نیاز خودروسازان و همچنین عدم حمایت از خودروسازان دو عامل اصلی بروز مشکلات اصلی در صنعت خودرو سازی بوده است و تمام این موارد دست به دست هم داده اند تا تولید خودرو در کشور با افت شدید رو به رو شود و این موضوع آسیب جدی به صنعت کشور وارد کرده است.

وی همچنین معتقد است درباره خودرو حتما باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و همه کارها دست خودمان است، اگر تولید تقویت شود بدون شک قیمت خودرو که یکی از دغدغه های مردم است کاهش خواهد یافت. اما تا زمانی که تولید نداریم واقعا مشکلات صنعت خودرو برطرف نمی شود و به نظر بنده باید نعمت زاده به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد و تولید را افزایش دهد. متن کامل گفت و گو با رضا رحمانی، رییس کمیسیون صنایع مجلس را در ادامه خواهید خواند: 

بازار خودرو طی یک سال گذشته با مشکلات فراوانی رو به رو بوده است و شاهد افت حدود 40 درصدی تولید خودرو در کشوری هستیم. مشکل اصلی در صنعت خودرو چیست؟

قانون هدفمندی یارانه ها یکی از بزرگترین قوانین اقتصادی کشور بود که سال 89 اجرا شد و بر همین اساس مقرر شده بود که دولت در راستای اجرای این قانون و برای جلوگیری از آسیب های احتمالی صنعت کشور 30 درصد از درآمدهای خود را به عنوان بسته حمایتی به صنایع کشور اختصاص دهد.

اما متاسفانه هم اکنون حدود 30 ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها می گذرد و متاسفانه حمایت قابل توجهی از صنایع کشور صورت نگرفته و بسیاری از صنایع با مشکلات فراوانی رو به رو شده اند.

یکی از صنایعی که در این راستا با مشکلات فراوانی رو به رو شده است صنعت خودرو سازی بوده که حمایت مناسبی از آن صورت نگرفته است. اما یک مشکل دیگر نیز در صنعت خودرو سازی کشور دخیل بوده و آن هم نوسانات شدید بازار ارز طی سال های اخیر بوده که این موضوع نیز تولید داخل را تحت تاثیر قرار داده است.

به نظر بنده نوسانات شدید ارز و بروز مشکلات برای تامین لوازم مورد نیاز خودروسازان و همچنین عدم حمایت از خودروسازان دو عامل اصلی بروز مشکلات اصلی در صنعت خودرو سازی بوده است و تمام این موارد دست به دست هم داده اند تا تولید خودرو در کشور با افت شدید رو به رو شود و این موضوع آسیب جدی به صنعت کشور وارد کرده است.

اخیرا انجمن جهانی خودرو طی گزارشی اعلام کرده است که ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی 359 هزار و 670 خودرو تولید کرده است نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38.50 درصد کاهش یافته است و از جایگاه هجدهم در سال گذشته به رتبه 21 نزول کرده است. راهکار مناسب برای افزایش تولید خودرو در کشور چیست؟

در کشور قوانین مناسبی برای حمایت از صنایع وجود دارد و در داخل کشور نیز پتانسیل خوبی برای توسعه صنایع مختلف وجود دارد.

هم اکنون صنعت خودرو سازی کشور نیازمند حمایت اساسی مسئولان دولتی و توجه ویژه بخش خصوصی است و در صورتی که این حمایت ها صورت نگیرد وضعیت صنعت خودرو سازی تا پایان سال جاری خطرناک تر خواهد شد.

مسئولان باید شرایط خاص صنعت خودرو سازی کشور را به خوبی شناسایی کنند و بدانند که با فراهم کردن شرایط برای حضور خودروسازان داخلی در بازارهای بین المللی این صنعت در کشور با شتاب فراوانی توسعه پیدا خواهد کرد.

هم اکنون متاسفانه حمایت های مناسبی از صنعت خودروسازی کشور صورت نگرفته و شاهد افت قابل توجه تولید خودرو در کشور هستیم و این موضوع تعادل بازار را بر هم ریخته و شاهد افزایش قیمت ها هستیم و اساسی ترین راهکار برای افزایش تولید خودرو در کشور حمایت مناسب بخش دولتی و خصوصی از صنعت خودروسازی است.

صنعت خودروسازی کشور به سمت خصوصی سازی هداشت شود بهتر نیست؟

سرمایه بخش خصوصی و حضور آنها در صنعت خودرو سازی به طور حتم به توسعه صنعت خودروسازی شتاب می بخشد اما باید توجه داشت که بخش خصوصی در تمامی بخش های این صنعت حضور پیدا نمی کند و دولت باید با برنامه ریزی دقیق و شناخت مناسب از این صنعت خلا های موجود را پر کند و بتواند تعادل در سرمایه گذاری را برقرار کند.

در فضای کنونی و پر از ابهام بازار خودرو چه آینده ای را برای این بازار پیش بینی و تصور می کنید؟

وقتی که متاسفانه خودروسازی ما دولتی است پس دولت باید مشکلات را برطرف کند و در گام اول از تعدد مراکز تصمیم گیری جلوگیری کند. فارغ از وضعیت کنونی دو خودروسازی کشور ، روند کنونی تنها به صنعت خودور ضرر می زند.باید هر چه سریعتر اوضاع جمع شود و تصمیمات یک دفعه برای همیشه گرفته شود، تصمیمی که باید از طرف وزیر صنعت معدن و تجارت و به نمایندگی از دولت گرفته شود.

هم اکنون نیز خوشبختانه نعمت زاده برنامه خود را ارائه کرده است و در این برنامه حمایت از تولید در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته که این مضووع بسیار خوشایند است.

در حوزه صنعت یک الویت مبنایی داریم، این الویت به دلیل نبود استراتژی برای تولید ایجاد شده است و مسئولان اجرایی باید بدانند که بدون تدوین استراتژی برای تولید نمی توان مشکلات صنعت را برطرف کرد.

یکی از اولویت های اصلی و کوتاه مدت صنعت برطرف کردن مشکلات مالی و همچنین ارائه راهکار برای مقابله با تحریم ها است که باید به این موضوع توجه ویژه شود چرا که ابتدا باید مشکلات کوتاه مدت را برطرف کرد تا بتوان به مسائل استراتژیک صنعت پرداخت.

البته مهم ترین الویت وزارت صنعت در دولت یازدهم باید توجه به موضوع تولید باشد و باید این موضوع نهادینه شود که بخش های مختلف همچون بازرگانی، واردات و همچنین امور بانگی با تولید هماهنگ باشند و به افزایش تولید کمک کنند.

در شرایطی که تولید خودرو افزایش پیدا کند می توان به کاهش قیمت ها امید داشت؟

درباره خودرو حتما باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و همه کارها دست خودمان است، اگر تولید تقویت شود بدون شک قیمت خودرو که یکی از دغدغه های مردم است کاهش خواهد یافت.

تا زمانی که تولید نداریم واقعا مشکلات صنعت خودرو برطرف نمی شود و به نظر بنده باید نعمت زاده به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد و تولید را افزایش دهد.

نوسان های بازار ارز چه تاثیری بر قیمت خودرو می گذارد؟

نوسانات بازار ارز جو روانی را در بازار ایجاد می کند و باعث می شود مردم به آینده امیدوار شوند و این امیدواری تا حدودی قیمت ها را کاهش می دهد اما این موضوع نمی تواند برای بلند مدت تاثیرگذار باشد و تنها راهکار کاهش قیمت ها در بازار خودرو افزایش تولید خودرو است.

3939

کد خبر 317697

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    175 4
    تا وقتی وتردات ازاد نشه همین وضع خودروهای بیخود ماست
    • حميدرضا پيري IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
      14 0
      من خودم كارمند نيروگاه هستم دريكي از شركتهاي برتر ساخت نيروگاه كشور. ولي شركت مپنا با تمام توان و دانش خود در دو سال اخير به ناچار نيروهاي متخصص چندين ساله خودرا مجبور به تسويه شده در حاليكه در سالهاي حمايت از سرمايه ايراني و حماسه اقتصادي قرارداد سيكل تركيبي سمنان و ساخت نيروگاه بادي دامغان به شركتهاي چيني داده شده. اينجوري ميخواين به توليد كمك كنيد؟ بخدا زشته
  • بی نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    182 4
    بابا پدرمردم رو که دراوردین ارز1226تومنی هم که خرج کردین دیگه چیه اگه واقعا صنعت خودرو نمیتونه خودشو بروز کنه جمع کنین دیگه بسه مردم رو سرکار میذارین
  • بی نام A1 ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    61 9
    به نظر بنده بیاین بخوابیم.شاید بیدار شدیم درست شد.
  • بی نام IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    94 1
    ارائه ماشین های بی کیفیت با قیمت کلان
  • بی نام A1 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    25 0
    چرا خودروهای سمند و پراید با میانگین قیمت 3 هزار دلار به عراق و چندتا کشور همسایه فروخته میشه ولی در ایران دست کم 2 برابر این قیمت رو دارن؟؟!! اصن همش گیر میدین به قیمت نمیگین مردم رو مجبور کردید هر چی این خودروسازان!! داخلی میدن بیرونو باید سوار بشن؟؟!! اگه تعرفه گمرکی وحی منزله و کم نمیشه دست کم چند مدل خوب و با کیفیت بیارن واسه مونتاژ این خودروسازان محترم!!!!!!!!!!
  • آرش IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    24 0
    "هم اکنون متاسفانه حمایت های مناسبی از صنعت خودروسازی کشور صورت نگرفته و شاهد افت قابل توجه تولید خودرو در کشور هستیم" من کلاً حرفی ندارم بزنم. نمی دونم جلوگیری از واردات خودرو و تعرفه های 400 درصدی و 500 درصدی برای حمایت از مادربزرگ منه؟! لطفاً یکی منو راهنمایی کنه
  • بی نام A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    28 0
    واردات و آزاد کنین خلاص اصلا پراید یک میلیون مردم باید قربانی منافع یه عده بشن
  • حسین A1 ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    25 0
    تفاوت کیفیت وقیمت پراید و پرادو برمی گرده به جایگاه حرف ی و حرف و در حروف الفبا
  • بی نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    21 0
    فقط حمایت ،باید ازجیب و جان مردم حمایت بشه آخر چی مگر اینا به غیر از مونتاژ و سر هم کردن یه سری برند از رده خارج کاردیگه ای بلدن مگر حمایت نشه چی میشه یعنی میخواین حمایت کنید که تولید این ماشین های بی کیفیت که باعث آلودگی و جان مردم میشه رو بیشتر کنن سر کی رو کلاه میزارین فکر میکنید ما احمقیم همون بهتر که تولید نشه حداقل کمتر برای آلودگی هوا و مصرف سوخت و جان مردم هزینه میشه واقعآ که یه نفر توی این رده انقدر بی فکرو بی منطق بدون اطلاعات باشه خجالت آوره
  • دلال مرکزی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    21 0
    خیلی جالبه حدود 20% از قیمت کل خودرو به حساب سازامن حمایت از مصرف کننده و تولید کننده میرود خب همین 10% را حذف کنید قیمت خودرو 20% کاهش میابد. راستی این سازمان با گرفتن این پول که به ضرر مصرف کننده و تولید کننده عمل میکند! اسمش نباید عوض شود؟
  • بدبخت روزگار IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    26 0
    خوب کشوری به خدا، ماشین بی کیفیتو گرون بهت میدن تازه اون هم باید چند ماه و یا چند سال پولتو بخوابونی و تو نوبت بمونی و با هزار منت ماشینو بهت بدن بعدش هم اگه مشکلی داشته باشه که معمولا هم داره هیچکی جوابگو نیس تازه همه اینا یک طرف آپشناشون مارو کشته که بابتش پول اضافه میگرن. آپشنهایی مانند ترمز،چرخ،آینه بغل،صندوق عقب،چراغ کمربند ایمنی و ......
  • بی نام RS ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    20 0
    متاسفم که ایشون نماینده تبریز هستن واقعا میشناسمش کیه !!!!
    • بی نام A1 ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
      19 0
      تو تبریز که هر کی دستش برسه ماشین آمریکایی سوار میشه و این غصه هارو نداره
  • بی نام A1 ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
    35 0
    مگه ما تا حالا خودرو هم تولید می کردیم؟ اسم این لگن ها رو میذارین خودرو؟ آقا گل بگیرین در کارخونه لگن سازی تونو مردم یه نفس راحت بکشن.
  • بی نام IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    12 0
    ما خوردروی ایرانی نمیخواییم این همه سرمایه کشور را هدر ندین مگه پیشرفتی هم داشتیم این نیروی کار را در جای دیگری صرف کنیم چه اصراری ما خوردرو تولید کنیم اونم بیکیفیت بدین دست مردم اونم گرون کشته هم بشن والا نمی دونم
  • فرزاد ترابی، fh440 A1 ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۵
    10 1
    توراخدایک خودروخوب جایگزین پرایدبکنیدکه هم قیمتش درست و واقعی باشه وهم ماشینی باشه که قشرپایین کشورقدرت خریدش راداشته باشه البته اگرکارخانه بزاردمردم نفس راحتی بکشندازپراید، این ماشین بااین گرانی بدردمردم طبقه پایین نمیخوردهم ازنظر قیمت هم اییمنی بهتره بفکرمردم بی بضاعت باشندماکه نداریم خوبه قیمتش میرزه ونه به هیکلش میاد18میلیون، بااین قیمت خارجیها سواراپول یامگان یابهترین نوع خودروخوب میشندمگرماچیمان ازانهاکمتره که هرچه ماشین بنجاله بمامیندازند ماهم سوار میشیم وجانمان توی خطراست،
  • بی نام IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    7 0
    الان ماشینهای چینی خیلی ارزونتر و بهتر از تولیدات ایرانخودرو هست-مردم نخرین ارزون میکنن
  • محمد IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    3 0
    بهتره دولت فقط پدرخونده صنعت نفت و زیرساختهایی مثل نیروگاه و سد باشه و دست از سر صنعت خودرو برداره و به اون مثل صنایع لوازم خانگی، ساختمان و ... که خصوصی هستند نگاه کنه و مقررات و تعرفه‌های بالای واردات اون رو هم حذف کنه اونوقت به شکلی طبیعی مشکل این صنعت در بازار رقابتی و مشتری مدار حل می‌شه و افراد و شرکتهایی که در این صنعت توانمند هستند باقی خواهند ماند که نه تنها باری بر دوش مملکت نخواهند بود بلکه باعث رونق اقتصاد و اشتغال خواهند شد.
  • بي ماشين A1 ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    حضرت عباسي پرايد9 ميليون به زور مي ارزه؟همه مسئولين تا الان فقط شعار دادن. شعار شعار شعار
  • ماهیان A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    0 0
    با سلام اگر این مملکت صاحبی داشت شرکتهای دولتی اینگونه با ملت رفتار نمیکردند من در تاریخ 3.3.92 یک دستگاه خودرو ساییا 132 ثبت نام نمودم در تاریخ 6.6.92 دعوت نامه از طرف شرکت ثاییا امده لاکن درتاریخ 21.9.92 اعلام نمودند اگر میخواهی سریعتر ماشین را بگیری به 131 تبدیل کن وحالا بعد از این مدت در تاریخ 27.9.92 کارت ماشین از طرق یست به منزل تحویل داده شده انهم تی ال که بعد از انکه مراجعه به نمایندگی نمودم برایم توضیح دادند یعنی بدون هیدرولیک وهنوز هم خودرو نرسیده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین