ایرنا نوشت:

ماکس فیشر نویسنده روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با عنوان «پنج درسی که از فیلم ویدیویی وزیر امور خارجه ایران می توان آموخت»، نوشت: ظریف در پیام خود، درخواست صلح را مطرح کرد.

فیشر نوشت: چه تصور کنید که تلاش ایران برای دستیابی به توافق هسته ای با غرب،با حسن نیت و برای پایان دادن به بن بست چندین ساله است یا توطئه و نقشه ای بدبینانه برای تضعیف تحریم های غرب. در این مطلب هیچ شکی وجود ندارد که تهران تلاش بسیاری می کند. آخرین تحرک ایران را می توان انتشار فیلم ویدیوییˈجواد ظریفˈ وزیر امور خارجه ایران توسط دفتر وی به زبان انگلیسی دانست که در آن به تشریح موضع تهران می پردازد.

در اینجا چند اندیشه درباره مطالب مطرح شده دراین فیلم وجود دارد: نکته نخست اینکه واکنش پوزخند به کیفیت تولید، موسیقی احساساتی و فید کات های آن بیش از حد آسان است.حتی دولت آمریکا نیز به تولید فیلم ویدیویی با کیفیت پایین تر از فیلم های ویدیویی هالیودی مشهور است، اما این یادآور این موضوع است که جمهوری اسلامی بسیار زیاد دست به چنین کارهایی نمی زند. استفاده از قدرت نرم جز شاید به منظور دستیابی به جوامع شیعه منطقه خاورمیانه یک اقدام معمول نیست. پس در نظر داشتن این نکته در ذهن از ارزش برخوردار است.

نکته دوم اینکه ظریف یک پیام دارد که سه بار بر آن تاکید شده است و بارها و بارها تکرار می کند.آن پیام این است که شما باید با احترام با ما برخورد کنید.  وی بارها با بیان عبارت هایی مانند موقعیت مساوی و احترام متقابل تاکید می کند که ما انتظار و درخواست احترام برای شان و مقام خود داریم.

ظریف حتی یک بار هم به تحریم ها اشاره نمی کند. وی به تحولات و پیشرفت های هسته ای تنها به عنوان تابعی از خواست ایرانیان برای دریافت احترام جهانی اشاره می کند.  دلیل خوبی وجود دارد که شک داشته باشیم که فعالیت های هسته ای ایران ممکن است برای چیزهایی بیش از فقط احترام صرف باشد. اما تاکید ظریف بر این مساله در اینجا برای درک رویکرد وی به مذاکرات از اهمیت برخوردار بوده و قابل توجه است.

نکته سوم اینکه ظریف درخواست صلح می کند، اما حتی این نیز به عنوان تنها بخشی ازدرخواست بزرگتر وی برای اینکه با ایران با احترام برخورد شود در لفافه پیچیده و بیان می شود. وزیر خارجه ایران می گوید که برای غنیمت شمردن این فرصت یگانه، ما باید وضعیت مساوی را بپذیریم و مسیری را براساس احترام متقابل و شناسایی احترام همه مردم برگزینیم.

چهارم اینکه هنگامی که ظریف درباره صلح صحبت می کند، آن را نه تنها به عنوان هدف دولت ایران بلکه تمامی مردم ایران بیان می کند.

واشنگتن پست به عنوان درس پنجم ظریف نوشته است: زبان انگلیسی که ظریف به آن سخن می گوید و شاید شما هم بتوانید آن را بشنوید، هم بسیار خوب و هم با لهجه آمریکایی است که بسیار عالی است. بالاخره وی پنج سال در نیویورک سفیر ایران در سازمان ملل متحد بوده است.  وی در این مدت به تهیه یک پیشنهاد در سال 2003 به دولت بوش برای تنش زدایی گسترده کمک کرد که رد شد. به نظر می رسد کاملا آشکار باشد که هدف روحانی از گزینش وی برای این مقام به علت توانایی وی برای گفتگو با غربیان به ویژه آمریکایی ها باشد و فیلم ویدیویی ظریف یادآور این مطلب است.

/2929

 

کد خبر 323669

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نگار A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    97 1
    لحن ظریف در این فیلم بسیار مسلط وتاثیر گذاره وانقدر منطقی صحبت میکنه که هیچ انسان عاقلی نمیتونه حرفاشو نپذیره
  • خانوم مارپل IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    38 0
    آره به خدا ما قصدمون هميناييه كه شما ميگيد...
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    55 0
    امکانش هست که این فیلم را در سایت بگذارید تا ما هم بتونیم ببینیم؟ممنون
  • بی نام A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    126 1
    "زبان انگلیسی که ظریف به آن سخن می گوید و شاید شما هم بتوانید آن را بشنوید، هم بسیار خوب و هم با لهجه آمریکایی است که بسیار عالی است. " جا داره یادی کنیم از جناب علی آبادی در اپک ..
    • بی نام A1 ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
      17 2
      بابا هرچی باشه ببه علی آبادی نمیرسه!
  • بی نام IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    58 0
    و یک چیز را از یاد برده واشیگتن پست و ان اینکه اقای ظریف با زبان نرم خواسته طوری به غرب بفهماند که این میتواند یک اتمام حجت باشد و به مردم دنیا هم تفهیم کند که دوباره بازی غرب را نخورند و غربیها بهانه مسلح بودن ایران به فلان و فلان را مثل عراق نپذیرند و نهایتا که موقعیت منطقه ای ایران با کوبا و کره شمالی و دیگران بسیار متفاوت است و دنیا هم ان دنیای دیروز نیست
  • بی نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    143 0
    خدايى منصفانه تر از شريعتمدارى تحليل كرده است!
  • سلیمان A1 ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    8 0
    باعث تاسف است در این 35 سال از امثال ظریف استفاده نکردیم و موقعی که در موقعیت ضعف بودیم مجبور شدیم از ظریف استفاده کنیم. آیا بهتر نبود از آقای ظریف و مثل او را در مواقعی که در قدرت هستیم استفاده کنبم؟ از امیر انتظام و امیر حسین محلاتی ، کاظم پور اردبیلی، باقر اسدی، و... ده ها کارشناس دیگر می توانستیم استفاده کنیم ولی با آنها چکشی برخورد کردیم. دوستانی که ظریف را می شناسند می دونند که از بدو ورودش به وزارت خارجه تا کنون مورد تهدید و توهین شریعتمداری کیهان قرار داشته است. در دو مقطع تاریخی دوران خاتمی و دوره نخست ریاست جمهوری اوباما نتوانستیم از موقعیت طلایی استفاده کنیم چون از امثال ظریف استفاده نشد و بیانیه سعدآباد هم نهایی شد بازهم برای توافق نهایی مشکل آفرینی کردند.
  • مینو A1 ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    15 0
    «استفاده از قدرت نرم جز شاید به منظور دستیابی به جوامع شیعه منطقه خاورمیانه یک اقدام معمول نیست. پس در نظر داشتن این نکته در ذهن از ارزش برخوردار است.» خداییش ینی چی این؟!؟!؟ ینی مترجم خوبم نعمتیه ها!
  • هادی کامیاب IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    1 0
    ما ملتی هستیم سختکوش و مقاوم . با افتخار تمام میگویم که من یک ایرانی هستم . تمام جهانیان بدانند ما از نام آمریکا و هیچ نام دیگری نمی هراسیم و همانطور که شیربچه های والیبال ، تیم آمریکا را مقهور غیرت خود قراردادند ما نیز در میادین دیگر آمریکا زیر پا میگذاریم . ما ایرانی هستیم ایرانی ایرانی . زنده باد نام سرفراز ایران

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین