ایسنا نوشت:

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کنترل جمعیت، کلاه گشادی بود که سازمان جهانی بهداشت بر سر کشور گذاشت.

علی کائیدی گفت: افزایش زادآوری مطلبی است که موفقیت در آن با سیاست‎های تشویقی امروز میسر نمی‎شود.

او با بیان اینکه در سال 72 و 73 مردم بچه‎هراس نبودند، بیان کرد: اما در آن روزها به‎منظور کنترل جمعیت آنقدر شعار دادند"فرزند کمتر، آسایش بیشتر" که آن را به یک فرهنگ تبدیل کردند.

کائیدی تاکید کرد: این در حالیست که حتی قشر ثروتمند نیز پای‎بند این فرهنگ شده‎اند.

نماینده مردم پلدختر در مجلس اضافه کرد: بحث اقتصادی و مسکن در موضوع کنترل جمعیت مطرح نیست بلکه این امر به یک فرهنگ تبدیل شده است.

او ادامه داد: باید بر اساس آموزه‎های دینی روی رشد جمعیت در کشور کار کنیم چرا هم‎اکنون با توجه به افزایش بیماری‎های غیرواگیر، جمعیت رو به افول است و باید زادآوری را در جامعه نهادینه سازیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه نیروی کارآمد و کارا، توان یک جامعه را تشکیل می‎دهد، اظهار کرد: باید به‎منظور افزایش زادآوری در جامعه سیاست‎های تشویقی، خوب تبلیغ شوند.

کائیدی با بیان اینکه کنترل جمعیت، کلاه گشادی بود که سازمان جهانی بهداشت بر سر کشور گذاشت، بیان کرد: تنظیم خانواده تنها شامل بچه نمی‎شود بلکه سلامت مادران باردار را نیز شامل می‎شود.

نماینده مردم پلدختر در مجلس تصریح کرد: 30 سال گفتیم "فرزند کمتر، آسایش بیشتر" و امروز با رفتن جامعه به سمت پیری، نیاز است شورای انقلاب فرهنگی، امور زنان در مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت برنامه‎ریزی‎ لازم را برای افزایش جمعیت و زادآوری بیشتر انجام داده و بسته‎ای را تدوین کنند.

47233

کد خبر 320449

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    81 1
    شما اول يه فکري به حال کار و مسکن اين جمعيت بکنيد بعدا به فکر افزايش جمعيت باشيد با حلوا حلوا کردن دهن شيرين نمي شود
    • بی نام A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
      12 5
      من اگه یک کار گیرم بیاد فوری ازدواج میکنم و نظرم 3 تا بچه است
    • بی نام IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
      7 0
      عضو کمیسیون بهداشت البته مغلطه میکنند. یا خودشان اطلاعات خوبی ندارند و یا فکر میکنند مردم نمی فهمند. عرضم به خدمت شما که در آن سال ها فشار اقتصادی ناشی از "طولانی ترین جنگ قرن" و نا امیدی مردم از فضای اقتصادی و کاهش امکانات کل مسئولان را به این نتیجه رساند که سطح بارداری نمیتواند در این سطح باقی بماند. مرگ یادتان رفته بازار سیاه شیر خشک را. مگر یادتان رفته دبستان های 3 شیفته و میزهای 2 نفره ای که 4 نفر بر آن می نشستند. کلاس های 60 نفری در شهرهای بزرگ و هزاران مشکل دیگر. ضمن اینکه بعد از آن هم خود مردم بودند که تصمیم گرفتند بچه های کمتری داشته باشند. چون زندگی شهری و خانه های 100 متری به درد بزرگ کردن بیش از 2 بچه نمیخورد.
    • بی نام IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
      7 0
      این ها دارند آب در هاون میکوبند. شما فقط اگر به مقدار محدودی در زمینه جمعیت شناسی و قوانین آن مطالعه داشته باشید خواهید فهمید که این یک پنجره جمعیتی هست که دیر یا زود در همه کشورها اتفاق می افتد. کاهش شدید نرخ بارداری در تمام کشورهای جهان اتفاق می افتد یا افتاده است. به این صورت که شما ابتدا یک دوره افزایش شدید جمعیت ناشی از رشد بهداشت و وفور امکانات دارید. بعد از آن نرخ بارداری به خاطر کمبود امکانات اقتصادی و زیست محیطی (آب، زمین، مسکن، آلودگی) کاهش خواهد یافت تا به زیر 2 برسد و تا سال ها همینطور خواهد ماند. کشورهای اروپایی مانند فرانسه و اسپانیا بیش از 50 سال پیش از این پنجره جمعیتی گذر کردند. این تازه بعد از 50 سال به این مرحله رسیده.
    • جمعیت شناس IR ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
      4 0
      کاهش نرخ بارداری در ایران از قوانین طبیعی ناشی شده و ربطی به اقدامات سازمان بهداشت ندارد. بعد از یک دوره افزایش جمعیت که جمعیت را از 20 میلیون نفر به 80 تا 100 میلیون نفر رسانده است، نرخ بارداری به طور طبیعی کاهش یافته است و تجربه ثبات کرده که هیچ نیرویی قادر به بالا بردن این رشد نیست. همانطور که در 100 سال گذشته هیچ نیرویی نتوانست از رشد جمعیت 10 میلیون نفری ایران به 100 میلیون نفر جلوگیری کند. چون این ها ناشی از قوانین طبیعی هست. کشورهای مرفه مثل ژاپن و آلمان و اسپانیا نیز این مرحله را بعد از جنگ جهانی طی کرده اند و بیش از 50 سال هست که نرخ بارداری آنها زیر 2 و حتی نزدیک به عدد 1 هست.
    • بی نام IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
      6 0
      80 درصد سطح مساحت ایران را زمین های خشک و نیمه خشک در بر گرفته اند. برای حفظ دریاچه ها و چاه های آب و رودخانه های ایران جمعیت باید به 30 میلیون نفر کاهش یابد که البته رویایی هست دست نیافتنی. حداکثر کاری که میتونیم بکنیم اینه که نزاریم جمعیت از 90 میلیون نفر بالا بره. داریم وارد فاز بحران میشیم. دریاچه ارومیه خشک شد و چندین دعوا و قشون کشی برای منابع آبی در خوزستان، یزد و اصفهان اتفاق کشید. تازه اول ماجرای کمبود آب هست.
  • بی نام RS ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    37 0
    قطعا جمعیت کمتر باعث رفاه بیشتره ولی به صورت کلی هرچه جمعیت یک کشور بیشتر باشه به نفع حکومته
  • بی نام IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    49 0
    ای کاش حداقل این حرف رو تو سالی می زدید که 7.5 میلیون تن گندم وارد نمی کردیم.
  • بی نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    27 0
    من واقعا نمیدونم آدم بچه بیشتر از دو تا برا چیشه حالا هر چقدر هم پولدار باشه
  • رامین EU ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    44 0
    یعنی کشورهایی مثل سوییس اتریش نروژ فنلاند و... که هرسال به عنوان بهترین کشورهای دنیا برای زندگی انتخاب میشوند و شادترین کشورها هستند مگه چقدر جمعیت دارند؟ بین 4 تا 8 میلین نفر. اما انسانهای سالم تحصیل کرده و کاری در جامعه خود پرورش میدهند.
  • حسین IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    10 0
    به نظر میرسه بالا بودن نرخ رشد جمعیت موضوعی نیست که مطلقا خوب یا بد باشه. باید نمودار نرخ رشد جمعیت را مشاهده کرد و اگر بیش از ظرفیت کشور در حال رشد است به شکلی که در آینده با بحران جمعیت مواجه شویم باید کنترل شود و اگر کمتر از ظرفیت کشور است به شکلی در آینده دچار پیری جامعه شویم باید نرخ رشد جمعیت افزایش یابد. بنابراین سیاست سی سال قبل که به سمت کنترل جمعیت رفتیم الزاما نادرست نبوده. اگر هم الان به این نتیجه رسیده ایم که باید جمعیت را زیاد کنیم نکته مهم ایجاد فضای مساعدی برای افزایش جمعیت است مثل ازدواج، ایجاد اشتغال، بهبود وضعیت معیشت و غیره نه اینکه همه اش گذشته را محکوم کنیم و پشت آن پنهان شویم.
  • بی نام IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
    16 0
    چرا تاحالا اين حرفا رو نميزدن؟!! و چرا اينقدر ساده بودن كه اين كلاه گشاد سرشون رفت؟!
  • بی نام IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    18 0
    من در امدی معادل 3 میلیون در ماه دارم یک بچه دارم که مهد کودکش در اصفهان از من برای 9 ماه دو میلیون تومان و ماهانه 60 هزار تومان هم برای سرویسش میدهم یعنی فقط مهدکودک و سرویس این بچه ماهانه حدود 350 تا 400 هزار تومان میشه تازه به غیر از تغذیه و چیزهای دیگر مثل دفتر و لباس و غیره یک کاپشن بچه الان حدود 80 هزار تومان به بالا قیمتشه این در حالیه که من امنیت شغلی ندارم ممکنه هر لحظه بیکار بشم بچه من به این زندگی عادت داره میتونم تو زمستان کاپشن نپوشم اما نمیتونم برا بچم نخرم دلهره این بچه را دارم حالا بیام دومی را بیارم اخه با این گرونی میشه
    • بی نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      2 0
      ای آقا، چه کار داری با خودت می کنی؟ بچه ات را ول کن توی کوچه بزرگ شود. این دیگر چه مهدکودکی است که می رود؟ شهریه ترمی تحصیل در مقطع دکتری را می گیرد!
  • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    15 0
    جناب کائیدی اگر به قول جناب حضرت والا کلاه گشاد سرما نمی رفت و الان 150 میلیون جمعیت داشتیم و تعداد بی خانمانها فقیرها مجردها بی مسکنها و.... دوبرابر مشد چه چیزی نصیب کشور و انقلاب می شد. شما در تامین مسکن و شغل و .. برای 75 میلیون هم مانده اید. با 150 میلیون نفر چیکار می کردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ایرانی IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    11 0
    البته ایشان درست می فرمایند ایشان وامثالهم شاید با درامدهایشان از پس 500تا هم بر بیایند اما مردم عادی چه؟
  • بی نام A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    8 0
    منابع آب ایران جمعیت بیش از 30 میلیون نفر را جوابگو نیست. یک مثال ساده : اگر در یک دامداری آب کافی به همه دامها نرسد همه می میرند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین