۰ نفر
۳ آبان ۱۳۹۲ - ۰۵:۳۶

پذیرش ایران به عنوان یک بازیگر عقلایی تمامی تلاشها و هزینه های انجام شده برای حمایت از تروریستها جهت سوق دادن جنگ سوریه به یک بحران منطقه ای را بر باد خواهد داد.

وزیر خارجۀ آمریکا نسبت به توانایی ایران در ایفای نقشی سازنده در کنفرانس ژنو ۲ در حالی که این کشور نتایج ژنو ۱ را نپذیرفته‌، اظهار تردید کرده است. وی در این راستا به عدم حمایت ایران از استقرار دولت گذار در سوریه اشاره کرده است. اظهارات جان کری در حالی صورت می گیرد که ایران بر اساس مستندات تاریخی نقش مهمی را در راستای حل بحران های منطقه ای ایفاء نموده است. جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ خود به عنوان بازیگری عقلانی وهوشیار سعی در کاهش تنش های منطقه ای و حل بحران های خاورمیانه داشته و همواره اقداماتی منطقی و مبتنی بر واقعیات را در نظر گرفته است. 

در این خصوص می توان به نقش ایران در روند ایجاد صلح در لبنان و کاهش تنش های قومی- مذهبی در این کشور و کمک به آمریکا جهت تثبیت صلح در افغانستان و عراق اشاره نمود.
از سوی دیگر ایران نه تنها به حل مشکلات و بحران های منطقه خاورمیانه کمک کرده است بلکه در حل بحران های منطقه قفقاز و همچنین به اروپا در راستای خاتمه دادن به بحران کوزوو نیز مساعدتهای فروانی نموده است.
این در حالی است که برخی متحدین آمریکا در راستای ایجاد آشوب و تنشهای قومی- مذهبی نقش برجسته ای را ایفاء می کنند که به نظر میرسد به دلیل ضعف داخلی، قدرت مالی زیاد و لابی های فراونی که در آمریکا دارند به دنبال ایجاد بحران در منطقه خاورمیانه برای پوشش دادن نقاط ضعف خود هستند.
نقش ایران در بحران سوریه به عنوان یک بازیگر عقلانی را نیز نمی توان نادیده گرفت. ایران همواره تلاش داشته تا در مقابل تروریسم و افراط گرایی بایستد حال آنکه برخی از کشورها سعی داشته اند تا با استفاده از گروههای تروریستی و سوء‌استفاده از باورهای مذهبی به منویات خود در منطقه دست یابند. طرح اخیری که منجر به کاهش تنش درسوریه شد، نشان داد که ایران توانایی حل بحران سوریه را دارد.
واقعیت اینست که جان کری نمی تواند کتمان کند که ایران تاکنون مساعدتهای فراوانی به آمریکا حتی بیش از متحدینش به این کشور داشته است که آخرین نمونه آن پیوستن سوریه به پیمان مبارزه با سلاحهای شیمیایی بود.
در همین راستا، لاوروف وزیر خارجه روسیه با یادآوری مذاکرات سخت و فشرده برای موضوع سلاح‌های شیمیایی سوریه‌ به خبرگزاری روسیه گفته بود: "این ایران بود که ‌پیشنهاد افزودن یک بخش بسیار مهم به قطعنامه مرتبط با این موضوع را داد و به این ترتیب، روند رسیدن به راهکاری دیپلماتیک برای این مسأله را هموار کرد".
در هرحال طرح ایران و روسیه سبب شد تا منطقه از یک جنگ دیگر خانمانسوز و بیهوده نجات یابد و از سوی دیگر آمریکایی ها نیز که خود بهره ای از جنگ در افغانستان و عراق نبرده اند از یک دخالت نابجای دیگر در منطقه رهایی یابند. اما اقداماتی که اکنون آمریکا و متحدان این کشور در افغانستان، عراق و پاکستان انجام می دهند، باعث افزایش تنش های منطقه ای و بحرانهای خاورمیانه خواهد شد. آمریکا با کشتار کور شهروندان افغانی و پاکستانی بوسیله پهبادهای خود و متحدین این کشور با ترغیب گروههای تروریستی در حملات انتحاری و بمب گذاری و کشتن افراد بی گناه، در مسیر بی ثباتی در خاورمیانه گام بر می دارد.
این در حالی است که ایران همواره بر صلح و ثبات در جهان و خاورمیانه تاکید کرده است و این بار نیز سعی دارد تا نقش مثبتی را ارائه کند که برخی از متحدین آمریکا از این نقش و متعاقباً افزایش نفوذ ایران می هراسند. زیرا:
1- پذیرش ایران به عنوان یک بازیگر عقلایی تمامی تلاشهای آنان و هزینه های انجام شده برای حمایت از تروریستها جهت سوق دادن جنگ سوریه به یک بحران منطقه ای را بر باد خواهد داد.
2- چهره ای که رسانه های این کشورها از ایران در راستای پروژه ایران هراسی بوجود آورده اند را مخدوش خواهد کرد.
3- نفوذ اندیشه های عقلایی و واقع گرایانه، نقش ایران را در منطقه افزایش داده و اندیشه های واقع گرایانه نومحافظه کارانی همانند بوش را که از دین به عنوان یک ابزار استفاده می کنند را زیر سوال خواهد برد.
4- از سوی دیگر این مساله منافع اقتصادی این کشورها را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد.
5- و در آخر حمایت این کشورها از تروریستها و اقدامات آنان در منطقه را نیز دشوار خواهد ساخت.

کد خبر 319072

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۳
    2 1
    همیشه حق با ماست حتی اگه خلافش ثابت بشه که بازم اون موقع حق با ماست!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین