بازدهی بورس به 100درصد نزدیک شد. این اتفاقی است که با رشد یک هزار و 430 واحدی نماگر تالار شیشهای در روز ثبت سی و هفتمین رکورد شاخص بورس روی داد.
در جریان آخرین روز معاملاتی دومین هفته آبان ماه نماگر بورس پس از بازگشت از فاز استراحت دوباره به مسیر صعودی رفت تا با رشد پی در پی خود برای دومین روز متوالی رکورد تاریخی را به ثبت برساند.
بر این اساس پس از اینکه در روز سهشنبه نماگر تالار شیشهای از آخرین رقم تاریخی خود که 74 هزار و 400 واحد بود عبور کرد در آخرین روز معاملاتی هفته به روند صعودی ادامه داد بهطوری که در این روز دماسنج بورس با رشد یک هزار و 430 واحدی به 75 هزار و 868 واحد رسید.
با صعود بیش از هزار و 400 واحدی نماگر تالار شیشهای بازدهی 92.1 درصدی برای سهامداران به همراه آمد و این اتفاق موجب شد کل بازده بورس از ابتدای سال برای سهامداران به رقم 44.99 درصد برسد و در محدوده صددرصد قرار بگیرد. در میان نمادهایی که تأثیر بالایی در رشد شاخص بورس بر جای گذاشتند باید به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس اشاره کرد. نمادی که به تنهایی 328 واحد شاخص را بالا کشید پس از آن پالایش نفت بندرعباس دیگر نماد شاخصساز بورس بود نمادی که طی روز گذشته تأثیر مثبت 155 واحدی بر دماسنج بورس بر جای گذاشت.
از دیگر نمادهای شاخص ساز بورس طی معاملات روز گذشته باید به تاپیکو، مخابرات، گسترش نفت و گاز پارسیان، گل گهر و سرمایهگذاری امید اشاره کرد. در کنار رشدی که نماگر بورس تهران تجربه کرد ارزش بازار سرمایه هم در این روز روند صعودی را شاهد بود بهطوری که طی معاملات این روز ارزش بازار سرمایه با رشد 6 هزار میلیارد تومانی از 364 هزار میلیارد تومان به 370 هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس ارزش بازار سرمایه که در ابتدای سال از رقم 170 هزار میلیارد تومان شروع کرده بود با رشد 200 هزار میلیارد تومانی از ابتدای سال به رقم 370 هزار میلیارد تومان رسیده است و این نشان از رشد قیمت بالای سهام و بازده چشمگیر سهامداران دارد. در بررسی مهمترین دلایل و عوامل حاکم بر رشد شاخص بورس و رونق دوباره معاملات باید به عدم تغییر نرخ سود بانکی طبق گفته وزیر اقتصاد اشاره کرد به این ترتیب در روزهایی که احتمال رشد نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه سایه افکنده بود شاهد کم رمقی معاملات بودیم چراکه با این اتفاق خروج سرمایهها از بورس و ورودش به سمت سپردهگذاری در بانکها شدت میگرفت. به دنبال همین گمانه زنیها بود که سهام بانکیها در تالار شیشهای رونق گرفت و سهامداران تقاضاهایشان را برای خرید سهام این گروه افزایش دادند چراکه از طرف مقابل خروج نقدینگی از بورس و ورودش به سیستم بانکی به نفع نمادهای بانکی و افزایش سودآوریشان تمام میشد.
تمام این گمانه زنیها از افزایش نرخ سود بانکی و اتفاقاتی که پس از آن میتوانست بورس را تحت تأثیر قرار دهد در شرایطی روی داد که طیب نیا وزیر اقتصاد در حاشیه همایش بهبود فضای کسبوکار خبر از عدم افزایش نرخ سود در شورای پول و اعتبار داد و به این ترتیب طی معاملات روز گذشته بورس به روال هفتههای قبل بر مدار صعودی قرار گرفت. از سوی دیگر در شرایطی که دیگر خبر از افزایش نرخ سود بانکی هم نخواهد بود سرمایهگذاران با رونق تالار شیشهای ماندن در بورس را به خروج سرمایه هایشان از این بازار و ورود به بازار دیگر ترجیح میدهند چراکه دیگر بازاری برای سودآوری و سرمایهگذاری باقی نمانده است.
از یک سو بازار طلا و ارز بعد از انتخابات یازدهم از رونق افتاده و سرمایهگذاری در آن سودی برای فعالانش به همراه ندارد و از سوی دیگر در بازار مسکن هم خبری از معاملات و خرید و فروش ملک دیده نمیشود و کمتر بنگاه معاملاتی وجود دارد که در ماه شاهد ثبت خرید و فروش بالای مسکن باشد. در این میان بد نیست یادی هم از بازار خودرو بکنیم بازاری که با خبرهایی مبنی بر عدم افزایش قیمت آب پاکی را روی دست دلالان خودرو ریخت و دیگر سفته بازان تمایلی برای ورود به بازار و خرید و فروش نخواهند داشت البته این خبر برخی نگاهها را به سمت خودروییهای بورس تهران جلب کرد بهطوری که در اکثر نمادهای حاضر در این گروه شاهد افزایش قیمت سهام بودیم .
3939
نظر شما