محمد عباس جوادی: شاید به هفته نمی رسد که معصومه ابتکار ریاست سازمان محیط زیست پس از سفرش به استان خوزستان گفت:اهواز آلوده ترین شهر جهان است.به قول قدیمی ها هنوز کلام خانم رییس منعقد نشده بود که باران آمد و همه باورشان شد.
شنبه:(11/8/92)
شنبه عصر بارش باران هوا را تغییر داد و باعث شد تا حدود 600 نفر در بدو امر بخاطر مشکلات تنفسی و آلرژیک به بیمارستان های اهواز مراجعه کنند.سازمان ها و نهاد های مرتبط وارد قضیه شدند و موضوع تحت آزمایش و بررسی قرار گرفت.فرضیه ها حاکی از اسیدی بودن باران بود،محمدحسین سرمست رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز فرضیه اولیه را اینگونه مطرح می کند: حدس و گمانهایی در مورد اینکه وجود مواد شیمیایی کارخانه های موجود در استان خوزستان و شست و شوی آلودگی آنها در هنگام باران و ورود آنها به سطح زمین ممکن است عامل بروز این حادثه باشد مطرح است اما هنوز واقعاً نمی دانیم علت این پدیده چه بوده است و نمی توانیم اظهار نظر دقیق کنیم.تعداد مراجعات به بیش از 3000 مورد رسید و عصر یکشنبه نزدیک به 128 تن بستری شده بودند.
همزمان کمیته ای از متخصصان آسم و آلرژی برای بررسی این موضوع تشکیل شد.سرمست از نبود گرد و غبار در این اواخر در هوای استان می گوید و این موضوع را در پیچیده تر شدن موضوع دخیل می داند.تا عصر یکشنبه علت اصلی مشخص نمی شود و آزمایش روی این باران ادامه پیدا می کند.
یکشنبه:(12/8/92)
عصر یکشنبه هنوز خبر ها از تعداد بالای مراجعات می گویند و به حرف های نجفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اشاره می کنند که گفته: در طول 48 ساعت گذشته 3100 نفر از ساکنان استان خوزستان با علایم تنگی نفس و مشکلات تنفسی به بیمارستانهای استان مراجعه کرده و 128 نفر از آنها در بخشهای عمومی و سه کودک در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند.
نجفی علت این حادثه را هنوز ناشناخته می داند و می گوید:هوای شهر اهواز حتی پس از بارشهای دو روز گذشته همچنان سنگین است.
او به جلسه ای اشاره می کند که در آن به تمام بیمارستان های استان دستور آماده باش برای شرایط فعلی را میدهد.در کنار این جلسه که یکشنبه عصر و با ریاست رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و با حضور معاون درمان این دانشگاه، متخصصان اطفال و ریه، مدیر فوریتهای پزشکی استان و معاون بهداشت این دانشگاه تشکیل شد، معاون بهداشت دانشگاه هم متخصصان بیماریهای عفونی استان را مامور بررسی عامل منجر به بروز علایم بیماریهای تنفسی در بیماران بستری شده ظرف 48 ساعت گذشته کرد.
مجتبی گهستونی که خود روزنامه نگار است انگشت اتهام خود را سمت کارخانجات آلاینده همچون فولاد خوزستان، لوله نورد، فولاد کاویان، اکسین و کربن بلاک که در فاصله نزدیکی با مناطق مسکونی شهرهای استان قرار گرفتهاند دراز می کند.
نجفی اوج مراجعات را عصر شنبه میداند و می گوید روز یکشنبه دیگر مراجعهای صورت نگرفته است. نجفی به مراجعه بیش از 600نفر همزمان به بیمارستان امیرکبیر اهواز با علایم تنگی نفس و اختلال تنفسی اشاره می کند که باعث تشکیل کمیته اضطراری شد.
دکتر محمودرضا محقق، معاون اجرایی درمان وزارت بهداشت در مورد وضعیت بحرانی اینگونه می گوید: وقتی تعداد مراجعات در یک استان با یک علامت مشابه از رقمی فراتر میرود ما زنگ خطر را به صدا درمیآوریم با این حال هنوز برای استان خوزستان به زنگ خطر نرسیدهایم اما وضعیت ایجاد شده طی هفته گذشته یک بحران است و باید بررسی شود.
دوشنبه:(13/8/92)
روز دوشنبه اما باز هم خبری از علت ماجرا قطعی نشد و سر مست در مصاحبه ای که همزمان با عیادت از بیماران بیمارستان شفا،امام و گلستان اهواز انجام داد مساله را اینگونه بیان می کند: فرضیه اصلی که در این پدیده و ابتلای مردم پس از بارندگی به مشکلات تنفسی مطرح شده، همان آلایندههای محیطی است؛ آلایندههای محیطی در هوا جمع شده و با بارندگی و ترکیبات اضافی و به خصوص در پی رعد و برق، شهروندان خوزستان را در معرض این بیماری قرار داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به سابقه ی این ماجرا طی سال های قبل اشاره می کند و حجم و خسارت امسال را غیر قابل مقایسه با سالهای پیش اعلام می کند.
تعداد بیماران و مراجعان تا ظهر دوشنبه به حدود 4100 تن می رسد که در میان این افراد 128 تن نیاز به بستری داشتند و دو کودک و یک مادر هم در بخش مراقبت های ویژه ICU تحت درمان بوده اند که تا کنون به بخش عادی منتقل شده و حال عمومی شان رو به بهبود است.
مسعود ده ملایی مدیر کل هواشناسی خوزستان از اعلام نظر قطعی خودداری می کند و می گوید: جمعآوری نمونههای هواشناسی در بازه زمانی هفته گذشته، آغاز شده است. در این زمینه جلسهای در عصر دوشنبه با حضور اعضای کارگروه بررسی این پدیده در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تشکیل میشود و خروجی اظهارنظرها از سوی معاونت بهداشت دانشگاه به اطلاع خواهد رسید.
صحبت ها و خبرها تا عصر روز دوشنبه حول محور آمار و تعداد این واقعه می گردد و هیچ مسئولی نظر قطعی راجع به علت واقعه نمی دهد.
تا نزدیک ساعت 9 شب تعداد مراجعین به بیمارستان توسط سرمست حدود5020 تن اعلام می شوند و علت احتمالی رعدو برق و آلرژی از انتشار گازهای بعد از بارش باران اعلام میشود.
سه شنبه:(14/8/92)
سه شنبه ظهر احمدرضا لاهیجانزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان دلیل این ماجرا را سکون هوا و عدم جابهجایی توسط جریان باد، می داند که موجب تجمع آلایندههای هوا شده و بارندگی نیز آلایندهها را به سطح زمین منتقل کرد و موجب ایجاد مشکلاتی برای شهروندان در روزهای گذشته در اهواز شد.
لاهیجان زاده در جلسه کارگروه ویژه می گوید: در آنالیزی که روز دوم بارندگی بر روی نمونههای آب باران انجام دادیم، سطح یکی از پارامترها بالا نشان داده شد، این پارامتر "نیترات" بوده است که بالا بودن میزان "نیترات"، احتمال باران اسیدی را قوت میدهد.
او در مورد تولید نیترات می گوید: هر فعالیت نفتی ممکن است نیترات تولید کند. حتی آتش زدن مزارع هم میتواند تولید "نیترات" داشته باشد. نیترات یکی از عواملی است که اگر با رطوبت ترکیب شود تولید اسید نیتریک میکند، همچنین اگر "گاز SO2 " با باران یا رطوبت ترکیب شود، تولید اسید سولفوریک میکند که هر دو، آلایندههای هوا محسوب میشوند.
در همین زمان سودانی نماینده مجلس شورای اسلامی از پیگیری هایی برای این ماجرا در مجلس می گوید: برای تشکیل کمیته ویژه و رسیدگی و علتیابی دو نامه به رییس مجلس و روسای کمیسیونهای بهداشت و درمان و امنیت ملی و سیاست خارجی دادهام تا آنها این موارد را پیگیری کنند.
سودانی همچنین گفت که امروز ابوترابیفرد رییس جلسه نیز از تریبون مجلس درخواست چنین کمیتهای را مطرح کرده است.
وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بارانهای اسیدی که چند روز پیش در اهواز بارید و تعدادی از هموطنان را دچار مشکلات تنفسی کرد، گفت: هنوز علت قطعی این امر مشخص نیست. البته برخی آن را به جریانی که حدود 50 سال پیش در لندن اتفاق افتاد، مرتبط میدانند و تصور میکنند گازهایی وجود داشته که همراه با آب باران به باران اسیدی تبدیل شده است. با این حال گروهی دیروز از تهران اعزام شدهاند و گزارش علمی آن تا پایان هفته اعلام میشود.
5000هزار شهروند خوزستانی مظلومانه قربانی ماجرایی شده اند که نتیجه صنعتی کردن این منطقه و عدم پیگیری برای حل مسائل محیطی در این استان است.موضوع سلامت این مردم تنها با یک سفر و اعلام آلوده ترین شهر جهان بودنش هیچ دردی را دوا نمی کند.
45233
نظر شما