فارس نوشت:

قبایل شرق لیبی تشکیل حکومت در سایه با نام «دولت منطقه برقه» را اعلام کردند و وزیران آن مراسم ادای سوگند را به جا آوردند.
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، رهبران جنبشی لیبیایی که قصد خودگردانی منطقه نفت خیز شرق این کشور را دارند دیروز یکشنبه به طور یکجانبه تشکیل حکومت در سایه را اعلام کردند.

رهبران این جنبش دیروز در شهر اجدابیا نزدیک بندر البریقه گرد هم آمدند تا تشکیل حکومت خودگردان بریقه را اعلام کنند.

یک کانال تلویزیونی لیبی نیز بخش‌هایی از ادای سوگند بیش از 20 تن از وزرای دولت خودگردان برقه را پخش کرد در حالی که در جایگاهی مزین به پرچم برقه حاضر شده بودند.

ابراهیم جضران فرمانده سابق نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی در لیبی نیز در این مراسم حضور داشت.

«عبدربه البرعصی» که فرمانده نیروهای هوایی لیبی بوده و از دولت طرابلس جدا شده نیز به عنوان نخست وزیر دولت برقه است.

خبرگزاری رویترز اعلام تشکیل حکومت در سایه را ضربه به تلاش‌های دولت طرابلس برای بازگشایی بندرها و چاه‌های نفت شرق لیبی خواند که شبه نظامیان و قبایل با بستن آنجا خواستار بهره مندی شرق لیبی از سهم بیشتر ثروت نفت ملی هستند.

منطقه شرق لیبی بیش از 60 درصد نفت این کشور را تولید می‌کنند.

اعتراضات نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی در شرق لیبی موجب کاهش 10 درصد از تولید نفت لیبی شده است.

قبایل شرق لیبی زیدان و کنگره ملی لیبی را متهم می‌کنند که از زمان سرنگونی قذافی در مبارزه با فساد و ناامنی‌ها در کشور ضعیف عمل کرده‌اند. اعلام خودمختاری شرق لیبی را می‌توان نخستین گام عملی از طرح تجزیه این کشور دانست.

52261

کد خبر 320842

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    5 1
    يك مشت خائن به كشورشون براي اين كه پول بيشتري به جيبشون بره دارند ليبي را تجزيه مي كنند
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    7 1
    با رفتن قذافی...زندگی هم رفت
  • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    6 0
    کاش خیانت دشمنان لیبی این کشور رو به این وضعیت فاجعه بار نمی رساند. کاش مردم لیبی در برابر قدرت های مهاجم به کشورشون مقاومت بیشتری میکردند هر چند این یک نبرد نابرابر بود. تاریخ در مورد ظلمی که به معمر قذافی رهبر مردمی لیبی و ملیونها لیبیایی شد قضاوت خواهد کرد. در زمان قذافی لیبی از یک بیابان بی اب و علف به کشوری تبدیل شد که با وجود همه ی فشارها هیچ بدهی خارجی نداشت و هیچکس بی خانه و کاشانه نبود. قذافی کاری کرد که حتی در دورافتاده ترین بیابان های لیبی مردم از اب سالم بهرمند تا با کشاورزی و حمایت هایی که دولت به طور مستقیم و کم نظیر به کشاورزان میکرد روزگار بگذرانند. قذافی تنها و تنها به دلیل خدماتی که به مردمش کرد توسط جنایتکاران مجازات شد و با ان شکل وحشیانه به قتل رسید.مقایسه کنید با پینوشه
  • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    4 0
    در زمان قذافی لیبی از یک کشور عقب افتاده به کشوری تبدیل شد که در ان مسکن و اموزش و پزشکی کاملا رایگان بود و سطح تحصیلات دانشگاهی در دوران قذافی به شدت افزایش یافت و این چیزی هست که حتی دشمنان قذافی هم به ان اعتراف میکنند. راستی هرگز از خود پرسیده ایم این چه جور دیکتاتوری بوده که بیشترین تلاش را برای باسواد کردن مردم خود انهم در سطح دانشگاهی انجام داده ؟!!!
  • بی نام A1 ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    4 0
    با تبلیغات رسانه ای خیلی راحت ما رو فریب دادند ولی حقیقت این هست اتفاقی که در لیبی افتاد هرگز یک انقلاب مردمی نبود چرا که مردم لیبی به جز بنغازی که به خاطر مسایل قبیله ای و زیاده خواهی های گذشته ی خودشون دشمن قذافی بودند نه تنها مخالف قذافی نبودند بلکه با چشمهای خودشون دیده بودند که قذافی لیبی را از یک بیایبان بی اب و علف به کشوری تبدیل کرد که دستکم هرگز قابل مقایسه با گذشته نبود. مشکل قذافی دیکتاتوری نبود مشکل این بود که او مخالف امریکا و القاعده و رهبران مفت ... عرب بود وگرنه چرا بین اینهمه دیکتاتور فقط قذافی بود که کشته شد اونهم به اون شکل !!!
  • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    2 0
    خیانت های ترکیه و القاعده و امریکا و اسراییل و عربستان ، کشور لیبی رو به این روز انداخت. ننگ بر تروریسم ، ننگ بر امریکا
  • بی نام IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
    1 1
    فلاسفه میگویند تاریخ را بایستی چند بار در مقاطع مختلف خواند الان فرق بین قذافی و جانشینانش معلوم میشود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین