خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نوشت:

عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه‌ علمیه قم با تاکید بر اینکه "ورود به چالش‌ها و دعواهای سیاسی به مصلحت مداحان اهل بیت(ع) نیست"، اظهار کرد: مناسب است که مداحان از اظهارنظر در ارتباط با چهره‌های سیاسی کشور در مداحی‌های خود خودداری کنند.

سیداحمد خاتمی  با اشاره به فرا رسیدن ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) اظهار کرد: نهضت سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله حسین(ع) یک نهضت دینی و سیاسی بود و این بدان معناست که سالار شهیدان با آنکه می‌دانست به شهادت می‌رسد ولی آرمان حکومت دینی برای آن حضرت پی‌گرفتنی بود.

وی با بیان اینکه "حکومت دو بخش دارد که بخشی از آن قانون و حکم است و بخشی از آن حاکم است"، گفت: سیدالشهدا(ع) در نامه‌ای که به شخصیت‌های معروف کوفه و بصره نوشتند، ضمن اینکه قانون را بیان و حاکم را معرفی کردند، تاکید کردند که حاکم باید خدایی باشد و بر این اساس سیدالشهدا(ع) در پی تحقق برترین معروف یعنی حکومت دینی و براندازی بدترین منکر یعنی حکومت ظالمانه یزید بودند.

احمد خاتمی با بیان اینکه "بر این اساس نمی‌توان بعد سیاسی نهضت اباعبدالله حسین(ع) را نادیده گرفت"، تصریح کرد: البته باید بعد اعتقادی و اخلاقی این نهضت را نیز برای مردم تبیین کرد.

این عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "نباید در مورد نهضت امام حسین(ع) به‌گونه‌ای سخن گفت یا تحلیل کرد که خروجی آن جدایی دین از سیاست باشد"، افزود: بر این اساس، خطبای مجالس اباعبدالله حسین(ع) باید ابعاد مختلف این نهضت را تبیین و جان و روح آن را که در بر گیرنده روحیه مقاومت عاشورایی، ایثار عاشورایی و ولایتمداری عاشورایی است، برای مردم بیان کنند.

وی در مورد وظایف مداحان اهل بیت(ع) در اینگونه مجالس نیز گفت: مداحان اهل بیت باید به این نکته توجه کنند که مجالس و محافل عزاداری باید فاخر بماند. فاخر شدن عزاداری‌ها به آن معناست که مداحان اهل بیت در آغاز مداحی خود غزلی و شعر اخلاقی بخوانند، آنچنان که اینگونه اشعار بسیار فراوان است؛ بویژه در دیوان صائب تبریزی. سپس باید متن مقتل را پرورش بدهند، آن را برای مردم تبیین کنند و اشک مقدس عزاداری سالار شهیدان را از مردم بگیرند و اگر می‌خواهند در ارتباط با عرصه سیاست نیز شعری بخوانند، شعری را قرائت کنند که مبانی نهضت اباعبدالله(ع) را در بر بگیرد به نحوی که کلیات اهداف نهضت از جمله ولایتمداری، ایثار، دگردوستی، وحدت و همدلی موجود در نهضت امام حسین(ع) را در بر بگیرد.

سیداحمد خاتمی ادامه داد: ورود به چالش‌ها و دعواهای سیاسی به مصلحت مداحان اهل بیت(ع) نیست؛ البته من نمی‌گویم آن‌ها نسبت به اصل انقلاب بی‌طرف باشند. آنها باید به اصل انقلاب و ولایت وفادار باشند، ولی ورودشان به چالش‌ها و دعواهای سیاسی با ادبیاتی که باید در مجالس عزاداری حاکم باشد همخوانی ندارد و فکر می‌کنم ورود نکردن به این مسائل به مصلحت این جمع هنرمند دینی است.

این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: من مداحان را از مصادیق هنرمندان دینی می‌دانم و بر این باور هستم که نمک مجالس عزاداری اباعبدالله حسین(ع)، مدیحه سرایی است که در آن شور و عشق حسینی موج می‌زند. بنابراین به نظر می‌رسد که مناسب است ورود مداحان به عرصه سیاست در حد پیگیری رهنمودهای مقام معظم رهبری باشد و آنها از اظهارنظر در ارتباط با چهره‌های سیاسی کشور در مداحی خود خودداری کنند.

/6262

کد خبر 320567

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    41 0
    حرف رودر رو كه مهم نيست. مهم اينه كه آقايان پشت پرده چه مي گويند.
    • دکتر رضاییان A1 ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
      21 0
      بله تا تقیه رو داریم هیچ مشکلی برای دروغ گفتن نداریم .
  • فواد IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    9 0
    درود خدا بر شما .این اقایان نباید اظهار نظر سیاسی بکنند.
  • نعمت IR ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    11 0
    حرف حساب بود .
  • بی نام A1 ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    15 0
    امیدواریم!!!
  • علی DE ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    38 43
    جالبه که ایشان هرهفته تونمازجمعه به خاتمی وهاشمی حمله میکنه و مداحا واسه توهین به دیگران به حرفای ایشون وآقای علم الهدی استنادمیکنن..جریان مشایی که یادتونه اون آقای مداح چیا میگفت!!! خودش میگفت وقتی حرفای آقای احمدخاتمی وعلم الهدی روشنیدم تحملم تموم شد و اون حرفا رو زد !
  • بی نام A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    136 0
    واعظان کین جلوه درمحراب ومنبرمیکنند اخوی رطب خورده که منع رطب نمیکنه / شماخودت نقاد صرف هستی
  • بی نام A1 ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    10 0
    این حرف حساب را باید در کارنامه آقای احمد خاتمی ثبت کرد. آفرین بر شما
  • بی نام A1 ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    3 0
    بالاخره يكي صداش دراومد !!
  • بهمن IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    64 13
    خود این آقای خاتمی در تمام سخنرانیهایش مردم مذهبی را تحریک می کند حالا دارد مداحان را نصیحت می کند !؟
    • امیر حسین A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
      26 0
      چقدر حرف شما بی ربطه..!‏ عدم ورود مداحان به عرصه سیاست اونم با اسم آوردن از اشخاص، چه ربطی به تبیین مبانی انقلاب و تشویق مردم به سمت اون از طرف یک امام جمعه داره؟!!‏
  • بی نام IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    31 0
    به جرات ميشه گفت قدرتي كه مداحان الان دارند وزراي دولت هم ندارند!
  • بی نام IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    1 0
    بياييم همه دست به دست هم عاقلانه و بدون دشمني و كينه و در جهت مصالح ملي عمل كنيم حتي اگر لازم بشه با بعضي جاها آشتي كنيم
  • بی نام IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    3 1
    مداح رو چه به سياست آخه! سياست رو براي اهلش بذارين . كار خودتون هم براي خودتون
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    7 0
    بالاخره یه حرف خوب زد....!