سخنگوی وزارت خارجه از سفر معاون وزیر کشور به پاکستان برای پیگیری موضوع حادثه تروریستی سراوان خبر داد.

مرضیه افخم صبح سه‌شنبه در کنفرانس خبری هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به حادثه تروریستی سراوان گفت: این حادثه اقدامی شرورانه، تروریستی و مایه تاسف بود و وزارت خارجه به طور سریع کاردار پاکستان را دعوت و یادداشت اعتراضی خود را ارائه کرد.

او افزود: در عین حال مراتب پیگیری اجرای تفاهم‌نامه امنیتی در دستور کار است. موضوع استرداد مجرمان را در اینباره دنبال می‌کنیم. مقامات پاکستان هم ضمن محکوم کردن این اقدام در مذاکراتی که سفیر کشورمان با معاون وزارت خارجه پاکستان داشت این نکته را اعلام کردند. آن چه که مسلم است این است که پدیده تروریسم نیاز به توجه جدی همه کشورها دارد امیدواریم با همکاری و عزم جدی همه کشورها این پدیده شوم ضد بشری کنترل شود و شاهد محو آن باشیم.

افخم گفت: در این باره همکاری و گفت‌وگوی نزدیکی میان وزارت خارجه و وزارت کشور در جریان است و به‌زودی معاون وزیر کشور سفری به پاکستان برای پیگیری این موضوع خواهد داشت. ما خواهان این هستیم که این اشرار شناسایی شوند و دولت پاکستان با پیگیری‌هایی که خواهد کرد آن‌ها را شناسایی و دستگیر خواهد کرد و براساس توافق‌نامه استرداد مجرمین آن‌ها را تحویل ایران دهد و امکان مجازات آن‌ها فراهم شود.

اهم اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی را به نقل از ایسنا بخوانید:
*{ در پاسخ به پرسشی درباره راه‌اندازی خط مستقیم پرواز ایران به آمریکای شمالی و کانادا}: موضوع ایجاد تسهیلات برای اتباع ایرانی و گردشگران پس از پایان سفر آقای روحانی به نیویورک مورد توجه قرار گرفت و عزم آقای رییس‌جمهور بر این است که تسهیلاتی برای اتباع ایرانی در این باره برقرار شود و در زمینه‌های مختلف مسائل و مشکلات ایرانی‌ها برطرف شود. یکی از بحث‌ها بحث پرواز مستقیم میان ایران و آمریکاست. این بحث نیازمند بررسی موضوعات فنی و اجرایی است و به محض این که دستگاه‌های مربوط به نتایج قابل اجرایی در این باره برسند امیدواریم این امکان برای تسهیل تردد فراهم شود.

*{ درباره مذاکرات روز گذشته سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه و یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی}: ایران همواره بر همکاری با آژانس تاکید داشته و نهایت تلاش خود را برای شفاف‌سازی و رفع ابهامات و پاسخگویی به سوالات انجام داده است. در دولت جدید و متناسب با رویکردی که در مذاکرات با 1+5 داشتیم نیازمند این بوده و هستیم که این مذاکرات و رویکرد جدید خود را در تعاملات ایران و آژانس هم نشان دهد.

*ایران امیدوار است که این رویکرد جدید تقویت کننده و تسهیل کننده مسیر همکاری‌های ایران و آژانس باشد و در روندی که پاسخگوی سوالات و ابهامات است چشم‌انداز همکاری‌های بیش‌تر و مذاکرات مثبت بین ایران و آژانس را برقرار کند. دو طرف مذاکرات را مفید و سازنده خواندند؛ در عین حال امیدواریم براساس پیشنهاداتی که به آژانس ارائه شده برای چگونگی تداوم مذاکرات و رفع ابهامات نتایج خوبی به دست آوریم و امروز در پایان این گفت‌وگوها اولین نشانه‌های این تعامل جدید را شاهد باشیم.

*{ درباره سفر ظریف، وزیر امور خارجه به ترکیه آفریقای جنوبی}: یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آفریقای جنوبی 9 آبان در آفریقای جنوبی برگزار می‌شود. امروز و فردا گروه‌های کارشناسی مربوط به کمیته‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و انرژی فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند. نمایندگان دستگاه‌های دولتی مذاکرات را دنبال می‌کنند نتایج مذاکرات به اجلاس وزیران که با ریاست وزیران خارجه دو کشور برگزار می‌شود ارائه می‌شود.

* قرار است آقای ظریف در پایان سفر به آفریقای جنوبی براساس دعوتی که موسسه تاگوآش ترکیه از وی به عمل آورده برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی امنیت صلح که توسط این موسسه برگزار می‌شود، به ترکیه سفر کند. در این سفر ایشان دیدارهایی با رییس‌جمهور، نخست وزیر و همتای ترکی خود خواهد داشت.

*{ درباره مشخص شدن کاردار غیرمقیم ایران و انگلیس که برای ارتقای روابط دو کشور مورد توافق قرار گرفته بود}: زمانی که این موضوع نهایی شود درباره آن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. کاردار غیر مقیم میان دو کشور تردد می‌کند و در زمان استقرار در محل ماموریت خود موظف به انجام امور مختلفی که در حوزه روابط دو جانبه است خواهد بود. از این جهت کاردار غیر مقیم به صورت دائمی در محل ماموریت خود مستقر نیست. البته حیطه و حوزه اختیاراتش هم در یک سطح مشخصی تعیین می‌شود.

*{در پاسخ به سوالی درباره اقدامات ضد ایرانی آمریکا، که یک ایرانی به اتهام خرید موشک و بالگرد از استونی به آمریکا مسترد شده است}: این موضوع هنوز از طریق کانال‌های رسمی به ما اعلام نشده است در عین حال اخبار مربوط به آن را دنبال می‌کنیم. در حال بررسی صحت این موضوع هستیم. در صورت ثابت شدن این مساله طبعا اقدامات را دنبال خواهیم کرد تا دسترسی‌های کنسولی به این فرد برقرار شود.

*{ درباره اظهارات اخیر مقامات عربستانی درباره بهبود روابط ایران و غرب و به ویژه آمریکا}: بهبود روابط ما با دیگر کشورها علیه منافع هیچ کشوری نیست و این اصل مسلم است که بسیاری از کشورها به آن پایبند هستند. طبعا در این مورد خاص اگر گمانه‌زنی رسانه‌ها مبتنی بر این موضوع است باید این اطمینان را بدهیم که هرگونه تغییری در رویکرد ما با یک کشور به معنی تغییر در رویکرد با همکاری‌ها با کشورهای دیگر نیست. آن چه که در حوزه مناسبات دولت‌های دیگر با کشورهای ثالث است قطعا باید خود آن‌ها این موضوعات را تنظیم کنند.

*{ درباره برخی اظهارات منتشر شده به نقل از وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکایی‌ها درباره این که "فریبکاری در دی ان ای ایرانی‌ها وجود دارد"}: مقامات آمریکایی در این باره اعلام کردند که سوءتفاهمی رخ داده و این اظهارات دقیق منعکس نشده است. باید اظهارات واقع‌بینانه و مبتنی بر احترام به ملت ایران باشد و بر آن تاکید داریم. امیدواریم این صداها شنیده شود و رویکردها واقعی باشد و به تحولات ایران هم واقع‌بینانه و با اظهارات سنجیده پرداخته شود.

*{ درباره گزارش اخیر احمدشهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل}: لحن آقای احمد شهید در ارائه گزارشش ملایم‌تر از متنی که از این گزارش در رسانه‌ها منتشر شده بود. اما پاسخی که داده‌ایم پاسخ به اصل گزارش و گزارشی مکتوب بود. متاسفانه این گزارش رویکرد سیاسی را دنبال می‌کند و منابع این گزارش نیز از منابعی بوده است که نسبت به تحولات در ایران کاملا مغرض هستند. مستنداتی که ایران در موارد گذشته در پاسخ به سوال‌ها و ابهام‌ها ارائه کرده در تهیه گزارش دیده نشده است و بنابراین تداوم این رویکرد و این که یک سویه و بدون توجه به روند تحولات و واقعیات ایران موضوعات حقوق بشری طرح و به جامعه بین‌المللی ارائه شود، جای تاسف بسیار است. امیدواریم این رویکرد سیاسی و مغرضانه تغییر کند. متاسفانه در گزارش آقای احمد شهید هیچ گونه توجه و اشاره‌یی به این حضور مردمی و فضای انتخاباتی ایران نشده است.

*{ درباره اخبار منتشر شده در رسانه‌ها درباره تمایل آمریکا و غرب برای کاهش تحریم‌ها علیه ایران و توافق کنگره و دولت آمریکا در این باره}: چنانچه این اخبار و اظهارنظرهای اولیه مستند بر تصمیمی باشد این نشانگر این است که اراده سیاسی برای شکل‌گیری و ورود به فضای جدید وجود دارد. درعین حال ما پس از هر گونه اظهارنظر رسمی صحبت‌های دقیق‌تر و بیش‌تری را در این باره خواهیم داشت.

*{ درباره سفر اخضر ابراهیمی، نماینده مشترک دبیرکل سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه به تهران}: رویکرد و نگاه ایران به حل سیاسی موضوع سوریه رسیدن به یک راه‌حل پایدار و با در نظر گرفتن نقش مردم سوریه و حق آن‌ها در تعیین سرنوشت خودشان مبانی و چارچوب‌های رویکرد ماست. اخضر ابراهیمی بر حضور ایران در نشست "ژنو 2" تاکید کرد و این نشانگر این واقعیت است که اگر قرار است راه‌حلی پایدار و واقع‌بینانه در سوریه شکل گیرد باید تمامی عوامل و حوزه‌هایی که امکان تاثیرگذاری بر شکل‌گیری راه‌حل را دارند در این نشست حضور داشته باشند و ایران به عنوان کشوری که از ابتدای شکل‌گیری این بحران مخالف هر رویکرد نظامی بوده است و خواهان راه‌حل سیاسی بوده، یکی از مترقی‌ترین دیدگاه‌ها را داشته است به مرور زمان و با پیشرفت گفت‌وگوها این دیدگاه واقع‌بینانه ابعاد مثبت خود را نشان می‌دهد.

*{ درباره نصب بیلبوردهایی با عنوان "صداقت آمریکایی" در شهر تهران}: هر رویکرد و سیاستی که اعمال می‌شود طبعا موافق 100 درصدی نخواهد داشت اما آن چه که اهمیت دارد و رییس‌جمهور نیز به آن اشاره کرده است این است که مخالفت‌ها در چارچوب قانون و براساس رعایت اصول بازی سیاسی باشد. چنان چه براساس قانون و رعایت این اصول هرگونه مخالفتی صورت گیرد و نقدها در این چارچوب‌ها انجام شود همواره این نقدها شنیده خواهد شد. قطعا نظرات کسانی که دیدگاه‌های مخالفی دارند شنیده می‌شود. امیدواریم مسیر اظهارنظرها به سمت تامین منافع ملی باشد.

* به اعتماد مردمی نسبت به گروه مذاکره کننده و هیات دیپلماسی ایجاد تردید نشود و رسیدن به این مسیر نیازمند کار جمعی است. رسانه‌ها مسوولیت دارند که اعتماد مردمی نسبت به آن چه که در حوزه سیاسی در حال انجام است خلل و خدشه‌یی وارد نشود. تحلیل‌گران و گروه‌ها نیز در چارچوب قانون و براساس مبانی مشخص فعالیت کنند و به سمت شکل‌گیری بازی زیبای سیاسی پیش رویم که در آن همه گروه‌ها منافع ملی را مقصد اقدامات خود بدانند.

*{ درباره نامه اتحادیه اروپا به بیش از 12 شرکت مبنی بر این که بحث تحریم‌ها با ایران هم‌چنان حفظ شود}: اخبار مختلفی در این باره منتشر می‌شود که تصمیم‌گیری و اعلام نظر منوط به نظر مراجع رسمی این کشورهاست؛ اما در عین حال باید در نظر داشت رویکرد شکست خورده‌ای در گذشته اعمال شد که بحث فشار و مذاکره بود. امیدواریم طرف‌های مذاکره کننده مجددا به این رویکرد شکست خورده روی نیاورند چرا که ناکارآمدی خود را نشان داده است و طبعا نگاه‌هایی که باید دنبال شود نگاه به آینده است. ما مذاکره برای نتیجه را مطرح کرده‌ایم.

*{درباره اخبار منتشر شده مبنی بر ایجاد محدودیت برای صدور ویزا برای ایرانی‌ها در مالزی و اندونزی}: آخرین اخباری که از نمایندگی‌ها در این باره دریافت کردیم این بود که تغییری در مقررات و قوانین مربوط به ایرانی‌ها ایجاد نشده است. کماکان مطابق مقررات پیشین کارها دنبال می‌شود. در مورد مالزی این نکته سوءتفاهمی ایجاد کرده است که براساس تفاهمی که پیش از این بین ایران و مالزی وجود داشت روادید فرودگاهی 14 روزه صادر می‌شد که مقامات مالزیایی به ابتکار خود و داوطلبانه خواستند این روادید را سه ماهه کنند؛ اما اکنون مقامات مالزی این مساله را به تفاهم اولیه برگرداندند. بنابراین این اقدام به معنی نفی تفاهم‌ها و قراردادهای بین دو کشور نیست.

*ما در این مذاکرات خواهان این هستیم که گفت‌وگوها به نتیجه برسد. یکی از موضوعات مهم در این رابطه بحث زمان است. اگر زمان گفت‌وگوها کاملا باز بماند امکان سست شدن اراده‌ها و شکل‌گیری ابعاد دیگری که در روند مذاکرات اخلال ایجاد کند، وجود دارد و حتی اراده دو طرف از سوی طرف مقابل مورد سوال قرار گیرد. بنابراین به عنوان یکی از مبانی و اصولی که در رویکرد جدید ایران لحاظ شده بحث تعیین جدول زمانی است که امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان مسائل پیش رود که باید در تفاهم‌های دو طرف تعیین شود. از نظر ما جدول یک زمانی‌ که کمک کند مذاکرات هر چه زودتر به نتیجه برسد نشانه‌یی بر جدیت و عزم سیاسی برای حل مشکل است.

*{در پاسخ به پرسش دیگری درباره این که آیا وزارت خارجه بررسی کرده است که چه کسی بیلبوردهایی با عنوان "صداقت آمریکایی" را در معابر شهر تهران نصب کرده است}: پیش از این که وزارت خارجه درگیر این موضوع شود شهرداری تهران و نهادهای داخلی موضوع را بررسی کردند که کار غیرقانونی صورت گرفته بود و هماهنگی‌های لازم درباره نصب آن‌ها انجام نشده بود.

*{ آخرین پیگیری‌ها و اقدامات انجام شده درباره وضعیت امام موسی صدر}: موضوع ربوده شدن امام موسی صدر و تعیین سرنوشت وی از موضوعاتی است که دستگاه دیپلماسی همواره در این سال‌ها موضوع را به دقت پیگیری کرده و مورد تاکید داشته است. کمیته‌ای برای پیگیری این موضوع از سوی دولت لبنان تشکیل شده و تماس‌ها از طرق مختلف برقرار است و محافل رسمی آن را دنبال می‌کنند. در عین حال خانواده امام موسی صدر هم پیگیر این موضوع هستند. این مجموعه تلاش‌ها ادامه دارد. این موضوع را کماکان در گفت‌وگو با مسوولان لبنانی و لیبیایی و تمامی منابع مختلفی که می‌توانند به تعیین سرنوشت وی کمک کنند با جدیت در حال انجام است. امیدواریم به اخبار خوبی درباره تعیین سرنوشت ایشان برسیم.

*{ درباره اخبار و اسناد منتشر شده مبنی بر جاسوسی آمریکا از 35 نفر از مقامات کشورهای مختلف و این که آیا درباره ایران نیز این جاسوسی‌ها انجام شده است}: درباره شنود از مسوولان ایرانی اخباری منتشر نشده است. ما هم مانند سایر کشورها این اقدامات را رد می‌کنیم و معتقدیم باید در حوزه ارتباطات سایبری ساز و کارهای جدیدی برای پیشگیری از این اقدامات شکل گیرد. فراگیر شدن ناامنی و بی‌قانونی مورد پذیرش هیچ کس نیست. شاید یکی از موارد نادری باشد که جمع زیادی از کشورهای مختلف تلاش دارند درباره آن ساز و کار مشخصی شکل گیرد.

*{درباره برخی گمانه‌زنی‌ها درباره حمایت عربستان از گروه‌های تروریستی}: نماینده‌ای از عربستان در مراسم تحلیف آقای روحانی حضور داشت. مناسبات ایران و کشورهای عرب منطقه از جمله عربستان سعودی در روندی منطقی در جریان است؛ گرچه معتقدیم ظرفیت‌های همکاری به دلیل شرایط منطقه و معضلات آن باید بیش‌تر شود. این که گفته شد در دولت یازدهم این اقدام صورت نگرفته است. نگاهی است که بخشی از کارها را کمتر مورد توجه قرار داده است. امیدواریم مسیر همکاری‌ها برای گفت‌وگوها بیش‌تر شود و این علایم را در طرف‌های مقابل نیز دریافت کنیم زیرا پیام دولت یازدهم پیام صلح و همکاری است و استقبال بسیار خوبی در سطح جهان از آن شده است.

* آن چه که از آن به عنوان تحول تاریخی در روابط ایران و آمریکا یاد می‌شود باید نتایج خود را به طور اولیه در مذاکرات ایران و 1+5 نشان دهد. این چارچوب تعیین کننده مسیری است که براساس آن می‌شود درباره اقدامات آینده اظهارنظر کرد.

*{درباره سخنان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره توقف غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم}: آقای نقوی حسینی این اظهارات را تکذیب کرده است. بنا نداریم راجع به جزییات پیشنهادات و مذاکرات صحبت کنیم اما آنچه که ایران در مذاکرات با 1+5 دنبال می‌کند گفت‌وگو روی خطوط قرمز نیست و خطوط قرمز در مذاکرات مطرح نیست.
/27220

 

کد خبر 319865

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    59 2
    من چند روز قبل اومده بودم تهران برای خرید جنس اتفاقا این بیلوردهای صداقت آمریکایی رو دیدم ولی جالب تر از اون یک بیلبورد جالبی مشاهده کردم که یک آبشار بود زیبا زیر این عکس نوشته بود در حال سقوط هم میتوان با شکوه بود ! اصلا این جمله منو خیلی به فکر انداخت و خیلی متاثر شدم از این جمله ، چرا که میتونه خیلی به چند طریق تو این شرایط کشور تعبیر بشه ...
  • بی نام A1 ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    11 0
    دستگاه دیپلماتیک همیشه منفعل ما با جمله تکراری ما معتقدیم فلان مساله راه حل نظامی ندارد و ...
  • كاظم IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    6 0
    ما از حجاب كوبنده و دندان شكن ايشان حمايت مي كنيم
  • بی نام IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    2 0
    یعنی فقط این دو نفر ..... کامنت گذاشتن را داشتند
  • بی نام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    3 0
    خانم سخنگو میخواید اصلا کلا تمام عکسهای شهدا و ... از روی تابلوها بکشن پایین تا خیالتون راحت بشه و به امینت ملی کشور ضرری نرسه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خیلی جالبه که یه تعداد بیلبورد اینقدر دشمن داره . اونم در سطح اول کشور ولی حرفهای نسنجیده رئیس جمهور (خزانه کشور خالی است) یا فیسبوک بازی رئیس دیپلماسی کشور ، اینها همش برای منافع ملی است و هیچ کسی حق اعتراض هم نداره چون جزء تندروها و ... حساب میشه . حتما اگه حمله نظامی هم به کشور بشه باید بخاطر منافع ملی هیچ عکس العملی انجام نشه ...... بالاخره نتیجه این دیپلماسی شما رو هم خواهیم دید و اینکه اون بیلبوردها برعلیه چه کسی بوده . علیه امنیت ملی یا در راستای آن
  • جواد A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    5 0
    بی نام سومی عزیز ؛ 8 سال دولت همفکر و حامی تفکر شما ها مملکت را به این روز انداخت. مثال شماها مثال کسانی است که در احکام الهی که پیامبر میفرمود هم شک و تردید داشتند وگاها آنرا نمی پذیرفتند مثل قبول نکردن احکام مسافرتی ! وشماها ازتیره همانان هستید. اجازه بدین این دولت هم که مردم امید زیادی به آن دارند به کار خودش برسد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین