علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور امروز خود در صحن علنی مجلس با تاکید بر پیوند ولایت فقیه با نظام اسلامی به نقش امام(ره) در انقلاب اسلامی در طراحی این مدل الهی در قانون اساسی اشاره کرد و گفت: کار بزرگ امام در انقلاب اسلامی در طراحی و تحقق این مدل در زمان غیبت بود که در ساختار قانون اساسی ما به عنوان ولایت فقیه تجلی یافت. همان گونه که غدیر ولایت علوی را در ادامه رسالت حضرت رسول موفق نمود ولایت فقیه غدیر را در نبود ولی معصوم تداوم بخشید و عزتبخشی جمهوری اسلامی در تمامی فراز و نشیب سیاسی و امنیتی و داخلی و خارجی مرهون این جایگاه ارزشمند است.
اهم اظهارات رییس مجلس به نقل از فارس و ایسنا را بخوانید؛
*طی سالهای اخیر و انقلابهای منطقه مشاهده نمودیم که با همه هیجانات و شورانگیزی که در حرکت ملل مسلمان وجود داشت به خاطر فقدان یک نظام متقن معنوی و سیاسی دچار آسیبهایی شدند اما در تئوری ولایت فقیه در سختترین شرایطی که شرق و غرب علیه ملت ایران بسیج شدهاند این نظریه و پیوند عمیق دینی مردم با نظام باعث استواری ملت گردید که از برکات آن عزتمندی ملت در این شرایط است که منطقه در غلیان بحرانهاست اما ایران اسلامی از جایگاهی برخوردار است که حتی دشمنان کینهتوز ما نمیتوانند عظمت ملیمان را نادیده بگیرند.
*در روزهای اخیر به گزارش برخی مقامات ایالات متحده مطالبی را مطرح کردند و در مسئله سوریه و تشکیل کنفرانس ژنو 2 برای ایران شروطی را گذاشتند. من جمله اینکه ایران باید نتایج ژنو 2 را بپذیرد و دولت گذار را قبول کند و بشار اسد هم نباید برای دولت دوره بعد کاندیداشود. به نظر میرسد رجال سیاسی آمریکا یا دچار بیماری فراموشی ذهنی شدند یا تمارض به این کسالت روانی میکند. اولا از هنگام تشکیل کنفرانس ژنو 1 به خاطر دارید که همین موجودات پرحرف چه جنجالی را به پا کردند که ایران نباید در این کنفرانس شرکت کند. آن زمان هنوز درگیریهای داخلی سوریه به این شکل نبود ایران هم در کنفرانس ژنو یک شرکت نکرد اما نظر خود را بارها اعلام کرد که راه حل مسئله سوریه جهت تعمیق دموکراسی از طریق نظامی نیست. باید از طریق گفتوگوهای ملی به عزمی واحد در درون سوریه رسید.
* بعد از کنفرانس ژنو 1 اعضای شرکت کننده به خیال ماجراجویی در سوریه راه حل نظامی را در پیش دارند و این مصائب را برای مردم سوریه به وجود آوردند. حال شرکتکنندگان در کنفرانس ژنو1 باید جواب دهید که چرا مصوبات کنفرانس ژنو یک را دنبال نکردهاند و دنبال راه حل دیگری رفتند نه اینکه برای ایران که به کنفرانس دعوت نشده، این سؤال را مطرح میکنند. آمریکا با برخی کشورهای منطقه که با سر و صدا در کنفرانس شرکت کردند باید پاسخ دهند چرا دنبال راه حل نظامی رفتند و این کشتار مسلمانان را باعث شدند.
*کشورهایی که در کنفرانس ژنو یک شرکت داشتند چرا دولت انتقالی را به وجود نیاوردند این سؤال باید از آنها پرسیده شود. روشن است که این طرحهای تخیلی به این جهت حاصلی نداشت و محقق نشد که نتایج اعلامی ژنو یک ظاهر قضایا است و باطن ماجرا اهداف دیگری بود که بیان نمیشد. قصد آنها از پا درآوردن یک دولت مقاوم در مقابل رژیم صهیونیستی بود حتی به قیمت جنگ. همه تلاش خود رادر این راستا به کار گرفتند و سلاح و پول به سوریه ارسال کردند،
*مسئولین آمریکا با چه منطقی به خود اجازه میدهند که بگویند فلان کس نباید در انتخابات آینده سوریه کاندیدا شود این کار خیلی وقیحانه است شما که میگفتید آقای بشار اسد پایگاه مردمی ندارد و ما میخواهیم دموکراسی را در آنجا ایجاد کنیم پس چرا از کاندیدا شدن او میترسید. این رجزخوانیهای توخالی نتیجه بیفکری و نداشتن درک درست از صحنه زندگی مسلمانان است.
*مرتب سفر میکند اما کمی زحمت نمیکشند که صحنه را درست بشناسند و اقدامات خود را ارزیابی کنند. حداقل حرفهای یک سال اخیر خود را وارسی کنند و تناقضات آن را بفهمند.
جمهوری اسلامی شیفتگی برای شرکت در کنفرانس ژنو2 ندارد، تاگر این گونه تدابیر نیم سوخته سیاسی دردی را برای شما علاج کند این راه را ادامه دهید جمهوری اسلامی با واقعبینی به صحنه مینگرد و باز هم تکرار میکند راه حل قشونکشی و ارسال سلاح و نظامیگری نیست نه در سوریه و نه در بحرین. اینگونه ژستهای تبلیغی هم تاثیری در استراتژی جمهوری اسلامی ندارد.ایران وقتی در ژنو دو شرکت میکند که صرفا یک راه حل دموکراتیک مبتنی بر رای مردم سوریه مبنای کار باشد.
*در این روزها و در بحث وزرای پیشنهادی دولت شنیده شده است که به نوعی این امر و یا تغییرات آن به نظر رهبری مربوط دانسته شده که به هیچ وجه این رای درستی نیست. رهبر معظم انقلاب همیشه تلاش کرده است کارهای قوای سهگانه بر مبنای قانون اساسی محقق شود. طبعا وزرا توسط رئیسجمهور انتخاب و به مجلس برای کسب رای اعتماد معرفی میشوند و مجلس نیز پس از بررسی چنانچه افراد را صاحب کفایت لازم دید رای میدهد.این مسائل که در حوزه کار قوه مجریه و چه در حوزه کار قوه مقننه به رهبری مربوط نیست به تصمیم قوه مجریه و مقننه مربوط است. بنده لازم دانستم تا این نکته را بیان کنم که بیجهت اینگونه اظهارنظرها در کشور منشاء سوء تعبیر نشود. ضمن اینکه طرح این مسئله نیز شبیه مسائلی که در روز یکشنبه عنوان کردم معلوم نیست چه فایدهای دارد. جدای از صحت آن فایدهای هم برای آن مترتب نیست.
*با توجه به شرایط کشور تاکید میکنم بیش از هر زمان نیازمند وحدت هستیم که در کوران مذاکرات مهم همدلانه مذاکرهکنندگان را در پیشبرد اهداف کشور پشتیبانی نماییم. از جمله برخی تعابیر زننده از بعضی گویندگان نسبت به بزرگان سیاسی کشور غیرمفید و مضر است. ممکن است افراد جامعه به دلیل اختلاف در آرا، نظرات یکدیگر را نقد کنند ولی توهین کردن به مقامات سیاسی کشور نه شرعا مجاز است و نه فایدهای بر آن مترتب است، جز اختلاف و خسارت و کینه اثری بر آن مترتب نیست. این گونه مناقشات و ادبیات پرتنش این تلقی را در طرفهای مقابل ایجاد میکند که ایرانیان در مجموعهای از اختلافات درگیر هستند و میتوان بر آنها فشار بیشتری تدارک نمود.
29220
نظر شما