کشف قرارداد لغو نشده ایران و امریکا و توهین بی‌سابقه انگلیس

خرازی با انتقاد شدید از رفتار اخیر انگلیس در مقابل ایران، مساله «کاردار موقت غیر مستقر» این کشور برای ایران را بزرگترین توهین و اهانت به ملت باتمدن و باابهت ایران دانست و آن را محصول ذوق زدگی سیاسی حاصل از یک تماس تلفنی توصیف کرد.

به گزارش خبرآنلاین، نشست نقد و بررسی کتاب «چند پرده از داستان روابط ایران و آمریکا» با حضور سیدصادق خرازی، عباس ملکی و محمدرضا دبیری دوشنبه عصر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. دکتر سید صادق خرازی در این نشست با اشاره به سابقه آشنایی با محمدرضا دبیری، نویسنده کتاب، او را فردی آگاه، کاردان و خوش فکر توصیف و به ذکر خاطراتی روتوش نشده از او در سالهای همکاری در وزارت امور خارجه، سفارت ایران در پاریس، سایت دیپلماسی ایرانی و ...پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در هشت سال گذشته از مغضوبین بوده و این هم افتخاری برای او محسوب می‌شود، گفت: بعد از برگرداندن ما از پاریس، سایت تاریخ ایرانی و دیپلماسی ایرانی را راه اندازی کردیم که اعلام کنیم در ایران صدای دیگری هم وجود دارد، عقلانیت در ایران هست و صاحبان اندیشه‌ای وجود دارند. این کتاب، اولین هدیه سایت دیپلماسی ایرانی است آنهم در شرایطی که شناخت ما از امریکا خیلی سطحی است.

بحران سیاسی ما و کادوی مرموز امریکا
خرازی یکی از مشکلات بزرگ امروز جامعه را عدم فهم و درک واقعیت هایی دانست که طرف مقابل ما با آن روبروست و تصریح کرد: امروز نگاه ما به مسائل سیاسی و تحولات عالم ژورنالیستی است. یکی از مشکلات دستگاه علمی و فرهنگی ما «بحران بینش» است.

وی توضیح داد: علت این مساله هم این است که در کشور دچار سانسور، قبض و بسط شدیم و هشت سال گذشته نیز سخت ترین حوادث بر سر این کشور امد و ضرر اصلی آن هم به حوزه فکر و اندیشه اصابت کرد. به عبارتی بعد از این هشت سال ما امریکا و انگلیس و اسرائیل را نمی‌شناسیم و ژورنالیسم شده است مبنای آگاهی ما!

خرازی در همین زمینه اضافه کرد: بحران امروز سیاست خارجه ما ذوق زدگی است که ریشه‌اش عدم آگاهی است چرا که بسیاری از صاحبنظران امروز ما صاحب دانشی با عمق یک وجب هستند. نگرانی من در حوزه مطالعات سیاسی این بود که زمانی حجم انبوه تولیداتی که ارزش علمی و تحقیقاتی نداشت، کشور را به جایی رساند که دانش جمعی و آگاهی جمعی ما نسبت به تحولات عالم بسیار کم است. این کتاب با هدف ارتقای آگاهی و بینش سیاسی در کشور منتشر شده است.

خرازی با انتقاد از خوشحالی سطحی و غیر عمیق از یک تماس تلفنی، افزود: هنگامی که دشمن بدترین دشنام ها و هتاکی ها را در کادویی به ما بدهد، ما نباید با دیدن کادو، تصور کنیم حرفهای خوبی به ما زده در حالی که واقعیت چیز دیگری است.
وی با تاکید بر اینکه البته توقعی از دولت جدید نداریم که در 50 روز انبان مشکلاتی به وجود آمده هشت ساله را ترمیم کند اما اگرچه برخی فکر می کنیم روزهای خوبی در رابطه ایران و آمریکا شروع شده است؛ اما وقتی به کنه و عمق این ماجرا نگاه کنیم قصه پرغصه هفت گنبد افلاک است. امروز همه از یک تلفن خوششان آمده اما کسی نمی پرسد که مابه ازای این دیپلماسی تلفنی چه بوده است؟

خرازی تاکید کرد که باید مراقب این ذوق زدگی ها باشیم تا اتفاقی رخ ندهد که شرمندگی اش در تاریخ برای ما بماند و ما را در جهت دیگری قرار دهد که نقطه مقابل استقلال کشور است.

وی با طرح این سئوال که آیا باید مناسبات دیپلماتیک با آمریکا برقرار شود یا اینکه باید بررسی کنیم و بیندیشیم که چگونه مذاکراتمان پیش رود، تصریح کرد: هنوز ارتباط ایران با کشورهای همسایه از جمله آسیای میانه و قفقاز، حوزه خلیج فارس و خاورمیانه دستخوش فعل و انفعالات است؛ ما باید بیندیشیم که اگر مناسباتمان با آمریکا تنظیم شود این کشورها نیز با این اتفاق همراه می شوند یا خبر؟ با بررسی اظهارنظرهای مقامات غربی می توان دریافت که غربی ها فکر می کنند تحریم ها بر ایران اثرگذار بوده که اکثر سران کشورهای اروپایی این گفته اوباما را تکرار می‌کنند که اگر ایران واکنش نشان می دهد، نتیجه تحریم هاست.

قرارداد ایران و امریکا که تا امروز لغو نشده!
عباس ملکی، استاد دانشگاه و تحلیل گر مسائل بین الملل نیز در این نشست، با بررسی دقیق مقالات کتاب، آن را بسیار خواندنی و مفید دانست که در عین حال مخاطب اصلی‌اش مشخص نشده است. وی به برخی قراردادهای توضیح داده شده در کتاب نیز اشاره کرد. وی به قرار داد مودت ایران با روسیه اشاره و تصریح کرد: در بند 5 و 6 این قرارداد آمده است که هرگاه ضد انقلاب روسیه بخواهد از خاک ایران برای حمله به روسیه استفاده کند، دولت شوروی می تواند بدون اجازه ایران، قوای نظامی اش را به مرزهای ایران گسیل کند. همین قرار داد ایران را محق می‌داند برای اینکه در دریای خزر کشتیرانی داشته باشد و...بعد از انقلاب و در سال 1979 در جلسه شورای انقلاب شهید بهشتی دستور داد بند 5 و 6 را از قرار داد حذف کنید، یک اقدام شجاعانه در دوره ای که همه فکر می کردند ما به خاطر دشمنی با امریکا به شوروی کاری نداریم.

وی در خصوص روابط با امریکا نیز گفت که نویسنده دوره های مختلف رابطه با امریکا را در پنج بخش نامگذاری کرده است، «آمریکایی قهرمان»، «آمریکایی دوست داشتنی»، «آمریکایی بازیگر»، «آمریکایی مدعی» و «آمریکایی زشت». وی افزود دو دوره دیگر هم من مد نظر دارم از ابتدای انقلاب تا کنون «آمریکایی محروم» چون آنها خودشان را از فرهنگ و آداب و تمدن ایرانی محروم کرده‌اند و دوره «آمریکایی مسئول» از سال 2013 و روی کار آمدن دولت جدید در ایران و اینکه آنها در ایجاد ارتباط با کشورمان، ما و همه کشورهای دنیا را در نظر می‌گیرند.

وی همچنین ضمن ارائه چند پیشنهاد از برخی نکات کتاب نیز انتقاد کرد مانند برخی جملات کتاب که علمی نیست و برخی دلسوزی های نویسنده برای برخی چهره های تاریخ ایران. ملکی مثال زد که یکی از اساتید خود همواره اعلام می‌کرده که از 2 «ت» بدم می آید؛ تاریخ و تقی زاده. که متاسفانه در این کتاب زیاد روی این نکته که تقی زاده خیانت های زیادی به کشور کرد با آن جمله معروف از فرق سر تا ناخن پای ایرانی باید غربی شود، تاکید نشده و نگاه نویسنده به این شخصیت کمی مثبت است.
این استاد دانشگاه همچنین از وجود قرارداد نظامی میان ایران و امریکا سخن گفت که در سال 1958 منعقد شده و در آن توافق‌هایی بر سر همکاری های فنی ایران و ایالات متحده امریکا در زمینه‌های دفاعی، آموزشی و اداری نظامی صورت گرفته است. ملکی تاکید کرد تا جایی که من می‌دانم این قرارداد تا امروز از سوی هیچ یک از طرفین لغو نشده است.

توهین سنگین انگلیس و توجیه و تقیه

بعد از اظهارات دکتر ملکی، دکتر خرازی در اظهارات کوتاهی گفت: دوره جدید روابط ایران و امریکا را چه باید نامگذاری کنیم؟ به نظرم «توجیه و تقیه» قبل از خلقت بشر، آفریده شده اند! به هر حال در دوره جدید باید رفتار متناسبی با اوضاع داشته باشیم و باید آگاهی جامعه را افزایش دهیم تا دوستان و همفکران ما در دولت نیز تصمیم‌های درست و حساب شده اتخاذ کنند.

خرازی با انتقاد شدید از رفتار اخیر انگلیس در مقابل ایران، مساله «کاردار موقت غیر مستقر» این کشور برای ایران را بزرگترین توهین و اهانت به ملت باتمدن و باابهت ایران دانست و آن را محصول همین ذوق زدگی سیاسی توصیف کرد. وی در عین حال تاکید کرد تا زمانی که حوزه پیرامونی و قدرت سیاست خارجی خودمان را فراتر از مرزهای جغرافیایی مستقر و مستحکم نکنیم و ابتدا بر فکر و اندیشه خود مسلط نشویم و روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه را در اولویت قرار ندهیم، حرکت شتابزده به سوی کشوری که سالهاست با آن مشکل داریم مشخص نیست کار درستی است یا نه.

مشکل اصلی دنیا
به گزارش خبرآنلاین، در ابتدای این نشست محمدرضا دبیری نیز با ذکر خاطراتی از همکاریهای مختلف با صادق خرازی و همچنین چگونگی تاسیس سایت دیپلماسی ایرانی نکته جالبی درباره کتابش گفت: «برتراند راسل جمله معروفی دارد با این مضمون «مشکل دنیا این است که ابلهان کاملا به خود یقین دارند و دانایان سرشار از شک و تردیدند» با چنین برداشتی اگر کتاب را بخوانید حتما آن را دوست خواهید داشت.»

وی همچنین توضیح داد که این مقالات، در ابتدا قرار نبود کتاب شود؛ بتدریج کار به اینجا کشید. اوایل سال ۱۳۸۶که بنا شد تارنمای "دیپلماسی ایرانی" برای فعالیت در زمینۀ دیپلماسی و مسائل سیاسی بین المللی راه اندازی شود هدف این بود که به گونه ای حرفه ای منعکس کننده مباحث مورد توجه ایران در صحنه سیاست خارجی باشد. خط مشی توافق و تعیین شده چنین بود که سعی شود حتی الامکان مطالب فارغ از مرزبندی های روز جامعه باشد و به گونه ای متین و مستقل و صرفاً همسو با منافع ملی به نگارش درآید. قرار براین شد که در کنار بخشهای مختلف ستونی ثابت تحت عنوان "تاریخ دیپلماسی" داشته باشیم و به مناسبت سالروز وقایع مهم دیپلماتیک، درحد یکی دو صفحه، در شرح مختصر آن رویدادها توضیحاتی داده شود. همچنین بنا بود در تنظیم مطالب این ستون نیز اولویت با مخاطبان جوانی باشد که اطلاع زیادی از وقایع سیاسی در تاریخ گذشتۀ ایران یا دیپلماسی عمومی ندارند.

کتاب «چند پرده از داستان روابط ایران و آمریکا» و مقالات دیگر را انتشارات هرمس در 360 صفحه و با قیمت 18هزار تومان روانه بازار نشر کرده است. این کتاب شامل چند مقاله سیاسی - تاریخی درباره وقایع مهم سیاسی و تاریخی ایران پس از مشروطه تا دوران معاصر است که در 400 صفحه و 14 فصل تدوین شده است. در نگاه کلی این کتاب شامل 2 موضوع اساسی روابط ایران و روسیه تزاری، اتحاد جماهیر شوروی و روسیه فعلی در کنار رابطه ایران با ایالات متحده امریکاست.

6060

 

کد خبر 318652

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 61
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امین RS ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    وقتی از در و دیوار سفارتشون بالا می رن معلومه باید احتیاط کنن آخه کجای دنیا با سفارتخونه یک کشور همچین کاری می کنن
    • مهدی IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      گر چه اشغال سفارت انگلیس اشتباه بود، اما همین انگلیس ظلم‌هایی به ایرانی جماعت کرده که از یاد رفتنی نیست. در قحطی پس از جنگ جهانی اول، یک سوم از مردم ایران مردند، می‌دانید یعنی چه؟
    • بی نام IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      کاش می شد 1000 تا مثبت بدم..
    • محمد IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      داداش گلم ببين اولين بار كدوم سفارت خونه از ديوارش رفتن بالا و كاركناش كشته شدن! سفارت ايران در انگليس! مرغه همسايه غازه؟
    • بی نام IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      مهدي عزيز،عامل اصلي قهتي و از بين رفتن مردم ،روسيه بود نه انگليس
    • رضا IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      اقای مهدی شما که قحطی جنگ جهانی اول رو یادته پس لطف کن شیمیایی شدن مردم ایران رو هم توسط عراق به یاد بیار که حتی غرامت جنگ رو هم نپرداختن و شدن برادر!!!
    • بی نام IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      مقاله از پاکت انگلیسی در "کلاه پهلوی"-0مو» را بخون. شما و من از پشت صحنه سیاست خبر نداریم و البته همیشه شعبان بی مخ ها هم هستند
    • بی نام IR ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      وقتی با اهمال پلیس انگلیس (و اعتراف سال ها بعد یک پلیس اسکاتلندیارد با کمک پلیس) تروریست ها کارمندان سفارت ایران در انگلیس را به گروگان گرفتند و دو نفر از آنها نهایتاً به شهادت رسیدند و آب از آب تکون نخورد را هم در نظر داشته باش. از این دست حملات به کرات نسبت به سفارت های کشورمان در اروپا اتفاق می افتد که معمولا پلیس نقش سیب زمینی دارد.
    • majid A1 ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      کاش میشد هزار تا منفی بدم
    • بی نام IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      29 67
      دوست عزیز حمله عراق به دلیل وجود حیوانی به نام صدام بود که مردم خودشم شیمیایی میکرد و الان وجود خارجی نداری گر چه دار دستش در عراق هنوز آتیش میسوزونن. یه نمه درک سیاسی داشته باشی میفهمی چقدر منافع کشور توی نفوذ ما در بین گروه های همپیمان ایران در عراق گره خورده. اما کشوری مثل انگلیس چندین قرن هست که به صورت متحد توسط تمام سران و احزاب آن کشور به توطئه و دسیسه علیه ما مشغولند. چرا که موجودیتشون با غارت کشورهای دیگر در رابطه است. مگر مصدق از دیوار سفارت انگلیس بالا رفت یا به موضوع فلسطین گیر داد که تحریم شد و کودتا شکل گرفت. اونم با همکاری همین انگلیس و شبکه معظم بی بی سی. تمام مرض بندی های خاور میانه با دخالت مستقیم انگلیس شکل گرفته و مشکلات فرقه ای و قومی امروز این بخش دنیا با برنامه همین ها
    • قلندر A1 ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      پس به همین قیاس الان باید در هند ، سفارت ما را به آتش بکشند چون در دوره ای (زمان نادر) ما به آن ها ظلم ها کرده و اموالشان را تاراج کرده ایم..
    • سعید1 IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      36 5
      فقط ایران!!!
    • کجایی IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      25 22
      بابا این انگلیسیا همه کارشون از قبل پیش بینی شده اس..........چرا باید موقع اشغال سفارتشون کسی اون تو نباشه؟از کجا فهمیده بودن؟ اینا همش بازی سیاسته
    • آرتور A1 ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      9 27
      سركار نرويد انگليس را مطرح ميكنند تا آمريكا را فراموش كنيد ماسون انگليسى با ماسون آمريكايى از دير باز رقيبند ارجاع ميدهم به ماجراى مظفر بقايى و مصدق
    • بی نام A1 ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      9 16
      کاش میشد 2000 تا منفی بدم
    • بی نام IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      10 43
      کجای دنیا سفارتخانه جاسوسخانه است ؟ کجای دنیا یک دولت کودتا می کند ؟ کجای دنیا ادمها اینقدر ساده لوحند که فکر کنند امریکا دوست ماست ؟
    • بی نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      5 4
      كار،كاره انگلسياس
    • طوبی IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۳
      0 0
      تو اون مثلا سفارت خونه پر بود ازاسناد جاسوسی علیه ما اونجا مرکز کنترل بود
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    کجای اینکار توهین محسوب می شود؟بعضی ها به خودشان شک دارند!
    • امیر A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      61 6
      وقتی روابط دو کشور به صفر میرسد باید از همین جاها شروع شود توهینی در کار نیست و پله به پله روابط باید ترقی کند.
  • امیر A1 ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    73 4
    این اظهار نظر که از 2 تا ت بدش می آید کجاش علمی است؟ کلا مطلب خوبی است ولی باید دید وقتی 8 سال ژورنالیستی و بدون عقلانیت کار شده الان چه دیپلماسی میشود بکاربرد. حقیقت این است که زمان به ضرر ایران است و دشمنان حداکثر سو استفاده را برای ضربه زدن به ایران در این 8سال و مخصوصا 2 سال آخر بکاربردند
  • محمد IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    40 76
    تنفر از انگلیس به چند دلیل است:1-اشغال مناطق جنوبی و درگیری با مردم ایران 2-سو استفاده از موقعیت نفت و قرارداد های دروغین ایران3- تحریم های بی پایه و اساس و تابعیت از غرب4- بردن آثار فرهنگی خاکی...من یادم نمیاد جز اشغال اشتباه سفارت انگلیس کاری در حد و اندازه این چیزایی که گفتم به حق انگلیسی ها انجام داده باشیم.
    • بی نام A1 ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      148 7
      تنفر از روسیه به دلایل زیر است. 1- قرارداد ترکمن چای 2- قراداد گلستان 3- اشغال شمال ایران 4- به توپ بستن مجلس 5 - حمایت از نیرو های مستبد در مشروطه 6- تخریب حرم رضوی 7- تامین کامل تسلیحات صدام 8- رای مثبت به تمام قطع نامه های ضد ایرانی 9- عدم تکمیل نیروگاه بوشهر خسته شدم بازم میخواین!
    • كيان A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      86 1
      شما كه اين آمار خوب تاريخى را داريد از آمار روس ها هم ميگفتى: جدا كردن قسمت اعظم و سرشار از انرژى شمال ايران از كشور اشغال ايران در جريان دو جنگ جهانى و تبعات آن براى مردم ايران سوء استفاده روسيه از ايران در درياى مازندران هم مشهود است و ادامه دارد سوءاستفاده فعلى از ايران در سياست خارجى ....
    • بی نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      49 3
      من نميدونم چرا بعضي ها بجاي درس گرفتن از تاريخ ميخوان توي خود تاريخ زندگي كنن! آقا همه اينها مال گذشته است، الان شرايط ايجاب ميكنه كه با كل دنيا دوست باشيم چاره اي نداريم!
    • منافع ملی ایران IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      1 0
      همه از بی لیاقتی خودمان بوده دولتمردان انگلیس به فکر منافع ملی و مردمش بوده ما باید لیاقت نشون میدادیم از راه درست نه دادو بیداد و سر و صدا و کارهای غیر متعارف از منافع ملی مردم ایران دفاع میکردیم
  • بی نام IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    99 8
    هميشه ميگن يه سوزن به خودت بزن يه جوالدوز به ديگران، حتي بزرگان دين هم گفتن آنچه براي خود نمي پسندي براي ديگران هم نپسند، ما ذوق زده نيستيم اما بنظرمون عقلانيه مقدمات رابطه با اين كشور پيشرفته رو فراهم كنيم، هميشه اين فرصتها ايجاد نميشه
  • بی نام A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    147 4
    قدري مغرضانه است جناب خرازي .. ٣٥ سال مرگ بر ... گفتيم. و پرچم (نماد و غيرت يك كشور !) آتش زديم. ... حالا. دو راه .. داريم. يا. ادامه همان رويه. يا. تغيير لحن. ... در صورت دوم تبعات و تشعشعاتي. خواهد بود. ... ً نرمش قهرمانانه ً ... وقتي شما نرمش به خرج ميدهيد. ممكن است ظاهر و نمود مغلوب را داشته باشد . اين. را. شما. واقعا. نميدانيد. ،!!؟
  • مهران A1 ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    146 5
    کدوم سفیری جرات می کنه مستقر شه؟
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    94 2
    دوستت را نزديك خود نگاه دار. دشمنت را. نزديكتر ...!! اگر جناب خرازي. خود در مسند وزارت بودند. .. باز هم همين نگرش. را ميداشتيد. !!؟؟؟؟. ...
  • asad IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    80 3
    نسل جوان امیدش به باز شدن فضا ی داخلی و روابط خارجیست تا بتواند کار کند وبرای کشورش مثمرثمر باشد چرا نا امیدش میکنید؟
  • بی نام US ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    96 4
    هنوز برخي متوجه این قضیه نشده اند که از آمریکا و اروپا با اسلحه تحریم شکست خورده اند و هزینه های کلوله های این اسلحه را هم عامه مردم پرداخت کرده اند...وضعیت اقتصادی داخلی و جایگاه سیاست خارجی مان گواه این موضع گیریهای سرسختانه و غیرقابل انعطاف و پافشاری روی عقاید افراطی است...بهتر است کمی بخود بیاییم و فکر بدبختیهای مردم باشیم و ار کله شقی دست برداریم. شاید ملت ایران رنگ شادی و خوشی ر آسایش و آرامش بخود ببینند...انشاءالله
  • سردرود A1 ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    32 1
    ما درسیاست سرمایه گذاری منفی می کنیم امیدوار می شویم که جواب مثبت بگیریم
  • بی نام IR ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    28 0
    اون استاد تاريخي كه از تاريخ بدش بياد تاريخدان هاي خوبي هم تربيت نمي كنه
  • بی نام IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    59 1
    آیا پسر شما 30 سالشه و با مدرک فوق لیسانس از دانشگاه ملی و رتبه زیر 50 بدون سهمیه، 2ساله بیکار تو خونه نشسته؟؟
  • جعفر IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    5 7
    یکی بره زحمت بکشه کتاب رو بخونه، حاشیه اینفدر مهم نیست.چی میگین؟....؟ولتون کنن میشینین 700 خط ....میگین!
  • هادی A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    1 59
    فرق بین استعماری انگلیس و امریکا اینه که انگلیس هم می خوره و هم می سازه اما آمریکا فقط میخوره(البته هردوش غلطه و ظالمانه ست)،امریکا فقط میخواد پس دل خوش نکنید به رابطه با آمریکا...آقای خرازی هم در مورد کاردار حق دارند ما کشور کوچک و بی اهمیتی نیستیم که کاردار موقت برای ما تعیین کنند.
    • بی نام IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      40 4
      پس اينهمه كشور مثل ژاپن و كره جنوبي و كشورهاي اروپايي و اينها كه با امريكا رابطه دارند و قطعا پيشرفتشون هم بخاطر مراوداتشون با امريكا بوده ازشون خورده شده؟!!!
    • بی نام IR ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      34 0
      نظرت رو راجع به استعمارگر پير روسيه هم بگو.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    35 0
    جداا متعجب شدم ایکاش ایشان این سوال مراپاسخ دهد که کدامیک ازکشورها ی همسایه ما ازلحاظ سیاسی مستفلند تادولت ابتدا وضعیت خودش روبااونا مشخص کنه وبعد به فکرسایر ملل وقدرتها باشه.کویت؟عربستان؟شیوخ امارات؟؟افغانستان؟؟؟؟پاکستان؟؟؟؟ـآهان فهمیدم منظورایشون حتما بحرین هست که واقعا کشور مستقلیه!!!!!! به نظر شما خنده دار نیست؟
  • بی نام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    43 1
    ما كه نفهميديم، ارتباط داشتن با يك كشور قدرتمند چه ربطي به نداشتن استقلال داره؟ يعني اينقدر بدون عزت نفس هستيم؟!!
  • سامان A1 ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    7 0
    اقا جان تو دنياي سياست دوست و دشمن هميشگي نداريم هر موقع و هر جا كه به نفع منافع ملي مون باشه بايد كوتاه نيايم حالا چه انگليس چه عراق البته شخصيت كشور نبايد به هيچ عنوان زير سوال بره
  • دوستدار ایران IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    2 23
    توصیه می کنم کساییکه دوست دارند اظهار نظر سیاسی کنند ابتدا خوب مطالعه کنند وخوب عمیق شوند مثلا قحطی پس از جنگ جهانی اول در ایران را خوب مطالعه کنند تا بفهمند انگلیس یعنی چه، حتی امروز هم درسته که آمریکا به لحاظ سخت افزاری ابر قدرته ولی این انگلیسه(+اسراییل) که به لحاظ نرم افزاری تکلیف دنیا را مشخص میکنه
    • دوستدار ایران IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      4 13
      مصداقش همین قضیه حمله نظامی به سوریه است که وقتی انگلیس دست را تورفت پشت سرش آمریکا وفرانسه هم تو رفتند
  • عشقم آمریکا! A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    20 1
    انگلیس مثل زالو میمکه.اما این رو باید قبول داشت که که سفارت همین زالو تو همه کشورها هست و دارن باهاش تعامل میکنن. روسیه هر چی بهش بدی میگه کمه؛و از شرایط سواستفاده مطلق میکنه مثل وتو در سازمان ملل که هیچی عاملش نیست جز منافع خودش و فقطم میگه بدین بدین ولی چیزی نمیدم. و اما آمریکا که هم به دنبال منافع خودشه و هم به طرف مقابل سود میرسونه.حرف حسابشم اینه که دورو بر من باش و منو به عنوان قدرت مطلق قبول کن و مثل ادم زندگیتو کن و منم هواتو دارم. مثال همیشگی: کره شمالی (روسیه) - کره جنوبی ( آمریکا)
  • امیر CH ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    12 0
    دو مطلب دائما در گفتگوهای ما ایرونیها با خودمون و یا در ارتباط با بیگانگان خلط مبحث می شه. یک: اینکه واقعیات تلخ تاریخی چه بوده اند و اینکه مثلا ما در طول تاریخ چقدر خوب بوده ایم و دیگران چقدر بد، ما چقدر به حق بوده ایم و کل دشمنان ما نا حق! دوم: راهبرد و استراتژی ما برای تعامل با بیگانگان و مخصوصا دشمنان قبلی و فعلی ما (!!؟؟) چیست؟ بسیار اتفاق می افته که منظور از صحبتی، بیان راهبردی و راه چاره ای بوده، ولی نظرات مخالف دیگران از نقطه نظر واقعیات غالبا به حق تاریخی گذشته است که هیچ سنخیتی با هم ندارند.
  • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    16 2
    این قرارداد ترکمن چای تمام نشده؟! چرا کشور های که تو اون قرار داد از ایران جدا شدن به ما بر نمیگردونن؟!!!!
  • 1400 A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    15 0
    دوستاي خوبم در اينكه انگليسيها استعمارگر پير هستند و در طول تاريخ هم ظلم بسيار به ما كردند شكي نيست ولي ما در دوراني زندگي مي كنيم كه نمي توانيم همه را از خودمون برانيم عصر جديد اين تفكرات گوشه گيرانه را برنمي تابه والا نتيجه ميشه اينكه الان مي بينيم كه هيج كجاي دنيا براي ايران و ايراني ارزشي قائل نيستند.به عقيده من تعامل سازنده بادنيا به همراه حفظ عزت و اقتدار خودمون خيلي هم خوب و كارسازه.اميدوارم تيم آقاي روحاني در اين كار موفق باشه.
  • عادل A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    8 6
    انگلیس و امثال انگلیس فقط به فکر جیب خودشون هستند تا جایی که به سود خودشون هست دوست هستند تو همین مسئله جنگ با سوریه اگه انگلیس می دید این جنگ براش سودی داره حتما جنگ میکرد.
  • ارش IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    25 2
    من نمیدونم چرا همه جنایات روسها را در صد سال گذشته فراموش کرده اند همچنین جنایات عراق در دهه گذشته یادشون رفته وفقط چسبیده اند به امریکا
  • بی نام A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    5 0
    کلا ما ایرانی جماعت عیب ایراد خودمونو قبول نداریم باید برای هر کم کسری یه عامل عیر از خودمون بتراشیم ! سیستم هموم سیستم دایجون ناپلئونیه دیگه !!! کار کار انگلیسیاست . البته الان به دلیل وفور مشکلات کارکار امریکایی ها , عربستانی ها انگولایی ها و همین جماعت غیر خودی اصلاح طلب ها هم هست.
  • بی نام A1 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    10 0
    آيا واقعا" ادامه تحريم ها براي زندگي مردم ايران امكان پذيراست؟ براي مردم نه مسئولين. آيا واقعا" بدون آشتي با آمريكا و غرب امكان كاهش و قطع تحريم ها وجود دارد؟ همه اينكه اين كشورها ظالم و زورگو هستند درست اما مصلحت و سياست و عقل چه حكم مي كند؟ 8 سال يا شعار و ادعا و دشمني حكومت كرديم حاصلش اين شد اگر فكر مي كنيد مي شود ادامه داد كه ....
    • moshtari GB ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      3 2
      +++++++++++++++++
    • بی نام A1 ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۳
      2 0
      چقدر تو ساده ای بی نام! امریکا دلش به همین خوشه که با ادامه تحریم ها زندگی مرد امکان پذیر نباشه که بریزن تو خیابونا. هنوز واقعا نفهمیدین هدف از تحریم ها چیه؟ هنوز فکر میکنی ربطی به برنامه هسته ای داره؟
  • بی نام IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    6 14
    انگليس خطرناكتر از همه دشمناي ايرانه...بايد مراقب همين يكي باشيم..باقي حله.
    • بی نام A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
      4 4
      آقا شما احیاناً دایی جان ناپلئون نیستید!
  • ایرانی IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    5 0
    کشور روسیه هم مثل همین امریکا و انگلیس به ما خیانتهای فراوانی کرده پس چگونه است که انها دشمنند واین یکی دوست .اگرملاک حال است که انها هم فعلا تغییرکلام داده اند اگر ملاک اعمال ورفتار های قدیم است که روسیه هم در قدیم رفتارهای مشابه داشته .دو گانگی رفتارها ازچیست؟
  • امینه A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    2 2
    منافقین از کفار بدترند حضرت امام ره. به نظرم دشمنان خارجی و هم وطنان خارج نشین مخالف نظام خطرشان به راحتی قابل کنترله اما دلالان و منافقین داخلی که دارند مثل موریانه ریشه مملکت رو میخورند و متاسفانه قابل شناسایی هم نیستن و گاهی اوقات کاسه داغ تر از آش هم میشن بسیار خطرناکن و اگه روزی نظام ضربه ای بخوره از همین ناحیه است
  • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    4 1
    اول کادوی آمریکا رو از هزار تا اسکن بگذرونید
  • بی نام A1 ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    2 2
    در مورد این مسایل 100 سال اینده می فهمیم که ما ایرانیا خودمون سیایت و برنامه نداشتیم وگرنه الان باید جز 6 کشور اول دنیا باشیم حق وتو هم دست ما بود
  • رضا ازرشت A1 ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    2 0
    من یه ایرانیم وایران روخیلی زیاددوست دارم امابایدواقع بینانه نگاه کرداینکه یکسری آدم بی تدبیر2سال پیش سفارت انگلیس روگرفتندوپلیس ماهم خودش روزدکوچه علی چپ ومجری اخبارآقای حیاتی اون روزازاین حرکت بعنوان خشم مقدس یادکردوازهمه بدترکارزشتی بودکه روی نمادسلطنتی انگلیس انجام دادن توهین نبودباباماخودمون برای خودمون دردسرمیسازیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین