به گزارش خبرآنلاین، این طرح دامنه گستردهای داشت که از معاونین وزرا تا استانداران را شامل میشد. از آنجا که در جریان بررسی این طرح مشخصا از برخی وزرای دولت نام آورده شد و در اسامی امضا کنندگان طرح نیز، اسامی نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری بیشتر دیده میشد، میتوان این طرح را مانع تراشی دیگری از سوی منتقدان دولت یازدهم در مجلس نهم دانست.
قاضیپور: طرح ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان باید شامل قوه قضاییه، مجلس و صداوسیما هم شود
پیش از ورود به بررسی کلیات این دو فورتی، نادر قاضیپور با وجود آنکه از امضاکنندگان طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی بود در اخطاری نسبت به اصلاحات صورت گرفته در کمیسیون اجتماعی انتقاد کرد و گفت: این طرح باید شامل قوای قضاییه و مقننه و سازمان صدا و سیما هم بشود ولی کمیسیون اجتماعی این طرح را یک سویه کرد.
وی افزود: بنده جزو افرادی بودم که به آقای روحانی رای ندادم و اگر دوباره هم کاندید شوند به ایشان رای نخواهم داد، ولی شرایط کشور اقتضاء میکند قانون برای یک جریان خاص تصویب نشود.
نماینده ارومیه با بیان اینکه براساس این طرح مجلس، سازمان صداوسیما و قوه قضاییه از شمول این طرح مستثنی هستند، گفت: در حالی که طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی باید شامل قوه قضاییه، مجلس و کمیسیونهای آن و سازمان صدا و سیما شود.
مخالفت مجلس با سلب فوریت
در ادامه جمعی از نمایندگان با استناد به ماده 162 آیین نامه داخلی مجلس درخواست سلب فوریت دادند. نمایندگان درخواست کننده سلب فوریت از طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی درخواست داشتند به دلیل ناقص بودن طرح مذکور و مستثنی شدن قوای مقننه و قضاییه و سازمان صدا و سیما از طرح به شدت مخالفند.
در همین راستا محمد آشوری عضو هیات رییسه مجلس هم در خصوص سلب فوریت طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی گفت: دغدغههایی برای انتصاب بازنشستگان مطرح است که درست است، ولی چند اشکال مبنایی به این طرح وارد است. با وجودی که برخی انتصابات از حد استاندارد خارج شده است دولت قطعا باید به این دغدغه توجه اساسی کند ولی حل این دغدغه دلیلی بر قانونگذاری شتابزده نیست.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با وارد دانستن سه اشکال اساسی طرح ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی گفت: اولین اشکال اساسی این است که با تصویب این طرح چه اشکالی در کار قوه مجریه به وجود خواهد آمد. یقینا اختلال در کار دولت اساسیترین ایراد این طرح است. مگر خودمان نسبت به انتساب استانداران و معاونانشان که با کندی انجام شد اعتراض نداشتیم؟ با تصویب این طرح دوباره این فرایند مجددا تکرار خواهد شد.
نماینده مردم بندرعباس مستثنی شدن قوای قضاییه و مقننه از طرح مذکور را دومین ایراد اساسی طرح برشمرد و خاطر نشان کرد: نکته سوم این است که در نبردی دیپلماتیک قرار داریم و ایجاب میکند که در چنین شرایطی اختیار عمل در دست دولت باشد. یک دولت جوانگرایی و یک دولت تجربه گرایی را در دستور قرار داد. این وضعیت باید تعدیل شود.
بنا به گزارش ایسنا، این متقاضی سلب فوریت تصریح کرد: در شرایطی به سر میبریم که حتما قوانینمان باید جامعیت داشته باشد. قانون باید تکمیل و تنقیذ شود تا همه دغدغهها رفع شود. در این صورت قانون جامعی به تصویب خواهد رسید.
پس از بحث و بررسی پیرامون درخواست نمایندگان متقاضی این درخواست به رای گذاشته شد از 246 نماینده حاضر 91 رای موافق، 136 مخالف و 13 رای ممتنع داده شد.
با رد درخواست سلب فوریت از این طرح، مجلس وارد مذاکرات موافقان و مخالفان این طرح شد.
توکلی: مرتبا با تیغ قانون به سراغ دولت نرویم/نباید سیستم اجرایی کشور را از نیروهای باتجربه تخلیه کرد
احمدتوکلی که در مخالفت با کلیات این طرح صحبت میکرد با بیان اینکه رفتار دولت در بکارگیری بیش از اندازه افراد بازنشسته قابل دفاع نیست، گفت: اگر وزیر باسابقه و بازنشسته بکار گرفته شود توجیه دارد اما اینکه مدیرکل آموزش و پرورش یک استان بزرگ را هم از همین نیروهای بازنشسته بکار گرفته شود چندان قابل قبول نیست.
وی در عین حال با بیان اینکه افراط دولت در بکارگیری این نیروها نباید ما را دچار تفریط کند و با تصویب قانون بکارگیری بازنشستگان را مطلقا ممنوع کنیم، خاطرنشان ساخت: مجلس باید دولت را در مسیر صحیح بازگرداند، معتقدم اول باید با دولت مذاکره کنیم نه اینکه سریعا وارد تقنین و تصویب قانون شویم. من از رییس مجلس میخواهم هیاتی را برای مذاکره با دولت در این خصوص مامور کند.
نماینده تهران با تاکید براینکه مرتبا با تیغ قانون به سراغ دولت نرویم، این رویه برای کشور و دولت مضر است، اول مذاکره کنیم اگر جواب نداد از اختیارات قانونی مجلس استفاده کنیم.
توکلی با اشاره به اینکه این ممنوعیت مطلق بکارگیری بازنشستگان از سوی دولت برای مردم و کشور مضر خواهد بود، تصریح کرد: اگر سیستم کشور از نیروهای باتجربه خالی شود و مطلقا از آنها استفاده نشود در وهله اول مردم صدمه می بینند و حتی ما به عنوان نمایندگان وقتی به دنبال سوال کردن و پاسخگویی از سوی آنها باشیم با افراد بی کفایت روبرو خواهیم شد. نبایداز افراط دولت ما دچار تفریط شویم. لذا باید گفتگو کرد بعد وارد مرحله تقنین شد. {اینجا}
مطهری:مگرقراراست افرادباتجربه مسابقه دو بدهند؟/تذکر روحانیبه ترکان درباره انتصابات در مناطق آزاد
علی مطهری نماینده تهران از دیگر مخالفان این طرح بود. وی با بیان اینکه با این موضوع احساسی برخورد شده است، گفت: این طرح شائبه سیاسی بودن دارد. در مقدمه این طرح که دلایل توجیهی را توضیح میدهد آمده است، برخی استانداریها و وزارتخانهها به محل نگهداری سالمندان تبدیل شده، روشن است که این اغراق است.
وی با بیان اینکه در این طرح به مساله تحرک اشاره شده است، افزود: مگر چه انتظاری از افراد باتجربه داریم؟ مگر قرار است این افراد باتجربه هر روز مسابقه دو بدهند؟ استفاده از نیروهای باتجربه نیازمند تحرک نیست ولی متاسفانه نوع مدیریت دولت قبلی ما را بدعادت کرده است.
نماینده تهران با بیان اینکه در همه دنیا و در شرایط خاص از بازنشستگان استفاده میشود، گفت: نباید این افراد و تجربه آنها را معطل بگذاریم، البته ما دولت را در این موضوع مبرا از خطا نمیدانیم. معتقدم در مناطق آزاد در این خصوص افراط صورت گرفته است و من اطلاع دارم که آقای روحانی هم به آقای ترکان در این خصوص تذکر دادهاند ولی فاجعهای رخ نداده که نیازمند طرح دوفوریتی باشد. {اینجا}
بذرپاش: با یک مدیریت کم تحرک و ایستا مواجه هستیم
مهرداد بذرپاش نماینده تهران در موافقت با کلیات این طرح دوفوریتی، گفت: آیا کشورما پس از 34 سال انقدر قشر جوان و کارآمد ندارد که از آنها بتوان در امور اجرایی کشور استفاده کرد. بر فرض اینکه دولت از سلایق سیاسی نزدیک به خود هم استفاده کند ولی آیا در همان سلابق سیاسی افراد جوانتر و بانشاط تر وجود ندارد؟ به نظرم وجود دارند.
وی تصریح کرد: در 4 ماهی که از عمر دولت گذشته است با یک مدیریت به شدت ایستا و کم تحرک در برخی دستگاهها مواجه هستیم. ما نمیخواهیم در ابتدای دولت وارد استیضاح وزرا شویم و تلاش داریم با اصلاح و تصویب قوانین مشکلات را مرتفع کنیم.
بذرپاش با بیان اینکه به دنبال تقابل با دولت نیستیم، گفت: این طرح در راستای تعامل با دولت است.اگر ما با یک مدیریت کم تحرک مواجه شویم بعد از یک مدت اطرافیان همه کاره خواهند شد و از افراد حاشیه ای و آقازاده ها استفاده خواهد شد که تجربه هم نشان داده این مدل مدیریتی فساد هم رواج خواهد یافت.
نماینده تهران خاطرنشان ساخت: یکی از مکانیزمهای ارتقا سازمان ها امید به رشد و پیشرفت در بین کارکنان است اما بکارگیری افرادی که 10 سال قبل بازنشسته هستند و حتی خارج از کشور به کار اقتصادی مشغول بودند و حال دوباره به کشور برگشته و بالا سر آن سازمان قرار گرفتند دیگر انگیزه ای برای آنها نخواهد ماند.
نماینده سمنان: مدیران کشور یا ژنرال هستند یا سرباز
علیرضا خسروی نماینده سمنان اما از جمله موافقان این طرح بود. وی با بیان اینکه دولت هنرمند دولتی است که کارآمدی را با قانونمندی همراه کند، گفت: بازی در زمینی که نظارت پذیری در آن حاکم نیست کار مهم و هنرمندانه نیست، از طرف دیگر قطعا حاکمیت قانون و نظارت پذیری با خلاق بودن و چابک بودن ناسازگار نیست، از این رو باید هوشیار بود تا افراد به نام کارآمدی قانونشکنی نکنند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه دولت یازدهم به دولت پیرسالاران مشهور شده است، افزود: متاسفانه دولت در به کارگیری بازنشستگان افراط کرده است، از طرف دیگر نمایندگان قبل از تدوین این طرح با دولت مذاکره انجام داده اند ولی این مذاکرات نتیجه و فایده ای نداشت.همچنین افراط در به کارگیری نیروهای پیر به آنجا رسیده است که دولت به دنبال افرادی رفته که در آخر معلوم شد که آن فرد دو سال پیش فوت کرده است.
خسروی با تاکید بر اینکه متاسفانه اشکال مدیریت کشور این است که مدیران کشور به دو گروه ژنرال و سرباز تقسیم می شوند، افزود: متاسفانه در چند سال اخیر هیچ اقدامی برای تربیت مدیران بین این دو طیف انجام نشده است تا در آینده بتوانیم این کشور را به آنها بسپاریم. قطعاً هیچ فردی با به کارگیری بازنشستگان در سطوح مشورتی مخالف نیست، اما اشکال کنونی این است که افراد بازنشسته به عنوان مدیران سطوح بالا مشغول به کار هستند. از طرف دیگر این موضوع به چشم می خورد که دولت افراد را از بخش خصوصی برای کار در بخش دولتی منتقل می کند که این دو علت دارد؛ یا اینکه آن فرد در بخش خصوصی خوب عمل کرده و یا اینکه ما جوانان را از انجام امور مدیریتی محروم کرده و رانت دولتی را فراهم کرده ایم. از طرف دیگر یکی دیگر از دلایل استفاده از افراد بخش خصوصی در بخش دولتی این است که شاید آن افراد عملکرد خوبی در آن بخش نداشته اند که به طور حتم استفاده از این افراد تبعات بسیاری را به دنبال دارد.
علیپور: دولت با به کارگیری بازنشستگان از مشی اعتدالش دور شده است
کمال علیپور نماینده قائمشهر نیز که به عنوان موافق کلیات طرح دو فوریتی ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی صحبت می کرد با بیان اینکه از دولت اعتدال انتظار میرفت که در انتصاباتش اعتدال را رعایت کند، اظهار داشت:این که دوستان میگویند ابتدا مذاکره کنیم و سپس به ابزار تقنین روی آوریم رویکردی است که پاسخ نمیدهد چون بعد از گذشت 100 روز از عمر دولت یازدهم مشاهده کردیم که بیش از 50 نفر را دولت از بین بازنشستگان به کار گرفته است که ممکن است این آمار با گذشت زمان به بالای نزدیک به 100 نفر برسد.
وی افزود: این افراد بازنشسته کسانی هستند که ده پانزده سال قبل بازنشسته شدهاند و حتی در کشورهای دیگر زندگی میکردند که آن ها را مجددا برای کار فراخواندند؛ این رویه با شعار انقلاب اسلامی مبنی بر شایستهسالاری مغایرت دارد.
به گفته وی در شرایطی که فرماندار و استانداران جوان تجربه کار در کشور را دارند چرا باید افراد بازنشسته مجددا به کار گرفته شوند؟ این رویکردی است که با شایسته سالاری مغایرت دارد.
نوبخت در مجلس: دولت برای عبور از دریای طوفانی ملوان، نه قایقران میخواهد
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت که در صحن علنی مجلس حضور داشت، در مخالفت با کلیات طرح دو فوریتی ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی، با اشاره به ماده 91 قانون استخدام کشوری، ماده 95 قانون مدیریت خدمات کشوری و بند ب ماده 65 قانون برنامه پنجم توسعه، گفت: این سه قانون به دولت مجوز استفاده از خدمات بازنشستگان را داده است. از طرف دیگر آنچه در طول سالهای 89 تا 94 در کشور انجام میشود، باید در چارچوب میثاق عمومی و قانونی یعنی همان قانون برنامه پنجم توسعه انجام شود.
نوبخت افزود: در بند ب ماده 65 قانون برنامه تصریح شده است که هر گونه به کارگیری افراد بازنشسته یا بازخرید به استثنای مقامات، هیات علمی، ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد به بالا در دستگاهها ممنوع است. براین اساس میتوان گفت که کار دولت در استفاده از نیروهای بازنشسته طبق قانون بوده است.
وی افزود: البته ممکن است طراحان بخواهند قانون برنامه را اصلاح کنند که این در حیطه اختیارات مجلس است.
معاون رئیس جمهور با بیان این که این طرح را میتوان از منظر خیرخواهی و مصلحتاندیشی مجلس نسبت به عملکرد دولت مورد ارزیابی قرار داد، افزود: تاکید طراحان مساعدت و کمک به دولت است و این که از نیروهای پرانرژی و جوان استفاده شود و دولت خود را به نیروهای بازنشسته محدود نکند. ما این اظهارات را همان خیرخواهی میدانیم اما سوال این است این مصلحتی که نمایندگان تشخیص دادهاند به نفع دولت است یا خیر؟
سخنگوی دولت در ادامه گفت: سه میلیون و 500 هزار نیروی جوان بیکار در کشور داریم که طبیعتا آنها از استعداد لازم برخوردارند و برای ما نیز به کارگیری نیروهای بیکار و جوان اولا است. اما این نظر برخی نمایندگان مبنی بر این که دولت با استفاده از نیروهای بازنشسته میخواهد خود را از نیروهای جوان محروم کند، برداشت غیرواقع است.
وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید برای عبور از شرایط فعلی و تحریم و عبور کشور از دریای طوفانی ملوان میخواهد نه قایقران. رفتار نمایندگان مبتنی بر نگاه تعاملگرا با دولت است اما این افراد بازنشسته که در مشاغل اجرایی به کار گرفته شدهاند حدود 25 نفر هستند و قرار نیست کار آنها ادامه پیدا کند. ما طبیعتا از نیروهای جوان در امور دیگر استفاده خواهیم کرد پس درخواستمان این است که نمایندگان به این طرح رای ندهند.
مخالفت مجلس با کلیات طرح دوفوریتی بکارگیری بازنشستگان در دولت
در پایان اظهارات موافقان و مخالفان کلیات این طرح دوفوریتی، مجلس وارد رای گیری شد که در نهایت نمایندگان با 127 رای موافق، 69 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر به کلیات این طرح رای ندادند.
این طرح با قانون پنج ساله توسعه مغایرت داشت به همین دلیل به رای دو سوم نمایندگان نیاز داشت که این میزان رای را کلیات این طرح نتوانست از مجلس کسب کند.
لاریجانی: دولت به دغدغه شریف نمایندگان احترام بگذارد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از به تصویب نرسیدن کلیات طرح دو فوریتی ممنوعیت به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی در سخنانی خطاب به نمایندگان دولت در مجلس، گفت: دغدغه نمایندگان در مورد به کارگیری و اشتغال بازنشستگان در مشاغل اجرایی و ستادی درست است، نمایندگان این طور احساس میکنند که افراد از جریانات مختلف در کشور توان کافی برای کار در دولت را دارند ولی وزیری که سنش بالاست از رفقا با سن بالا استفاده میکند.
وی افزود: از دولت میخواهیم که این دغدغه نمایندگان را مورد توجه قرار دهد و برطرف کند چون این دغدغه شریف است. مجلس به خاطر شرایط کشور به کلیات این طرح رای نداد.
/27220
نظر شما