مومنی گفت: توسل به رویه‌های انبساطی و هزینه کرد جاری دلارهای نفتی صندوق توسعه ملی به معنای پذیرش پیشروی در باتلاق تعدیل ساختاری است و فقط بحث بر سرسرعت پیشروی است.

فرشاد مومنی اظهار داشت: راه نجات ایران به معنای دقیق کلمه در این است که به سمت درس گرفتن از این تجربه 25ساله و اصلاح و تصحیح بنیادی جهت‌گیری‌های نادرست تعدیل ساختاری و سوداگرپرور گذشته برویم.

استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود:در این زمینه کافی است که سنگ ‌بنای جهت‌گیری‌های اقتصادی را درست بگذاریم. در این صورت حتی اگر با گام‌های آهسته حرکت کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که زمانی به مقصد خواهیم رسید.

مدرس اقتصاد ایران در دانشگاه علامه طباطبایی راه حل های موجود برای اصلاحات اقتصادی را به اعتبار تجربیات 25 سال گذشته چنین برشمرد: بازنگری بنیادی در ساختار هزینه‌های دولت، بازنگری نظام کسب درآمدهای دولت و بالاخره بازنگری مجموعه سیاست‌های اقتصادی اتخاذشده در دوران25 سال گذشته.

مومنی تاکید کرد: از طریق این بازنگری، این پیام باید به جامعه داده شود که دوران بی‌ثبات‌سازی و خلق رانت‌های جدید و متورم کردن هرچه بیشتر خواسته‌های سیری‌ناپذیر رانت‌جویان به سر آمده است. جهت‌گیری‌های اقتصادی جدید باید این پیام را به تمامی آحاد جامعه بدهد که دوران زحمت نکشیدن و برخوردار شدن به پایان می‌رسد و از این پس قرار است تناسب صلاحیت‌ها و تلاش‌ها با برخورداری، محور اصلی جهت‌گیری‌های اقتصادی دولت باشد.

این اقتصاددان نهادگرا تصریح کرد:اگر چارچوب سه‌گانه مذکور به صورت جدی در دستور کار قرار داده شود، معنایش این است که دولت می‌خواهد به شکلی منصفانه و خردورزانه، اقدامات اصلاحی را از خود شروع کند.

مومنی افزود: نکته اساسی در این زمینه این است که این دور باطل فلاکت‌زا که محورهای اصلی آن، رویه‌های افراطی، انبساط مالی، آزادسازی افراطی واردات و دستکاری‌های پیوسته قیمت‌های کلیدی بوده، شرایط خاصی را فراهم ساخته است.

استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد:در این شرایط اگر چنین گمان برود که اصلاح این اقتصاد به‌هم‌ریخته و فلاکت‌زده فقط و فقط مساله قوه‌مجریه است، با اطمینان می‌توان گفت که این مسیر راه به جایی نخواهد برد. ما باید به نوعی وفاق جمعی دست پیدا کنیم که بحران خطرناک موجود در زمینه بهره‌وری در اقتصاد ملی و واگرایی بسیار شدید و خطرناک میان بنیه تولید اقتصاد ملی و تمایلات سیری‌ناپذیر مصرفی موجود و نیز فسادی که بر مناسبات اقتصادی کشور سایه افکنده است، مساله کل نظام ملی است.

مومنی خاطرنشان کرد:قوه‌مجریه در این زمینه مسئولیت دارد؛ اما اگر سایر قوا نیز به همراه نهادهای فرادست نظارتی، شرایط موجود را به درستی درک نکرده و با قوه‌مجریه همکاری نکنند، امکان برون‌رفت از این شرایط فقط با تکیه بر توانایی‌های قوه‌مجریه، فراهم نیست. تعهد مهم قوه‌مجریه در چارچوب دولت جدید، مبنی بر آن‌که در صد روز اول کاری خود، گزارشی شفاف از واقعیت‌های اقتصادی کشور ارائه دهد، بی‌گمان می‌تواند در صورت برخورداری از کیفیت لازم و انجام کار کارشناسانه، سنگ‌بنای برپایی این وفاق ملی باشد.

وی در پایان گفت: دولت محترم باید توجه داشته باشد که رفتن به سمت راه‌حل‌های ساده نظیر برداشت از صندوق توسعه ملی یا تمایل به دستکاری قیمت‌های کلیدی اگر قرار بود راه نجات را برای کشور رقم بزند، طی 25 سال گذشته این اتفاق رخ داده بود.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 320161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام BE ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    7 0
    کجا گفتند؟ به کی گفتند؟ در کجا سخنرانی کردند؟ خبر کامل لطفا مرحمت کنید.
  • بی نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    6 1
    فکر کنم ایشان تو خواب حرف می زدنداحیانا! ایشان اول خودشان را خیلی دانا فرض کرده اند داداش اگر این که تو می گویی بشود احتمالا خودت اول باید بروی فکر کنید شایسته سالاری شود چندتا ازاین اقتصادانان که سر پول پروژه ها همدیگررادارند قیمه قیمه می کنند باقی می مانند بله راه این است اما معنی اش زیرورو شدن جامعه است خودشان طاقت دارند؟مشکل اینست که بسیاری از این دانایان نمی دانند خودشان هم بارانت به اینجا رسیده اند
    • علی A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
      0 0
      ایشان حرف زدند نامه نوشتند امضاء کردند ولی امثال شما با تفکرات .. بایکوتشان کردند و ضعیت اقتصادی الان هم نشنیدن حرفهای این آقایان بود و هست
  • بی نام IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    6 0
    مث اينكه اين آقايان محترم اطلاع ندارند چه چندين گروه از راه رانت و تحريم و ... نون ميخون ها ...
  • احمد IR ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    6 0
    این که گفتید"این اقتصاد به‌هم‌ریخته و فلاکت‌زده" واقعاً دقیق ترین تعریف از وضع موجود اقتصاد بجامانده از سالها به سیاست های نامناسب و غلط و غیراقتصادی مسئولین همه چیز دان این مملکت فلک زده در حیطه اقتصاد و سیاست و مسایل اجتماعی است.
  • بی نام IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    6 0
    شفافیت شفافیت شفافیت تنهاراه نجات اقتصاداست اول ازهمه ازبودجه سالیانه شروع کنیم نیمی ازبودجه سالانه مملکت کجامیرودچه نظارتی برمصرف آن وجوددارد
  • حمید صحرایی IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    7 0
    نوع ساختار 30 سال پیش خصوصا و جهت استفاده اقازاده ها به سیستم چیده شد و مقادیر زیادی منابع مالی از کشور خارج شد.امروزه غیر از تعداد معدودی که در خودرو و دانه های روغنی و ساخت برج فعالند دیگر از اقازاده ها اثری نیست سرمایه انها بیش از سرمایه کشور شده و دیگر سرمایه خود را به خطر نمیاندازند. رانت و اختلاس به رده پایینتر مدیریتی کشیده شده و امروز دیگر رانت خواران و مختلسین چهره های معروف و شناخته شده نیستند و از کنترل خارج شده است.بنده هم معتقدم برای اصلاح امور میبایست کل ساختار از نو تعریف شود زیرا تغییر مرحله ایی باعث ایجاد تغییر درنوع رفتار اقتصادی سوداگران شده و مجددا منابع عظیمی را به یغما میبرد.کما اینکه میبینیم رانت بوجود امده در چند سال گذشته کاملا با قوانین و بخشنامه ها منطبق است.
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    5 0
    اولین مشکل در مملکت ما فساد رانتی است که خود باعث رونق دلالی و فساد در مملکت است
  • بی نام A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    0 0
    behtar bood ishon manzoreshono dar mored sakhtar bishtar tozih midadan sakhtar keshvare ma joori ast ke savad vaghee khaili melak nist va bishtar melakhaye be mored mesle hezbgerayee va in joor chiza melake .mosallameh ke to in system nakarayee va fesad mali be vojood miad