امید سلیمی بنی: غلامحسین محسنی اژه ای در سخنرانی افتتاحیه این همایش، تاکید کرد رضایتمندی مردم، عامل مهمی است که باید در تمام زمینه های خدمت به جامعه، پیگیری شود.
دادستان کل کشور در این همایش گفت: "اگر امروز وزارت بهداشت می بیند سلامت فرد فرد جامعه در میزان قابل قبولی نیست، باید در کار خود بازنگری کند و ببیند اشکال کار کجاست."
سخنگوی قوه قضاییه، درباره اهمیت دادن به عامل "رضایتمندی مردم" در ارائه خدمات مختلف پزشکی و قضایی تاکید کرد: "باید همواره ببینیم مجموعه زحماتی که می کشیم، چقدر موجب رضایت مردم است؟ نباید بگوییم مردم چقدر به ما مراجعه می کنند. شاید کاری که ما انجام می دهیم یک امر انحصاری است و مردم ناچار هستند به پزشک یا پزشکی قانونی و یا دادگستری مراجعه کنند. آنها ناچارند و این که مراجعات زیاد شد، ملاک رضایتمندی نیست. اگر رضایت مردم را حاصل کردیم، معلوم می شود کارمان را خوب انجام داده ایم. اگر امروز وزارت بهداشت می بیند سلامت فرد فرد جامعه در میزان قابل قبولی نیست، باید بازنگری در کار خود کند و ببیند اشکال کار کجاست. ممکن است کسی مقصر نباشد، ولی اشکال وجود دارد. اگر مجموعه کسانی که متولی سلامت افراد جامعه هستند، ببیند جامعه سالم نیست، صرف نظر از اینکه چه کسی مقصر است، باید دید مشکل کجاست. آیا این مشکل در روشها، دارو، نحوه مصرف، آموزش، پیشگیری است و کجای این فرآیند کم کار شده است؟"
وزیر اسبق اطلاعات گفت: "همچنین در امر قضا، اگر ما نتوانیم عدالت را محقق سازیم و رضایتمندی مردم را نیز به همراه نداشته باشیم، باید در خودمان بازنگری کنیم. باید دید با وجود زحماتی که می کشیم آیا رضایتمندی مردم نیز حاصل و عدالت محقق شده است؟"
نگاه مردم را نمی توان نادیده گرفت
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه باید مردم عدالت را در جامعه حس کنند، گفت: "می دانیم احساس نسبت به واقعه، بسیار مهم است. زمانی می گوییم در کشور، امنیت وجود دارد و زمانی می گوییم احساس ناامنی در کشور وجود دارد. فرض کنید در کشور ناامنی 5 درصد است ولی احساس ناامنی بیش از آن و 15 درصد است. گرانی نیز میزانی دارد و احساس گرانی ممکن است میزان کمتر یا بیشتر داشته باشد. امروز جامعه، به این می نگرد که چقدر عدالت در کشور است و چقدر جامعه احساس می کند عدالت وجود دارد. زمانی ارزیابی می کنیم که ما کار خود را خوب انجام دادیم. همه مشاغل می گویند طبق قانون کارهای خود را انجام داده ایم و به زعم خود عدالت اجرا شده، اما آیا مخاطبان او و کسانی که از بیرون نگاه می کنند نیز این احساس را دارند؟"
سخنگوی دستگاه قضا، در پایان سخنانش گفت: "باید دید امروز جامعه نسبت به مجموعه قضایی و پزشکی احساس عدالت دارد یا نه؟ نمی توان نگاه مردم را نسبت به خودمان نادیده بگیریم. نمی توانیم بگوییم مردم هر چه می خواهند فکر کنند. نمی شود گفت من که کارم را درست انجام می دهم، بقیه آن به ما مربوط نیست.امر پزشکی و قضا امر بسیار مسئولیت پذیر و خطیری است. به تعبیری، قاضی "الی شفیع جهنم" است. یعنی قاضی در لب پرتگاه قرار دارد و اگر لحظه ای غفلت کند ، پایش به جهنم کشیده می شود. لذا باید بدانیم امروز در جایگاه حساس و پرمسئولیتی هستیم و باید ایمان به کارمان داشته باشیم. ایمان داشته باشیم مردم شایسته خدمت هستند و نتیجه نهایی کار ما با رضایتمندی مردم تطبیق می کند یا نه."
وی همچنین به رئیس سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد نظارت بر ارائه خدمات به مردم را به صورت جدی تر پیگیری کند.
ایران، پیشرو پزشکی قانونی در کشورهای اسلامی
در بخش دیگری از این آیین گشایش، دکتر احمد شجاعی، معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان پزشکی قانونی به پیشرو بودن ایران در پزشکی قانونی میان کشورهای اسلامی اشاره کرد.
او با اشاره به اینکه تنگناها و چالشهای زیادی در سیستم قضایی کشور وجود دارد که لازم است درباره آن هم اندیشی شود، گفت: "ما دارای پشتوانه قوی فرهنگی و اجتماعی و قضایی و پزشکی در کشور هستیم. لذا هر زمان در نشستی که روسای سازمانهای پزشکی قانونی کشورهای اسلامی تشکیل می شود، همه نگاه ها به سوی ایران است تا نتایج پزشکی قانونی کشور ما را جویا شوند."
این متخصص چشم پزشکی در ادامه افزود: "سازمان نظام پزشکی، دستگاه قضا و تمام پزشکان محترم به دنبال پیاده سازی عدالت در جامعه هستند. برای عدالت، نیازمند قضاوت صحیح هستیم و برای قضاوت، نیاز به کارشناسی و اشراف علمی به موضوعات داریم که پزشکی قانونی این امر مهم را عهده دار است."
خدایان رییس کل دادگستری استان فارس نیز در این همایش، جنبه های مختلف مسئولیت قانونی پزشکان در قانون جدید مجازات اسلامی را برشمرد و گفت: اینطور نیست که پزشکان تصور کنند چون قبل از معالجه، برائت نامه از بیمار گرفته اند، دیگر مسئولیتی ندارند، بلکه باید رعایت کلیه نظامات علمی، پزشکی و قانونی را طی مدت معالجه انجام دهند."
گفتنی است چهارمین همایش سراسری طب و قضا از امروز صبح به مدت دو روز در شیراز در حال برگزاری است. در این همایش، محورهای علمی و حقوقی "مسئولیت کادر درمان"، "مرور زمان و چالشهای موجود در بیمه مسئولیت" و وحدت رویه در رسیدگی به دعاوی پزشکی" مورد بررسی متخصصان پزشکی و قضات سراسر کشور قرار می گیرد.
۴۷۴۷
نظر شما