محمدرضا آخوندی،روتسواف لهستان: رقابتهای وزنه برداری قهرمانی جهان در دسته 77 کیلوگرم با هزار امید و آرزو برای ایران آغاز شد و امیدوار بودیم در پایان این رقابت، قهرمانی جدید در عرصه وزنه برداری ایران و جهان متولد شود.
حدود 15 دقیقه پیش از آغاز رسمی رقابت، وزنه برداران برای معرفی روی سن آمدند که رسول تقیان به عنوان آخرین نفر وارد صحنه شد و با روی خندان و تی شرتی که نام خلیج فارس به دو زبان فارسی و انگلیسی بر روی آن حک شده بود، برای تماشاگران دستی تکان داد و دوباره به پشت صحنه بازگشت تا برای آغاز حرکات یکضرب به روی تخته بازگردد.
پس از طی شدن زمان قانونی، رقابت در حرکت یکضرب با وزنه 143 کیلوگرمی وزنه بردار کلمبایی آغاز شد و پس از آن وزنه برداران به ترتیب وزنه ای که انتخاب کرده بودند، به روی تخته می آمدند.
در شب پنجم رقابتهای جهانی وزنه برداری، به دلیل حضور وزنه برداران لهستان و کره شمالی، سالن مملو از تماشاگر شده بود و صدای تشویق همه را فراگرفته بود. پس از وزنه بردار لهستانی که برای مهار وزنه 158 کیلوگرم به روی تخته آمده بود، نوبت به رسول تقیان رسید که با دو کیلوگرم کم کردن رکورد، برای مهار همین وزنه به روی تخته بیاید. تقیان در نخستین حرکت برای مهار وزنه 158کیلوگرم به روی تخته آمد. آماده و مصمم. دستش را به پودر آغشته کرد و پشت وزنه
رفت. دستش را دور میله قفل کرد و وزنه را کشید. بالای سر برد. اما نتوانست نگه دارد و این شانس او از بین رفت. او باید دو دقیقه بعد برای مهار همین وزنه به روی تخته می آمد. باز هم همان روند طی شد تا اینکه به پشت وزنه آمد و خم شد و میله را
گرفت. این بار باید بر این وزنه فایق می آمد تا همه آرزوهای ما نقش بر آب نشود.
تمرکز کرد و نفسی عمیق کشید. وزنه سنگین بود، اما نه به اندازه ای که نتواند بر آن فایق آید. وزنه 158 کیلوگرمی را بالای سر برد و با قدرت ایستاد. او چنان با قدرت ایستاد که نشان داد در حرکت نخست مفت شانسش را از دست داده، چراکه براحتی توانست وزنه را بالای سر نگه دارد.
مربیان در حرکت سوم یک ضرب، وزنه 161 کیلوگرم را برای او انتخاب کردند. رسول تقیان در آستانه حضور بر روی تخته، یک کیلوگرم دیگر به رکوردش اضافه کرد تا برای مهار وزنه 162 کیلوگرمی به روی تخته بیاید. او با دو بنده قرمز، مچ بندهای آبی، فریادهای "شیر - شیر" زالای و تشویقهای هم تیمی هایش پشت وزنه ایستاد. وزنه را گرفت. بلند کرد. درحالی که وزنه بالای سرش می آمد، وزنه را انداخت تا با همان وزنه 158 کیلوگرم در یک ضرب پنجم شود. نتیجه ای که برای یک جوان تازه کار در نخستین حضورش در رقابتهای جهانی خوب است، اما برای رسول تقیان باتجربه و قوی نه.
البته نباید همچنان برای قهرمانی ناامید بود. محمدعلی فلاحتی نژاد در رقابتهای جهانی سال 2003 در حالی قهرمان جهان شد که در یکضرب در مکان هشتم قرار گرفته بود.
251 41
نظر شما