وزیر بهداشت از کسری 80 هزار میلیارد ریالی بودجه وزارت بهداشت خبر داد و گفت: اعتبارات ناکافی مانع از انجام ماموریت‌های وزارت بهداشت نشده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت؛ دکتر سیدحسن هاشمی در مجمع سالیانه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران گفت: از 210 هزار میلیارد ریال بودجه‌ای که برای سال 92 پیش‌بینی شده است با توجه به تشدید تحریم‌ها و به تبع آن افزایش هزینه‌های دولت، در بهترین حالت ممکن، 130 هزار میلیارد ریال اختصاص می‌یابد یعنی حوزه سلامت با حدود 80 هزار میلیارد ریال کسری اعتبار روبروست.

وی با بیان این که در حال حاضر کمتر از 30 درصد اعتبارات ستادی را به ما اختصاص داده‌اند افزود: از مجموع اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تنها 40 درصد تحویل وزارت بهداشت شده است.

وزیر بهداشت در ادامه به موضوع اختصاص بودجه سلامت از محل هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: در حالی که در ماه هفتم سال هستیم هنوز ریالی از محل هدفمندی یارانه‌ها به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است و از 2 هزار میلیاردی نیز که برای اجرای برنامه پزشک خانواده در نظر گرفته شده بود تنها 2 درصد آن تخصیص یافته است و بعید می‌دانیم تا آخر سال این میزان به 4 تا 5 درصد برسد.

هاشمی اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای آن داشتن بیمه یکپارچه و دیگر موارد قانون برنامه پنجم توسعه را، آمال و آرزوهای مسئولان نظام سلامت عنوان کرد و گفت: واقعیت این است که در صورت نبود اعتبارات کافی، هیچیک از ماموریت‌های اصلی وزارت بهداشت به نحو احسن انجام نخواهد شد.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: وزارتخانه‌ای که مسول درمان مردم است، خودش بیمار است و نیاز به درمان دارد، خرج این وزارتخانه بیشتر از دخلش است و نتیجه آن وضعیتی است که در حال حاضر در بیمارستان‌های دولتی برای جبران کمبودهای اعتباری، سهم مردم از هزینه های درمان بالاتر از تکلیف برنامه پنجم توسعه است.
وزیر بهداشت گفت: اولویت سلامت و سهم سلامت از بودجه عمومی کشور باید مطالبه همه تشکل‌های پزشکی و مجموعه های مرتبط با حوزه سلامت باشد.

همکاری تشکل ها و انجمن های علمی و پزشکی  برای حل پدیده زیر میزی
وزیر بهداشت همچنین ضمن انتقاد از پدیده زیرمیزی گفت: رفتار نامناسب یک عده قلیلی از جامعه پزشکی باعث شده است که به کل جامعه پزشکی نگاه مثبتی وجود نداشته باشند.

دکتر سیدحسن هاشمی گفت: همان طور که ما از بقیه صنوف از جمله مهندسین، روحانیت و بازاریان و دیگر اقشار جامعه انتظار عملکرد مناسب داریم از جامعه پزشکی نیز انتظار داریم نسبت به این پدیده مذموم که با اعتبار جامعه پزشکی مرتبط است، حساس باشند.

وزیر بهداشت با یادآوری این که پدیده زیرمیزی تنها در عده قلیلی از جامعه پزشکی ، اتفاق می افتد، گفت: متأسفانه وجود این پدیده در بین این عده قلیل باعث شده است که نگاه بخش هایی از جامعه به جامعه پزشکی و پزشکان نگاه مثبتی نباشد.
هاشمی گفت: پدیده زیرمیزی با توجه به محرومیت هایی که در جامعه وجود دارد، ظلم مضاعف به مردم است .
وزیر بهداشت از اعضای این تشکل جامعه پزشکی درخواست کرد با تعامل خوب و مناسب با سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت و ارائه راه حل های اساسی و نه راه حل های مقطعی در حل این مشکل کمک کنند.

۴۷۴۷

کد خبر 319632

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    19 6
    قرار شد دولت راستگویان باشین ها آقای وزیر. زیر میزی توسط عده ی قلیلی از پزشکان گرفنه نمی شود درستش اینه
  • بی نام IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    8 3
    من با عده قلیلی از پزشکان که درآمدهای نجومی دارن کار ندارم اما واقعا همیشه این پزشکان بوده اند که بار سلامت جامعه را با این تعرفه های پایین به دوش کشیده اند.یادمان نرود که پزشک هم انسان است و باید زندگی کند.
  • پزشك IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    8 0
    وزير عزيز! كاري نداره كه! يه نگاه به تعرفه كشور هاي همسايه و كل دنيا بنداز، ببين براي مثلا سزارين اونجا پانزده هزار دلار ميگيرن( كه البته دوازده هزارتاش رو بيمه ميده) اما اينجا تعرفه دولتيش مثلا صد و پنجاه به جراح ميخوايد بديد كه اونم يك سال بعد ميرسه! خوب به نظرت احمق تشريف داره اون جراح؟؟ لوله كش ميشد كه بهتر بود حداقل همون روز پولش رو ميگرفت! هر پزشكي دوست داره پولش رو از بيمه به روز بگيره و با مريض ارتباط مالي نداشته باشه
  • سسان IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    4 5
    کدوم دکتره که نگیره البته غیر از عمومی ها که سواد کمی دارند!!! ماما پشت در اطاق زایمان 3 میلیون از خود ما خواسته تا بره داخل!!! به کجا باید شکایت برد تازه اگر شکایت کنی چه بسا که یارو بگه اصلا عمل نمیکنم برو پیش یکی دیگه!!!
    • بی نام A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
      3 0
      عمومی ها سواد کمی دارند؟!! اولا عمومی بودن ربطی به بی سوادی نداره و خیلی از پزشکان عمومی باسواد داریم و محض اطلاع شما در خیلی از کشورها پزشکان عمومی با سطح تحصیلات پایین تر از کشور ما بسیاری از کارهایی که متخصصین در کشور ما انجام میدن رو انجام میدن و این برمیگرده به نگاه مردم و سیاستمداران به نقش پزشک عمومی که در کشور ما متاسفانه با لابی قدرتمند متخصصین این کار انجام نمیشه که با اجرای طرح پزشک خانواده انشاالله شدنی است.دوما بی سوادی یا بی سوادی به فرض درست بودن ربطی به زیرمیزی نداره بلکه به حیطه کاری که پزشک انجام میده ربط داره مثل جراحی ها و پروسیجرهای خاص تشخیصی مثل آندوسکوپی ها و آنژیوگرافی و ...
  • بچه هاي بالا IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    1 0
    پديده زيرميزي يا اصطلاح بهتر رو ميزي !!!!!!! ما که با بچه هاي بالا نشستيم فکر کرديم به جايي نرسيديم !! وزير بهداشت رو نميدونم !!
  • بی نام A1 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    3 5
    هيچ جاي دنيا مثل ايران نيست براي برخي پزشكان و جراحان وطني نه به اين خاطر كه اينجا وطنه بلكه هر جاي دنيا باشه اين پديده رو باهاش بشدت تمام برخورد ميكنن و درآمدشون رو هم اگه از يه حد نرمالي بالا بزنه با مالياتهاي سنگين گاهي تا نزديك 50 درصد به جامعه برميگردونن. بخاطر همينه كه بيشتر اين افرادي كه اين كارو ميكنن زن و بچه اشون تو خارج از مرز دارن با اين پولا بهترين زندگيا رو مي كنن و خودشون بهترين جا براي پول درآوردنو ايران ميدونن.
  • جراح IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    10 1
    فقط یه راه داره .دولت محترم تعرفه رو واقعی کنه و به موقع پرداخت کنه. نه اینکه به عنوان مثال برا یه عمل کله سیتکتومی/برداشتن کیسه صفرا/ 850 تومن بره جیب بیمارستان و به من جراح یه سال دیگه 60 تومن بده.
  • ghasem A1 ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    1 0
    سلام تیتر اشکال دارد. جناب وزیر درخواست و تقاضای راهکار کرده از جامعه پزشکی، و نه ارائه راهکار! پاراگراف آخر خودتان را یکبار بخوانید.
  • مددکار IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    2 6
    یک پزشک عمومی که تحصیلاتتی در حد فوق لیسانس دارد چرا باید ویزیتش این قدر زیاد باشد؟
    • محمد US ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
      9 0
      لطفا اول کمی فکر ،پرس و جو یا مطالعه کنید بعد در یک سایت عمومی اینچنین اظهار نظری بفرمایید.فوق لیسانس دورش دو ساله و پزشک عمومی هفت سال! تعداد واحد هایی که باید دانشجوی مربوطه بگذرونه در پزشکی عمومی تقریبا دو برابره!دانشجویان فوق لیسانس شبها کشیک نمیدند و نصف شب بار ها و بارها بیدار نمیشند تا با بدترین صحنه ها مواجه بشوند ولی دانشجویان پزشکی عمومی چرا!!فرق های زیادی بین این دو هست دوست عزیز!!البته آمار بیکاری در هردو تقریبا برابره و امار مهاجرت هم در پزشکان عمومی طی سالهای اخیر بسیار بالا رفته که دلایل متعددی داره از جمله بیکاری،نبود امنیت شغلی،درآمد پایین و بی مهری برخی افراد از جمله شما دوست عزیز با این طرز فکر جالبتون!!!!!
  • بی نام A1 ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    8 0
    دکتر سلامت باشید لطفا این مشکل زیر میزی رو حل کنید. من خودم به شخصه به شما ایمان دارم و حاضرم قسم بخورم بیمارستان نور تنها جایی در ایران است که دکترهایش ابداً تقاضای پولی از مریض ندارند. این بیمارستان نمونه است. کاش همه بیمارستان ها اینطوری بشه. به امان خدا

آخرین اخبار