عملکرد سازمان بهزیستی در 100 روز گذشته اعلام شد.

زهرا تالانی:سازمان بهزیستی در 100 روز گذشته خدمات زیادی را در حوزه اجتماعی در زمینه دارو،مراکز ترک اعتیاد و بیمه انجام داده است. از آنجایی  که دولت قصد دارد  ترویج رفتار مدنی را در دستور کار قرار دهد بهزیستی هم این آموزش ها را با هدف اصلاح و بهبود روابط اجتماعی  آغاز کرده و خوشه های مختلف جمعیتی از کودکان، دانشگاهیان، تا محیط های مختلف مثل محیط کار، و کارخانه ها مورد هدف این برنامه است.

مهمترین عملکرد این سازمان در این 100 روز در جدول زیر آمده است: 

موضوع شرح موضووع
حوزه اجتماعی یکی از این تعهدها تقویت پایگاه های فوریت های اجتماعی یا همان برنامه اورژانس اجتماعی بود که که در عمکلرد صد روزه،100 دستگاه خودرو برای این اورژانس خریداری شده است و به طور 100 درصدی به تعهد این بخش عمل شده است.با این 100 خودرو تعداد خوردها که از سال 1387 همان 198 خودرو باقی مانده بود به 298 خودرو رسیده است.
-ساماندهی کودکان خیابانی تعهد 100 روزه دیگری بودکه پیش بینی شده بود. در سال 1391 در جمع 7000 کودک خیابانی ساماندهی شده بود. در این 100 روز 1000 کودک شناسایی و ساماندهی شد. پیش بینی ما 2500 کودک بود اما کمتر از این مقدار بود.این کودکان در مراکز بهزیستی هستند و آنهایی که بی سرپرست هستند در مراکز شبانه روزی اسکان داده شدند. برای ساماندهی بچه های بد سرپرست با خانواده های آنها صحبت شده است و تا با اراده بسته های حمایتی معیشتی، تحصیلی و مشاوره ای این کودکان به شرایط عادی برگردند.
-تعهد دیگر راه اندازی کلینیک های مددکاری بود. در این برنامه قرار بود که 9 کلینیک به ظرفیت کلینک های مددکاری گذشته اضافه شود اما فراتر از برنامه 16 کلینیک جدید راه اندازی شد و در واقع این تعهد شامل تحقق 178 درصد است بود. خدمات این کلینیک ها پیرامون مشاوره و ساماندهی فعالیت های سازمان از جمله رسیدگی به نیازمندان و خدمات تخصصی مددکاری است و مباحثی همچون بازتوانی و توانمندسازی خانواده های تحت پوشش و تعیین سطوح توانمند سازی فردی در آنها اجرا می شود.
-برای توانمند سازی کارشناسان عزیز حوزه بهزیستی کشور از سال90 مصادیقی را برای تشخیص معیار فردی توانمند و ناتوانطراحی کرده بودند اما متاسفانه به مرحله اجرا نرسید. این طرح البته خدمات نیست بلکه ایجاد ارتقا در سطح مدیریتی و کارشناسی سازمان از جمله آموزش مدیران و مربیان مهدکودک ها است. در 100 روزه گذشته در مرکز اجتماعی کار گروه تخصصی تشکیل شد تا این طرح به طور عملی اجرا شود و مصادیق آن در 25 استان که تعهد شده بود، اجرا شد تعهد شده بود که 5000 نفر آموزش بینند. یکی دیگر از مشکلات اساسی که از سال های قبل وجود داشت، بحث آموزش مربیان مهدکودک ها بود که در این 100 روزه برنامه های خوبی برای آنها اجرا شد.
-اجرای برنامه های فرهنگی قرآن در خانه ها و جشنوار فرهنگی و ورزشی با مشارکت بیش از 5000 هزار نفر یکی دیگر از برنامه های این حوزه بود که در 100 روزه انجام شد.
حوزه پیشگیری -در حوزه مبارزه با اعتیاد برنامه های جدی در 100 روزگذشته برنامه های جدی پیگیری شده است. از جمله برنامه پیشگیری اجتماع محور در محلات، روستاها و شهرها برای افرادی که در معرض اعتیاد هستند، اجرا شده است و 417 هزار نفر در 100 روز گذشته آموزش دیده اند.
-در 100 روز گذشته تداوم برنامه های درمان و باز توانی3250افراد معتاد پیش بینی شده بود اما 8442 نفر در برنامه های درمانوبازتوانی مورد حمایت و پیشگیری قرار گرفتند که 260 درصد فراتر از تعهدات بود.
-در حوزه پیشگیری نسبت به قبل خوب تر عمل شده است زیرا دولت در 100 روز گذشته اهداف کمی و مشخص را نصب العین قرار داده است و بر اساس آن سرعت کارها زیاد شده است.
 ترک الکل تدبیر در حوزه اجتماعی یعنی پیش بینی و اینکه بر اساس واقعیت ها با افقی مناسب حرکتو ای بسا پیشگیری شود. متاسفانه مصرف الکل در کشور افزایش یافته استو در برنامه 100 روزه و بر اساس همین دیدگاهی که اشاره شد،راه اندازی مرکز ترک الکل پیش بینی شده است. این مرکز آماده است اما هنوز به صورت رسمی رونمایی نشده است.
اعتیاد مواد صنعتی و روانگردان یکی از آسیب های اجتماعی موضوع اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و روانگردان است. این مواد علاوه بر خاصیتی که دارد و منجر به توهم و اختلال روانی می شود و این اختلالات در بیشتر مواقع نه تنها به خود فرد بلکه باعث آسیب به دیگران آسیب می شود. این معضل گره کوری است که دولت و سازمان بهزیستی قطعا به آن ورود جدی تری نسبت به گذشته خواهند داشت.
- درباره مراکز ترک اعتیاد برابر ماده 15 قانون و ضوابط اجرای مربوط به اعتیاد، بهزیستی متولی مراکز مجوز تزک اعتیاد است. هم اکنون 652 کمپ مجوز دار در کل کشور وجود دارد و به 40 کمپ نیز در 100 روز گذشته احداث شده است.
زنان آسیب دیده - در بحث زنان آسیب دیده خانه های سلامت در 100 روز گذشته بسیار فعال بوده است. در حال حاضر 31مرکز وجود دارد و در 100 روز گذشته 88 نفر پذیرش شده اند. در عین حال در بحث حمایت اجتماعی از مبتلایان به اختلال هویت جنسی، 22 باشگاه مثبت در 100 روزگذشته فعال بوده است و دولت عزم جدی برای توسعه آنها دارد.
معاونت توانبخشی - اجرای برنامه ملی غربالگری طیف اوتیسم است که با توجه به افزایش اوتیسم در خانواده ها و کودکان، قرار است بین 180 تا 200 هزار کودک غربالگری شوند تا مشخص شود کدام در طیف اوتیسم قرار دارند که بیش از 50 درصد این غربال گری انجام شده است.
- دومین برنامه شناسایی 44 هزار معلول جدیدو برنامه CBR بود. در این برنامه تسهیل گران سازمان بهزیستیبا حضور و شرکت در مناطق محروم معلولانی را که امکان دسترسی به خدماتسازمان را نداشتند، شناسایی کردند و به آنها خدماتی نظیر ویلچر معلولانارائه شده است.
- مسکن معلولان و مددجویان 4 هزار واحد تعهد شده بود که تاپایان مهلت 100 روزه 3400 واحد تحویل داده شد و 600 واحد هم در حال آماده شدن است.
- سومین تعهد اجرای برنامه خدمات توانبخشی مراقبت در منزل بود. در کشورهای پیشرفته گفته می شود که به معلول باید در کنار خانواده رسیدگی شود. در برنامه 100 به 2 هزار نفرازمعلولان خدمت ارائه شد.
زنان سرپرست خانوار در سازمان اداره ای به نام امور زنان زنان وجود دارد که عمده فعالیت آن معطوف به زنان سرپرست خانوار است. در حال حاضر173 هزار و 599 خانوار وجود دارد که زنان سرپرست آنها هستند. به این زنان خدماتی از بیمه گرفته تا مستمری و حمایت مالی، تحصیلی و اشتغال کار آفرینی ارائه می شود. مستمری ماهانه خانواده 4 نفره 98 هزار تومان می گیرند که دولت پیشنهاد داده این مبلغ افزایش مناسبی یعنی افزایش 20 درصدی داشته باشد. تلاش دولت این است که بسته خدمتی بیمه، حمایت های معیشتی، حمایت های موردی، بیمه تکمیلی، هزینه تحصیل در دانشگاه، وام اشتغالزایی و واوم مسکن را به طرز ملموسی افزایش بدهد.
بیمه سلامت - از سال 73 قانون وجود دارد که طبق آن همه باید تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند اما متاسفانه از سال 73 تا کنون که در بررسی و تحقیقات حدود 16.8از آحاد جامعه به عبارتی دیگر 22 درصد شهری 5.5 درصد روستایی بالغ بر 13 میلیون بیمه نشده اند. در 100 روز گذشته ساز وکار و شیوه اجرا ی برای همگانی کردن بیمه سلامت در شورای مدیران ومعاونان سازمان بیمه سلامت مصوب شده و برای وزارت بهداشت و روسای کمیسیون بهداشت و درمانهم ارسال شده است.
- در تامین اجتماعی منابع ورودی برای شخص بیمه شونده از منابع ورودی سازمان بیمه سلامت برای بیمه شونده بیشتر است. برای اینکه منابع مالی ورودی بیمه ها یکسان ساز ی شود، درقانون پیشنهادی لایحه بودجه سال 93 دولت پیش بینی شده است تا 7 درصد حقوق و مزایا شاغلین کشوری و لشگری و بازنشسته و سقفی که دو برابر حداقل حقوق کسر حق بیمه در نظر گرفته شده است، برای بیمه برداشته شود. در این صورت گام اساسی و استراتژیک برای اجرای ماده 38 تجمیع صندوق های بیمه گذار برداشته می شود.
- شورای عالی بیمه ها در جلسه 50 ام دررابطه با یکپارچگی سازمان های بیمه گر مقرر کرد، دبیرخانه شورای عالی بیمه با همکاری کار گروه، 4 اقدام را در دستور کار خود قرار دهد که عبارت است از استقرارا پایگاه اطلاعاتی ایرانیان و پوشش همگانی ، ارائه الگو عقد قرداد یکسان ، یعنی همه کسانی که در این پوشش بیمه فراگیر قرار می گیرند خدمات پایه را یکسان بگیرند، دستعور العمل یکسان رسیدگی به اسناد پزشکی یعنی نظارت و یکسان سازی ضوابط ، خرید راهبردی یعنی شیوه خرید و پرداخت بیمه کننده و شونده مشخص باشد چراکه بیمه شدگان رها شده هستند، هم پول می دهند و خدمتی را که مد نظرشان است دریافت نمی کنند ، در حالی که در همه جای دنیا آلمان، سوئد، ایتالیا سازمان هایی هستند که در نحوه ارائه خدمت و دریافت خدمت و مراقبت هایی که بیمه شده دریافت می کند، نظارت دارند .
هزینه های دارویی تلاش 100 روز گشته این بوده که حتی الامکان کاری این هزینه افزایش پیدا نکند.در عین حال برای ارائه تسهیلات جهت خرید دارو های صعب العلاج که حتی افراد را به فقر سوق می دهد تلاش زیادی شده است از جمله اینکه وزرای رفاه و بهداشت در تفاهم نامه ای دستور دادند تا مابه التفاوت دارو بیماران خاص به مهر 91 برگردد و بر اسا س این تفاهم نامه، معاونت غذا و دارو، سازمان سلامت و سازمان تامین اجتماعی نشست مشترک گذاشتند و 170 قلم دارو تحت پوشش حمایت های ویژه قرار گرفت.
برای مثال هم اکنون برای خرید یک قلم داروبرای بیماری ام اس فقط 10 درصد پرداخت می شود در حالی که قیمت آن 133 هزار تومان است. 119هزار تومان را سازمان بیمه سلامت می پردازد13 هزار خرده ای را بیمار.300 میلیارد تومان ما به التفات این داروها به داروخانه های عرضه کننده، داده شده است تا آرامش در نظام دارویی شکل گیرد.
در بسته سیاستی جمعیت که از راهکار های دولت است، 6نوع داروی ناباروری تحت پوشش فرانشیسم حمایتی دولت قرار گرفته است.


45232

 

کد خبر 326101

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    4 0
    گزارش بسیار بی کیفیت تهیه شده است . امیدوار با مسوولینی که بازمانده 8 سال گذشته هستند ، خدماتی ارایه شده باشد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • محمد A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    3 0
    خواهشمند است نسبت به حقوق کارمندای بهزیستی هم آماری بدید تا ببینید کارمندای این سازمان تا چه اندازه در عذابن (ماهی ششصد هزار تومان بدون اضافه کاری )البته برای کارمندای شهرستان ها برای خودشون که ماشااله
  • ناشناس IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    2 0
    مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید......!!! نتایج عملکرد خوب را مردم و جامعه هدف باید با گوشت و پوست خودشون احساس کنند نه آنکه سازمان بگوید...! فقط انجام دادن طرح و برنامه و برخی فعالیت های دلیل عملکرد مثبت نیست...... لطفا عوام فریبی نکنید در طول 8 سال گذشته آسیب های جبران ناپذیری به بدنه دولت و سازمان های اجتماعی در سطوح مدیریت و استعداد های کارکنان وارد شده حال پیدا کنید نیازهای جامعه هدف
  • ساقی A1 ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    2 0
    اصلا و ابدا عملکرد بهزیستی راضی کننده نیست.
  • تهراني A1 ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    2 0
    با سلام لطفآ از حيف ئ ميل هاي مديران ارشد سازمان بهزيستي هم گزارشي تهيه وارائه نماييد . فضل وبخشش ها و تاراج بيت المال توسط مديران شما در 8 سال گذشته كمتر از مديران تامين اجتماعي نيست پاداش ها ، مسافرت هاي خارج از كشور ، استخدام هاي آشنايان مديران ، وام هاي ميلياردي ، تصاحب خانه هاي سازماني ، مجوز هاي مراكز توانبخشي ومهدهاي كودك براي نزديكان مديران وصدها فساد ديگر ...
  • صادق A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    1 0
    آيا بعد از 8 سال دولت تدبير واميد نمي خواهد هيچ تغييري در مديران اين سازمان انجام دهد تا روح اميد هم در قشر تحت پوشش بهزيستي دميده شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین